Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#64501) spanyoll válasza t_a_m_a_s (#64498) üzenetére


spanyoll
addikt

Simán csak élni se volt időm, meg erőm, a fórumra meg leginkább erőm. Ennyi csak.

@Lassú víz: Nem passziválok, hanem csúszok. Tárgyakat teljesítgetem aktív félév során, két félév során megszerzek 30 kreditet, hogy államin maradjak, de cserébe jár a diákmatrica, meg a free wifi :D

@jbravo: Majd meglesem a neten a leírásokat, de valamelyiket jól el kell sajátítanom. A römi régen ment, azt max feleleveníteni kell.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#64502) aleister válasza Lassú Víz (#64499) üzenetére


aleister
veterán

Úgy van, ahogy spanyoll írja. Az állam tán 10 félévet finanszíroz. Efölött lesz fizetős. Addig annyit lébecel az ember, amennyit akar.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#64503) Studi válasza aleister (#64502) üzenetére


Studi
addikt

Így volt. ;)

(#64504) aleister válasza Studi (#64503) üzenetére


aleister
veterán

Nálam is. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#64505) Studi válasza aleister (#64504) üzenetére


Studi
addikt

Gondolom nem az elmúlt pár évben kezdtél állami támogatásos szakon. :)

(#64506) crey válasza aleister (#64504) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Volt. Azóta van röghöz kötés és társai. Amúgy a 10 felév az 12

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#64507) aleister válasza crey (#64506) üzenetére


aleister
veterán

Röghöz kötés? Itthon kell maradni annyi félévet, amennyit az állam fininszírozott?

Studi:
Mintha tegnap lett volna. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#64508) Novics válasza crey (#64506) üzenetére


Novics
senior tag

Nekem majdnem 2 egyetemet sikerült elvégeznem ennyi idő alatt. :))

Röghözkötést mondjuk én is aláírtam a másodiknál, de úgy voltam vele, hogy ha kimegyek külföldre, akkor úgyis annyipénzért megyek ki, amennyiből röhögve kifizetem az áll.támot, meg egyelőre nem is tervezek meglépni. Amúgy én nem tartom rossz dolognak. Nehogy már a mi pénzünkből tanuljon, majd máshol adózzon, egy kicsit csepegtessen vissza a kasszába. Ez kb olyan, mint a vizitdíj volt. Nem volt baj az ötlettel, csak az ellenzék a maga csakazértis módján háborgott ellene. Itt még az örökélet, ingyensört is támadná az ellenzék, hogy az fúj de rossz lenne mindenkinek.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#64509) Mercutio_ válasza Novics (#64508) üzenetére


Mercutio_
félisten

egy kicsit csepegtessen vissza a kasszába.
Olvass kicsit utána mennyi az a kicsi amit hazaküldenek ....

szerk.: emlékeim szerint a röghöz kötés sokat finomodott eredeti formájához képest épp a tiltakozások hatására

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#64510) #31733248 válasza Mercutio_ (#64509) üzenetére


#31733248
törölt tag

1000 milliárd forint évente a külföldön dolgozó magyarok hazautalása, azaz durván a GDP 3 százaléka. Ez nem éppen kis összeg...

(#64511) Studi válasza #31733248 (#64510) üzenetére


Studi
addikt

Hogy ez mekkora összeg azt csak akkor lehet eldönteni, ha tudjuk, mennyi lenne a befizetésük/költségük (és egyéb gazdasági, elsősorban munkaerőpiaci hatásuk), ha itthon élnének és dolgoznának. Enélkül az információ nélkül csak egy szám, hasonló, mint a 215468.

[ Szerkesztve ]

(#64512) crey válasza Novics (#64508) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Nekem sem volt bajom egyikkel sem, ezzel se lenne, ha ésszel lenne kivitelezve. Csak sajnos nincs. Sok sebből vérzik az egyetemi képzés itthon, és a röghöz kötés csak egy eleme a véráramnak - és szerény véleményem szerint a kisebb.

