Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35501) MrDerekas válasza SPeti1984 (#35499) üzenetére


MrDerekas
addikt

Ahogy a kolléga javasolja, egy frissítést megér. Esetleg alaplapi gombelemet is cserélheted, mert van amelyik lap érzékeny az elem feszültségére. Egyébként meg jövendölhetetlen. Az is lehet, hogy elmúlik, de akár súlyosbodhat is.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35502) SPeti1984 válasza MrDerekas (#35501) üzenetére


SPeti1984
senior tag

Köszönöm. Amúgy én sose frissítettem a biost és elemet sem cseréltem még.

(#35503) **CooL**


**CooL**
csendes tag

Üdv,

Íme a configom:
Gigabyte GA-B85M-HD3
Intel Core i5 4460
Micron 8JTF51264AZ-1G6E1 2x4 GB 1600 Mhz
N-Power 600W
Asus ROG Strix-RX470-O4G-Gaming
SAMSUNG HD502HJ (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
TOSHIBA DT01ACA050 (500 GB, 7200 RPM, SATA-III)(erre van téve az op. rendszer: Windows 10 Pro 64 bit)
CoolerMaster N300-KKN1
Hannstar HH181 [18" LCD] (1366x768)

Májusban költöztettem át egy régi gépházból az alkatrészeket a CoolerMaster házba, és mióta ezt használom több problémám is adódott a gép működésével, amik a korábban nem voltak jelen. Már maga a beszerelés is egy kis problémát jelentett mivel a tápon található, az alaplapnak áramot adó kábel nem ért el normálisan a 24 pines csatlakozóhoz(feszegetnem kellett, hogy bele tudjam dugni normálisan). Emiatt kicsit aggódtam is, hogy nem fog normálisan áramot kapni a gép, azonban beindult és úgy tűnt jól működik minden, viszont(1. probléma)még mostanában is előfordul, hogy nem tud bebootolni automatikusan: bios setup bejön de folyton újraindul és csak eddig jut, csak akkor jut tovább ha manuálisan benyomom neki, hogy a Toshiba HDD-ről indítsa el a rendszert.. Biosban pedig be van állítva neki, hogy először arról bootoljon ne pedig DVD-ről..Vajon mitől lehet ez? :F

2. probléma: Egyszer netezés közben, még május hónapban csak random kikapcsolt a monitor: fekete kép, felirattal, hogy "No signal input check video cabel". Rögtön kihúztam a vga kábelt a monitorból visszadugtam, nem volt kép.. Majd megint kihúztam, de egyúttal a power csatit is, majd vissza mindkettőt, így működött. Viszont van úgy, hogy ez nem segít és csak egy újraindítással tudom orvosolni. És a probléma előfordul minden nap. Van, hogy csak pár másodpercre megy el a kép majd visszaáll a rend, viszont sokszor volt olyan, hogy kikapcsol, visszajön, majd újra off, utána újra van kép, aztán megint elmegy, szóval így szépen váltogatta.. :W Nagyon idegesítő tud lenni, hogy csak véletlenszerűen kikapcsolgat, azonban játék alatt MÉG soha sem kapcsolt ki. Inkább akkor csinálja mikor csakúgy ügyködök a Windows-ban.. Valami ötlet? :F

iPhone 11, iPad Air (2022)

(#35504) dugo_ válasza **CooL** (#35503) üzenetére


dugo_
veterán

Először is minél előbb hajítsd ki a kukába azt a hulladék tápot és vegyél helyette egy normálisat vagy kérj ajánlást a tápos topikban.

Valószínűleg megoldja a gondot, ha nem, akkor lehet tovább gondolkozni, de ez a hibától függetlenül egy szükséges csere.

(#35505) Kódos


Kódos
aktív tag

Sziasztok!
Mivel a gépem elindul így off topicba teszem de szerintem ez a legjobb hely arra hogy megkérdezzem.
Bekapcsolás után a gépem nem bootol be automatikusan azzal a hiba üzenttel hogy CPU FAN ERROR ami érdekes mert forog?Ezt azt jelenti hogy az alaplapon egy másik cpu fan os csatiba kéne dugni a proci venitjét?Vagy valami beállításra lesz szükság a bioson belül? Mert manuálisan a bioson belül 2x rá kattolva a HDD-re be bootol hiba mentesen :R
CPU FAN1 be dugtam az alaplapon a ventit

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye

(#35506) tserrof77 válasza Kódos (#35505) üzenetére


tserrof77
senior tag

Ha pl be van kapcsolva aquiet fan, vagy valami venti menedzselő funkció, akkor az elején nem biztos, hogy megpörgeti a ventit, emiatt sipárog a gép. Vagy ha meg is pörgeti, a nem megfelelő válasz miatt csinálja ezt. Vészmegoldásként bios-ban a venti figyelést kapcsold ki...

