Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#65651) Freddy76 válasza aleister (#65650) üzenetére


Freddy76
addikt

Ha nem lenne család, én is a szedánt választottam volna. Viszont a Mazda 6 szedánnak a kategóriához képest relatíve kicsi a csomagtartója, és baromi pici a nyílás. Ha elindulunk egy hétre, sok cuccal, rollerrel, mittudoménmivel, nagyon praktikus a kombi, a szedánnál nem tudtam volna megoldani.

Igen, bérlem, pénzügyileg nekem így éri meg a legjobban.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#65652) t_a_m_a_s válasza Freddy76 (#65649) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Csak az a baj, hogy viszonylag kevesen engedhetünk meg magunknak egy listaáron 11,5 millás autót... Valszeg még az öt évest sem tudnám megvenni perpill.

Ali: máris 40??? Azt hittem te még beljebb vagy :)

Holnap majd jól beletépünk...

(#65653) Ear001 válasza aleister (#65639) üzenetére


Ear001
addikt

2007-környéki Mazda 6 ami nem rohad? Van ilyen Európában?

(#65654) j.bravo válasza Novics (#65645) üzenetére


j.bravo
addikt

A Dél-Tepsi kórházból az M5-M0 csomópontig kell mennem, az adott napszakban nyugisabb irányba (reggel kifelé), vsz bírható lesz, persze nyomok majd valami szénhidrát. Vagy cukros löttyöt.

Whatever.

(#65655) Mercutio_ válasza Studi (#65636) üzenetére


Mercutio_
félisten

Vegyél új grand vitara /sx4-et (olvass utána melyik sikerült jobban, én nem követtem mert meglett a duster) 0% thm-mel, pár évig nincs gond és a suv -ok viszonylag tartják az árukat.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#65656) aleister válasza Freddy76 (#65651) üzenetére


aleister
veterán

Igen, ez teljesen így van. Kombi után szűkös lesz a csomagtartó, de úgy láttam, hogy egy összecsukható babakocsi belefér. Tehát egy gyerkőcik jó lehet.
Lehet, hogy megkereslek majd pm-ben a tartósbérlettel kapcsolatban. Bár emlékeim szerint anno arra jutottam, hogy a legvégén olcsóbban kijön az ember, ha megveszi a hagyományos módon.

(#65652) t_a_m_a_s:
78-as vagyok...csak az alkohol tartósít. :)

(#65653) Ear001
Az eladók szerint van. :)
Ezt a legkönnyebb egy vásárlásnál ellenőrizni. Ez nem egy rejtett hiba, vagy motornyüg, ami nem derül ki a próbaúton.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#65657) t_a_m_a_s válasza aleister (#65656) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Ha 78-as vagy, akkor még csak 39 leszel tesó... ÉN 40 leszek... ;] :DDD De lélekben még nem tartok ott ;)

Holnap majd jól beletépünk...

(#65658) Byk01 válasza j.bravo (#65654) üzenetére


Byk01
senior tag

Reggelizz és igyál bőségesen még a véradás előtt. Aztán a véradás alatt és után is igyál, akkor szerintem nem lesz gond.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#65659) *Ropi* válasza Byk01 (#65658) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha ennyit iszik, alig marad egy kis vér az alkoholjában - de akkor mit fognak tőle leszívni? :D Egyszerűbb, ha csapra verik. :DDD

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#65660) Freddy76 válasza aleister (#65656) üzenetére


Freddy76
addikt

Jó lehet, persze. Függ attól is, hogy mennyit mentek gyerekkel (mi sokat, nyaralás, síelés, nagyszülők). Amúgy nem a szedn űrméretével van a gond, hanem a nyílással. Havernak volt ötajtós Mondeo-ja, síelésből hazafelé egymás mellett pakoltunk, én a Passat-ba, ő a Mondeoba. Papíron 20 literrel több volt nekem, gyakorlatilag szoptam. Ő felnyitotta a teljes tetőt, és felülről mindent bepakolt, én meg szenvedtem a szűk lyukon, és tuti, hogy az 540 literből vagy 100 kihasználatlan maradt, mert nem tudod úgy megpakolni. A Passatnál hosszabb utakon mindig volt cucc a jobb egy előtt is, vagy magán az ülésen.

Az év 365 napjából kevés napon kell a kombi, de akkor nagyon.

A bérletre visszatérve: csak akkor éri meg, ha cégen keresztül bérled, ekkor ugyanis a teljes ÁFA összeg visszaigényelhető. A másik lényeges dolog, hogy olyan bérbeadót kell találni, akinél van vevőkijelölési jog rögzített maradványértéken.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#65661) TayRol válasza Freddy76 (#65660) üzenetére


TayRol
veterán

akkor is nagyon szép a mazdád. van, amikor sz@rni kell az elvesztegetett köbméterekre.

