Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#64951) fi:zi'k válasza rbalint88 (#64948) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Ja és egyre jobb helyzetben van aki ilyennel foglalkozik, mert vagy kihal aki ért hozzá, vagy elmegy külföldre dolgozni.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#64952) rbalint88 válasza aleister (#64949) üzenetére


rbalint88
addikt

errefelé (Bp) 3 éve már 4000Ft/m2 volt a tarifa és az olcsónak számított minőségi munkáért... illetve pl szarakodós helyeken nem is négyzetmétert néznek, hanem az időhöz viszonyítják, így simán lehet 2-2,5x szorzó egy sima egyszerű rakáshoz képest. pl egy zegzugos fürdő, ahol még a zuhanytálcát is csempéből/mozaikból kell kirakni, simán elvisz egy nagyobb összeget, mert a sok vágás miatt sokkal tovább is tart.

mindenesetre én is a bőven szarabbul fizető fehérgalléros melót választottam, mert nincs érzékem az építőipari munkákhoz - próbáltam -, meg én is "sznob kis köcsög" vagyok és jobb szeretek irodában a gépen dolgozni, mint csempézni meg falat rakni. és tudom, hogy azt nem bírnám a nyugdíjig csinálni és tönkremennék benne, a mostani helyemen elkezdett szakmai tapasztalattal meg nyelvet beszélve akár külföldön is lehet valamit kezdeni, ha menni kell, de nem akarunk, mert valakinek itt is kell tartania a frontot.

(#64953) Balinov válasza Real_Necro (#64946) üzenetére


Balinov
félisten

Tamas elso velemenyehez , egyetertek.

Neked meg Andras: azt ugye tudod, hogy BP =/= Magyarorszaggal (irhatnam Gyort, vagy Kecskemetet) nem beszelve arrol, hogy a tobbsegnek bizony nem a Tiedhez hasonloak a munkafeltetelei/korulmenyei. Szoval ebbol altalanositani..

Amennyire kovetem otthon a dolgokat a tobbseg a leszopott fasz rosszabbik vegen all...nem veletlen van nekem is olyan ismerosom, akire 3-4-5eve azt mondtam egy kulfoldi elettel kapcsolatos dumalas soran, hogy na komam, te tuti nem fogsz meg gondolkodi sem azon, hogy akar ausztriaba jarjal at, most meg hallom Anyumektol, hogy kiment bajororszagba ...azt akarom ebbol kihozni, hogy nem is gondolna az ember, hogy mennyien gondolkodnak a kulfoldi munkavallalassal.

A seggeles, amit emlitesz meg sok esetben seggnyalas, ahoz meg olyan gyomor kell, ami nekem nincs. Vihettem volna magasabbra a putyilov Nyrt-nel, ha van gyomrom hozza. 2en kollegammal olyan piacot vittunk ami 20-30mUSD-t termelt ki egy evben, ugy dolgoztunk egyutt, mint egy svajci ora szerkezet. En anno 2004-be nem csak a 85 netto (es havi atlag 30-40 tulora) miatt jottem el, boven volt benne resze annak, hogy nalam szo szerint butabb, kepzetlenebb de jol focizo, haversrac cimbibol key account managert csinaltak. Akkor lett eleg.

Aztan 4 evvel kesobb meg a tespedes, helyben topogas, es nem utolso sorban a jobb elet igerete miatt leptunk a jobbik felemmel.

Ez az en, szubjektiv velemenyem.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#64954) spanyoll válasza t_a_m_a_s (#64944) üzenetére


spanyoll
addikt

Olyat, amitől nem hányok be. Derogálni a wcpucoláson kívül nem igen derogál semmi: munka ez is, az is. Természetesen a szellemi munka jobban vonzana, a fizikaihoz túlságosan gyíkfasz beállítottságú vagyok és nem bírom a szántást hosszabb távon.
Amit el tudnék adni és értek hozzá? Fotózás alap, de abból rendes munka vagy nincs, vagy olyan gyártás, ami csak felemészti az embert (pl amit most is csinálok). Azt el lehet felejteni ebben a formában, a klientúrám meg nő ahogy nő.
Nyelvekkel elvagyok, papíron van egy felsőfokú németem, ami most már kb 90%ban csak passzív nyelvtudás, de gyorsan feléleszthetném ha nagyon kéne / akarnám is. Mellette angolból szintén felső szinten tudás (papír nélkül), amit napi szinten használok. Ha kéne, akkor üzleti szinten is mehetne. Tehát a nyelvvel mocoroghatnék ha kéne, de mit és merre...
Ezen kívül van egy wc papír szintű (1 rétegű abból is) OKJs informatikai hálózattelepítő és üzemeltető papírom (avagy a UPC-s bekötőember), aminek a megszerzése alatt SEMMIT nem tanultam meg, de legalább azt elfelejtettem.

