Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12301) Uzi74 válasza vili13 (#12251) üzenetére


Uzi74
senior tag

Nekem régebben volt TEAC lejátszóm, ami papíron sokat tudott, de nagyon nem vált be.
- az első darab már kibontás után rossz volt(resetelte magát gyakran), vissza kellett vinnem vinnem, adtak másikat.
- Túlbonyolíott menürendszere volt
- Szétesett elég hamar, utána USB meghajtóként volt csak használva
(amíg ment, a hangminőség elfogadható volt)

(#12302) matyiGo válasza Dottore (#12300) üzenetére


matyiGo
aktív tag

sajna nincs ehhez mérőeszközöm de biztos vagyok benne hogy kimutatható

..és hogy őszinte legyek, ide igazából mindenki csak a véleményét tudja írni. még csak tesztek sincsenek a neten amik műszerrel vizsgálnák egy egy lejátszó hangminőségbeli képességeit.

[ Szerkesztve ]

(#12303) matyiGo válasza themebuilder (#12298) üzenetére


matyiGo
aktív tag

sajna nem ismerem ezt a régi lejátszót, gondolom azért fejlesztettek azóta...

nem mondtam egy szóval sem hogy az apple lejátszóknak kiemelkedő hangja lenne. csupán a SanDisk Fuze és Clip+ -et minősítettem le.

[ Szerkesztve ]

(#12304) matyiGo válasza themebuilder (#12298) üzenetére


matyiGo
aktív tag

"Túl vannak sztárolva az Apple termékek az a véleményem. A másik meg, hogy átlag magyar ember számára megfizethetetlen ami már ér is valamit."

teljesen egyetértek. a link viszont egy fülesről szól :F , a hsz-eket nem volt időm elolvasni. nem ismerem az apple füleseket. gondolom az anyagminőségen kívül nincs bennük semmi jó. nem tom. én nem venné az biztos.

(#12305) bwoay válasza matyiGo (#12292) üzenetére


bwoay
nagyúr

én meg üzenem T. matyiGonak, hogy a topic címének megváltoztatása nekem köszönhető, de ez egy korábbi (közös) ötlet megvalósítása, és annak a folyománya, hogy minden második HSZ-ban ezt a két típust ajánljuk. Mármint mi, a topic, kollektívan. A célja pedig az, hogy már a topic címét elolvasva is adjunk némi támpontot, ezáltal csökkentve azon kérdések számát, melyek így kezdődnek: "ti mit ajánlanátok...?". Az esetek 90%-ban ezeket a típusokat szoktuk javasolni. Javaslat, vagyis nem parancs, hogy ne legyen képzavar. Nincs azzal semmi gond, ha te az M3-at ajánlod, de ha legalább 60%-unk veled azonos véleményen lenne, akkor a Meizu M3 is szerepelne a címben. Olyan típust nem tudunk ajánlani, ami mindenkinek megfelel, de itt jól láthatóan ezekre voksol a többség. És nem azért, mert a hangminőségükkel leigázzák a világot, hanem azért, mert összességében (értsd: bővíthetőség, kezelhetőség, szolgáltatások, hang, support, RB, ár/érték arány) nyújtanak kiemelkedő teljesítményt.

más: amikor az Apple lejátszóival kapcsolatos részhez értem, akkor már néztem, hogy hol a kandi kamera. Javaslom, hogy egyszer tényleg hasonlíts össze egy SanDisk meg egy Apple lejátszót, mármint olyanokat, amikor úgy nagyjából kategóriájukban is egyeznek. Nem kell zenésznek lenni, elég, ha legalább botfüle van az embernek, hogy hallja a nagyságrendbeli különbséget ami egy iPod Nano és egy Fuze, vagy egy iPod Shuffle meg egy Clip között van, mármint hangzásban. A Touchnak meg a Classicnak nincs rossz hangja, de ezeknek megfelelő lejátszó nincs a SanDisk kínálatában, ráadásul előbbi a legkezelhetetlenebb DAP, amihez valaha is közöm volt, az áráról nem is beszélve. A Classic szintén nem az az olcsó darab, ráadásul pont most kopott ki a kínálatból. Szóval akkor te melyiket is ajánlanád?
Sony: lehet, hogy hangminőségben jobb, mint a Sansák, de ne csináljunk már úgy, mintha más szempont nem létezne! elég pár HSZ-t végigolvasni ahhoz, hogy lássa az ember, milyen elvárásoknak nem felelne meg egyikük sem, hasonlóan a Meizukhoz. Arra egyébként egyáltalán nem emlékszem, hogy a SanDiskeket valaha is kikiáltottuk volna a legjobb hangzással rendelkező lejátszóknak, márpedig a postodat olvasva olyan érzésem támad, mintha ezt próbálnád számonkérni.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12306) bwoay válasza renato (#12299) üzenetére