(#65662) Novics válasza j.bravo (#65654) üzenetére


Novics
senior tag

Azért csak óvatosan! :) És igen, egyél, igyál előtte bőven. Plusz az előtte lévő napon 2,5-3 liter vizet próbálj legyűrni, akkor sokkal gyorsabb lesz az egész.

Autós témához meg csak annyit, hogy szerintem a Mazda6 sportkombi sokkal jobban néz ki, mint a sedan. :D

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#65663) Studi válasza j.bravo (#65654) üzenetére


Studi
addikt

Csatlakozom a többiekhez, óvatosan, nem lesz gáz. Sokszor már az is sokat számít, hogy tudatában vagy, hogy épp nem vagy 100% állapotban, és ennek megfelelően vezetsz, az alapvetően nem jelent tatteres stílust. :) Amennyit lehet persze azért várj ki, és a kocsiba próbálj minél több friss levegőt is beengedni (tudom, az M0-áson az épp nincs :) :( ). Persze a kaja, pia, cukrosvíz mellett. :)

[ Szerkesztve ]

(#65664) aleister válasza t_a_m_a_s (#65657) üzenetére


aleister
veterán

78 februári vagyok. Szóval sajna idén múltam 39. Egyidősek vagyunk Töki...viszont egy pillanatra majdnem meggyőztél. :D
Egyedül az vigasztal, hogy mindenki egy 10-essel fiatalabbnak néz.

(#65660) Freddy76
Jaja. Az 5 ajtós is nagyon praktikus, még ha nem is kombi, de nagyon jól pakolható. Sajnos legjobb tudomásom szerint az új Mazda 6 szedánból csak 4 ajtós van, de ne legyen igazam!

Már nem vagyok EV, így az áfa bukó. Milyen áron lehet egy lejárt tartósbérletű gépsárkányt megvenni? Piaci érték közelén, vagy azért kap valami kedvezményt az addig használó?

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#65665) j.bravo válasza Studi (#65663) üzenetére


j.bravo
addikt

Köszi Urak!
Pár km az M5-ön, és abba az irányba olyankor szinte üres :DD
A kórháztól az M5 is elég közel van.

Whatever.

(#65666) Studi válasza aleister (#65664) üzenetére


Studi
addikt

1. A bérbeadó keresni szeretne az ügyleten.
2. a várható piaci értéket 3-4-5 évre előre próbálják belőni, aztán az vagy jó lesz, vagy nem.

Az első pont annak az ára, hogy cserébe egy rakás dologgal (biztosítások, szervizek, gumicserék...) nem kell neked foglalkoznod, megoldják.
A második miatt viszont nagyon alaposan át kell nézni a szerződést, mert itt lehetnek furfangok elásva. Van-e előre meghatározott fix vételár, ha igen, akkor az milyen devizában. Ha nincs, akkor hogy lesz meghatározva a vételár, licit ajánlatok alapján, Eurotax, hasra üt a bérbeadó? Ha az előre meghatározott vételár eltér a későbbi tényleges piaci ártól, akkor el kell-e számolni a bérlővel, vagy nem? Ha el kell számolni, akkor minden esetben el kell számolni, vagy csak ha a bérbeadó bukna rajta? A vételárra vonatkozóan van-e bármi vásárlási, vevőkijelölési joga a bérlőnek egyáltalán, vagy semmi köze az autóhoz a bérlet lejárta után?

Rengeteg variációs lehetőség van ezen a téren, nagyon oda kell figyelni. És ez jellemzően két gazdálkodó szervezet közötti üzleti megállapodás, tehát sokkal kevésbé van jogilag körülhatárolva, mint a klasszikus fogyasztói (lakossági) szerződések. Sőt, gyakorlatiag teljes egészében a felek megállapodásán múlik.

(#65667) aleister válasza Studi (#65666) üzenetére


aleister
veterán

Köszi az infót!

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#65668) Freddy76 válasza aleister (#65664) üzenetére


Freddy76
addikt

Értelmes ötajtós csak a Mondeo van jelenleg a piacon. Azt meg nem akartam.