@ali: Lehet, hogy túlgondolom, de itthon egy meglévő kisebb, de létező ismeretséggel mégis úgy érzem, hogy talán hosszú távon HA kivárok jobban tudok érvényesülni, mint kint tudnék. Anyagilag kevésbé, de nem is a havi 1M a célom, hanem az, hogy nyugalomban élhessek anélkül, hogy a szabadúszás hullámvölgyeitől rettegjek vagy az inkompetens főnök hangulatingadozásaitól egy olyan munkahelyen (és ez a fontos itt most; szar főnök mindenhol van), ahol semmi előrelépési és fejlődési lehetőségem nincs.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#64955) Real_Necro válasza t_a_m_a_s (#64947) üzenetére


Real_Necro
veterán

Volt benne 5 evig reszem. Lehet szerencses vagyok, hogy "csak" eddig. Hozza tennem, jobban oszulok mint videken elo batyam.

Egyebkent teny, hianyszakma itthon a jo komuves, burkolo, stb... de higyjetek el, ott is meg van a szopoag... es nincs az a jo vilag mindenkinel. Nem reszletezem, aposom meg rokonsag tobb tagja tobb evtizede nyomja az ipart...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#64956) L4mie


L4mie
veterán

! Könyvtár közelében leszek írok friss tapasztalatot.!

Spanycli! Chekkold le ezt a working holiday vízumot amin vagyunk. Külföldön élès tesztnek kiváló.

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#64957) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Sok boldogságot a Gáboroknak, ma este iszok egy kis Aldis epres tojáslikőrt az egészségükre! :) :P

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#64958) Balinov válasza Real_Necro (#64957) üzenetére


Balinov
félisten

Amen!, csatlakozom este egy uveges Peronival! :R

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#64959) Studi válasza Real_Necro (#64957) üzenetére


Studi
addikt

Pfúúújjjj....

(#64960) szuszinho válasza Balinov (#64958) üzenetére


szuszinho
őstag

Akkor már nem maradok ki én sem. Úgyis megjött a 15 éves Glenfiddich :P

(#64961) Freddy76 válasza Real_Necro (#64957) üzenetére


Freddy76
addikt

Azzal inkább ne...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#64962) Balinov válasza szuszinho (#64960) üzenetére


Balinov
félisten

huh, eszembe jutott, hogy vagy 3 eve nem ittam whiskey-t....volt kis hp otthon, orvosi cellal elfogyasztottuk par honapja ismivel, de most csak egy fel uveg Stolichnaya van otthon, az meg nagyon nem er fel egy jo kis whiskey-vel.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#64963) t_a_m_a_s válasza Freddy76 (#64961) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Inkább a csokissal? :)

Freddykén, én egy Csíki sört vagy egy Tibi atyás rozét pattintok az egészségedre, mert más nincs otthon perpill... ;)

Holnap majd jól beletépünk...

(#64964) Studi válasza t_a_m_a_s (#64963) üzenetére


Studi
addikt

Én meg szerzek valami tiltott önkényuralmi jelképeset hazafele. És hogy teljes legyen a kép, Merci felbont egyet a túlárazott Kopárjai közül, megszellőzteti valami ötvenezres lavórban... :DDD

(#64965) j.bravo válasza szuszinho (#64960) üzenetére


j.bravo
addikt

Nekem még majdnem tele van a kóstolón vett Nikka All Malt, majd abból egy (?) pohárral :)

Whatever.