Sokkal jobban irritál az alulfinanszírozottság, az elavult "csakazértiselméletimérnököketképzünk" elv - ami amúgy piacképtelen - és minden cég aki csak megteheti, megtartja a saját átképzését amint felveszi a mosolygós pályakezdőt, a tonnaszámra campusokon üdültetett nyugdíjas előadók, akik képtelenek lépést tartani a korral, a dékánok kiskirályi rendszere, a mindent összeszaró HÖK, ami igazából csak politizál, és magának keresi a hasznot, de érdeket már rég nem véd, a tanulmányi osztályok nevetséges működése - "hétfőn hajnali kettőkor 10 percre fogadunk téged, te szerencsétlen ha valamit ügy intézni akarsz", a tonnaszámra létrehozott felesleges büfészakok és karok állami támogatása, etc. Napestig sorolhatnám.

A magyar felsőoktatás jelenleg versenyképtelen, a végtermék ami a keze közül kikerül - aka. a diplomás hallgató - versenyképtelen. Viszont ha itthon menni akarsz valamire, akkor kell a diploma, ha csak nem vagy politikus palánta, viszont mire a végére érsz, kikerülsz az életbe, és rájössz, hogy bizony a pályakezdőként szövegetett 400-500k/hó fizetés csak egy álom, örülhetsz ha valahol megkapsz havi 200-at. Nem csoda, hogy nyelvtudással, valamire használható szakismerettel egyből külföld felé kacsingat minden fiatal.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#64513) Studi válasza crey (#64512) üzenetére


Studi
addikt

+1 az egészre. Mondjuk én 10+ éve jártam egyetemre, de épp ugyanígy volt szar az egész. :K

És amúgy sincs szükség Magyarországon bálnatenyésztési tanszékre. :DDD

(#64514) rbalint88 válasza crey (#64512) üzenetére


rbalint88
addikt

Na ezt beraknam alairasba, csak tul hosszu hozza :R

(#64515) #31733248 válasza Studi (#64511) üzenetére


#31733248
törölt tag

(#64511) Studi

Mindig lesz valami, amihez még lehetne viszonyítani, de az biztos, hogy 1000 milliárd forint rengeteg pénz és mindannyiunknak jobb lenne, ha olyanok lennének a hazai életfeltételek, hogy a magyarok százezreinek ne kelljen külföldre menniük dolgozni.

(#64512) crey

Nálam rendszeresen dolgoznak közgazdász gyakornokok, az általános tudásszintjük szerintem elég jó, a szemléletük a leggyakrabban neoliberális, de szerencsére közös munkával, beszélgetéssel, könyvek, tanulmányok ajánlásával alakíthatóak. Egészében véve szerintem sok a tehetséges, értelmes, a mai világhoz rugalmasan alkalmazkodó végzős köztük. Az tény, hogy meg kell tanítani őket dolgozni, de azt hiszem, ez régen is így lehetett.

[ Szerkesztve ]

(#64516) t_a_m_a_s válasza crey (#64512) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Lazán kapcsolódva a témához: elég szépen b@szódik el ez az egész már általános iskolai, sőt továbbmegyek, óvodai szinten... Lassan ott tartunk, hogy ha jutni akarsz a csemetével valamerre, akkor marad a magánovi, illetve valamilyen magán/alternatív megoldás az általános sulira, mert egyébként - óvatosan fogalmazva - nem pont azt tanulják a kölkek amire szükség volna... A kínkeservesen beléjük vert lexikális tudást meg a teljesítménykényszer okozta stresszt meg kenhetik a hajukra.

Holnap majd jól beletépünk...

(#64517) crey válasza #31733248 (#64515) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Mérnökképzésről beszélek elsősorban, a közgazdaságtan egy általam kevésbé átlátható tudományág :) a mérnökökről pontosan tudom, hogy amit tanulnak, az haszontalan. Be kell biflázni a láblógató integrálokat, meg napestig sokadrangú differenciál egyenleteket kell megoldanod, de oszcilloszkópot ha nem verekszem ki magamnak egyetemi éveim alatt vajmi keveset látok. Vagy épp ha nem egy fiatal pont előttünk végzett srác az óraadónk egy adott tárgyból, lehet hogy az SDI mint szakszó, és a broadcast standarddá váló digitális jelátvitele el sem hangzik a tanulmányaim alatt oktató szájából.

