Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11801) Gr3GoRi


Gr3GoRi
tag

Sziasztok!

Létezik Sansa Fuze fehér színben? Ez nem szürke akar lenni? SanDisk oldalán sem találtam fehéret.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte B550 Aorus ​Pro v2 // R7 5800X // Patriot Viper Steel 4400 CL19

(#11802) bwoay válasza Gr3GoRi (#11801) üzenetére


bwoay
nagyúr

ahhoz elég furán kellene fotózni, hogy a szürke ilyen legyen, mert még ha a tárcsa el is ütne, a "home" gomb színe és anyaga egyezik a burkolatéval, ezen a képen meg teljesen jól láthatóan eltérőek.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11803) Gr3GoRi válasza bwoay (#11802) üzenetére


Gr3GoRi
tag

Értem, köszi. Ha szürke lenne rendeltem is volna...

Honnan érdemes még vásárolni Fuze-t? 4 vagy 8GB-os szürke kellene.

Gigabyte B550 Aorus ​Pro v2 // R7 5800X // Patriot Viper Steel 4400 CL19

(#11804) bwoay válasza Gr3GoRi (#11803) üzenetére


bwoay
nagyúr

pedig szerintem ez a fehér gyönyörű, ugyanakkor tényleg gyanús, hogy a világon egyedül a pixmanian van ilyen szín :D

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11805) ponti_ak válasza bwoay (#11804) üzenetére


ponti_ak
addikt

Sansa Fuze - PixMania Limited Edition ... gyűjtőknek must-have.. :DDD

@Gr3GoRi: bordó (sötétpiros) nem jó? Az is szép.. Olcsón adom! :D

(#11806) bwoay válasza ponti_ak (#11805) üzenetére


bwoay
nagyúr

ja, nekem meg van SanDisk Sansa Clipless+, bwoay limited edition.

más: kaptam egy iPod minit (tudom, hogy lányoknak való), annyira nem is mini, mert a Classicnél kb fél cm-el vastagabb :D Viszont végre van egy olyan Apple lejátszóm, amin fut a RB, ezt a megérdemelten morbid kombinációt mindig is ki akartam próbálni, ráadásul stabil verzió van rá, amit RB utilityvel lehet felpattintani, igazán gonosz módon. Azt valahogy még mindig nem tudom elképzelni, hogy most akkor MSC módon fogok rá zenét másolni, pedig ez fog történni ;]

nna, megvan, hát ez kurva jó muri, a kezemben egy használható iPod. Simán MSC, létrehoztam egy music könyvtárat (a többit le is törlöm a faszba), aztán szokás szerint a file menüpontból kitallózza az ember, és szól a repp. Inkredibül!

Amúgy is keményen rockboxolok most, tegnap mindhárom Sansát (Clip, Clipless+, Fuze) megkínáltam új bootloaderrel és fw-el, ha már a srácok csak úgy fossák a buildeket. Mondjuk a SanDiskeknél még mindig manuálisan kell mókolni, de az sem egy nagy tudomány, sőt, élvezetesebb is, mint ez a foolproof installer.

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11807) ponti_ak válasza bwoay (#11806) üzenetére


ponti_ak
addikt

Hajrá, nyomjad keményen a Rapp-Boxot..! :D

iPod Mini Hmm.. csak nem ez a Micro-drive-os csoda? 1. vagy 2. generációs? CF kártya nem kell bele? Az M5-ömbe nem lett jó.. :U

