Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-11-08 22:56:03

LOGOUT.hu

Redmi Note 9 Pro topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5101) ottoyes válasza Trooper82 (#5100) üzenetére


ottoyes
senior tag

Persze,persze írtam odais...de ez jobban pörög.Hátha vki látott már ilyet. A két modell eléggé átjárható..köszi!

Ottoyes

(#5102) Danecay


Danecay
őstag

Ha már BUG, olyat tapasztalt már valaki, hogy nem csörög ki a teló amikor hívják? Két alkalommal tapasztaltam már ilyet, először egy bő hete telefonáltam be a munkahelyemre ahol kinyomták a hívást mert általában visszaszokták a kollégák hívni egymást, hogy mégiscsak a cég számlájára menjen a hívás költsége :). Na szóval vártam, hogy visszahívjanak de ez mégsem történt meg, majd amikor ránéztem a telefonomra akkor vettem észre, hogy éppen hívnak, de nem csörgött ki és láttam azt is, hogy már 2 alkalommal próbáltak hívni azt megelőzően is. Nem voltam lenémítva. Gondoltam megcsörgetem magam a párom telefonjáról, de az a beérkező hívás sem csörgött ki. Újraindítás után rendbejött dolog.
Tegnap is valami nagyon hasonló történt és az a poén, hogy ugyanazzal a féllel. Hívtam, kinyomott, megpróbált visszahívni, amit csak onnan vettem észre, hogy a telefon még a kezemben volt, ezúttal viszont a párom telefonjáról indított ellenőrzőhívás azonnal kicsörgött, es azt megelőzően többször is hívtak, amiket észre is vettem mert kicsörögtek a hívások.
Na bementem dolgozni, gondoltam megcsörgetem már magamat, de nem volt semmilyen anomália, azonnal kicsörgött a telefonom. Gondolta arra is, hogy nem e az után lép fel a jelenség miután kinyomnak és próbálnak újrahívni, de nem mert így is működött elsőre.
Mindenesetre furcsa, hogy 2x futottam ebbe bele és mindkét alkalommal ugyanaz volt a másik fél, bár mint ahogy írtam az első alkalom után a párom hívása sem csörgött ki.

(#5103) crok válasza Danecay (#5102) üzenetére


crok
nagyúr

Telenoros vagy te is? VoLTE nélkül LTE-n vagy csak 2G/3G-n is csinálja? Egy Telenoros hasonló esetet hallottam.

(#5104) Trooper82


Trooper82
senior tag

Bocs ha unalmas már a kérdés. Valaki tud valami infót a miui 12.5, android 11 frissítésekről? Megint 3 hónapja semmi frissítés, 3 hónappal ezelőtt is csak biztonsági. El vagyunk hanyagolva úgy érzem.

(#5105) crok válasza Trooper82 (#5104) üzenetére


crok
nagyúr

Még nincs semmi.. engem (is) beválogattak stable beta tesztre de még semmi sincs, se a csoportban se c.mi.com-on. Megjegyzem még az se, hogy egyáltalán a következő az a 12.5 lesz-e, nemhogy az hogy Q vagy R lesz-e az alapja.. :\

(#5106) Danecay válasza crok (#5103) üzenetére


Danecay
őstag

Igen, Telenoros mint ahogy a linkelt hozzászólásból kiderül, bár az óta akár változhatott is :) Igen, aktív a VoLTE, és nem próbáltam még kikapcsolva, de elég nehéz is lenne kitesztelnni, lévén eddig 2 alkalommal fordult csak elő összesen.

(#5107) Viktor0610 válasza Danecay (#5106) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Érdekes.
Nálam -szintén Telenor VoLTE- szinte azonnal jelentkezett a gond.
(Mondjuk, én sokat telefonálok.)

Azért is döntöttem a VoLTE kikapcsolása mellett, mert a 3G-hívás is teljesen megfelelő minőségű, és azzal nincs gond. :N

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html --- olcsóbb lett!!!

(#5108) Viktor0610 válasza crok (#5105) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerintem a 12.5 már R-alapú lesz.
Abból kiindulva, hogy a 9S már 11-en megy egyes régiókban 12.5 nélkül is.