Persze sokszor az is igaz, hogy el vannak szállva kicsit a munkaadók is. Gondolom hogy egyikőtök sem látott még soha olyan hirdetést, hogy felsőfokú végzettséggel rendelkező, fiatal kollégát keresünk 4-5 év pályán eltöltött tapasztalattal. Ja és lassan a targoncásnak is kell a diploma. Mindenhova.

Pont édesanyámmal beszéltem, hogy egy jól fizető asszisztensi állásra keresnek a cégénél embert, és nem igazán találnak. Az hagyján hogy a HR kéri a diplomát is, de pl. felsőfokú angol nyelvvizsga is követelmény. Azon röhögök, hogy hiába tartok angolul előadásokat, hiába beszélek ügyfelekkel a nap 12 órájában angolul, a kollégákkal, mindenkivel - engem ha jelentkeznék már be sem hívnának az állas interjúra, hiszen csak egy alapfokú nyelvvizsgám van - és nem is óhajtom a felsőfokot megugrani, mert külföldi munkakörnyezetben erre nincs szükségem.

Röhej.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#64518) Novics válasza Mercutio_ (#64509) üzenetére


Novics
senior tag

Huppsz, igen erre nem gondoltam, de kétségtelen, hogy Studinak is igaza van abban, hogy azt is hozzá kell, hogy a tehetséges emberek elmennek, és pl az, hogy már alig van az eü-ben szakszemélyzet meg orvos mennyi kiesést jelent a gazdaságnak. (szükségesnél hosszabb gyógyulási idő, nem teljes gyógyulás, stb.) És ugyanez van egy csomó hiányszakmában, ahol nem tudnak minőségi munkát végezni.

Tamás +1. Már az ovitól kezdve kellene megreformálni az egészet, és nem úgy, hogy egy kicsit ide is meg oda is belepiszkálunk, és várjuk a csodát. A magyar köznevelést bele kellene dózerolni a földbe, és egy teljesen újat felhúzni helyette. Csak ehhez az kellene, hogy legyen egy 20-25 évre szóló koncepció, amiben egyetértés van, hogy ha változik a széljárás, akkor ne fújja el az egészet.
9 évfolyamos ált. isk? Szerintem inkább a sok vackot kellene elfelejteni, mint erkölcstan, meg hasonlók. Nem vagyok oktatási szakember, de szerintem az áltisk alsó tagozatának arról kellene szólnia, hogy a gyerek megtanuljon tanulni, kérdezni - és nem a "De miért?..." szinten - értőn olvasni, számolni - 4 alapművelet, egyszerű törtek -, ismerje meg a környezetét - nem kell a kis növényhatározót bebiflázni, de tudja hogy néz ki a tehén - ismerje meg a biztonságos közlekedés szabályait, a magyar hagyományokat. Pl az ének óra és a tesi kombójának nagyon jó lenne a néptánc. Mozog a gyerek, énekelni is tanul, megismerkedik a magyar kultúra egy részével. Ja, meg a rajz/kézművesség a motoros funkciókhoz. De itt sem van Gogh-okat kell képezni. Én pl nem tudok rajzolni - énekelni sem -, de gyerekként szerettem. Meg angol. Már ovitól lehetne dalokat, mondókákat tanulni. Persze így lehet, hogy gondolkodó, egymással kooperáló, és a másikat nem lenyomó egyedek lennének azokkal meg a politika nem nagyon tud mit kezdeni.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#64519) Studi válasza #31733248 (#64515) üzenetére


Studi
addikt

Szerintem nem érted, amit mondtam. Bevágsz egy számot a vakvilágba, és azt mondod, hogy az sok. Minden háttérinformáció nélkül. Amíg nem tudjuk, hogy miről beszélünk, mik a viszonyítási alapok, lehetőségek, bármire mondhatjuk, hogy sok. Vagy épp azt, hogy kevés. De ezek így teljesen üres szavak.

(#64520) #31733248 válasza Studi (#64519) üzenetére


#31733248
törölt tag

Studi, szerintem ne használj királyi többest, a többiek valószínűleg megértették hogy rengeteg pénzről van szó.