bwoay
nagyúr

továbbra sem értem, honnan a bizonyosság, hogy a Wave felveszi a versenyt a legjobb medialejátszók hangminőségével, de máig vallom, hogy ez a téma már túlmutat az mp3 lejátszók topic keretein, pusztán azáltal, hogy mobiltelefonról van szó. annyi aktualitása viszont mindenképpen van a dolognak, hogy pont minap merült fel a kérdés: melyik mobiltelefon bírja zenehallgatással 15 órán keresztül. tegyük fel, hogy az ember befog mediaplayernek egy Wave-et: ha egész nap szól rajta a zene, meg mondjuk bele kell férnie némi videozásnak + netezésnek (hiszen a wi-fi nálad az egyik kiemelt kritérium volt), akkor képes lesz a készülék egy esetleges segélyhívást lebonyolítani este 6 órakor is konnektor nélkül?

mellesleg a blackberry curve 8520 tetején vannak kezelőszervek, de valahogy az az érzésem, hogy ennél a típusnál meg az oprendszer nem felel meg az elvásáraidnak.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12307) riam válasza bwoay (#12305) üzenetére


riam
tag

Mivel neked is volt valamikor Meizu lejátszód (E3, de lehet hogy más típus is)kiváncsiságból szeretném Tőled megkérdezni, hogy emlékeid szerint (tudom hogy jó régen volt) hangzásban tényleg jobb-e a Fuze/Clip. A bővithetőség/flac lejátszás/ár - ezek valóban mellettük szólnak.., de érdekelne hogy hangzásban is jobbak-e.
Elég sok lejátszóm volt/van, ezeket viszont (M3-Fuze/Clip) sajnos nem hallottam még soha..

(#12308) bwoay válasza riam (#12307) üzenetére


bwoay
nagyúr

nekem az E3 hangja nem tetszett annyira, mint az U3-é, a SanDiskeké meg szerintem van olyan jó. bár sokszor "nüansznyi" eltéréseket próbálunk itt szavakba önteni... :) Nekem az E3 azért sem vált be, mert fw-esen elég instabilnak bizonyult. Mai napig használatban van, csak nem nálam, és időnként hajlamos pl a nyelvet elfelejteni, akkor vált anyanyelvre, az meg feladja a leckét a visszaállításnál. A joystick is rendszerint elnyomódott a zsebemben magától, U3-nál ez nemigen fordult elő, plusz utóbbi akksis volt, nem elemes... na mindegy, ez már nem hangminőség. viszont a fémház halál bika! meg a glória is a joy körül, amióta sikerült kifognod egyet, azóta én is mindig nézem, hátha... :B mert összességében ez jó kis lejátszó, csak ismerek jobbakat. JA! volt egy csúnya dekódolási anomália az E3-nál: egyik hibás file-omat (aminél a többi player csak ugrott egyet) úgy játszotta le, hogy egy kurvanagy digitális zörejt nyomott be, persze jó hangosan, hogy kellően befossak.
M3-at néztem sokat a patika turkálójában, de aztán letettem róla. amúgy szerintem ez E3-nál ennek már jobb a hangja, bár már nemigen tudom felidézni, hogy az E3 volt-e a Philips chipsetes, de abban biztos vagyok, hogy ilyen téren különböznek.

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12309) Dottore válasza matyiGo (#12302) üzenetére


Dottore
addikt

Vannak műszeres mérések és tesztek is. Na ezek a tények.