(#11808) bwoay válasza ponti_ak (#11807) üzenetére


bwoay
nagyúr

2gen silver, 4 gigs. viszont a szerelésük szerintem totál horror, kurva unibody, abból kell kitolni a belét, mint valami csőből, szerintem ordít róla, hogy menjen el a kedved a javítgatástól, és inkább vegyél egy újat. saját elméletem szerint a króm hálapos iPodok is azért karcolódnak olyan könnyedén, hogy a használt darabok ne legyenek olyan kívánatosak. Amúgy a CF mod szimpatikus, de ez majdhogynem talált cumó, nem kívánok én már Apple szarokra egy fillért sem költeni :) Ami fura: a tulajdonosa fm transmitterre kötve használta a kocsiban, de az akksi egy óra töltés után kb 15 percet ment. Namost nálam is látványosan merült a gyári fw-el, bezzeg az RB 8 órát ír a 100%-os töltöttségű akksira, akkor most mi is van? Mindegy, tesztelem, egy hibás füldugó aljzatú 2gen, 8 gigás Nanot adtam érte, amit 6 rugóért vettem anno donornak, arra viszont még erős beta RB van csak, plusz még mindig van egy ugyanolyan nanom, csak hibátlan állapotban. A hangjuk amúgy rém szar a Sony X-hez képest. Mármint tényleg, nem a szokásos "a Sony X mindent lever" szöveg, mert azért az úgy rezeg.

na jóvan, asszem kezdem túlzásba vinni, már a Nanora is felment. Instabuild van csak, de a Sansákon az is hibátlanul teljesített, majd meglátjuk. Ja, ez is dual-boot amúgy.

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11809) Simi-San válasza bwoay (#11808) üzenetére


Simi-San
tag

Ejjjj...srácok tényleg ekkora jó ez az X??? ÉS csak nekem nem tetszett :DDD
Kövezzetek meg :R Na de mivel ponti-úr mégsem leplezett le árulásom mivoltával én megteszem, mexikói rokonoknak köszönhetően a következő kombó állt össze:

Iaudio X5 + FiiO E5 + Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro => Álá überálesz ???!!! :DDD

hagy ne mondjam hogy szól... :P

Üdv.
R.

[ Szerkesztve ]

ルーク、お前の父はわしだ!

(#11810) bwoay válasza Simi-San (#11809) üzenetére


bwoay
nagyúr

én ezeket a FiiOkat (fiókát) tartom túlértékeltnek, ráadásul ehhez a szethez amúgy sem csapnék hozzá egy ilyen kakukktojást.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11811) Tim82


Tim82
nagyúr

Sziasztok!

Több, mint fél évvel ezelőtt már kerestem az (akkori) igényeimnek megfelelő mp3-lejátszót a topikban, azóta - sokban változott szempontoknak megfelelően - egy Cowon D2 2 GB (+ Sennheiser CX300) lett a befutó a közelmúltban. (Az igénylistából kihúztam a merevlemezt, az USB-host funkciót, de maradt a nagy - vagy bővíthető - háttértár, a lossless formátumok lejátszása és a jó hangminőség, a korrekt ID3-tag kezelés, ill. folder-browsing, a jó üzemidő és az egérmozira való képesség, amit ugyan még nem használtam és nem is nagyon fogok, de örülök neki, hogy van - így lett D2 a végén.)

Ami számomra egyébként tök meglepő ebben a kütyüben, hogy a fórumot olvasgatva egy nagy batár lejátszóra számítottam, mindeközben rövidebb és kb. kétszerte szélesebb csak a Sansa C250-emnél. Szóval az ingeim zsebeiben bőven elfér. Hangjával én meg vagyok elégedve (tudom, hogy vannak jobbak is, olvastam eleget róla, én meg nem vagyok nagy audiofil és nem hallom meg igazán a 320kbps mp3 és a lossless közötti különbséget).

Igazából csak annyi a "gondom" vele, hogy néha féltem magammal hurcolni nap mint nap (hiába hordozom farmeranyagból varrt zokniban, balesetek mindig becsúszhatnak) és kellene mellé még egy, kisebb és kevésbé félthető lejátszó. Megvan még a Sansa C250-em, de azzal annyi nyűgöm van, hogy nagyon bután kezeli az id3-tag-eket, folder-alapú lejátszást nem ismer, lossless formátumot nem ismer, nem okosítható RockBox-szal, ill. típushiba, hogy szeret elhalálozni a jack-kimenet.