(#64521) Studi válasza #31733248 (#64520) üzenetére


Studi
addikt

Akkor most nagyon lassan írom, hogy mindketten megértsük: igen, ez a szám így leírva rengeteg pénz az én pénztárcámhoz képest, rengeteg pénz egy új autó árához képest is. De ahhoz, hogy a témát vizsgáljuk, azt kell megnézni, hogy ha ezek az emberek itthon tudnának dolgozni, és termelni, akkor mekkora adótömeget hoznának az államnak, mennyibe kerülnének (pl: egészségügy), illetve mennyi munkalehetőséget vennének el a most itthon dolgozóktól.

Ezek vizsgálata nélkül annyit érdemes kijelenteni, hogy ez szerinted sok pénz. És ez egy szubjektív ítélet.
Sokszor tálalod tényként a saját szubjektív véleményed, aztán amikor valaki rávilágít a logikai bakira, akkor általában elkezdesz ferdíteni, másról beszélni. Ennek igazából nem sok értelme van. ;)

(#64522) Ear001 válasza Studi (#64521) üzenetére


Ear001
addikt

Nem offtopic ez az offtopicban. Amúgy meg +1.

(#64523) m3ss


m3ss
veterán

nem erre a vitara reflektalva, de sracok, mi ez az anti econozas minden topicban? en mar az az igazsag unom. valojaban nem is ertem, de ha oka is van mi lenne ha nem publicban tolnatok? nekem is van par ember akinek a kommentjeire legszivesebben allando jelleggel beirnek vmit, de inkabb privat vagy ignore.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#64524) aleister válasza crey (#64512) üzenetére


aleister
veterán

A felsőoktatás a jéghegy csúcsa. A probléma az általános és a középiskolában gyökeredzik. Van középsulis tanár ismerősöm. Egyszer egy sőr mellett olyan sztorikat m3ssélek, hogy beszartok. :)

A baj, hogy ez már túlmutat jóval az országhatáron. Elég elszomorító a PISA teszt eredménye, amit sokan szapulnak, de az vitathatatlan, hogy bizony alap logikai és szövegértési problémákkal küzd a 15 év évesek majdnem 28%-a. Azaz még csak nem is küzd, mert nekik ez így tök rendben van.
Amikor én voltam középsulis, azzal vigasztalta az aktuális propaganda a népet, hogy igaz, hogy a múltunk siralmas, a gazdaság romokban, 2 generáción belül optimizmusra semmi ok, de legalább milyen hatalmas koponyákat nevelt ki ez a remek szürkeállományú ország. Erre kiderült, hogy manapság meg minden 4. érettségire készülő funkcionális analfabéta.

(#64523) m3ss
+1
Nemrég volt az autós téma. Bár a két ellentétes oldalon álltunk, teljesen kulturáltan el tudtunk beszélgetni. Én is szóvá tettem ott, hogy nem értem miért bántják.
Pedig nem a higgadt problémakezelésről vagyok híres. Elpuhultam bakker! Remélem megbuzulni nem fogok!

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#64525) Freddy76 válasza m3ss (#64523) üzenetére


Freddy76
addikt

Econ kolléga eléggé nagy sony hívő, és ezt a mikrós topikban le is írja. A mikrósok pedig emiatt neheztelnek rá. Én pedig ezt leszarom, azt hiszem, viszont a mikrósok nem tudnak túllépni rajta. Valami ilyesmi lehet. Ez természetesen még abszolút nem indok arra, ami folyik, szóval egyetértek veled. Engem is idegesített múltkor Mercutio meglehetősen bárdolatlan beszólogatása, ezért vissza is szóltam neki, talán meg is sértődött.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#64526) spanyoll válasza m3ss (#64523) üzenetére


spanyoll
addikt

+1

Azt hittem csak én maradtam le valamiről és ő az új iyf, de valahogy egyik kommentjére sem mondtam volna azt, hogy indokolt a köpködés.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#64527) Studi válasza Freddy76 (#64525) üzenetére


Studi
addikt

én kérek elnézést

[ Szerkesztve ]