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html --- olcsóbb lett!!!

(#5109) crok válasza Viktor0610 (#5108) üzenetére


crok
nagyúr

Persze.. de hivatalos (vagy csak legalabb failhivatalos) info az nincs, en meg pletykaszinten se lattam meg semmit.. :/

(#5110) -ZeeZee- válasza Viktor0610 (#5107) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Nejem engem is sokszor hív a másik (céges Vodás) számon, mert a telenor nem elérhető. Ezek szerint a VoLTE a ludas? Nem szoktam nézegetni, hogy épp mit használ a teló, rábízom a döntést.

(#5111) Viktor0610 válasza -ZeeZee- (#5110) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Kapcsold ki, és kiderül. :)

(Szerintem igen. Redmi Note 9 Pro és Poco X3 NFC használata alapján írom.)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html --- olcsóbb lett!!!

(#5112) Trooper82 válasza -ZeeZee- (#5110) üzenetére


Trooper82
senior tag

Nekem ha be van kapcsolva a volte gyakran nem hallanak belőlem semmit de van ,hogy én sem hallok szavakat , néha teljes mondatokat. Full jó lte lefedettség mellett. Volte kikapcsolva minden ok. Ez vmi xiaomi bolondság lehet.
Amúgy amit még tapasztaltam, hogy gyengébb az antenna mint a redmi note 8 ban. Kulteren nincs gond de olyan helyen ahol korábban sem volt az igazi de azért ment, ott ezzel a teloval nuku adatforgalom.

(#5113) Stonerice


Stonerice
őstag

Sziasztok!
Ismer valaki megoldást a bootloader Unlock 168 órás időkorlát kijátszására?

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480

(#5114) Danecay válasza Stonerice (#5113) üzenetére


Danecay
őstag

Ja, ki kell várni :) Nem tudom amúgy, én eddig mindig kivártam, annyira azért nem rossz a a helyzet gyári körülmények között sem :)

(#5115) Upo válasza Stonerice (#5113) üzenetére


Upo
addikt

Igen. Egy héttel előtte indítsd a kérelmet mint amikor unlockolni akarod. :DDD

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#5116) Upo válasza Viktor0610 (#5108) üzenetére


Upo
addikt

Én kimondottan örülök, hogy 11.0.7-en vagyok, valahogy eddig még nem éreztem késztetést hogy frissítsek arra a vacak 12-re. És ahogy olvasom, nem jártam rosszul vele.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#5117) beach head


beach head
senior tag

ma elkezdte azt csinalni hogy akkor jelzi az uzeneteket(fb, viber) ha feloldom a telefont es bekapcsol a kijelzo.. ezt tapasztalta mar valaki?

(#5118) beach head


beach head
senior tag

plusz az is erdekes hogy a note 3as telomon is fut a messenger egyidejuleg, es arra sokkal hamarabb megjonnek az uzenetek, mint a erre a telora... valami nem egészen tuti....

(#5119) #46824192 válasza beach head (#5117) üzenetére


#46824192
törölt tag

Nálam is ez van pár hete. Lezárva hol van messenger üzenet hol nincs. Úgy mondanám hogy 70%-ban az utóbbi...

(#5120) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Sziasztok,

Használ valaki custom romot?

Ahogy nézem, sem RR, sem official Lineage OS nincs a telefonra. Feltettem a Xiaomi.eu-féle romot, első nekifutásra nem nyűgözött le, arra viszont ha jól sejtem/látom, a GAPPS nem működik.

Ki milyen kombót használ/javasol?
Böngészgettem a neten bőszen, de nem igazán találtam érdemi infot...

(#5121) Viktor0610 válasza Peterhappy (#5120) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A Xiaomi.eu ROM-ban van GApps támogatás.
Minimálisan, de van benne.

Pont ebben is különbözik a gyári ROM-októl, hogy kevés előtelepített appal rendelkezik.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html --- olcsóbb lett!!!

(#5122) Peterhappy válasza Viktor0610 (#5121) üzenetére


Peterhappy
őstag

Értem, köszi. Úgy véltem, még mindig sok a felesleges app, ezért szerettem volna jelentősen faragni azokból, viszont recoveryből nem tudtam a GApps-t rátelepíteni.