Ha már Cowon, nézelődtem és láttam használtan (de nem lehasználtan) 1 GB-os U3-at olcsón, de gondolkodom, hogy mennyire éri meg, hiszen a tárhely kicsi és nem bővíthető. Minden másban valószínűleg veri a C250-et. Szerintetek? :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#11812) ponti_ak válasza Tim82 (#11811) üzenetére


ponti_ak
addikt

Szerintem vedd meg bwoay Clip Plus-less -ét.... HA érdekel. ÉS HA eladja.. :))

(#11813) Simi-San válasza bwoay (#11810) üzenetére


Simi-San
tag

Hát nem tudom uram amióta megvan a FiiO csak azzal hallgatom lejátszóimat, de könnyen meg lehet hogy az én fülem Túl burzsújjjj... :D Én úgy érzem van értelme de persze téged is meg tudlak érteni na majd ha egyszer ütközünk alásan megmutalózom :R

ルーク、お前の父はわしだ!

(#11814) bwoay válasza Simi-San (#11813) üzenetére


bwoay
nagyúr

nem azt mondom, hogy nincs értelme, hanem azt, hogy komolyabbat érdemelne a szeted. persze azt tudni kell, hogy én erre vagyok rágörcsölve, semmi mást nem vennék meg, ez meg drága :)

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11815) csul1


csul1
tag

Ha valakinek van tapasztalata a sony x1050 és windows 7-tel kapcsolatban akkor írja meg nyugodtan. Nem rég váltottam xp-ről és nem igazán ismeri fel normálisan a rendszer. :(
Azt látja, hogy vmilyen eszköz csatlakoztatva lett csak az illesztő programmal van vmi problema.

[ Szerkesztve ]

(#11816) bwoay válasza csul1 (#11815) üzenetére


bwoay
nagyúr

és a Sony menüjében beállítottad a csatlakozás módját? nálam W7 kezdetektől fogva kezelte, pont, hogy XP alatt voltak problémáim.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11817) Simi-San válasza bwoay (#11814) üzenetére


Simi-San
tag

Igen erre nekem is igen csak fáj a fogam de majd mindent a maga idejében ;] :R
Sajnos ehhez képest az E5 egy vicc kategória de amíg nem lesz 200 euróm elfekvőben addig bőven megteszi ez is... :)

ルーク、お前の父はわしだ!

(#11818) csul1 válasza bwoay (#11816) üzenetére


csul1
tag

Nem nagyon találtam csatlakozáshoz beállításokat a menüben. Lehet, hogy vmi drivert kéne szerezni a windowshoz de nem találok semmi ilyesmit.

(#11819) Peat;) válasza Simi-San (#11813) üzenetére


Peat;)
veterán

Én ilyeneket nem használnék, de ez külsőre megtetszett: [link] , össze van csavarozva és a régi klasszikus tekerőgomb...:) azért a megszállott arcok el vannak kényeztetve annyi hülyeséget össze lehet vásárolni zene fronton.

(#11820) bwoay válasza csul1 (#11818) üzenetére


bwoay
nagyúr

pedig van, de elég furán működik, asszem csak rákérdez, hogy ha a jelenlegi módon nem ment a csatlakozás, akkor megpróbálja-e másként :U. Vagy csak én nem jöttem rá, miként látom menüben, hogy most MTP-t vagy MSC-t próbál majd (valamelyiknél a kijelzőn kiírja, amikor rádugod a gépre). W7 driver miért kellene hozzá, kb egy évvel régebbi a lejátszó, mint az oprendszer. melyik fw van rajta?

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11821) csul1 válasza bwoay (#11820) üzenetére


csul1
tag

1.10fw most már valamennyire működő képes. Az a problema vele, hogy amikor rádugom a gépre akkor nem telepíti a rendszer (írja , hogy a telepítés nem sikerült és nem lehet használni...) csak mikor a win-ben felismertetem még egyszer akkor telepíti fel rendesen.

(#11822) Tim82 válasza Tim82 (#11811) üzenetére


Tim82
nagyúr

Gondolkodtam a Clip+-on, de újonnan az ára túl van azon a lélektani határon, amennyi pénzt egy másodhegedűs szerepre szánt lejátszóra szánnék. :R

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#11823) Tim82 válasza Tim82 (#11822) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ezt hívják ügyességnek, ponti_ak-nak szántam válaszul... :U

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#11824) ponti_ak válasza Tim82 (#11823) üzenetére


ponti_ak
addikt

Semmi gond, viszont kaptól egy privát üzenet'. :)

(#11825) Tim82 válasza ponti_ak (#11824) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ment ám repü is. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#11826) bwoay válasza Tim82 (#11822) üzenetére


bwoay
nagyúr

miért, mennyibe kerül?