Ez valami régebbi gép?

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#35507) Kódos válasza tserrof77 (#35506) üzenetére


Kódos
aktív tag

szia dehogy i5 7600 gtx 1060 ddr4 ramok asus prime h270 plus alattuk szoval ezt ujnak mondanam barmi otlet? holnap reggel haza erek es megnezem

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye

(#35508) Grass


Grass
aktív tag

Szisztok,
Most tettem össze a gépet (alaplap: ASRock 1151 B250M-HDV, processzor: Intel G4560 gyári hűtővel) és azt tapasztalom, hogy kikapcsolás után a proci hűtője nem áll le, hanem ugyanolyan fordulaton megy tovább. Ez mitől lehet?
Előre is köszönöm a segítséget!

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#35509) Kódos válasza tserrof77 (#35506) üzenetére


Kódos
aktív tag

Sikerult megoldanom a problema valoban a biosban volt meghozza a fan control system ben kellet ignore alni azokat a ventiket amelyeket nem ismert fel a bios habar tovabbra is titok marad mert mivel a legfrisebb bios van fent a lapon vagy lehet ezert?de koszi az otletett

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye

(#35510) Grass válasza Grass (#35508) üzenetére


Grass
aktív tag

Kiegészítés:
Az alaplapi hálókártya is tovább villog, illetve a táp ventilátora is tovább forog, csak ezek takarásban vannak ezért elsőre nem tűnt fel. :F

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#35511) MrDerekas válasza Grass (#35510) üzenetére


MrDerekas
addikt

Lehet bios bug is. Bios frissítés elsőre a javaslatom. Nemrég volt itt valaki hasonló problémával, annak nem tudom mi lett a vége. Energiagazdálkodásnál kellene piszmogni kicsit a windowsban, hátha megoldja.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35512) Grass válasza MrDerekas (#35511) üzenetére


Grass
aktív tag

Szia,
Visszatúrtam a fórumot mielőtt beírtam de sajnos csak egy nagyon régi hasonló hsz-t találtam és arra sem érkezett válasz.
Mindenesetre most frissítettem a bios-t és ezzel megoldódni látszik a probléma, így valószínűleg tényleg valami bug volt.
Köszönöm!

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#35513) tupuk


tupuk
aktív tag

Üdv, dögrováson a gépem, mit tegyek?

A hibajelenségek:
Mostanában egyre többször újraindul a gépem teljesen magától miközben épp használom (használnám). Most már ott tart, hogy legalább naponta egyszer eljátssza ezt velem, és egyre sűrűbben. Tegnap már elindulni sem akart, vagy egy óráig küzdöttem vele mire hajlandó volt beindulni, hibakereséseket tolt orrvérzésig, már rendszervisszaállítási pontokat javasolt... a végén kihúztam belőle pár (sehová sem vezető) vezetéket, na erre végre nagy nehezen elindult.

Amikor naponta magától újraindul, na akkor sem sima ügy az újraindulás része, elsőre nem akarja, Hard Disk errort ír ki. Csatolok egy képet erről amit a telómmal csináltam.

A gép leírása:
Win 7 Home Premium fut egy Intel kétmagos masinán, 2,2 GHz-es, 3 GB RAM-mal (bár 4 van benne de csak 3-at lát...), 32 bites az oprendszer.

És akkor a csatolt kép:

[ Szerkesztve ]

(#35514) tserrof77 válasza tupuk (#35513) üzenetére


tserrof77
senior tag

Haldoklik a merevlemezed, minél hamarabb mentsd le, mielőtt teljesen megáll. Csere, új rendszer, és fut, szalad újra majd.

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#35515) tupuk válasza tserrof77 (#35514) üzenetére


tupuk
aktív tag

Hát ez rossz hír :( Azért természetesen köszönöm a választ, jobb megelőzni a bajt.