Jelentős kedvezményt lehet elérni, a piaci ár fele, vagy az alatt elvihető. Összköltséget kell kalkulálni. Én egyszerűen összeadtam, hogy mennyibe kerül nekem öt év alatt az, hogy öt év múlva lesz egy öt éves autóm, ami az enyém. Belevettem minden költséget (a bérletnél ez a lényeges, ott minden benne van a díjban, egyszerűen elszámolható), összeadtam, és nekem magasan a bérlet jött ki a legjobban. Magánszemélynél messze nem így van.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#65669) rbalint88 válasza Freddy76 (#65668) üzenetére


rbalint88
addikt

Superb is otajtos. Bar megertem, ha nem akarod allamtitkarnak nezetni magad :P

(#65670) aleister válasza Freddy76 (#65668) üzenetére


aleister
veterán

Az adók, biztosítás és a casco 5 év alatt elég tetemes összeg az tuti, de ez igazán valóban akkor éri meg, ha még lejön az a 27%. Tán be tudnám valami ismerős cég alá pakolni. Van még fél évem átgondolni ezt.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#65671) Studi válasza rbalint88 (#65669) üzenetére


Studi
addikt

:K Az Octaviának nagyon szerettem a csomagtartóját, tényleg f@sz@, hogy nyílik a hátsó üveg. És még a formája is jó. Ha nem lenne túlárazva, és lennének tisztességes szívó benzinesek, még lehet, hogy be is vállalnék egyet. De így marad a Pözsó... :DDD
Tegnap megnéztem asszonnyal is, kezd vele ő is megbékélni, szemmel láthatóan egyben van az autó, és az eladó fickó is korrektnek tűnik. Az ára is fasza, a belterét egész szépen kitakarította, felpattintotta a nyári gumikat, azok teljesen korrekt Continentalok, 3 évesek. (a téli elég öreg, nem biztos, hogy feltenném még egy szezonra) Rozsdát én nemigen láttam, fényezés (apróbb sérülésektől eltekintve), hézagok rendben. Ráküldtem egy állapotfelmérő céget, remélem megnézik gyorsan, aztán lesz eszPéesz! :K :DDD

(#65672) Freddy76 válasza aleister (#65670) üzenetére


Freddy76
addikt

Én nagyon részletesen-alaposan végigkalkuláltam ezt, mindenféle szempontok szerint, ha eljutsz oda, elmondom. Ismerős cégével csak akkor, ha teljesen-tuti-ezerötszáz-százalék-biztosabb-a-halálnál, hogy ad 1. öt év alatt nem fog csődbe menni; ad 2. öt év múlva is olyan tuti haverok lesztek, hogy mondjuk ne csesszen át egy kétmilliós üzlet miatt (mondjuk ha a négy millás autót meg lehet venni kettőért...).

Bálint: a Superb nagyon logikus választás.De annál unalmasabb autó nincs. Octavia RS-en gondolkoztam, az mégis mekkora rajság, amikor egy Skodával tolsz le mindenkit a pályán...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#65673) Studi válasza Freddy76 (#65672) üzenetére


Studi
addikt

Eressss, ne is mond. Az az autó úgy szép, ahogy van. Kékben, pirosban, citromsárgában, akármilyen színben. Annyira jól eltalálták, hogy egy tökéletesen átlagautóból hogy lehet finoman, észrevétlenül mégis jól kinéző autót csinálni, hogy az hihetetlen. Itt főleg a régebbi szériákra gondolok, a most futók már alapból jól néznek ki.
Viszont használtan még durvábban túlárazott. :(

(#65674) rbalint88 válasza Freddy76 (#65672) üzenetére


rbalint88
addikt

Az rs is egy lelektelen auto, csak legalabb gyors. A mazdadban sokkal tobb a boogie.

(#65675) TayRol


TayRol
veterán

Kicsit megtörve a lendületet, mivel érdemes az ország egyik végébe egy 400e Ft értékű kis csomagot elküldeni? Melyik cég megbízható?

(#65676) Real_Necro válasza TayRol (#65675) üzenetére


Real_Necro
veterán

UPS?

Dpd-t nem ajánlom, esetleg Posta, csak megfelelően be kell csomagolni meg értékbiztosításra, törékeny csomagra felárat fizetni. Aztán lehet a végén olcsóbb ha elviszed kocsival... ;)

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#65677) Studi válasza Real_Necro (#65676) üzenetére


Studi
addikt

Posta (MPL) 150e-ig gyakorlatilag benne van az árban az értékbiztosítás, afölött viszont ha jól emlékszem (márpedig jól szoktam :DDD) elég meredeken emelkedik a díja. :(

(#65678) Mercutio_ válasza Studi (#65677) üzenetére


Mercutio_
félisten

Elküldi 3 darabban ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#65679) Studi válasza Mercutio_ (#65678) üzenetére


Studi
addikt

:K :DDD

Végre visszatért a jól megszokott TayRol: három nap után eladta a D610-et! :Y :))

(#65680) Freddy76 válasza Studi (#65679) üzenetére


Freddy76
addikt

Ennyike. Már azt hittem, elvesztettük...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#65681) madgie válasza TayRol (#65675) üzenetére


madgie
titán

Megbízhatónak megbízható a nagy részük, én GLS-szel meg MPL-lel szoktam küldetni.