Akkor marad a Titanium vagy kilövök ADB-ből, amit tudok (csak azt a megoldást nem igazán szeretem).

Köszi!

(#5123) crok válasza Peterhappy (#5120) üzenetére


crok
nagyúr

Custom ROM-okról [itt] írtam egy pár Telegram linket amit Telegram nélkül is megtekinthetsz, a Joyeuse Cloud-on találsz elég sok ROM-ot.

Az RR egy kicsit félrement egyébként, az XDA thread-je is épp zárt de dolgoznak rajta serényen de build nincs kint a letöltőoldalon..

Xiaomi.EU-ra ne flash-elj GApps csomagot mert integrálva van.

Descendant pl. elég jó kis ROM, szerintem mutatós, a testreszabhatóság szerintem elég, a mostani legfrissenn zip a descendant_miatoll-XI-20210310-Official.zip ha keresnéd.

crDroid szintén jó kis ROM, a testreszabhatósága szerintem ismert (elég részletesen beállítható).

MSM Extended, én nagyon szerettem ezt a ROM-ot más készülékekkel is, szintén részletesen testreszabható.

Ott van az Ancient is pl.

De azért XDA-n van miből válogatni.

Ja, igen, közben írtál: szerintem meg pont jó megoldás a "freeze" Titanium-ban vagy Swift Backup-ban vagy ADB-vel, mert ha letiltod akkor frissítés után is letiltva marad az XML-ek miatt, viszont ha a ROM-ból törölsz akkor a ROM update után (mivel 1:1 teljesen felülíródik a rendszer) minden amit töröltél "visszajön" majd, aztán minden ROM upgrade után törölgethetsz megint. A rendszerpartíció megfelelően nagy, nincs igazából értelme törölgetni mert elfér, le kell tiltani, teljesen elegendő. Fehér holló ritkasággal voltak a múltban elemek amik újra aktiváltak lettek egy-egy rendszerfrissítéssel de azoknak oka volt mindig és ha úgyis van root vagy lehetőség ADB-re akkor simán letiltható megint egy mozdulattal, ADB-re se kell parancssort használni ha nem akarsz mert van rá GUI ami működik Windows-on és Mac-en és Linux-on is: ott van a Xiaomi ADB/Fastboot tools, vagy Windows-ra az AppControl (honlapja).

[ Szerkesztve ]

(#5124) Peterhappy válasza crok (#5123) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ezt nagyon szépen összehoztad, emelem a kalapomat! :R
Szerintem az én legnagyobb szerencsém, hogy évek óta mindig épp olyan telefonom van, mint neked. Úgyhogy szólj kérlek, ha váltani akarsz :D

A crDroidot, az RR-t és a Lineage-t ismerem, a cr-re most épp nem néztem rá, de a másik kettőt igen és láttam, hogy nem látom. Meg is lepődtem.

Adok most még egy esélyt a Xiaomi.eu ROM-nak, aztán meglátjuk, hogyan tovább. A hozzászólást mindenesetre eltettem talonba, jól jöhet még.
Köszönöm szépen!

(#5125) crok válasza Peterhappy (#5124) üzenetére


crok
nagyúr

Jo az a Xiaomi.EU, max kicsit ki kell jobban "takaritani" de jo teljesitmenyeket meg uzemidoket lehet veluk csinalni es az uj feature-k is at vannak veve altalaban, itt mondjuk pont kicsit mas a helyzet mert kinai varians nincs igy nincs kinai ROM sincs es igy mas az alapja (global) es nincs annyi update sem emiatt.. de azert legalabb jol mukodik. Szerintem.