Ez három új kérdést vet fel:
1. Amíg nem cserélem le, lehet valami programmal javítgatni, erősíteni, hogy addig se dögöljön meg amíg nincs új?
2. Ha már csere, akkor egy SSD-t tennék bele, ezt érdemes? Most egy 300 GB-os van benne, akkor tennék bele egy 120 Gb-os SSD-t, meg egy kb. 200 Gb-os hagyományos vinyót.
3. Ha Kínából rendelem az ebay-en a vinyókat, az szerinted oké? Kis mütyűröket rendeltem már onnan sokat, és azokkal nincs baj, de egy vinyót is lehet vagy azt inkább innen?

(#35516) steveetm válasza steveetm (#35275) üzenetére


steveetm
őstag

Udv,

Ha valakit erdekel esetleg sikerult elernem valami eredmenyt, talan lehet hasznos is lehet, ha hasonloba futna mas is.

Szoval a VGA kartya szervizben volt 1+ honapot, a teljes gepem ezen felul pedig majdnem masfelet. Nem talaltak hibat, utolag visszaneztem az esemenynaplokat, nem volt varatlan rendszerleallas(illetve 2 volt, de keszseggel elhiszem, hogy tenyleg lekapcsoltak nap vegen a tapot, akkor is rettento keves ez a 2 crash, ha nalam is csak ennyi lenne, leszarnam).

Szoval hazahoztam, kemeny 1 napot ment, majd alvo modbol indulasnal szines kepernyo, majd masnap jatek kozben 30 percenkent fagyott, 3-4 egymas utan.

Nem tudom mar pontosan honnan jott az otlet, de elkezdtem jatszani a gpu es memoria frekvenciakkal, es bar konkretan ugyanazt a szines kepernyos fagyast nem, de ha 380-410 MHz kozott van a memoria, akkor szanaszet pixelesedik a kep, neha recoverel a driver, neha nem, BSOD, fekete kepernyo, beragado ablak, amit el tudtok kepzelni, minden tapasztalhato. Ket kulon gepben kiprobalva, 100% reprodukalhato 5 percen belul, barmikor. Es a legjobb, hogy valaszolt az AMD tech support, mert bar szerintem ez elegge evidens, de nem szabadna, hogy fagyjon a kartya attol, hogy LEFELE allitom a memoriat. Szerencsere az AMD szerintem sem normalis ez, foleg, hogy ezt az altaluk adott, raddon settings/overdrive(jelen esetben underdrive^^) alol teszem. Es a kartya tokeltes 350MHz alatt es 420 folott. Legalabbis, ahogy mondtam, unigine, furmark, pixmark, akarmi fut napokig, ami stresszteszt.

Bar a szerviz meg mindig nem vette at ugy a kartyat, hogy ad nekem egy ujat, vegre visszakuldik a gyartonak, reprodukalhato hibajelenseg kisereteben. Mondjuk ez nekem meg 2-3 het, megint, es eddig rafizettem a kartyara 10k+-t kb., de nyugodt vagyok :)

Szoval nagyjabol ennyi, hatha segit valakinek, nekem meg drukkoljatok, hogy a gyoker gigabyte is elismeri, hogy ez hiba(veluk ott tartok, hogy videokat is kertek tolem, de vegre hajlandosagot mutattak arra, hogy elhinnek hogy talan nincs vele valami rendben).

Udv.: steveetm

(#35518) nightvison válasza tupuk (#35515) üzenetére


nightvison
tag

Nem tudod szoftveresen javítani. Ssd érdemes lehet, ha szeretnéd, hogy gyorsabb legyen a rendszer meg a betöltés. Kínát nem ajánlom vinyora, mert könnyen sérülhet egy darab. Inkább itt hardverapron nézz szét, valszeg olcsóbban is kijossz :)
A 3gn ramot lát a géped, egyszerűen tudod orvosolni, ha majd 64bit-es oprendszeret teszel rá.

Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html

(#35519) alias_bobo


alias_bobo
tag

Külföldről (ezalatt inkább az EU-n kívüli országokat értem) rendelés esetén 22$ feletti rendelésnél az árba kalkuláld bele a 2500 forintos vám-ügyintézési díjat és e két tételre felszámított 27% általános forgalmi adót.
Meg akkor rendelj, ha van türelmed kivárni mire ideér, ezzel kapcsolatban ajánlott topik: [link]

A 4GB memóriát a BIOS-nak látni kellene (a 32bites OS valóban csak 4GB-ig tud memóriát címezni), ha rendesen benne van a foglalatban és a foglalat is jó, tehát ott nekem valami gyanús.
Milyen felállásban van a 4GB RAM?