(#12310) riam válasza bwoay (#12308) üzenetére


riam
tag

Hát voltak hibái az E3-nak az biztos, pl lecsípi a számok elejét stb.. , de szerethető lejátszó volt, és azért az is mellete szól, hogy még mindig szól..pedig már nem mai darab. 2005-2006 környékén nem is igen volt a Cowon-nál, és a Meizu-nál jobb lejátszó , most meg már tényleg "sokszor "nüansznyi" eltéréseket próbálunk itt szavakba önteni... "
Akkor 26k-ért egy 1Gb E3-t kaptál, és ez még mindig olcsóbb volt mint a pl a G2/G3/U2, most meg ennyiből majdnem 2db Fuze kijön.
Szóval, ha hangzásban a Fuze van olyan jó mint a E3 volt, és amellett bővíthető/aksis/flac-ot is lejátszik.. ennyiért tényleg nehéz lenne jobbat ajánlani ...

(#12311) bwoay válasza riam (#12310) üzenetére


bwoay
nagyúr

nekem az U3-am emlékeim szerint 60 rugóba került, ez a 2GB-osra vonatkozik, amit szinte rögtön a megjelenés után szereztem be (más kérdés, hogy túl sokat nem fizettem érte, egy meghibásodott iRiver iMP-550-nek és az infopatikának hála). 2005 környékén mondjuk még mentek amúgy az iRiver iFP-k is, de azok aztán tényleg horror áron, a 256 MB-os került 60-ba! Mondjuk nem bánnám, ha most is lenne ilyen egyedülálló lejátszó a kínálatban, mert ezek már akkor olyanokat tudtak, amit sok gyártónak a mai napig nem sikerült összehozni (szolgáltatások, formátum támogatás, fémház :D ).

a számok közti szünetről: ha jól visszaolvasunk a topicban, biztos vannak nyomai annak, ahogy a gapless lejátszásról álmodozunk, vagy éppen a hiányán háborgunk pár évvel ezelőtt. Most meg ott tart a dolog, hogy a 80e. Ft-os Sony X is szép nagyokat hallgat két szám között. Anno az U3-hoz megjelent egy frissítés, ami minimalizálta a gapet a trekkek között, én már attól is a plafonig ugrottam örömömben, de a Fuze meg a Clip még ennél is jobb, legalábbis RB-vel.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12312) riam válasza bwoay (#12311) üzenetére


riam
tag

..tényleg, az iRiver-ről megfeledkeztem.. az mindenesetre jó, hogy egyre többet kapunk a pénzünkért..
Ennél már csak az lenne jobb, ha a Fuze ugyanennyi tudással kapna egy komolyabb házat, nagyobb aksit, és ugyanilyen olcsó is maradna ... ;] ja, és nem kellene rá RB, anélkül is tudna mindent..
Persze nem gondolom komolyan hogy ennyiért még jobbnak kellene lennie, de én pl szívesen fizetnék kicsit többet érte, ha olyan lenne. Már rég vettem volna magamnak, de még mindig nem tetszik ahogy kinéz..

[ Szerkesztve ]

(#12313) matyiGo válasza bwoay (#12305) üzenetére


matyiGo
aktív tag

egy ipod classic-hoz volt szerencsém. azt gondoltam hogy minden lejátszójuk hozza a classic szintjét. ezek szerint nem.

A címmel kapcsolatosan azt gondolom, hogy valahogy így kéne megoldani: Mp3 lejátszók.. melyiket? (olvasd el az első hozzászólást, mielőtt írsz!)

mert szerintem nagyon sokan vannak hozzám hasonlóan olyanok akik pl kicsit több, teltebb hifisebb mély-hangzásra vágynak és ezért mondjuk képesek beáldozni - azt a bizonyos számok közti meizu bug-ot. szóval jó lenne ha egy picit árnyalva lenne ez a kérdés.

felsorolnánk mondjuk 5-6 ajánlott mp3ast és mindegyikhez írnánk egy rövid előnyök hátrányok részt. aztán dönthet mindenki hogy mit áldoz be.

