Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7401) pista1235


pista1235
tag

sziasztok! tudnátok ajánlani olyan megbízható gsm boltot, ahol árulnak 16gigást 150k körül gyári garanciával. árukeresőn van több is de olvastam a boltokról a véleményeket vannak érdekesek :D van esetleg olyan aki vett valamelyiktől és jó tapasztalatai vannak ?

(#7402) tylerddd válasza pista1235 (#7401) üzenetére


tylerddd
veterán

A Speedshopban 160, az 150 körül van :) és a bolt is simán megbízható. Egy ezressel olcsóbb a gsmvonal-nál, ahol én vettem, őket is merem ajánlani. Bár utóbbinál 2500 a szállítás, előbbinél ingyenes. Nem tudom, h személyesen vagy futárral akarod.

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7403) dani3l


dani3l
őstag

Üdv.

A heten en is csatlakoztam a "klubhoz" egy 5S-sel.. HTC One-rol valtottam, ugyhogy eleg nagyok az elvarasok, szoval kivancsi leszek.. :)

Viszont mindjart a masodik ejszaka ugy lehalt, hogy semmilyen gombra nem reagalt, meg a töltesre sem, csak a home + power kombora indult ujra.. Ez mi? :F Talalkozott mar valaki ilyennel? Nem csinaltam vele semmi különöset, este lefekves elött beallitottam az ebresztöt, akku 70%-on, aztan valamikor hajnalban fölebredtem, meg akartam nezni az idöt es se kep se hang.. Szerk.: A rendszer iOS 8.1.

A masik kerdesem, milyen üveg-foliat erdemes a telefonra venni? Illetve hogy egyaltalan kell-e ra, mennyire hajlamos a karcolodasra? Altalaban vigyazok a cuccaimra es szeretem rendben tartani öket, egy Apple bör tokot vettem ra, foliahoz nem feltetlenül ragazodnek, hacsak nem ajanlott.
Volt anno egy iPod Touch 4G-m, annak is üveg volt az eleje, az egy ev alatt rendesen teleszedte magat mikrokarccal a zsebemben..

[ Szerkesztve ]

(#7404) kali válasza dani3l (#7403) üzenetére


kali
legenda

szia,

újonnan vetted a telefont és úgy laktad be a rendszert, vagy használta már más is előtte?
az enyém 8 hónapos, nincs rajta fólia, tokot sem használok, csak egy mobilos zokniba dugom bele, ha problémás zsebbe teszem (fémből készült cipzár vagy ilyesmi), és nincs rajta karc, illetve semmilyen más jellegű sérülés sem.

(#7405) VoidXs válasza dani3l (#7403) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Találkoztam én is ilyennel, de nem jutott eszembe, hogy home+powerezzek, így egész nap csak forrt a szerencsétlen, még le is jegeltem, majd mire lemerült, feltettem tölteni, és megoldódott :D

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#7406) dani3l válasza kali (#7404) üzenetére


dani3l
őstag

Szia!

Teljesen uj a telefon, tehat szüz rendszer volt. Nem is telepitgettem semmit, egy-ket aprobb beallitas utan kapasbol frissitettem is a 8.1-re, csak utana kezdtem el belakni.
Azota mondjuk nem csinalta, remelem csak egyszeri eset volt, de akkor is eleg furcsa.

Foliat szerintem akkor en sem fogok ratenni, elözö teloknal sem szerettem, csak mindig fetettem öket..

(#7407) amulet válasza pista1235 (#7401) üzenetére


amulet
senior tag

Szia
Én merem ajánlani neked a iphoneszereles.hu-t, ott vettem én is, gyári garival üvegfóliával és tokkal 162-ért :)
több mindenük van mint a neten. 2 éve hozzájuk járok a cég összes iphone-át oda viszem ha kell valami és megbízhatóak.

(#7408) mondomén válasza dani3l (#7406) üzenetére


mondomén
őstag

Nekem már kétszer beállít mint a szög. Ez a rendszer még mindig nem kerek...