Attól függetlenül a HDD tényleg haldoklik... szerintem.

[ Szerkesztve ]

|| http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=alias_bobo ||

(#35520) MrDerekas válasza tupuk (#35515) üzenetére


MrDerekas
addikt

Nem szabad várnod, ha fontosak az adatok. Ha vársz, nyúzod, trükközgetsz, akkor nincs semmi fontos adatod rajta és meg fog dögleni. (Így is, úgy is.) Kínából is lehet rendelni persze. De nem olcsóbb a minőség ott sem. Plusz ha garanciáztatni kell véletlen, akkor küldöd postával? Az nem két dollár lesz. Magyar kereskedő és magyar gari. Lehet aprón is nézni, de egyetlen ssd miatt biztos nem farigcsálnék árat. Zsír újat az ajánlottak közül és csókolom. Nem a zsebedben turkálok, csak egy rakás kellemetlenségtől megóvhatod magad így.

(#35512) Grass Napi jó hír - pipa ;)

[ Szerkesztve ]

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35521) MrDerekas válasza tupuk (#35513) üzenetére


MrDerekas
addikt

Közben ez szöget ütött a fejemben:
"a végén kihúztam belőle pár (sehová sem vezető) vezetéket, na erre végre nagy nehezen elindult"
Milyen típusú és korú a tápod? Simán kinyírhatta az is a vinyót és egy ssd vétellel, csak még egy adattárolót áldozol neki.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35522) tupuk válasza MrDerekas (#35521) üzenetére


tupuk
aktív tag

Az egész gépet mindenestül együtt vettem kész konfigként, ha jól rémlik 5 éve, 2012-ben. Eddig nem volt vele semmi gond. Amiket kihúztam, az kb. 2-3 USB kábel volt, amin korábban ilyen-olyan kütyük voltak, de már csak a vezetékeik maradtak benne.

Egyébként meggyőztetek, illetve kellően megijedtem ahhoz hogy elkezdjem nézni hol tudok venni egy vinyót. SSD-ről közben lebeszéltem magam, nem ér nekem napi perc gyorsabb indulás 10e ft-ot, majd ha jobban állok anyagilag, akkor talán. Szóval egy hagyományos vinyó lesz, a mostani 300 gb-os, kb. ekkorát nézek a helyébe is.

nightvison és alias_bobo:
Köszönöm a válaszokat!

(#35523) MrDerekas válasza tupuk (#35522) üzenetére


MrDerekas
addikt

Az azért nem napi egy perc ;) Minden lemezművelet és a lemezről futó program "felgyorsul". A hdd ilyen hibája, meg erősen terel a táp felé és felvetíti, hogy a táp magával ránthatja az egész konfigot. Vagy le kellene teszteltetni valamelyik szervizben, vagy kiméred multiméterrel mennyire stabil a +5V és +12V ágak feszültsége és hogy nem-e kontaktos a GND a vinyó tápcsatijánál.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35524) Pyotr77


Pyotr77
csendes tag

Sziasztok!
Kis segitségre lenne szükségem. Pár hete (random) nem bootol be a gépem, ventilátorok felpörögnek ,de se kép se hang se semmi. Illetve a táp ventilátora ilyenkor kicsit hangosabb ,nem vészesen(először nem is figyeltem fel rá) csak ha levettem a ház oldalát akkor hallottam.
Elvittem szervizbe, elmondtam a gondomat felnyitotta , megnézte az alaplapi elemet ,jó volt, kivette a videókártyát ezután indult a gép, azt mondja valószinű ez lesz a probléma, de azért pucoljuk ki a gépet mert tele volt porral (erre is gyanakodott)hátha az a gond.
Kipucoltuk , videókártya visszarak indut a gép. Azt mondta na jó összerakja ha megint előjön a probléma és videókártya kivételével megoldódik akkor vegyek másikat. Hazavittem, megint nem indul. Kártya kivesz, indul.
Oké elkezdtem nézegetni mik a lehetőségek ,mit vegyek helyette, de még várok pár napot alaposan utánnajárok. Ma be akarom kapcsolni a gépet persze már kártya nélkül, hoppá nem indul.
Innentől szertém ha segitenétek mert akkor lehet mégse videókártya okozza a problémát és lehet feleslegesen veszem meg.
A Gépem 2 éves.
Konfig:
alaplap: Asrock B85M PRO4
táp: FSP 500W HEXXA+
processzor: i5-4440
videókártya: MSI GTX760 2GB DDR5 N760 TF 2GD5/OC
ram: Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury
ssd+ vinyó