(#64528) jjeahh válasza m3ss (#64523) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Gondolom nem jársz a "Milyen cserélhető objektíves gépet?" topikba :D Kb. mindenkinek, bármilyen igényre a6000-et ajánl, sőt újabban írt egy ilyent és az összes tanácsot kérő usernek egyszerűen belinkeli. Persze ezért még én nem fogok anti econozni, de néha elég irritáló már... :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#64529) t_a_m_a_s válasza jjeahh (#64528) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Az én pályafutásom a fényképelős/fényképezős topikban kezdődött anno, ezekből ismerem az általam PH-ról személyesen ismert emberkék 95%-át. Sokakkal haverság lett, sőt lett egy-két komoly személyes barátság is ezekből. Ennek ellenére tűzzel-vassal sem tudnának visszakergetni egyik gépes, gépválasztós szaktopikba sem, komolyan mondom. A Nikon szaktopik volt az utolsó amit elhagytam már több mint egy éve, mert ott is olyan mélysötétség volt már mint állat... Nem szabad ezeket a topikokat olvasni ;)

Holnap majd jól beletépünk...

(#64530) aleister válasza t_a_m_a_s (#64529) üzenetére


aleister
veterán

Pont most beszéltünk JohnnyBlue-val erről...671 nem olvasott postom van a Nikonosban. Semmi kényszert nem érzek, hogy ez nulla legyen.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#64531) jjeahh válasza t_a_m_a_s (#64529) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Szóval a szaktopikok arra vannak, hogy néhány elborult user ott borítsa ki a bilit rendszeresen? :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#64532) konyi79 válasza jjeahh (#64528) üzenetére


konyi79
addikt

Volt ez így valóban, de szigorúan tartja már, 100 hsz-en belül nem linkeli, utolsó kettő között 197 van, ami már simán jó, NA! pííísz...

Viszont a GDP témában tökre Studinak van igaza. Ha közgazdaságtan Econnál szóba került mint munkakörnyezet, át kell látnia a határon kívül dolgozók mekkora kárt okoznak gazdaságnak. Nem azért, mert külföldön dolgoznak, hanem azért mert nem itthon.
Nem tudom, ti mit érzékeltek ebből, de nagyon határon billeg a munkaerőpiac. Egyszerűen azért, mert nincs itthon szakember. Nincs aki dolgozzon. Az értelmes, dolgoznivágyó emberek nagyobb része nincs itthon. Lassan leállnak a befektetések, mert nem vonzó már az itthoni munkaerő, pontosabban munkaerőhiány. De addig míg be nem borul, az itthon maradtak legalább a minőséget meg a termelékenységi mutatókat rontják. Persze tisztelet a kivételnek.

(#64533) #31733248 válasza m3ss (#64523) üzenetére


#31733248
törölt tag

(#64523) m3ss

Hárman igyekeznek állandó jelleggel valami konfrontációt kialakítani velem. Studi, Mercutio és MrChris. Szerintem ez hülyeség, mivel egyrészt mindig kulturáltan szólok hozzá, másrészt eleve kerülöm az ilyen üres szócséplést, harmadrészt szemtől szemben valószínűleg normalizálódna a hangnem, de a virtuális térben valahogy nem sikerül eddig eljutni... Az MFT topicban két év alatt 110 hozzászólásom volt, aki talál köztük bárdolatlan hangvételűt, annak örömmel fizetek egy sört. :)

Megjegyzem, ismer személyesen néhány kolléga a fórumról, úgyhogy jót mosolyognak az ilyen bozótharc kísérleteken. :)

(#64524) aleister

"A felsőoktatás a jéghegy csúcsa. A probléma az általános és a középiskolában gyökeredzik."

Ez egy nagy igazság... Sokszor sajnos olyanok mennek továbbtanulni, akiknek egy kezelési utasítás értelmezése is komoly problémát jelent. A lemaradt tanulók jelentős része cigány (ezt minden rasszizmus nélkül írom) és a legtöbbjük a tanuláshoz való negatív viszonyt fogja továbbörökíteni.

(#64532) konyi79

Konyi, ott van nálatok a Mercedes, nemrég járt nálam az egyik fontos embere, kb. ugyanezt mondta. A Fanka pedig nagyon jó, társadalomkritikus szövegeket nyom, sajnos elég régen láttam már.