(#7409) kali válasza mondomén (#7408) üzenetére


kali
legenda

bár olyan jó, gyors és stabil lett volna minden más korábbi ios verzió is, mint a 8.1, ebben már csak a hívás fogadása után még 1 - 2 másodpercig csörgés/rezgés problémáját kell javítani.
külsős alkalmazások, sim kártya...stb okozhatnak persze problémát, de arról nem a rendszer tehet.

(#7410) Bjorngolf


Bjorngolf
tag

Sziasztok!
egy kérdéssel fordulok hozzátok. Haveromnak van egy Iphone 5s-e. Leejtette, utána egyszer még bekapcsolt a telefon aztán se kép se hang. Valami ötletetek van, hogy mi lehet a baja? Kb mennyi lehet a szervízeltetése? csak azért kérdem mert felajánlotta nekem megvételre (10 e-t) és h megéri e megvennem.
köszi a válaszokat :)

(#7411) kali válasza Bjorngolf (#7410) üzenetére


kali
legenda

szia,

látatlanban nem érdemes tippelgetni, mert túl sok hibalehetőség adott lehet, akár olyan alaplappal kapcsolatos is, amit húzós áron lehet csak javíttatni.

(#7412) mondomén válasza kali (#7409) üzenetére


mondomén
őstag

Tudom, hogy neked igazán jól működik, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Látom, tapasztalom, hogy nem százas még. Mikor csontra befagy, semmire sem reagál, akkor az nem a rendszer hibája? Mikor nyomom a home gombot és csak másodszorra ébred fel, mikor beszaggat a gyári animáció, mikor eldobja a wifit és csak ki tudja hányadik youtube videó után veszem észre, hogy elnyomtam pár száz mega adatforgalmat. Annyi tapasztalatom már van, hogy megtudjam ítélni a rendszer szórakozik vagy valamelyik app.

(#7413) kali válasza mondomén (#7412) üzenetére


kali
legenda

nem csak nekem - ráadásul másik iphone is van már a családban, és azzal (5c) sincs probléma -, 8.1 óta a fórumokon is sokkal kevesebb a problémás működésre utaló hozzászólás, csontra befagyásosat meg szinte alig találni.

(#7414) mondomén válasza kali (#7413) üzenetére


mondomén
őstag

Én is írhatom, hogy nem csak nekem. Kevesebb, mert a 8.0 katasztrófa volt. Én be sem írtam volna, ha nem épp hsz írás közben fagy le. Te azt bizonygatod, hogy nagyon stabil, én azt, hogy még korántsem. Majd dani3l eldönti mit hisz, miután szarrá fagyott a telefonja...

(#7415) tylerddd válasza mondomén (#7414) üzenetére


tylerddd
veterán

Nálam sincs semmi gond a készülékkel, mondhatni tökéletes.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7416) kali válasza mondomén (#7414) üzenetére


kali
legenda

az arányokról van szó, és a net ilyen szempontból erősen ferdít, mert az elégedett felhasználók jellemzően nem írják le, hogy jól működik a rendszer, hanem elégedetten használják, legtöbben csak akkor kezdenek el neten/fórumokon kutakodni és jelezni a hibát, ha tényleg adódik olyan.
egy igen és egy nem alapján senki sem tud eldönteni semmit, valakinek akkor is problémás a rendszer - szoftveres vagy akár hardveres hiba okán -, ha ezer másiknak nem, de ez fordítva is igaz, aki nem tapasztal hibát, azt nem fogja különösebben izgatni, hogy másnak akad problémája, így nem is fogja lehúzni a rendszert, pláne ha nem is bizonyított, hogy direktben a rendszer a hiba forrása, hanem esetlegesen külső tényezők okozzák azt.