(#5126) Peterhappy válasza crok (#5125) üzenetére


Peterhappy
őstag

Nekem is ennyi a lényeg. Az új vezérlőközponttal nem tudtam kibékülni, zavart hogy nem férek hozzá közvetlen az értesítésekhez - így visszaállítottam a régire - , azt leszámítva most úgy fest, minden oké. :K

(#5127) kanyi51 válasza crok (#5125) üzenetére


kanyi51
senior tag

Szia. Szeretném megkérdezni, hogy a 4636-os kóddal miért áll vissza mindég LTE/TD_SCDMA/UMTS- re, holott én beállítom a LTE/UMTS autó módot ? Vajon ez miatt nem látom működni a jól beállított APN- nel a mobil netet, ami a Vodafon szerint jól működik? Ezen kívül a TELEFON 1, és a TELEFON 2 beállításában mindég a Phone 0 van ami a Digit mutatja, de ha átállítom a Phone 1 re akkor látni a Vodafont de ez sem marad meg igy. Nem tudom érthető voltam, vagy nagy hülyeséget kérdezek?

(#5128) crok válasza kanyi51 (#5127) üzenetére


crok
nagyúr

Minden restartkor visszaall amit ott beallitasz. Ez mindig is igy volt minden Xiaomi-n. Hogy miert nem latod mukodni, fogalmam nincs, az APN-t se emlited mit hasznalsz. Hasznald a standardnet-et.

(#5129) kanyi51 válasza crok (#5128) üzenetére


kanyi51
senior tag

APN többször változtatva de jó adatokkal. Amúgy köszi a válaszod. A baj az hogy restart nélkül a beállítás után ha újra megnyitom nem a beállított érték van benn. Mindegy marad igy , kösz

(#5130) SteadyMan


SteadyMan
aktív tag

A Redmi Note 9 Pro-mon ujjlenyomattal való feloldás van nálam beállítva. Fut a készülékben valami védelem/időzítés, mert néha nem engedi csak PIN kóddal nyitni a telót? Nem tudom azonosítani, hogy pontosan mennyi időnként, de azért elég sokszor.

(#5131) razorka777 válasza SteadyMan (#5130) üzenetére


razorka777
veterán

72 óránként

Samsung Galaxy A52s 5G&A72

(#5132) SteadyMan válasza razorka777 (#5131) üzenetére


SteadyMan
aktív tag

Ahhh, köszi, sejtettem, hogy van valami zavar az Erőben. :)
De ezt akkor gondolom mindig csinálja. Mert olyan nem nagyon van, hogy 72 óráig nem oldom fel a telót.

[ Szerkesztve ]

(#5133) razorka777 válasza SteadyMan (#5132) üzenetére


razorka777
veterán

Ez azért van, hogy el ne felejtsd a jelszót.(én is állandóan ujjlenyomatozok, de 3 naponta nekem is feldobja, csak jelszóval tudok belépni)
Más gyártóknál is így van, nem rossz dolog ez. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A52s 5G&A72

(#5134) kanyi51


kanyi51
senior tag

Mitől lehet, az ha indítok egy hívást (akármilyent PL: 1270, vagy bármi mást Pl : nejem mobilja, és nem veszi fel ) akkor tökéletesen megy a mobilnet, minden OK, Speedtest, Böngésző stb. Menyiben a hívás kikapcsolom, vagy nem is indítok, akkor a mobilnetem egyáltalán nem működik de látszatra van a felső sávban. Vodafone, az APN és egyéb beállítások megfelelőek. Ügyfélszolgálat szerint rendesen megy.

(#5135) crok


crok
nagyúr

Az indonéz ROM-ra most jött ki frissítés, mondjuk leírás szerint csak márciusi sec. patch.. és csak 12.0.5.0.. de azért van "valami" :D
miui_JOYEUSEIDGlobal_V12.0.5.0.QJZIDXM_ee7aa31c34_10.0.zip

(#5136) Alien4


Alien4
tag

Sziasztok!
Viber, messenger ertesitekre valami tipp?
Akkumlatorkimeloben kapcsoljam ki a felugyeletet?
Esetleg Macro droidot eroltessem? Koszonom es pacsi :R

(#5137) crok válasza Alien4 (#5136) üzenetére


crok
nagyúr

Vagy MIUI kanossza.. a Viber mondjuk még mindig önmagában is rossz.. nem kell neki MIUI-n futnia..

