2020. március 28., szombat

Gyorskeresés

Pizza X

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Most egy kicsit bántani fogom őket. Egyszeri esetnél még csak-csak elmenne, de nem egyszeri. Szóval. Tudnak olyat, hogy tök finom pizza. Ezzel nincs is gond. Úgy néz ki, hogy van az 1300Ft-os, amire kérhetsz két feltétet és szevasz. Most hirtelen nem is emlékszem, hogy azok benne vannak-e az árban, de mindegy.
Ez azért érdekes, mert van az 1600Ft-os pizza, amire korlátlan mennyiségű feltétet lehet kérni, de nem mindegyik ingyenes - logikusan, ha csak kettőt kérnél rá, akkor értelmetlenül fizetnél többet az első verziónál. Nem is látom benne a logikát, hogy ezt csak kettővel kérd, de feltételezem azért van így, hogy ha az ingyenesből kérsz 25-öt, akkor is megérje nekik. Mindegy, szóval ilyen.
Egyszer rendeltem tőlük próbaképp kétfeltétest, tök jó volt, el is könyveltem, hogy innen van értelme.
Másodjára gondoltam ki kéne próbálni a fullosat, pakoltam is rá az ingyenes feltétből ötöt, mert a lényeg, amit én egy átlag pizzán szeretek, az megvolt így. Ki is hozták, hát, ötből három rá is került, eh. Na mindegy, ezért még nem pampogtam, bár zavart.
Tegnap rendeltem megint ilyen módon, csak az öt free mellé felkerült egy négysajt keverék valami 300Ft-ért, szóval egy 1900Ft-os pizza lett belőle. Ki is jött, de ahogy nyitottam ki a dobozt, konkrétan egy paradicsomos alap fogadott, rajta az extra fizetős sajttal. WTF. Itt nyilván emeli az ember a telefont, hogy ez azért túlzás, így is történt.
XY vagyok, ez és ez a bajom. Lehet félrement? Nem tudom, a cím jó, az alap stimmel, csak hiányzik róla pár dolog. Hajjaj. Jó, egyeztessünk. Paradicsomos alap, sajt, ez volt? Igen. És akkor soroltam, hogy még mi. Ja, tényleg. Hát hümm, akkor küldünk egy másikat, addig ezt edd meg, ha már ott van. Oké. Még lemegy a konyhába megkérdezni, hogy mi történt és majd visszahív. Oké.
Öt percen belül csörgött is a telefon, hogy jaj hát igen. Két helyen nézik és a konyhában lemaradtak a feltétek (és az hogy lehet, hogy a 300Ft-os sajt mégis rákerült?), jaj bocsánat, készül már a másik. Oké, köszönöm, legalább ez így korrekt. Viszonylag. Mert az fura, hogy elsőre ő is csak azt mondta, hogy kizárólag a sajtot látja, aztán ahogy szóltam, hogy neeeem, akkor hirtelen meglett a többi is. Ezt így nem tudom hová tenni, na mindegy.
Bő egy óra múlva megjött a másik pizza. Doboz kinyit, bódottá, ez már jobban nézett ki. Aztán jobban megnézve... hát, valahogy ez se jött össze 100%-osan. A hagyma és a szalámi ezen se jelent meg, szóval ismét ott tartottunk, hogy 5/3, ami azért b+, hiszen külön szóltam is érte. Akkor kérjek egy harmadikat is, hogy sikerüljön végre? Nem kértem. De többet innen nem rendelek. Szándékosság vagy bénázás, végül is tök mindegy, ha ennyire képtelenek rá, hogy elküldjék azt, amit az ember kér.

N

Hozzászólások

(#1) akaszajanos


akaszajanos
(junior tag)

Rengeteg helyen kapkodás és létszámhiány van, sok esetben teljesen kezdők kezébe kerülnek fontos dolgok is.

Az persze más tészta, ha egy cég eleve ilyen, ezt nem tisztem megítélni.

Nyilván ez nem releváns, de én mindig, mindenkitől csak azt hallom, hogy ezekkel a nagyobb pizzafutár cégekkel csak a baj van. Kapkodnak, összecsapják, vagy eleve fogalmuk sincs arról, hogy mi az a pizza.