(#35525) MrDerekas válasza Pyotr77 (#35524) üzenetére


MrDerekas
addikt

Bocs, most csak bemásolom, de segíthet:
"Instabil rendszer, random kékhalálozás, rejtélyes fagyások, nincs kép (no signal) esetében - tehát nem csak bios hibára utaló jelenségek esetében, valamint ha a gép a bios-ig sem jut el, próbálkozz egy minimum indítással. Azaz mindent lecsatlakoztatsz az alaplapról (merevlemezek, külső adattárolók, perifériák, minden usb kütyü) tehát csak egy darab memória modul és a processzor legyen benne. Ha ezt követően sikeres az indítás, akkor egyesével visszacsatlakoztathatod a többi komponenst és perifériát. Minden visszacsatlakozás előtt kapcsold le a gépet!!! Amennyiben valamelyik eszköz visszacsatolása után jelentkezik a probléma, akkor meg is van a hiba forrása.

Ha a fenti lépések megtétele után sem indul normálisan a gép, jöhetnek a szélsőségesebb próbálkozások.
A processzor lábak épségének ellenőrzése. (Mindegy hogy a processzoron vagy a foglalatban vannak) Ehhez el kell távolítani a processzor hűtőt, kivenni a processzort és megnézni. Változó irányú fényben tisztán látszik ha valamelyik láb elgörbült, vagy eltört. Olyan alaplap esetében, mikor a foglalat tartalmazza a lábakat (pineket), akkor a processzor alját egy tiszta, nem szöszölő ruhaanyaggal, szemüvegtisztító papírral ( puhább zsebkendővel) óvatosan meg kell törölgetni, az esetleges szennyeződésektől meg kell tisztítani. Ilyen szennyeződés szerelés közben fordulhat elő. Elég ha valakinek zsírosabb a bőre és óvatlanul hozzáér a felülethez. Ezt nem érdemes félvállról venni, ugyanis eltávolíthatatlanul odaéghet. Rosszabb esetben hűtőzsír kerül rá. Még a zsíros szennyeződés kontakt hibát eredményez, a hűtőzsír - ha áramvezető képessége is van - zárlatot, hibás működést is okozhat.

A nagyobb hűtők felfogatása annyira kemény a szilárd rögzítés érdekében, hogy túlhúzás esetén meghajlíthatja a lapot, ez megint csak a processzorlábak hiányos érintkezését okozza, ami szintén hibás működést eredményezhet. Nagy tömegű hűtővel a számítógép mozgatása, szállítása sem ajánlott. Az Intel ajánlása 500g erre. (nem sok hűtő lépi túl ezt a tömeget)"
Forrás
Szerk: Esetleg a vga-ra való érzékenység miatt, próbálni kellene egy csere táppal is.

[ Szerkesztve ]

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35526) NandorHUN


NandorHUN
addikt

Sziasztok!
Nekem új alaplappal Win10 alvó állapotban is bejön az alaplaps "töltőképernyő" (márkajelzés stb.), így SSD-vel kb ugyanannyi idő amíg "bekapcsol", mintha nomrálisan tenném, persze ramban ott vannak a feladatok amiket befejeztem.
Régi alaplappal ez gyorsabb volt, van erre valami megoldás? Beállítás Biosban? Néztem vannak ilyen "alóállapot beállításai" dolgok benne, de nem értek hozzá.
Köszi.

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#35527) MrDerekas válasza NandorHUN (#35526) üzenetére


MrDerekas
addikt

Van megoldás persze, de lehet szimplán sokminden fut. Az, hogy van töltőképernyő az normális. Nem szoktam piszkálni, de energiagazdálkodás részen a hibrid alvás engedélyezése, lehet javít rajta. Vagy bios-ban a Fast / Superfast boot opció bekapcsolása. (Meg valóban, van alaplap, ahol finomhangolható az ébresztési folyamat, de mivel ez laponként eltérő, marad a User Manual tanulmányozás.)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35528) NandorHUN válasza MrDerekas (#35527) üzenetére


NandorHUN
addikt

Van sec-os állíó meddig várjon bootsceenen, ezt 1-re tettem.
Csak amit nem értek azaz, hogy hybernálásból miért van töltőképernyő meg bios boot képernyő... egyiknek se kéne feljönnie.