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11827) Tim82 válasza bwoay (#11826) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ha megbízom a Pixmania-ban, akkor ~10k postaköltséggel együtt. Az még pont...

Bár én a D2-t 16k-ért vettem használtan, de tökéletes állapotban, memóriakártyával és egyéb tartozékokkal együtt.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#11828) chubii


chubii
senior tag

Sziasztok!
Érdemes felrakni Clip+-ra az unstable RB-t ??? Mi bajom lehet belőle ,hogy unstable ??
MIkor lesz rendes, stabil RB rá?
Köszi!

It's gonna be legen - wait for it - dary!

(#11829) bwoay válasza chubii (#11828) üzenetére


bwoay
nagyúr

kb 3 hónapja használom már vagy a 3-ik instabil változattal, de még nem fedeztem fel bug-ot.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11830) chubii válasza bwoay (#11829) üzenetére


chubii
senior tag

Felinstalláltam az RB-t rá, raktam rá témát is, de semmi nem történt,amikor elindítottam a lejátszót :F Az original menü jelent meg.
Mit csináltam rosszul?? A RockBoxUtily-vel csináltam. Ott elvileg mindent megcsinál magától. Mi lehet a gond ?
Bocsi,hogy ilyen szerencsétlen vagyok, de nem értek a RockBox-hoz.....

[ Szerkesztve ]

It's gonna be legen - wait for it - dary!

(#11831) bwoay válasza chubii (#11830) üzenetére


bwoay
nagyúr

emlékszel, amikor töviről-hegyire kiveséztük a manuális RB témát? no, addig kell visszalapozni. installer csak ahhoz jó, amihez stabil RB van már, de ezt egyértelműen jelölik is az oldalon.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11832) bwoay


bwoay
nagyúr

digipig

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11833) Dottore


Dottore
addikt

Szép az ára, én meg csak szemezgettem addig az enyémmel míg szét nem szedtem.

Gyerekek. Ne szedjétek szét. Órák kérdése volt míg a régi ragasztócsík maradványt levakartam. Valahogy idegesít ha valami nem úgy van összerakva ahogy volt. Még ha nem látszik is.

Annyi malőr becsúszott, hogy a hátoldal vékony peremét véletlen megkarcoltam. Csiszolópapírral eltüntettem, most így pont olyan mintha a használat miatt lenne olyan. Imádom.

[ Szerkesztve ]

(#11834) riam válasza Dottore (#11833) üzenetére


riam
tag

"szemezgettem addig az enyémmel míg szét nem szedtem"

Örülök hogy sikerült összeraknod..... most már biztosan nem "ficereg" a hátlapja. :C

(#11835) chubii válasza bwoay (#11831) üzenetére


chubii
senior tag

Na sikerült felraknom az RB-t. A Patch-elt fájl létrehozása volt ami eddig nem ment, de most sikerült. Jó kis cucc, rengeteg beállítás van benne, úgyhogy most ismerkedek vele.

It's gonna be legen - wait for it - dary!

(#11836) Dottore válasza riam (#11834) üzenetére


Dottore
addikt

Már nem. :)

Az a műanyag lap nagyon hajlékony, a ragasztó meg baromi erős. Gondolom kicsit ferdén nyomták rá és ettől volt egy enyhe kiemelkedés benne. Idegesített nagyon.

(#11837) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Üdv. Szeretnék venni egy jó lejátszót mert a telefonom nem elég jó zenére:D
Szóval tudnátok ajánlani egy számomra is megfelelőt? Elvárások: legalább 4GB beépített tárhely, FLAC lejátszási képesség (ez tulajdon kép a legfontosabb csak ilyen formátumú zenét hallgatok:D ) És persze a lehető legjobb hangminőség nagyon kényes vagyok e téren.
Egy Koss Porta Pro-val lenne meghajtva.
Egyéb dolgok nem érdekelnek filmeket nem akarok lejátszani vele, csak zenehallgatásra lenne rá szükségem.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#11838) chubii válasza Cyberpunk (#11837) üzenetére


chubii
senior tag

A clip+ a Te lejátszód.Bátran ajánlom, nekem is ilyenem van. Ez egyben a legolcsóbb megoldás is. Drágábban ott lenne a Cowon S9, U3,U5, M5 , de ezek már komoly lejátszók. Sok "felesleges" dolog van bennük ,amire nem lenne szükséged.