(#7417) PartyNewl


PartyNewl
tag

Na úgy néz ki befektetek egy 5S-re én is, és nehéz döntés előtt állok segíthetnétek.
Jó volna legalább 32Gb, de abból csak használtat tudnék venni, viszont annyiért már tudnék újat de az meg 16Gb.... Nem tudom mi legyen nagy most a dilemma :(

(#7418) erdoke válasza PartyNewl (#7417) üzenetére


erdoke
titán

T-Mobile-nál 195e a 64-es raktáron, de már nem sokáig lesz kapható szerintem.

A legjobb aláírás a héten

(#7419) metju válasza PartyNewl (#7417) üzenetére


metju
tag

En anno ugyanígy álltam a dolgokhoz, sőt, még az is fennállt, hogy 5 vagy 5s legyen. Végül ugy döntött, hogy inkabb befektetek egy nagyobb tárhellyel rendelkező újabb modellre, így lettem 5s 32gb tulaj. Neked kell eldönteni, hogy mire használnád majd a telefont, hiányozna-e az a plussz jónéhány gb a kisebb modellből. Azt tudnod kell, hogy ha a 16 gbosat választod akkor abból durván 12 gb lesz szabadon felhasználható...

En mindenesetre nem bántam meg a döntésemet.
Esetleg nézz körül használt telók között is. Kilehet fogni jókat, bar óvatosnak kell lenni.

[ Szerkesztve ]

(#7420) mate.molnar


mate.molnar
újonc

Sziasztok.
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy ügyetlenségemnek hála, tegnap leejtettem szeretett 5s-emet és a kijelzője kicsit betörött. Szeretném cserélni. Tudnátok nekem olyan szervizt ajánlani Budapesten, ami teljesen megbízható? Tudom, hogy ez egy szubjektív dolog. De semmiképpen sem akarom holmi slendrián munkát végző, utángyártott alkatrészekkel dolgozó sufni gsm boltba bevinni. Amit én néztem az idoki, iphoneszervizbuda, appsolute, iszervizpont vagy az iphone szerviz a visegrádi utcában. Melyikről van jó véleményetek? Segítségeteket előre is köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#7421) kali válasza mate.molnar (#7420) üzenetére


kali
legenda

szia,

"eredeti, gyári" alkatrész legfeljebb használt, bontott formában szerezhető be a garin túli szervizek számára, így "a" kategóriás kijelzőt - amilyen a telefonban gyárilag van - legfeljebb használtat tesznek bele, amennyiben újat, úgy az már "b", netán csak "c" osztályú lesz - ha ezt nem is kommunikálják le, pláne a "b" esetén, mert annál nagyon nézni kell a különbséget az "a" kategóriással szemben, alapban nem is mindenki veszi észre az eltérést, de sajnos hazánkban a "c" kategóriás a jellemző, mert az ár és az árrés mindenek felett, így sokszor a felhasználói oldalon is az ár a mérvadó a szervizelés helyének kiválasztásakor, pláne ha új kijelzőre kap különböző ajánlatokat, bontott és használt - de "a" osztályú - kijelző esetén meg szintén esete válogatja, hogy kinek mennyit ér meg.
a fentieket figyelembe véve, nézz utána, hogy hol és milyen módozatban - már ha korrektül elmondják -, mennyiért vállalják, és az alapján dönts.
a fórumon leginkább őt szokták ajánlani; link, bár a te nézetedben sufni gsm bolt, de nagyon sok pozitív tapasztalatot és értékelést olvashatsz vele kapcsolatban.

(#7422) metju válasza mate.molnar (#7420) üzenetére


metju
tag

Nem tudom, hogy budapesti vagy-e, de Én merem ajanlani a Space - Apple-t. Az Árkádban van a boltjuk és meglehetősen ügyesek, kedvesek. Én ott vettem/tetettem fel üvegfóliát, nővérem pedig szintúgy ott cseréltette ki a törött kijelzőjét.

(#7423) Noxy válasza mate.molnar (#7420) üzenetére


Noxy
veterán

Amugy közlöm veled, hogy általad úgy lesajnált sufni GSM boltok, nagy része is azokba a szervizekbe viszik, küldik, amiket te itt felsoroltál. Hogy ezen mi a hasznuk, azt a logikádra bízom.
Ja ilyen helyre csak a Nokia-k meg a droidosok járnak. 5S-l már égő bemenni. (Szerinted.)