(#12314) matyiGo válasza matyiGo (#12313) üzenetére


matyiGo
aktív tag

"1.hsz mp3" - ph közösségi találka szept 12 vasárnap délu? :D

csinálnánk egy tesztkört, asszem már volt is valamilyen kezdeményezés. jelenleg egy iAudio 5, egy meizu M3 meg egy sansa fuze tudok bedobbni a tesztsorba. esetleg egy sony-t nem tom melyik típus. újabb fajta színes kijelzős és piros... mellette elsörözgetünk vagy ilyesmi. nem tom.

körbemennek a lejátszók adott playlist-el és fel kell írni hogy mi volt az előny mi volt a hátrány. ..mindenki hozza a fülesét.

na mit szóltok? :))

(#12315) renato válasza bwoay (#12306) üzenetére


renato
aktív tag

figyelj. a Wave jól szól. Nem hallottam, hallgattam még, de ugye a samsa clip-et sem hallottam, sokan mondták jó, és láss csodát, az is volt. Wave-nél én még nem olvastam sehol, hogy szarul szólna. gsmarena tesztjén is meggyőzően szerepelt. szóval hagy legyen már bizakodó. lehet nem szól istencsászárúl, de akkor is az egyik ha nem a legjobban szóló telefon és médiakütyü, brutális ár/teljesitmény kombóval. a többi rizsa és szőrszálhasogatás.

amúgy meg nem mutat túl az mp3lejátszók topicján, mivel mp3-at is lejátszik.. :) átfedések vannak, ezeket ki kell dumálni valahol. vagy itt vagy ott.

blackberry pozitiv meglepi, nem tudtam. köszi. bár a telefon és a rendszer nem jön be (volt egy már a kezemben), a hangása meg kérdőjeles, de van egy sejtésem...

viszont szégyen, hogy ennyire pang a DAP piac. :( cowon is jó nagy kussban van. iriver legalább ebookozni kezdett, de szóval nah. mondjuk ha a cowon ki is hozna valamit, egyszerűen nem tudna érdekelni, elnézve és utánaszámolva/kompenzálva a j3 árát és tudását egy keményebb cucchoz. sony-ban van még potenciál.

wave majd 30 órát bírja zenével. jó az akkuideje. az hogy lemerül és épp szarba maradsz bárkivel, bármivel előfordulhat, ez telefonfüggetlen. hisz lehet valaki sokkal többet beszél, viszont kevesebbet médiázik, és mégis ugyanott vagyunk, szóval nah. ennyi erőből mindenki vegyen samsung strapatelefont amit egy hétig tuti nem kell tölteni...

(#12316) jahsd


jahsd
csendes tag

Hali segítsééég!Van egy Sansa Fuze-om, letöltöttem hozzá az oly nagyon ajánlott szoftver frissítést, erre a hangerő leszabályozott annyira, hogy pl buszon nem lehet hallani jól.Akinek van Fuze-ja, az tudja, hogy a gyári szoftverben volt egy olyan opció, amiben be lehetett állítani, hogy magas vagy normál hangerőn szerném hallgatni.Nos ez az opció is eltűnt, hála a csodás frissítésnek...Most olyan hangerőn szól, aminek a leginkább az "alacsony " megnevezést adományoznám.Nem tud valaki megoldást erre a problémára? (pl valahonnan letölteni az eredeti szoftvert?) köszi!

(#12317) vili13 válasza matyiGo (#12313) üzenetére


vili13
őstag

A meizu kellemes, meleg hangzását megerősíthetem ugyan, de ez csak a hangminőség egyetlen jellemzője. Sajnos tényleg elég zajos is egyúttal, a középtartományban inkább csak erős közepes, a magasai meg viszonylag gyengék. A Sony lejátszók basszusa legalább olyan jó, a többi tartományban egyértelműen verik a meizu-t, és bár nem kiemelkedőek a szolgáltatások terén, de legalább nem kifejezetten bugosak.

(#12318) vili13 válasza jahsd (#12316) üzenetére


vili13
őstag

(#12319) jahsd válasza vili13 (#12318) üzenetére


jahsd
csendes tag

Huu sikerült köszi szépen!!!