(#64534) Freddy76 válasza jjeahh (#64528) üzenetére


Freddy76
addikt

Oszt? Mercutio és észt osztani járt a fujiba roppant idegesítő módon, mégsem köpködte itt senki. Madgie is elkezdte betölteni a Pite által hagyott űrt a fuji-térítésben, mégsem köpködte itt senki.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#64535) m3ss válasza jjeahh (#64528) üzenetére


m3ss
veterán

azt szoktam olvasni altalaban, a mikrosat nem. azert megjegyzem zarojelben, ha nem rendszert nezunk hanem csak a vazat, ar/ertekben egyik legjobb kamera. hasznaltan 125 korul eleg jo vetel.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#64536) konyi79 válasza #31733248 (#64533) üzenetére


konyi79
addikt

Merci még jó helyzetben, felszívta a környéket. Kicsivel az átlag felett adnak, jók a juttatások. DE még így sem vagyok képben ha felépül a 2. ütem, ott kik fognak dolgozni, mikor már a beszállítók így is idehordják fél borsodot. És akkor ott azért lássuk be, java betanított munka. Én a szakemberekről beszélek.

(#64537) #31733248 válasza m3ss (#64535) üzenetére


#31733248
törölt tag

(#64536) konyi79

Ha megnézed a tanácsot kérő embereket, a legtöbben új gépet 200 ezerig néznek, számukra bátran ajánlom az A6000-et, már csak azért is, mert ezzel van a legtöbb személyes tapasztalatom. Ezt van, aki megemészti, van akit személyeskedésre ingerel, de az ilyesmin ölre menni szerintem hülyeség...

(#64536) konyi79

Valószínűleg az lesz majd, mint Csányi új húsüzemeinél: lakást adnak a munkaerőnek és 300 ezres nettót kezdő bérként. A szakemberek utánpótlásának már sokkal nehezebb dió, hiszen már ott tartunk, hogy a minőségi betanított munkásból is hiány van. Valószínűleg igyekeznek majd kinevelni az utánpótlást, ezért is próbálják vállalati kasszából (is) finanszírozott iskolákkal megkötni a munkaerőt.

[ Szerkesztve ]

(#64538) madgie válasza Freddy76 (#64534) üzenetére


madgie
titán

De, konkrétan mindenki Pitézik azóta is, amit qrvára unok.

Mindegy, ezért egyszer leitatlak, majd rád varratok egy szívecskés Dave Gahan tetkót :P

(#64539) Byk01 válasza m3ss (#64535) üzenetére


Byk01
senior tag

Ne kezdj itt fotózni, ez offtopik ;] ... a végén elmenekül innen is a törzsgárda :D

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#64540) t_a_m_a_s válasza #31733248 (#64537) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Nekem pont ez a bajom a tanácsadós topikkal: nyilván mindenki azt ajánlja amije van, amivel tapasztalata van. De nagyon kevesen vannak, akiknek több (vagy netán többtíz) géptipussal van komoly tapasztalata, mindenki csak netes cikkek, rosszabb esetben a google tudása alapján osztják az igét. Aztán ez alapján a Nikonban egy időben kb 3 hsz kellett mire eljutott oda a csevej, hogy a MINIMUM a D7000-7100, azalatt nincsen élet. Aztán ha leírtad, hogy egy hót laikus kezdőnek a családot dokumentálni mi a ferde f@sznak egy D7100, le voltál ugatva...

A második felére: akkor megyek a Mercibe biorobotnak :) Amúgy ja. Nekünk is mondják mindig a gyártó partnerek, hogy miért nem veszünk fel tervezőt (sok a meló, ketten vagyunk rá). Mindig mondom, hogy ez olyan feladat mintha nekik holnap fel kellene venni egyszerre két építésvezetőt, öt fasza lakatost meg egy fasza darust. Mission impossible...