Esetleg van valami guide milyen beállításokat mire kéne állíani egy új alaplapnál? Mert egyértelmű és overclockos állításokon kívül igazság szerint nem nagyon értek bios-hoz.

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#35529) MrDerekas válasza NandorHUN (#35528) üzenetére


MrDerekas
addikt

UEFI és win10 miatt.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35530) NandorHUN válasza MrDerekas (#35529) üzenetére


NandorHUN
addikt

Ez az UEFI micsoda? Hol van? Mire kéne állíanom? :)

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#35531) MrDerekas válasza NandorHUN (#35530) üzenetére


MrDerekas
addikt

UEFI bios. :) Azaz az újabb fajta grafikus bios (felület) az. Ez kimondottan MS oprendszereket futtató gépekhez lett fejlesztve. A sok ficsőr, plusz szolgáltatás pedig ilyennel jár, mint az ébredési idő növekedése. (Meg ugye az xp vs win10 felállásban, a futó folyamatok a többszörösükre növekedtek, ami megintcsak erőforrást és elérési időt zabál fel)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35532) steveetm válasza NandorHUN (#35528) üzenetére


steveetm
őstag

Hibernalasbol mindig lesz toltokepernyo, mert ott disken van az utolso memoriakep. STR eseteben lesz instant.
A hibrid alvas az, hogy STR elott lementi a memoriat diszkre, ezert az alvas kicsit lasabb, instant tud bekapcsolni, de ha kirantod a tapbol a gepet, utana is ott tudod folytatni a munkat ahol abbahagytad. A te esetedben nem STR mod megy, hanem regimodi hibernalas, ezert "lassu".

Udv.: steveetm

[ Szerkesztve ]

(#35533) bajtokarpi


bajtokarpi
senior tag

Sziasztok!

A következő a problémám, és ebben kérném a segítségeteket. Online nézek-hallgatok tv adást, és közben játszom, akkor akadnak a játékok. Teljesen mindegy, hogy az adott játék mennyire gépigényes. A furcsa az, hogy az MSI Afterburnerrel kiiratom a cpu, vga, fps értékeket, és egyáltalán nincs kihasználva sem a proci, sem pedig a vga teljesítménye. Mi lehet a probléma?

Konfigom:Asrock B150M PRO4 , Intel Core i5-6500 BX80662I56500, Be Quiet! Shadow Rock Slim CPU hűtő /BK010/, Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD, Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HX421C14FB2K2/16 HyperX Fury Black, FSP 600W Hyper M, Kingston V300, HITACHI 320GB 7200rpm 16MB SATA2, Samsung Spinpoint F1 640 mb, Hitachi HDS5C3020ALA632 (2 TB, 5900 RPM, SATA-III), Dell UltraSharp U2312HM

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

battletag: bossi#2666

(#35534) berzebub válasza bajtokarpi (#35533) üzenetére


berzebub
aktív tag

Üdv!

Mivel játszól és az hová van telepítve?SSD,HDD?Melyik HDD?Pagefile melyik hdd re van állítva?

Heghlu'meH QaQ jajvam

(#35535) bajtokarpi válasza berzebub (#35534) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Szia!

Adott pl. a Diablo III, ami egy Hitachi HDS5C3020ALA632 (2 TB, 5900 RPM, SATA-III) HDD-re van telepítve, a pagefile az SSD-n található. Gondolod, hogy a HDD a ludas, túl lassú lenne?

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

battletag: bossi#2666

(#35536) berzebub válasza bajtokarpi (#35535) üzenetére


berzebub
aktív tag

Első körben lehúznám a 2 régebbi hdd és úgy is tennék egy próbát. Ha úgy sem jó akkor hdsentinel felület teszt illetve egy sata kábel csere. A samsung hdd-k sokszor okoztak már galibát. + egy tipp: page file ne legyen az ssd-n mert jócskán csökkenti az élettartamát.