(#12320) bwoay válasza matyiGo (#12313) üzenetére


bwoay
nagyúr

nem, a Classic szintjét korántsem hozza más, max az iTouch, bár többen állítják, hogy még az sem. ugyanakkor nem is lehet általánosítani, mert Classicből is van pár generáció, meg Touchból is kb 4, és ezek sem egyformán teljesítenek hangzás terén. Nekem egy 120-as Classic, egy 2gen Touch, két 2gen Nano, egy 4gen Nano és egy 2gen iPod mini fordult meg a kezemben, de ebből többet még arra sem tartottam érdemesnek, hogy a gyűjteményem részét képezzék, és porosodjanak a polcon.
Az első HSZ-el kapcsolatos ötletet érdemes lenne szavazásra bocsátani, mert bár én jónak tartom, a tapasztalat azt mutatja, hogy a gyakorlatban nemigen működik (pl konzol topicokban állandó probléma, hogy senki nem olvassa az újoncok közül, pedig a kérdéseik zömére választ kapnának).

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12321) vili13 válasza bwoay (#12320) üzenetére


vili13
őstag

Szerintem az 1.hsz.-re utalás szerepelhetne akár a címben is a Clip/Fuze ajánlás mellett, ott akár bővebben kifejthető lenne a dolog, különös tekintettel azok hangerő korlátjára, mert azt is igen gyakran kérdezik! :)

(#12322) bwoay válasza vili13 (#12321) üzenetére


bwoay
nagyúr

és ki fogja összeállítani az első HSZ-t? :D

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12323) matyiGo válasza bwoay (#12322) üzenetére


matyiGo
aktív tag

na igen :D

(#12324) vili13 válasza bwoay (#12322) üzenetére


vili13
őstag

A közvéleményre bíznám. Nem kell túlbonyolítani: top 5-10 lejátszó rövid értékeléssel, linkek tesztekhez, GYIK... :U

(#12325) bwoay válasza vili13 (#12324) üzenetére


bwoay
nagyúr

nem az a kérdés, hogy mi lesz benne, hanem az, hogy ki írja le. egyébként csak közösen lehet ezt, de valami azért kell az induláshoz.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12326) vili13 válasza bwoay (#12325) üzenetére


vili13
őstag

Nem kellene ilyen részletkérdéseken elakadnia az ügynek szerintem.

(#12327) bwoay válasza vili13 (#12326) üzenetére


bwoay
nagyúr

jó ötletnek tartom az első HSZ átszerkesztését (ajánlások, GYIK), de mivel az esetek zömében tényleg mindig ugyanazt ajánljuk, egyszerűbbnek/céleszerűbbnek tűnt csupán a topic címét módosítani. A gyakorlat azt mutatja, hogy megcsinálhatjuk a legkomolyabb, legösszeszedettebb, legalaposabb első HSZ-t is, ha egyszer a fórumozók többsége (és itt sajnos abszolút nem csak a zöldfülűekről beszélek) annyira lusta, hogy 5 HSZ-ig is lusta visszaolvasni, nemhogy a legelső HSZ-ig. Ennek fényében leginkább arra tudnánk használni, hogy első körben elirányítjuk az érdeklődőket oda.

Aki szeretne adott lejátszó(k)ról (vagy csak magáról a topicról) megjelentetni valamit az első hozzászólásban, az írja, vagy a próba topicból linkelje be ide, kicsit elbíráljuk, ha kell, átszerkesztjük, aztán ha összejön egy épkézláb HSZ-re való, akkor beillesztjük. VAGY marad minden így, ez tőletek függ.

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12328) mclaren777


mclaren777
senior tag

Sziasztok!

Szerintetek jó vétel egy SanDisk Sansa Clip Plus FM 2GB 13.000 Ft-ért?
A beépített kis akksija valóban hozza a 15 órát?
És élettartam szempontjából mit bír? Már kb. 1 éve piacon van ha jól tudom, ezen időszak alatt már gyűlhettek össze tapasztalatok ilyen téren is.
Fuze lejátszási időben tényleg jobb nála? (tudom nagyobb az aksija, de a Fuze kijelző+háttérfény is többet kajál mint a Clip gondolom).

(#12329) bwoay válasza mclaren777 (#12328) üzenetére


bwoay
nagyúr

a gyárilag megadott üzemidő nem reális használatot tükröz, hanem azt, hogy elindítod, és X óra elteltével merül le - mármint valami kevésbé erőforrásigényes formátum lejátszás közben.
a Fuze kijelzője valóban többet fogyaszt, de azt hiszem, ez audiolejátszásnál elhanyagolható, video tekintetében meg nem lehet összehasonlítani a Clip-pel :D Én RB-vel használom, szerintem 15 óránál határozottan jobban teljesít, de tény, hogy sosem mértem le.
az ár amúgy nem rossz, de nem írtad, hogy milyen állapotú lejátszóra vonatkozik.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12330) chubii


chubii
senior tag

Egy láma kérdés : RB-t hogyan kell frissíteni ? Újra kell RB-zni egy frissbb szoft-ot ?? KÖszi !