(#64966) m3ss válasza j.bravo (#64965) üzenetére


m3ss
veterán

jo neked, nagyon jo az a whisky. ez a klasszik glenfiddich nekem annyira nem begyere, lehet inni de nem vmi karakteres. vmi jo fustos tozegest vennek, mint a kostolon volt az utolso tetel. nem is tudom mi volt a neve annak. mondjatok vmi ilyesmi whiskyt megfizetheto aron.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#64967) Lassú Víz válasza t_a_m_a_s (#64963) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Valami "a" betűs nekem is van a hűtőben, majd este megnézem, és választok egyet. Asszony hozott szűretlen kézműves sört a napokban, az a legesélyesebb. Fingom nincs milyen lehet, majd megírom, hogy inkább vissza kellett volna tölteni a lóba, vagy iható-e. (Ha nagyon szar lenne akkor van menekülő HP.) Szerencsére nem tudom az árát, így az nem fog befolyásolni a megítélésében. :N

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#64968) szuszinho válasza m3ss (#64966) üzenetére


szuszinho
őstag

Ez volt az. Egyik haverom, akivel voltam a kóstolón, vett 4 féle üveggel (az utolsó 4 ami a kóstolón volt). Azóta, ha ott vagyok, mindig végig is megyünk a soron :))

(#64969) Real_Necro válasza t_a_m_a_s (#64963) üzenetére


Real_Necro
veterán

Mogyorós volt, de azt már megittuk. Gondolkoztam is, hogy vegyek e még egy üveggel, de azért nem olcsó az ~1399Ft-jával. :DDD

Ellenben éppen most kaptam egyik kolléganőtől egy kis kerítésszaggató mintát...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#64970) Freddy76 válasza m3ss (#64966) üzenetére


Freddy76
addikt

A Whiskynet boltja átköltözött oda, ahol mi voltunk a kóstolón. Szerintem egyszer lépj be oda, segítenek választani.

Én tegnap vettem ott egy üveg 40 éves Calvadost...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#64971) Byk01


Byk01
senior tag

Hogy én is beálljak a sorba: van itthon egy kis Kilbeggan, úgyhogy iszom egy pohár ásványvizet minden Gábor egészségére ... a whiskey meg megmarad későbbre :D

Freddy: Miattad fogyott el? :D [link]

[ Szerkesztve ]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#64972) Studi válasza Real_Necro (#64969) üzenetére


Studi
addikt

Ilyen kolleganők kellenének nekem is! :DDD

(#64973) madgie válasza Freddy76 (#64970) üzenetére


madgie
titán

40 évig a kutyának sem kellett, mi? :D

(#64974) Studi válasza madgie (#64973) üzenetére


Studi
addikt

Ti ott Szabolcsban jobban használják fel az almát, mi? :D

(#64975) Balinov válasza Byk01 (#64971) üzenetére


Balinov
félisten

Kilbeggan!!! Kedvenc ir viszkim, kulonosen a 8 eves, parafadugos valtozat!

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#64976) Freddy76 válasza Byk01 (#64971) üzenetére


Freddy76
addikt

Amúgy igen... A kép illusztráció, a palackra nem az van felírva, hogy 40 éves, hanem az, hogy 1977 a palackozás. Egy számunkra (feleségem és az én számomra) nagyon kedves és becses ember 40. születésnapja lesz, neki ajándék.

Mazsi, azért ez más, mint a szabolcsi alma. Nem kritizálni akarom a szabolcsi almát, de nagyjából úgy viszonyul a szabolcsi alma a calvadoshoz, mint egy lipóti pékséges croissant egy francia pékség croissantjához. És itt most nem erről a 40 éves calvadosról beszélek, hanem általában a calvadosról. Ez is egy olyan pia, amit mindenkinek ki kell próbálni egyszer.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#64977) aleister válasza rbalint88 (#64952) üzenetére


aleister
veterán

Ez azért elég komoly ár. Itt vidéken némileg mérsékeltebb a helyzet.
Egyébként én is azt nézem, hogy ha elmegyek fodrászhoz, akkor az 2k fél óráért, tehát napi 16k-t tesz zsebre a lány természetesen számla nélkül. Ki lehet számolni, hogy ez mennyi egy hónapban, és jó esetben elég hozzá egy szakmunkási végzettség.

Szerintem rossz szakmát választottam. :)
Bár, ha azt vesszük, hogy a férfi fodrászok elég gyanyús nemi orientációjúak, annyira végül is nem bánom. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#64978) Freddy76 válasza aleister (#64977) üzenetére


Freddy76
addikt

Azért azt is árnyalni kell. A fodrásznak helyiséget kell bérelnie, eszközöket kell vennie. Nem sok gazdag fodrászról hallottam.