[ Szerkesztve ]

It's gonna be legen - wait for it - dary!

(#11839) Cyberpunk válasza chubii (#11838) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Kösz a tanácsot teszteket olvasva róla nem tűnik rossznak. Pláne ha az ígért hangminőséget hozza ráadásul bagóért ami a lényeg ;] :R

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#11840) riam válasza bwoay (#11387) üzenetére


riam
tag

"agyaltam azon, hogy egy E3-at el kellene hozni a patika túrkálójából, de aztán letettem róla, asszem nem is volt nekik fekete..."

hát nekem nem sikerült ellenállnom, a "gyüjteményem" gyarapodott egy ilyen gyönyörű, fekete Meizu E3-as lejátszóval...[link]
Igaz, nem a patikából, hanem innen az apróból, de újnak látszik, és tökéletesen működik.
Ezt már biztos nem fogom elajándékozni mint az elsőt..

(#11841) bwoay válasza riam (#11840) üzenetére


bwoay
nagyúr

hja, ha fekete lett volna, akkor én is lecsapok arra, amit a patika árul. fw-esen nem a legstabilabb lejátszó, meg én ugye a cserélhető elemes playerekért sem rajongok, de ez az E3 nagyon pofás, a fém ház meg csak hab a tortán, gratula!

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11842) riam válasza bwoay (#11841) üzenetére


riam
tag

Köszi! Egy ilyen E3 volt az első komolyabb lejátszóm, akkoriban szinte nem tudtam betelni a hangjával, minden addig általam hallott lejátszónál sokkal jobb volt. Most már persze vannak jobbak, de mégse tudtam kihagyni.....

(#11843) ponti_ak válasza riam (#11842) üzenetére


ponti_ak
addikt

Én is drakulálok az hozzá! :C

[ Szerkesztve ]

(#11844) riam válasza ponti_ak (#11843) üzenetére


riam
tag

Köszönöm! Tényleg örülök hogy megvettem, már nem is emlékeztem rá, hogy ennyire szép...

(#11845) kopidoo


kopidoo
senior tag

Kis segítség kéne. PMPkéne a következő funkciókkal:
- 4.3" kijelző (800x480)
- nagyfokú formátum támogatás (xvid, mkv, rmvb, mpeg 1-2, ac3, dts stb)
- magyar karakteres felirat támogatás
- microSD bővíthetőség
- esetleg OTG és hdmi kimenet

A "nagy" brandek nem érdekelnek, mert ott inkább a UI-t, a szoftvertkörítést és a nevet kell megfizetni, szemben a teljesítménnyel.

Köszi

(#11846) ponti_ak válasza kopidoo (#11845) üzenetére


ponti_ak
addikt

Javaslom, hogy fáradj át az mp4-topikba, ahol sok-sok szenzációs modell-t linkelt már rakal mester, s biztosan szívesen segít Neked találni megfelelőt. :)

(#11847) kopidoo válasza ponti_ak (#11846) üzenetére


kopidoo
senior tag

Uhh bakker eredetileg oda akartam írni... :B
Köszi

(#11848) tvelvet


tvelvet
csendes tag

Hali!

MP3 lejátszó vásárlás elött állok, jelenelg egy Ipod classicot 30(gb) 5 gen. néztem ki magamnak használtan.

Keret 20K.
Legyen jó EQ benne, nézzen ki pofásan, legyen jó hangja. Kb ezek a követlemények :)

Köszi

(#11849) tvelvet válasza tvelvet (#11848) üzenetére


tvelvet
csendes tag

Kinéztem magamnak pár darab lejátszót.

[link]

[link]
[link]
[link]
[link]

Ezek amik szóba jöhetnének nálam, szerintetek melyiket érné meg leginkább?

(#11850) bwoay válasza tvelvet (#11849) üzenetére


bwoay
nagyúr

szar

szar
elmegy

szar :D

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.