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#64541) jjeahh válasza Freddy76 (#64534) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem köpködtem. m3ss kérdezte miért köpködik néhányan, válaszoltam szerintem miért, kb. ennyi.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#64542) aleister válasza t_a_m_a_s (#64540) üzenetére


aleister
veterán

Óóó! Olvastam én már ott "vegyél D700-at" is a 200.000-rel beállító kezdőnek, mert akkor pont az FX volt a trendi. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#64543) rbalint88


rbalint88
addikt

Szerintem meg pina.

Na de, hogy ne csak az egy igaz hitet térítsem itt. (aki mást mond, az b.zi)
Vettünk hétvégén egy Maker's Mark-ot, tecsóban le volt olcsózva 9ezerre, ránéztem, neten, 8600 a legolcsóbb helyen, akkor vigyük. Bourbon, de annak fasza. Erős eléggé, de megvannak benne azok a vaníliás jegyek, amitől harmonikus lesz. Tisztán és pici vízzel kóstoltam eddig, tisztán jobb volt. Még -szentségtörés- jéggel ki akarom próbálni, de valószínű marad tisztán.
Aztán ha elfogyott, elkezdem fűteni nagybátyámat, hogy bontsuk ki az egyik Oban-t :P

(#64544) Mercutio_ válasza jjeahh (#64541) üzenetére


Mercutio_
félisten

De.
Köpködted.
Ismerd el, vagy beperel!:DDD

Freddy: Fáradt vagyok , hogy összeszedett hsz-t írjak, ha nektek szimpi dumcsizzatok, de ne tukmáljátok ránk:R

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#64545) t_a_m_a_s válasza rbalint88 (#64543) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Na végre valami rendes téma. Le lehet rá írni, hogy a viszki szar, és igyál inkább valami rendes pálinkát! ;]

Ha már pia. Én kaptam most pár üveg túlhájpolt Csíkit, meg meggyes szarvasit, meglesz az esti program :)

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#64546) Freddy76 válasza madgie (#64538) üzenetére


Freddy76
addikt

De a homlokomra, ha lehet.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#64547) t_a_m_a_s válasza Freddy76 (#64546) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Szervezzünk egy kisvárdai fotóstalit?

(#64548) jjeahh: ne is mond... Annyira fasza lenne, csak kéne hozzá egy hét. És/vagy családostól menni. Ami részint azért szopó, mert a lányom kb 20 percet bír a seggén meglenni kocsiban, utána hisztizik :O

(#64549) rbalint88: Nekünk volt itthon valami villányi csodabor, még asszony kapta a cégtől pár éve. Ilyen 8-10K-s kategória. Háát, megittuk, de én annyira nem voltam hasraesve tőle. Még jó, mert ennyi pénzt 1 üveg borra sosem adnék ki :) Pálinkából szerezz fasza házi málnát, az jó cucc!

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#64548) jjeahh válasza t_a_m_a_s (#64547) üzenetére


jjeahh
nagyúr

És egy Csíkszeredait :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#64549) rbalint88 válasza t_a_m_a_s (#64545) üzenetére


rbalint88
addikt

pálinkából eddig kettőt ittam, ami igazán ízlett: az egyik egy házi meggypálinka volt, a másik a panyolai aranyalma.
amíg whiskyből is csak ballantines, jim beam, piros sétáló jános volt a menü tizenévesen -meg huszoneleje-, addig tényleg szaraviszki volt :)
én főnöktől egy MÁD 2015 furmintot kaptam múltkor, az igencsak fasza volt, plusz jól fel is futtatták a brandet, úgyhogy addig érdemes venni belőle, amíg 2500Ft körül meg lehet kapni, mert jövőre már valószínű inkább a duplája lesz...

(#64550) Mercutio_ válasza t_a_m_a_s (#64545) üzenetére


Mercutio_
félisten

Most bontottam az 1 éve vett Tamdhu 10 évest, ahhoz képest, hogy sherry hordós érlelésű nekem szikár, nem túl gyümölcsös.

szerk.: Az előző Bálintnak ment :D Villányi drága: ezeket érdemes dekantálni, ha sznob vagy valami olcsó cuccban, de egy sima vizes kancsóba kitöltés és 1-2 óra szellőztetés is ugyanazt az eredményt adja. De amúgy is túlárazottak Villány.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.