A jómunkásember Budapesten óriási kincs. Egy ismerősöm újított fel lakást (úgy, mint mi, tehát vakolatig-aljzatig bontva), és neki olcsóbban kijött, hogy Kiskunfélegyházáról utaztatott fel mesterembereket és segédmunkásokat.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#64979) aleister válasza Freddy76 (#64978) üzenetére


aleister
veterán

Ez igaz, de van aki a saját ingatlanjában alakított erre ki helyiséget.
Vannak ugyan anyag és amortizációs költségek (pl a hajnyírók pár év alatt széhullanak), de ha nem kell a bérleti díjat kitermelni, akkor eléggé jövedelmező vállalkozás lehet ez.
De említhettem volna a műköröm építést is. :)

És most gondolj bele, hogy ezek a kétkezi szakmák egyre kevésbé vonzóak a fiatalság körében. Mi lesz itt 10-20 év múlva?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#64980) Balinov válasza aleister (#64979) üzenetére


Balinov
félisten

ha van műköröm építés, akkor van műköröm komuves, epitesvezeto es műköröm építési hulladek is?

fodrasznak van nagyobb beruhazasa szerzszamban, amit talan koltsegkent le lehet tudni, de rezsije meg hatul a mosokonyhaban is van, antsz rajar a nyarakra (ha feketen, akkor NAV-tol retteg) ill a normalis vagy jo minosegu fodraszkellekek sem 2ft-ba kerulnek...

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#64981) Mercutio_ válasza aleister (#64979) üzenetére


Mercutio_
félisten

Műkörmösből mondjuk Dunát lehet rekeszteni annyi van, ráadásul tipikusan az amit 2 barátnő egymásnak is megcsinál ha sajnálja rá a zsé-t, burkolni kevesebb pasi fog :DDD

A saját lakásban kialakítással pedig az a gond, hogy ha nem olcsó vidéki pecó, akkor ott stoppolsz egy szobát, amit másra nem nagyon használsz + az is pénzbe kerül.

Egyébként a fodrászkodás eléggé nyírja az izületeket (2 fodrászom is idő előtt csökkentette a munkaidejét. Az egyik még nincs 30, de már csak napi 4 órában dolgozik, mert a vállizülete több hónap terápia ellenére se lett tökéletes, a másiknak a csuklója és a könyöke non-stop fáj, hol jobban, hol kevésbé), terheli az egésznapos állás a dereket, lábat. Szóval nem, nem azért nem lettél fodrász, hanem mert lusta dög vagy, aki inkább ül a monitor előtt :DDD

És nem csak 2 olló (amiből a jó többtízezer Ft) és egy hajnyíró kell hozzá. Mosó, hajbúrabasz, ipari terhelésre méretezett szárító, 20-30 féle festék + a gyakrabban használtakból 3-5 doboz, mert nem tudsz kiszaladgálni nap közben, ha elfogy. Saját üzlet/helyiség esetén engedélyek, ha valahol bérelsz helyet akkor annak is csengeted a költségét ami 60k és 100+ között mozoghat.
Ha "alkalmazott" vagy az azt jelenti, hogy éhbér (de van ahol vállalkozó vagy és számlát adsz) +jutalék, de a normát a tulaj határozza meg, és valahogy mindig az jön ki, hogy ha nő a mennyiség akkor nő a norma is...

szerk.: Húzok vissza dolgozni, 7 előtt jó lenne végezni legalább ma.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#64982) aleister válasza Mercutio_ (#64981) üzenetére


aleister
veterán

Ezért kell úgy csinálni, hogy addigra, mire előjönnének ezek a nyavalyák, addigra már meggazdagodjon belőle az ember.
Egyébként minket, szellemi munkát végzőknek sokkal inkább igénybe van véve a teste a munkakörülmények miatt. Itt a klinikán beszélgettem a reumatológussal és a gyógytórnásszal is. Egybehangzó véleményük, hogy a hozzájuk kerülő 10 betegből 8 ülő/szellemi munkát végző ember. Nem csak a derék, hát, gerinc, vállizület, csukló kap természetellenes terhést, hanem, teljesen szétcseszi a vérkeringést és a közelre való látást is.

(#64980) Balinov
Műköröm sitt? :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#64983) Balinov válasza aleister (#64982) üzenetére


Balinov
félisten

b+, majdnem lekoptem kv-val a monitort! :Y :C

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#64984) Byk01 válasza Balinov (#64975) üzenetére


Byk01
senior tag

Hát, ez nem dugós, és az évek száma sincs feltüntetve rajta, de majd kipróbáljuk, milyen. Mondjuk én is az a típus vagyok, aki nem igazán bankrabló.