Én mindig magamnak csinálom, vagy ha mégsem, normális pizzéria, vagy valami minőségibb mirelit. :)

[ Szerkesztve ]

MacBook Air 2015 early + Mágikus Cincogó, iPhone 8 Plus & Yamaha EPH-100 (+átalakító...), Dell OptiPlex 330 DT (OpenMediaVault Server), OptiPlex 790 DT i3 2120 + Win10 PRO

(#2) N€T0X|N válasza akaszajanos (#1) üzenetére


N€T0X|N
(őstag)
LOGOUT blog

Én ilyennel még nem találkoztam, hogy fele nincs rajta egy pizzán annak, amit kérsz vagy előre összeállítva kell, hogy kapj.
Munkahelyen meg nehéz összedobni egy pizzát. :))

Amúgy tényleg Pizza X a nevük, nem cenzúra van a címben :D.

[ Szerkesztve ]

Sent from my keyBoard

(#3) vhw válasza akaszajanos (#1) üzenetére


vhw
(addikt)

"minőségibb mirelit"

Olyan van?
~400 ft-os árral egy lidl & co. mirelit nagy duzzogva elmegy - ha úgy áll hozzá az ember, hogy "pizzás jellegű paradicsomos melegszendvicset" vesz.
De a 800-900...X ft-os "minőségibbeknek" mi a létjogosultsága... jobbnak nem jobbak, árban meg már a "normális pizza" nagyságrendjét kezdik el súrolni - akkor meg miért ilyet?

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#4) alcsa válasza N€T0X|N (#2) üzenetére


alcsa
(senior tag)

Én is jártam már úgy, hogy az alap pizzára kértem még 2 feltétet, és persze nem volt rajta. Mondták is a kollégák, hogy, ja, onnan ne kérj plusz dolgot, mert konkrétan nem létezik az...

(#5) elithun


elithun
(őstag)

Kár, hogy ilyen aprósággal, figyelmetlenséggel cseszik el az egyébként (elmondásod alapján) jó pizzát.
Már eleve olyat is nehéz kifogni, ahol legalább a tészta jó. :(

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#6) N€T0X|N válasza elithun (#5) üzenetére


N€T0X|N
(őstag)
LOGOUT blog

Én se értem. Eleve ritkán próbálok ki számomra új pizzériákat, mert valami baja mindnek van. Az olcsó szinte mindig szar, a drága csak néha, ők meg mindenben egész kellemesek tudnának lenni, ha...
A Don Pepét nagyon szerettem régen, de ma már rohadtul drága Egy alap 32 centis 1800-nál kezdődik és ahhoz, hogy igazán tuti legyen, már évekkel ezelőtt is kellett rá +2-3 feltét, de akkor még azokkal együtt volt ennyi - viszont nem is spórolták le, brutál - és nem a tésztától vastag - pizzákat lehetett így kreálni. Ma már ez se igaz, bár még mindig a legjobbak közt van tésztástul mindenestül. Legalábbis azok közt, amiket ismerek.
Alapvetően nem feltételeznék szándékosságot az X-től, mert a panaszkezelés se volt olyan, de úgy nincs értelme rendelni, hogy 4-ből 3x nem azt kapod, amit kértél...

Sent from my keyBoard

(#7) elithun válasza N€T0X|N (#6) üzenetére


elithun
(őstag)

Ha folyamatosan nem azt kapod, amit rendelsz az dealbreaker. Kár értük.
Lehet megér egy értékelést küldeni feléjük (facebook, google) néhány javaslattal, aztán hátha idővel változik valami.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#8) UnA


UnA
(Korrektor)

Cikk a témához: A nagy pizzaparadoxon :)

(#9) Csapoati válasza vhw (#3) üzenetére


Csapoati
(nagyúr)

Hogyne lenne, pl a Guseppe teljesen jó. Nagy előnye ezeknek, hogy 15 perc max és eheted is, meg persze gazdagíthatod is tovább.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#10) N€T0X|N válasza Csapoati (#9) üzenetére


N€T0X|N
(őstag)
LOGOUT blog

Régen (már megint, eh) a Dr. Oetker Big American's volt tök jó, az kapható még?

Sent from my keyBoard

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.