Heghlu'meH QaQ jajvam

(#35537) bajtokarpi válasza berzebub (#35536) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Szia!

Köszönöm az infokat, próbálkozom, és megírom, hogy mire jutottam.

battletag: bossi#2666

(#35538) dugo_ válasza berzebub (#35536) üzenetére


dugo_
veterán

Nem csökkenti jócskán, ilyeneket ne ajánlj. Minek vett volna SSD-t, ha utána visszapakolja a lassú HDD-re a lapozót, hogy visszafogja a rendszert?

[ Szerkesztve ]

(#35539) juliensorel


juliensorel
senior tag

Hello!
Mitol lehet az, h altalaban elsore bekapcsolas utan nem ad kepet a gepem? Maga a gep bekapcsol, mukodik minden, de megse ugyanis nincs kep olyankor, no signal. Mivel reset gombom nincs, power hosszan nyomva tart modszerrel szoktam kikapcsolni, majd par masodperc mulva ujra be, es olyankor igy masodjara mar elindul rendesen, es ha mar megy akkor teljsen stabil a rendszer akar egesz nap kikapcsolasig. Az alaplapi ledek nem jeleznek hibat soha, viszont egy dolgot megfigyeltem: van egy olyan, h "GPU LED" , ennek elvileg akkor kellene egnie ha a rendszer nem talal vidokartyat-> na most ez pont forditva mukodik, amikor megy rendesen a gep akkor vilagit ez a led es a vga is tokeletesen mukodik. Viszont amikor van ez a "nincs kep" problema olyankor ez a gpu led se vilagit. Kulfoldi furomokon is lattam, h tobbeknek van ez a hiba ez az alaplappal de nem igazan erkeznek megoldasok.
Gepem adatlapomon lathato, de a ludas sztem az MSI B350 tomahawk arctic alaplap lesz...

(#35540) tserrof77 válasza juliensorel (#35539) üzenetére


tserrof77
senior tag

A tápod mikori? Régebbi tápnál túl magas powergood érték csinálhat ilyeneket...

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#35541) juliensorel válasza tserrof77 (#35540) üzenetére


juliensorel
senior tag

A tápom mar 4eves, Egyetlen komponens ami az elozo konfigbol jott,fsp raider 550w, azt gondolom megfeleloen mukodik de orulnek ha mondjuk csak ez lenne a baja...errol meg nem hallottam, mi ez pontosan?

[ Szerkesztve ]

(#35542) 0021666


0021666
tag

Sziasztok!

Volt egy Gigabyte 870-UD3 lapom, aminek az volt a tulajdonsága hogy egynél több ram modullal nem indult el, bárhova raktam is azt. Így vettem egy HyperX 1866 8gb modult, de kevésnek tartottam a 8 gigát, meg maradt 2x2 giga 1600mhz-s Kingston ramom is, így vettem egy szinte azonos lapot, egy GA-790XTA-UD4-et. A problémám egy az egyben ugyanaz, mint az előző alaplappal volt, néha a 8 gigás modullal sem indul el önmagában, néha igen, de ha 2-t, vagy többet rakok bele, sehogy sem indul el. a 2 gigás modullal is elindul a gép, de néha olyat is csinál hogy a BIOS töltőképernyőn nem jut tovább, mint az előző alaplappal.. Egy Sapphire HD6790 és egy Phenom II 955 BE van a gépben, egy Corsair CX430 táppal. Az alaplap hibája így kilőhető, a ramok is működnek, de ha többet rakok a gépbe egyszerűen meghülyül... CPU képes ilyet csinálni? Kétlem, hogy a videókártya bármit is befolyásolna ilyen téren, esetleg még a tápra tudnék gyanakodni. BIOS reset megvolt, semmi sem változott.

Aviation is proof, that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.

(#35543) Krogoth válasza 0021666 (#35542) üzenetére


Krogoth
senior tag

AMD lapoknál a prociban van a memóriavezérlő. Tennék egy próbált egy másik cpu-val, ha megoldható.