(#65682) t_a_m_a_s


t_a_m_a_s
őstag

[link]

Na, tudtok még ennyi szar zenét 70 percbe sűrítve? ;] ;]

Holnap majd jól beletépünk...

(#65683) |AP| válasza t_a_m_a_s (#65682) üzenetére


|AP|
veterán

(#65684) t_a_m_a_s válasza |AP| (#65683) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Nemrossz, nemrossz :D

Holnap majd jól beletépünk...

(#65685) |AP| válasza t_a_m_a_s (#65684) üzenetére


|AP|
veterán

"kezdőtől nem rossz", és fogott egy szívószálat...

:DDD

(#65686) madgie válasza |AP| (#65683) üzenetére


madgie
titán

Hol vagy, Freddy, komolyan én csapjam le ezt a lasztit? :D

(#65687) t_a_m_a_s válasza madgie (#65686) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Óbazdmeg, te nyertél!!!!!

Holnap majd jól beletépünk...

(#65688) Balinov válasza t_a_m_a_s (#65687) üzenetére


Balinov
félisten

Bazmeg Magdie, inkabb nezek 10perces huvelygomba reklamokat youtubeon, mint ezt :W

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#65689) Freddy76 válasza madgie (#65686) üzenetére


Freddy76
addikt

Na, olvasom a diskurzust, mondom hazajövök, linkelek (telefonról nem szeretek). De megelőztél.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#65690) Real_Necro válasza t_a_m_a_s (#65687) üzenetére


Real_Necro
veterán

Azert meg hadd nevezzek en is.
;]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#65691) Balinov


Balinov
félisten

Fejlampa szakertok. Milyen tipusokat, beszerzesi forrasbol ajanlotok kb 20€ arsav kornyeken? Nem kell 1 AAA-s elemmel 1 hetig elmennie, 1-2 ceruzaelemmel menjen kb 2-3 orat stabilan, jo fenyerovel. Ha esetleg valahogy vorosen is tudna vilagitani??? Gondolom az mar extra ficsor, szoval adott esetben tolnam a keretet felfele

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#65692) Studi


Studi
addikt

(#65693) spanyoll válasza Balinov (#65691) üzenetére


spanyoll
addikt

Ha hazaértem megnézhetem neked, hogy nekem mim van. Valamelyik ezer éves McKinley fejlámpa, semmi extrát nem tud, de én kb 2-3 havonta cserélek benne elemet (3db AAA) úgy, hogy minden hétköznap este világít kb 5 percet, tehát az a pár óra összejön amit mondtál. Tud erősebben világítani, gyengébben, meg villogva ha bringáznál. Plusz állítható a szöge fel-le. Ha érdekel előtúrom a linket hozzá, bár szerintem már nem gyártják ezt a típust.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#65694) Balinov válasza spanyoll (#65693) üzenetére


Balinov
félisten

Megkoszonnem, Spanyoll

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#65695) spanyoll válasza Balinov (#65694) üzenetére


spanyoll
addikt

Ennek az egyel előtti verziója azt hiszem. A mostani kínálatot ami a honlapjukon van nem ismerem annyira; de talán azok is tudják ezt. A márkával mindenképp ki vagyok békülve. Megjárt 3 ozorát az a fejlámpa (azért is vettem), azóta eltelt 3 év, és még mindig bírja, pedig 5K-nál többet nem adtam érte.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#65696) Mercutio_ válasza Studi (#65692) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kiégett az agyam :DDD

A talis topicba nem szemetelnék: Másnak is gondot okozott az eső :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#65697) Balinov


Balinov
félisten

Sracok, Ferihegyrol mi a leggyorsabb, legolcsobb modja a belvarosba bejutasnak? Taxi? Fix dijakkal dolgoznak, vagy kulfoldi turstat atbaszos modon?

Ugyanitt ajanlott Pesti szemklinika utan erdeklodnek, lezeres szemutethez. Kollega kerdezte, nem sajat :R

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#65698) Studi válasza Balinov (#65697) üzenetére


Studi
addikt

Taxi, de nem lehet már fix díj (Kösz, Tarlós Pityu!), túristákat átb@sszák, persze ez csúnya általánosítás.

(#65699) spanyoll válasza Balinov (#65697) üzenetére


spanyoll
addikt

BKV a legolcsóbb, a leggyorsabb a taxi. Ha rólad lenne szó, akkor talán még le is lehetne beszélni, hogy valaki a fórumról kifusson érted.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#65700) Real_Necro válasza Balinov (#65697) üzenetére


Real_Necro
veterán

Olcsóbb, ha autót bérelsz "sofőrrel". Keress rá, sok ilyen van csak időben kell foglalni, mert elég gyorsan feltelnek. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.