[ Szerkesztve ]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#7424) Adorjanksz válasza metju (#7422) üzenetére


Adorjanksz
tag

Space 10/10!

i6s

(#7425) ádika86


ádika86
aktív tag

srácok! az én telómon is otao lambo üvegfólia volt. ma sikerült leejtenem és le is repedt. viszont megsérült a telefon is, az üvegfólia és a készülék széle közötti pár mm-es helyen........ magát a kijelzőt végül is megvédte, de ez nem vigasztal :) veszek rá valószínűleg egy új fóliát, viszont az otao nekem úgy gyűjti az ujjlenyomatokat, mint ha muszáj lenne neki... nem tudtok esetleg valami jó alternatívát? köszi előre is!

Predator G3-571-77QK

(#7426) tylerddd válasza ádika86 (#7425) üzenetére


tylerddd
veterán

Én most rendeltem egy MediaDevil márkájút, mert 10 fontra le van árazva. A fóliáik nagyon jók, hátha ez is.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7427) ádika86 válasza tylerddd (#7426) üzenetére


ádika86
aktív tag

jól hangzik!!! köszi!!

Predator G3-571-77QK

(#7428) ádika86 válasza tylerddd (#7426) üzenetére


ádika86
aktív tag

annyi, hogy ez 0,33mm-es az otao pedig 0,2-es elvileg. vajon mennyire érezhető a különbség? :F

Predator G3-571-77QK

(#7429) Tibee86 válasza ádika86 (#7428) üzenetére


Tibee86
veterán

Sajnos nagyon. A 0,2 még elmegy, a 0,3-as már engem kifejezetten zavart.

(#7430) SpongyaBob válasza ádika86 (#7428) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Sajnos lehet érzeni. Erre akkor jössz rá amikor mind a kettőt kipróbálod. Ez elég jónak tűnik: [link] Ha nekem az OTAO-val lesz valami baj akkor egy ilyet kipróbálok.

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#7431) ádika86 válasza SpongyaBob (#7430) üzenetére


ádika86
aktív tag

hm lehet kipróbálom :K :R

Predator G3-571-77QK

(#7432) tylerddd válasza ádika86 (#7427) üzenetére


tylerddd
veterán

Ez a teljes pakk, nagyon igényes, prémium feeling. Amin meglepődtem, h egy teljes matt+fényes hátlapvédő fóliaszett is volt benne! i5-re és i5C-re zselés home gomb matrica is. Szerintem 10 fontért ez korrekt. Ha nagyon megundorodom a lepattant szélű OTAO-tól, akkor felteszem ezt. Így asztallapra letéve annyira nem tűnik gáznak a 0,3mm, mondjuk telón bele kell számolni, h süllyed a gomb. Ha felteszem, megírom a véleményem. Jah, és múlt héten szerdán rendeltem az amazon-ról, ma megjött.

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7433) Mbenyo97


Mbenyo97
aktív tag

Hali
Kérdésem az hogy hogyan lehet beállítani azt hogy a telefonszámokat hova mentse el ? Mert nekem SIM kártyája lenne jó.
Választ előre is köszönöm :)

(#7434) SpongyaBob válasza Mbenyo97 (#7433) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Sehogy. Felhőbe tudod menteni. (iCloud)

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#7435) Noxy válasza SpongyaBob (#7434) üzenetére


Noxy
veterán

Olyant nem mondj, hogy sehogy.
Mert lehet. JB-->SIManager.[link]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#7436) jófejsrác


jófejsrác
senior tag

Rég másoltam zenét telefonra, de most szerettem volna. Az iTunes picit megváltozott aminek nem hinném hogy köze lenne bármihez is DE! Egyszerűen nem tudok új zenét hozzáadni csak azt látja a program ami az asztalon van. Lehet én vagyok láma, de nem tudom hogyan kéne. Valaki aki nem a google-höz irányít segítene?