(#5138) crok válasza kanyi51 (#5134) üzenetére


crok
nagyúr

A MIUI topikban írtam, nem tudom melyiket fogod végül követni meg szerintem nem biztos az, hogy MIUI gond (mert ugye egy kérdést két vagy több helyen.. én spec. nem szeretek követni :D)

(#5139) Alien4 válasza crok (#5137) üzenetére


Alien4
tag

Koszi, ranezek holnap!
Fajlkezelo Nektek is sokat eszik az akkubol? Vagy a blokada miatt eszik sokat?

(#5140) crok válasza Alien4 (#5139) üzenetére


crok
nagyúr

A Blokada miatt nemigen eszik sokat semmi.. de.. a Filekezelő? Az mégis mit csinál vajon nálad? :F Biztos az a gond?

(#5141) kanyi51 válasza crok (#5138) üzenetére


kanyi51
senior tag

Bocsi igazad van, ha gondolod itt folytassuk, bár a MIUI topikban válaszoltam Neked már.

(#5142) -ZeeZee- válasza Viktor0610 (#5111) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Kikapcsoltam, eddig mindig elértek. Persze ellenpróbám nincs... :)

Más: ha nagyon hosszan beszélek, akkor van, hogy a beszélgetés végén elveszem a telefont a fülemtől és nem éled fel a képernyő, hanem sötét marad. A hívást nem tudom megszakítani, csak ha megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor lezár a képernyő, majd újbóli megnyomással (felold) és meg tudom szakítani a hívást. Ez mitől lehet?

(#5143) SsPL711 válasza -ZeeZee- (#5142) üzenetére


SsPL711
őstag

Ez a hosszú hívásos dolog nálam is sajnos így működik :(((

NP(1) Garmin Venu 2, HW Watch 3 Pro / Honor Watch GS pro / HW Watch GT 2 Pro

(#5144) Okosság


Okosság
tag

Sziasztok!
Vettem egy okoskarkötőt (Honor Band 6). látják egymást a telefonnal, nincs baj. Viszont a Huawei egészség alkalmazásban ha elindítom hogy most kerékpározok és szeretném az útvonalat GPS-el követni, akkor kb 90 másodpercig rögzít, utána nem. A progiban nem találtam beállítást ehhez fűződően, ezért írtam ide, mert sztem a telefon beállításával van a baj. Szóval azt akarom hogy a telót zsebre rakva is rögzüljönek a GPS adatok az Egészség alkalmazásban.
Van valakinek ötlete?

(#5145) SsPL711 válasza Okosság (#5144) üzenetére


SsPL711
őstag

Akkumulátor kímélő kikapcs.
Automatikus indulás bekapcs.
Lakat bekapcs.
Hozzáférés értesítésekhez bekapcs.

NP(1) Garmin Venu 2, HW Watch 3 Pro / Honor Watch GS pro / HW Watch GT 2 Pro

(#5146) Okosság válasza SsPL711 (#5145) üzenetére


Okosság
tag

Az akkukímélő a beállítások/alkalmazásadatok-ban be volt kapcsolva, Ezt kikapcsoltam.
Automatikus indulás be volt kapcsolva.
Mi az a Lakat bekapcs?
Hozzáférés értesítésekhez be volt kapcsolva.
Köszi, ki fogom így próbálni.

(#5147) YakQzA


YakQzA
tag

Sziasztok!
Segítségre volna szükségem! Valaki találkozott már olyannal, hogy jött egy frissítés a telóra, feltelepült, majd amikor újraindítás következik a telefon kikapcsol, de el már nem indult. Nem csinál semmit. Nem reagál semmire. Ötlet? :F :W

(#5148) nincsnév007


nincsnév007
őstag

sziasztok. a telefonom ki írta a térerő mellett hogy vo lte. ez mit jelent?

(#5149) Viktor0610 válasza nincsnév007 (#5148) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ejnye-ejnye: [link] :P

Röviden: jobb hangminőség hívások közben.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html --- olcsóbb lett!!!

(#5150) SsPL711 válasza nincsnév007 (#5148) üzenetére


SsPL711
őstag

Voice Over LTE.

NP(1) Garmin Venu 2, HW Watch 3 Pro / Honor Watch GS pro / HW Watch GT 2 Pro

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.