It's gonna be legen - wait for it - dary!

(#12331) mclaren777 válasza bwoay (#12329) üzenetére


mclaren777
senior tag

Ez az RB olyan sokat dob üzemidőben? A gyakorlatban ez hogyan valósul meg? Mivel kíméli így az akksit az RB a gyári firmware-hez képest?
A lejátszó teljesen új lenne, annyi hogy nem 2 hanem 1 év a gari.

[ Szerkesztve ]

(#12332) bwoay válasza mclaren777 (#12331) üzenetére


bwoay
nagyúr

szerintem azzal kíméli, hogy jobban van megírva :D de asszem olyan 4 óráról volt szó, annyit dob rajta, ezt igazolni nem tudom, cáfolni nem akarom, jobbnak érzem, ennyi biztos.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12333) vili13 válasza bwoay (#12327) üzenetére


vili13
őstag

Pont arra gondoltam, hogy csak ha a sok egyforma válasz helyett egy mozdulattal oda lehetne linkelni, már megtérülhet a befektetett munka. Szívesen részt veszek a dologban ha beindul, de sajnos pont az abszolút első Clip+ / Fuze kapcsán nincsenek igazán személyes tapasztalataim. Másrészt meg kezd úgy tűnni, hogy egyelőre semmi érdeklődés nincs a téma iránt.

(#12334) pepimano


pepimano
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Sansa Clip-em (8GB-os) amit a Pixmaniatól vettem, de elégedetlen vagyok vele. Az előzőt elvesztettem, ami szintén Sansa clip (2GB) volt, azért rendeltem ilyet, mert azt szerettem. Viszont ez már más széria lehet. A hangerejét iszonyat módon megkurtították, ráadásul a menürendszerével se vagyok kibékülve (erre a megrendelés után jöttem rá).
A pixmania-nak már nem is tudom, hogy vissza akarom-e küldeni... megkapja a lányom.

A lényeg, hogy sajnos erre a fórumra későn találtam, viszont azt hogy milyen mp3 lejátszót is szeretnék, arra innen jöttem rá (köszi nektek).

A minap az e-bay-en nyertem is egy licitet egy NWZ-A818 -ra 11ezer HUFért (60ezer körül mozog újonnan). Az eladó mindent küld kivéve az USB kábelt és a fülest (ez természetes).

Az a kérdésem, hogy ehhez a típushoz, tehát Sony NWZ-A818, speckó USB kábel kell vagy be tudom szerezni akárhol? (MediaM, vagy ElektroW, stb.)

Előre is kössz a válaszokat!

(#12335) vili13 válasza pepimano (#12334) üzenetére


vili13
őstag

(#12336) riam válasza pepimano (#12334) üzenetére


riam
tag

[link][link]
(Ezek valószinüleg utángyártott kábelek)

[ Szerkesztve ]

(#12337) Dave™ válasza pepimano (#12334) üzenetére


Dave™
nagyúr

Grat a Sony-hoz, nekem A816 van (ugyanaz csak 4 gigás), és nagyon szeretem :) Nagyon jó áron volt, bár szuper füles járt hozzá eredetileg.

(#12338) themebuilder


themebuilder
senior tag

Ilyen lesz a Sandisk Sansa Fuze+

A kinézete nekem speciel nem tetszik, egyedül vagyok ezzel :F

Az ára viszont nagyon barátinak tűnik, bár itthon a dollárt euró árban kell sajnos számolni...