(#35544) AllTheBest


AllTheBest
senior tag

Sziasztok! Egy viszonylag régi problémával kapcsolatban lenne kérdésem, nagyjából 1 éve áll fenn a jelenség.
Gyakran ha alvó módba akarom rakni a gépet, akkor van, hogy csak a képet veszi el, tehát ugyan úgy mennek a ventik, pörög a hdd a gépben és így nem kapcsol ki, hanem ha megnyomok egy gombot, akkor magához tér, és utána van hogy első próbára nomrálisan alvó módba kerül a gép.
Van olyan is, hogy normálisan alvó módba kerül, de utána szinte egyből visszakapcsol a gép.
Most jutottam el arra szintre, hogy már idegesít.
Friss win újrarakás után is produkálja a jelenséget sajnos.

Win10 64bit
i7 2600(4,3ghz)
8gb ddr3 ram
500gb hdd
120gb ssd
gtx 960 4gb
ASUS P8P67 PRO (REV 3.1)

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#35545) MrDerekas válasza AllTheBest (#35544) üzenetére


MrDerekas
addikt

Wake ON lan - Disabled
Mouse Power ON - Disabled
Ilyesmiket keress a biosban és tiltsad. A billentyűzetest hagyd, hogy fel tudd ébreszteni. Valamint a win energiagazdálkodási részében is állítsd be a kapcsoló/viselkedés opciókat ahogy neked tetszik.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35546) Truman


Truman
senior tag

Sziasztok.

Nekem ugyan indul a gépem, és stabilan működik is. De működés közben sípoló, süvítő, ciripelő hangokat ad ki, ami nagyon zavaró számomra. Régen nem csinálta ilyen hangosan, és azt is csak játékok alatt. Most már folyamatosan csinálja. Ha böngészek és változik a kép változik a "dallam" is. Mi lehet a baj? A talán a videokártya kezdi megadni magát? Kb. 5 éves a gép, a táp lehet több is.

(Konfig: Asus P8Z77-V LE, i5-3570K, 2*4 GB KIngston DDR3 1600 Mhz, Sapphire HD7850 2 GB, FSP500-60GHN, 2 db vinyó, és egy 120 -as Kingston SSD, OS_ Windows 10 64-bit)

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#35547) dugo_ válasza Truman (#35546) üzenetére


dugo_
veterán

Coil whine a jelenség neve. Elkezdhetsz egyesével alkatrészeket cserélni, ha nagyon zavar, de nem lesz egyszerű menet, mert nincs bevált recept a kiküszöbölésére.

Első körben talán a tápcsere a legolcsóbb és legegyszerűbb lépés. A leírásod alapján a vga cicereg, de simán lehet, hogy a táppal nem szeretik egymást és másikkal elhallgat. Vagy próbáld ki másik videókártyával is a rendszered, abból újat venni potyára drágább lenne.

[ Szerkesztve ]

(#35548) DFB


DFB
tag

Sziasztok.

Nem részletezek konfigot, mivel ment már rendesen , és nem kompatibilitási baja van.

A lap viszont Asus Z97-A.
Én erre gyanakodtam, hogy hibás.
Fagyott pl görgetésnél megállt a böngésző, máskor meg mintha kikapcsoltam volna a monitort.
Elvittem szervizbe.Két hétig ott rostokolt.Nekik is fagyott, de kicserélték a biost, és most állítólag jó.
Hazahoztam nem indult, aztán volt, hogy sokadikra igen.Próbálgattam.Aztán megint nem.
A POST-ig sem jut el,az alaplapon világít pirosan a CPU led.Ez nem tudom mit jelent proci baja van-e vagy a lapnak van valami baja a proci kezelésével.
Elvittem csak az alaplapot, azt írták a szerviből, hogy náluk jó.
Most aztán fingom nincs mi baja lehet, meg minek.
Rakhatom össze és cipelhetem vissza a szervizbe kompleten.
Van valakinek ilyesmi tapasztalata, ötlete a hibára?
Én itthon nem tudok és nem is akarok találgatni.
Szóval a cseréljem ki ezt meg azt úgy próbálgassam, az nem megy.

Köszi.

(#35549) Truman válasza dugo_ (#35547) üzenetére


Truman
senior tag

Köszönöm a választ. Úgy nem jó, hogy kiszerelem a videokártyát és IGP -vel próbálom ki a gépet?
Tápom most nincs itthon csak ilyen hulladékok, amire nem merem rákötni.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#35550) dugo_ válasza Truman (#35549) üzenetére


dugo_
veterán

Úgy is kipróbálhatod. De akkor kisebb lesz a fogyasztás is, a táp is más terhelésen, hatásfokkal működik. Összetett a dolog mindenképpen.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.