2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • CPU és platform csere

    Bővült a CPU listám egy R5 2600-zal.

    Úgy gondoltam, hogy meg fogja érni a platformcsere bő hat év után. Bár az i5 kevesebb ideje van nálam, de az is túl van a negyediken. Hát-hát. Egyelőre nagyon vegyes érzelmeim vannak. Az R5 szintetikus tesztekben így vagy úgy, de erősebb, mint az i5 volt, sokszor nagyon durván, máskor kevésbé. Utóbbiak egy kicsit furcsák, mert jópár generációt átlépve már azt hittem, hogy lesz komolyabb előrelépés, de úgy néz ki, hogy egy szálon ez a proci még csak a harmadik generációs core i széria teljesítményét tudja. Ami azért érdekes, mert több szálon elég ütős, amikor rendesen meg van hatjva, akkor simán a kortárs i5-i7 vonalon mozog. Ennyire semmi előrelépés nem történt az elmúlt években??? Azt hittem ég és föld lesz a különbség, ahhoz képest ezt nem igazán érezni. Játékokban egy darab fps-t se sikerült nyerni. Azt hittem, hogy márpedig nekem procilimitem van, mert amikor VGA-t cseréltem, némelyik játék pont ugyanígy semmit nem gyorsult, mint most. A fene se gondolta volna, hogy most is csak egy helyben toporgás marad. Persze újabb cuccok esetében biztos érezhető(bb) lenne a változás, ahol már alapkövetelmény egy korábbi i7 vagy valami, meg a VGA is majd cserélve lesz ismét idővel, de na.

    Folytatás...

    N€T0X|N 5 éve 20

  • Poloskahegy

    Először csak azért kapott el az undor, mert gyűlölöm az összes mászó rovart nagyjából, ezeket a dögöket meg pláne. De amikor megcsapta az orromat az a bűz, amit közösen kiengedtek (feltehetőleg nem hirtelen egyszerre, mert ezek magukban is büdösek), na ott elszakadt a cérna...

    Legszívesebben felgyújtottam volna az egészet varrógépestül, de inkább leborítottam őket, mielőtt a hányinger, amivel erősen küzdöttem, végérvényesen győzedelmeskedett volna felettem. A többit felesleges leírnom.

    N

    N€T0X|N 5 éve 90

  • Sharkoon reloaded

    Visszatértem, mert ezzel a márkával csak jó tapasztalataim vannak. Nem a legnevesebb gyártó, de jó áron adnak nem gagyi dolgokat. A Ryzen-nek most már így elő van készítve a terep (ATX lap lesz), hamarosan az költözik bele a jó öreg i5 helyett. A Fractal Design nem jött be és bár a hangszigetelés miatt többet vártam ettől a háztól is, jelenleg az első két venti nincs szabályozva, mert a tápegységre vannak közvetlenül kötve és így max fordulaton mennek. 140-es létükre azért nem hangosak most se, csak a teljesen nyitott elejű Focus G minihez képest nem sok előrelépés lett így az alapjárati zajszintet tekintve. De ami késik nem múlik, az új lapon mindhárom házhűtő saját csatit kap és 700-on pont olyan hangtalanok lesznek, mint a hátsó (szintén 140-es), ami most is annyit forog percenként.

    Folytatás...

    N€T0X|N 5 éve 8

  • Kellene egy jó sebész

    Vagy valami, valaki. Két éves sebhely van a könyökömön, ami a mai napig nem gyógyult meg rendesen. Kívülről csak egy nem túl szép heg (ami engem nem érdekel), viszont belül valami nem oké. Egyrészt néha elkezd sajogni, másrészt néha érzem azt is, hogy túl meleg, mintha gyulladt lenne. Tapintásra sem kerek, ott nem minden úgy került a helyére, ahogy a másik oldalon van. Fogalmam sincs, hogy kihez forduljak vele, kiben bízzak meg, mert az érdi sztk-ban konkrétan vágóhíd állapotok uralkodnak. Az egyetlen sebész, aki legalább a látszatra adott és foglalkozott velem - de igazán ő se tudta a megoldást, csak műtögetett - infarktusban meghalt még mielőtt legalább felületi gyógyulásom lett volna. Utána ismerősön keresztül találtunk ugyanott egy másikat, aki tényleg szimpatikus figura volt, neki viszont mást a szakterülete (proktológus). Vele sem jutottam sokkal előrébb és igazából a részleges gyógyulás is az előző dokinak köszönhető, ő már csak annyit mondott rá, hogy várjunk egy kicsit, kezelni nem kezelt. Ezután valóban látszólag meggyógyult, de gyakorlatilag azóta sem.

    Így néz ki most. Nem csúnya, de azok kedvéért, akik egyáltalán semmilyen sérülést - vagy azok nyomait - nem szeretnek látni, inkább nem raktam be közvetlenül.

    Előzmény.

    Folytatás...

    N€T0X|N 5 éve 7

  • Havas pofi


    Na most fényképezzenek :))

    N€T0X|N 5 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.