Bezzeg a calvados. Az még franciául is megtanított (kár, hogy csak átmenetileg :DD )

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#64985) Balinov válasza Byk01 (#64984) üzenetére


Balinov
félisten

Calvadost nem ittam meg asszem, de franciabol a Pastis a bejovos!

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#64986) jjeahh válasza aleister (#64982) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én is ülő munkát végzek (plakáttervek, logo design, névjegykártya design stb), de szerencsére elég ha naponta 2-3 órát csinálom max + fórumozás, egyebek (vagyis, nem, nem elég, ahhoz, hogy normálisan keressek többet kéne csinálni :D ), oszt húzom ki a gyíkot a hegyekbe, vagy tekerek vagy valami... Remélem így nem megyek tönkre olyan hamar...

Amúgy meg lassan elfelejtitek a topik alapelveit? :DDD Nesztek sz*r (? :F ) zene: [link] [link] és jó csaj: [link] [link]. Ezt a Massive Attacket anno évekig non-stop hallgattam, de amióta átszoktam nagyrészt jazzre, nem tudom hova tenni... de most úgy egy hete megint beraktam playlistre és nem bírom abbahagyni :B , nálam van egy Adam A7 és nagyon tetszik ahogy szól rajta, van akinek nem jön be a stúdió monitorok száraz hangzása, de én nagyon bírom :D .

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#64987) aleister válasza jjeahh (#64986) üzenetére


aleister
veterán

No majd, ha lesznek olyan durva időszakaid, mint pl a korai tavasz az utazási irodáknál, amikor nyomdai határidős katalógusleadás, valamint friss csomagfeltöltés a honlapokra 10-12 órás munkanapokat eredményez hetekig, akkor megtudod milyen az olyan. :)

Ha már elvont zenei vonal, akkor csekk disz, end disz. :)
..ez meg a ráadás, mert tényleg jó. :)

Csajokat linkeljen más. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#64988) jjeahh válasza aleister (#64987) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem akarom megtudni :D már így is érzem, hogy a hátam fáj néha picit.
Áá, Portishead-et is mennyit hallgattam anno... a Roseland New York live DVD-t is szénné néztem, asszem youtubeon is fent van. Azok a boldog kölyökkori trip-hop-os évek... :))

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#64989) aleister válasza jjeahh (#64988) üzenetére


aleister
veterán

Van egy mondás mifelénk, miserint nem akarásnak nyögés a vége. :D

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#64990) madgie válasza Freddy76 (#64976) üzenetére


madgie
titán

A francia konyhával sem tudok mit kezdeni, tej, vaj, sajt, kroásszón, osztriga, anyámkínja, nem szabócsinak való ez, jól mondod :D

De egyszer már ihatnál te is egy normális pálinkát. Abban ugyan nem érzed a kotdázűr szerelmes illatát az éjjeli sanzonok buja dallamaival keverve, csak simán a tiszta gyümölcsöt.

(#64991) t_a_m_a_s válasza Balinov (#64985) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

[link]

Bali, egy kis Kusturica feeling ;) :D

Holnap majd jól beletépünk...

(#64992) Byk01 válasza madgie (#64990) üzenetére


Byk01
senior tag

Ivott már olyat. Tudom, mert ott voltam én is, és ittam belőle én is :)

A tej-vaj-sajt meg való a szabócsinak is, csak az olyan kákabélűnek nem, mint te vagy. Mondjuk azt aláírom, hogy bármelyik szabócsi hamarabb választja a víztiszta folyós gyümölcsöt ezek helyett :D

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#64993) madgie válasza Byk01 (#64992) üzenetére


madgie
titán

A szabócsi szetereotípia szerint az igazi szabócsi kóbászt meg szalonnyát vitt már az iskolatáskában is, de mondok kutyábbat: hamarabb belenyomja a szájába a pucér gulyáskrémet, mint hogy mondjuk egy szusit megkóstoljon :D

Ez mondjuk a sógoromra pont igaz. Jövő héten megyünk a japán hét utolsó napjára, hát nagy meglepetésre bejelentette, hogy ő inkább alszik :))