Köszönöm

(#7437) kali válasza jófejsrác (#7436) üzenetére


kali
legenda

ennyi az egész;

im

(#7438) Mbenyo97 válasza SpongyaBob (#7434) üzenetére


Mbenyo97
aktív tag

de a sim kártyára valahogy akkor is elmenti nem ? vagy hogy van ez akkor ?

(#7439) radi8tor válasza Mbenyo97 (#7438) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem menti, mivel SIM kártya eléggé korlátozó tényező lenne. Pl ott nem is lehet tárolni külön a vezetéknevet, keresztnevet illetve 1 névhez csak 1 számot írhatsz be.

⭐ Stella

(#7440) Noxy válasza Mbenyo97 (#7438) üzenetére


Noxy
veterán

Nem ment csak olvasni tudja, de ha olvasod is a topikot leírtam hogy lehet.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#7441) radi8tor válasza Noxy (#7440) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Már megint ez a fránya JB.
De 8.1-eseknek ez nem vigasz. :)

⭐ Stella

(#7442) Noxy válasza radi8tor (#7441) üzenetére


Noxy
veterán

Nekem még nem volt olyan szifonom, amire JB kiadása napján, (ha ráértem) ne raktam volna fel. ;]
SIManeger-t talán még a 3GS-n használtam utoljára.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#7443) SpongyaBob válasza Noxy (#7435) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Nem mindenkinél alap a JB, te meg ezt vedd már tudomásul.

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#7444) Ferenc9229


Ferenc9229
csendes tag

Sziasztok!

Egy kérdést szeretnék feltenni. Az i5s-em US-ből származik, így a töltő nem EU szabvány. Egy Skross típusú adaptert vettem hozzá (Input: 100-250 V - 50/60 Hz; Output 5V DC / max. 2.1 A ). Szerintetek ez megfelelő lesz? Hosszú távon is használhatom az akksi minőségromlása nélkül?

Előre is köszönöm!

Üdv.
Feri

(#7445) Noxy válasza SpongyaBob (#7443) üzenetére


Noxy
veterán

Az adott problémát csak így tudja megoldani. Ha meg nem tetszik, akkor ne használjon IPhone-t.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#7446) szmayer1


szmayer1
senior tag

Sziasztok.

Az iPhone5s telefonon az iOS 8.1 még tökéletesen fut? Esetleg van valakinek vele negatív tapasztalata?

iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.

(#7447) SpongyaBob válasza szmayer1 (#7446) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Még csak az kéne, hogy nem bírná el. Szerintem teljesen jó.

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#7448) kali válasza Ferenc9229 (#7444) üzenetére


kali
legenda

szia,

használhatod, nem lesz különösebb gond.

szmayer1; teljesen jól pörög.

(#7449) mailman válasza dani3l (#7406) üzenetére


mailman
tag

Hello,

parom telefonja 2 napos es ugyan ezt csinalta mar 2x. Mukodik, akku feltoltve, aztan egyszer csak nem ebred fel. Crashreportot szepen beirja, utana meg home+powerrel ebred. Szeptemberi gyartasu a keszulek, talan ebbe is jutott az i6 fasza NAND-jabol... Hova erdemes vinni gariztatni mostanaban? Borzaszto kellemetlen hiba.
Koszi!

(#7450) dani3l válasza mailman (#7449) üzenetére


dani3l
őstag

Nekem is megvolt a masodik is tegnap este.. Varok egy kicsit, aztan ha meg egyszer-ketszer eljatsza, bemegyek valamelyik apple boltba megkerdezni, hogy ez most bug-e, vagy feature.. :U

Mondjuk a 2 napos telefont en visszavinnem es kernek egy masikat, ha megoldhato.

A tematol függetlenül:

Applecare/Applecare+-t mennyire eri meg kifizetni? Elöbbi feleannyiba kerül es lenyegeben csak az egy eves garancia kiterjesztese, de utobbiban viszont azert több minden van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.