(#64994) Balinov válasza madgie (#64993) üzenetére


Balinov
félisten

a gulyaskremet, pirosaranyat a kisalfoldi gyerek is tolja magaban az arcaba :))

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#64995) Byk01 válasza madgie (#64993) üzenetére


Byk01
senior tag

Nem kell bemutatnod a szabócsiakat, Debrecenbe járta főiskolára, volt belőlük bőven. Egyik se volt absztinens, és sosem láttam náluk szusit, de még halat sem :) Kis túlzással a kenyeret is csak folyékony állapotban ismerték :D

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#64996) madgie válasza Byk01 (#64995) üzenetére


madgie
titán

A kenyeret szeretjük errefelé, más kérdés, hogy Debrecenben nincs itthonihoz hasonló kenyér, sehol sem.

(#64997) Byk01 válasza madgie (#64996) üzenetére


Byk01
senior tag

Sehol nincs a valaholihoz* hasonló kenyér/kolbász/töltött káposzta.

*A valahol helyére tetszőleges településnév behelyettesíthető :)

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#64998) madgie válasza Byk01 (#64997) üzenetére


madgie
titán

Én csak rávilágítottam, miért nem eszik kenyeret a szabócsi kölök debrecenben. Merszar.

(#64999) Real_Necro válasza madgie (#64998) üzenetére


Real_Necro
veterán

Feletek is lehet kapni jo hazi gyrost eros pistaval? :)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#65000) L4mie válasza spanyoll (#64954) üzenetére


L4mie
veterán

Na rövid leszek, mert limitált a net meg az idő is.
Próbáld ki amíg teheted, ha már láttad milyen legalább fél évig külföldön élni legyen az német vagy angol terület, sokkal jobb rálátásod lesz arra, hogy mik a lehetőségek, és mik a saját céljaid.
Mi kijöttünk NZ-be Working Holiday-el, nem elsősorban dolgozni, de lehúztunk 3 hónapot a világ legnagyobb kiwiberry farmján képesítést nem igénylő szakmunkásnként, és kerestünk vele fejenként havi 500k-t amiből lejött a lakhatás 120k, 3 hónap alatt fejenként félrepakoltunk fél kb. 0.6m-t úgy hogy közben azért vettünk ruhákat, én egy GoPro-t meg nem babot ettünk, hanem eljártunk hamburgerezni meg ide-oda. Alja szakmunkásként, napi 8 órában. És 2. hónap után meglepődve tapasztaltam, hogy kaptam némi prémiumot, mert a főnök azt hallotta jól dolgozom, meg kineveztek csapatvezetőnek. Munka megbecsülés!
Otthon mérnökként töredékét kerestem, persze ez betudható annak is hogy nem vagyok valami nyomulós, törtető alkat, inkább stabilitás ami engem megfog mint a taposás. De inkább a csodás magyar gazdaságnak betudható, vicces volt az elképedt arcokat látni amikor angol-francia-német szintén backpacker kollégákkal beszélgettünk a magyarországi fizetésekről.

Azóta természetesen 2 hónap alatt elment a félretett pénz, de aki utazik az tejel is.
Most már melót keresünk megint, meg keményen húz a honvágy főleg páromat, de én is érzem. Több dolog zavar, egyik a barátok, családtagok teljes hiánya, ami fél év után erősödik, másik meg hogy eléggé gyér az angolunk, így szakmában egyikünk se tudna elhelyezkedni, nekem meg bocsi, de kevés a kiwihajtogatás :) Mérnökként dolgozhassak ahhoz sokkal több energiát és pénzt kellett volna befektetni ebbe az útba, de hangsúlyozom, mi turistáskodni jöttünk, extraként próbáltuk ki milyen itt dolgozni. Maga az ország gyönyörű, az emberek korrektek, általában tényleg kedvesek. Talán kint is maradnánk, ha nem lennének erősek a gyökerek, vagy más alkatú emberek lennénk.

Noh röviden ennyi.
Viszonyításnak, hogy otthon egy jól megfizetett vezető tervezőmérnök (szóval nem én, de ismerőseim közül páran) keres mondjuk évi 5-6 misit, itt egy közepesen megfizetett tervezőmérnök speckó BIM ismerttel 18-20 at, persze felső C angol kell az ilyenhez. Ha jó lenne az angolom akkor szerkesztőként itt tudnék 10-12m-t kapirgálni. de ezek csak számok, adatok.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.