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#12339) themebuilder válasza themebuilder (#12338) üzenetére


themebuilder
senior tag

Elnézést a videó kimaradt:

SanDisk Sansa Fuze Plus review

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#12340) pepimano válasza vili13 (#12335) üzenetére


pepimano
csendes tag

az első linked hozzászólását sajna eddig nem találtam
köszi, hogy visszakereseted nekem!
ki is próbáltam, működik

egy gonddal kevesebb
már csak a Sony-hoz kell szereznem kábelt
kicsit sajnálok mocsok drágán ilyet rendelni a földgömb túloldaláról
utángyártott is jó lesz, ha működőképes

köszi minden linket, körülnézek
ha felélesztem a kis kütyüt, írok ide a tapasztalatokról

(#12341) pepimano válasza Dave™ (#12337) üzenetére


pepimano
csendes tag

Dave, lehet, hogy épp a Te egyik hozzászólásod inspirált erre a típusra, már nem emlékszem.
Milyen fülest ajánlotok?
Láttam MM-ban Sony alapvetően 2 félét árul 4ezer környékén.
Ezt a bizonyos "agybadugósat" még nem próbáltam, és nehezen merek reckirozni ennyiért.

(#12342) Dave™ válasza pepimano (#12341) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ha így volt, remélem nem bántad meg :D Pedig az agybadugós az igazi, sok szempontból. Az emberek többségének semmi baja nincs vele, idáig egy valakivel találkoztam csak, aki kényelmetlennek találta. Ha beleolvasol a fülhallgatós fórumba, látni fogod, hogy sokan bevállalták, akik tartottak tőle, és nem csalódtak. Viszont 4-ért nem kapni normálisat sajnos. Mondjuk a MédiaMarkt sem éppen a legolcsóbb hely, de füles tekintetében szerintem tedd fel a kérdést a fülhallgató topikban, biztosan lesz valamilyen tipp rá.

(#12343) Dave™ válasza themebuilder (#12338) üzenetére


Dave™
nagyúr

Hát ez nagyon bazári műanyagnak tűnik, azért a sima Fuze szebb illesztésekkel volt, meg sokkal minőségibb hatást keltett. A hátlapja sem ilyen fényes vacak volt. Az érintőgombos vezérlés kézben jó és kényelmes, de ezt zsebben sehogy sem lehet használni. Mondjuk még mindig jobb, mint az a tárcsa volt. A kijelző egész tűrhető lett, a tok korrekt, a füles kuka. Nekem nem begyere, bár ha nem lesz drága, akkor mindenképpen jó vétel lesz.

(#12344) dni


dni
őstag

Sziasztok!

Clip+on használt már valaki RockBoxot? Mik a tapasztalatok?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

(#12345) Dottore válasza dni (#12344) üzenetére


Dottore
addikt

Akinek van az szinte mindenki. A tapasztalatok jók.

A fórum (ennek az oldalnak a tetején) keresőjébe írd be, hogy Clip+ RockBox, vagy RockBox.

[ Szerkesztve ]

(#12346) bwoay válasza Dave™ (#12343) üzenetére


bwoay
nagyúr

hááát azért a korábbi Fuze sem volt egy műremek, tákolmánynak nem hívnám, de azért az anyaghasználat hagyott némi kívánnivalót maga után. viszont a gumírozott hátlap zseniális húzás volt (bárcsak a sonymon is ilyen lenne - mondjuk meg lehet oldani :D), és akinek lekopott, azt írta, hogy fém a burkolat alatta. Namost nekem a tárcsával - aminek mindig elfelejtem a nevét - teljesen jól sikerült vezérelni a lejátszót zsebből. Ott ugye az volt a koncepció, hogy valami clickwheel-szerűt alkotnak, de sokkal jobbra sikerült. Az újból egyedül a microUSB-t irigylem.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12347) themebuilder válasza bwoay (#12346) üzenetére


themebuilder
senior tag

Én a miniUSB-nek jobban örülnék az már elterjedtebb legalább.
Kinézetre a régi Fuze teljesen letisztult egyszerű mindenkinek tetszetős forma, az új Fuze+ viszont már túlzottan fiatalos, összevissza indokolatlanul lekerekített forma, szinte már gagyi hatást kelt bennem. A használhatósága/kezelhetősége bizonyos helyzetekben egészen biztosan nehéz (zsebben).

25 helyett 24 órát tud csak hivatalosan, valószínűleg az újabb jobb kijelző miatt (többet fogyaszt).

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#12348) Dave™ válasza bwoay (#12346) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem egy Sony minőség, de azért nem volt az rossz szerintem. Ezen viszont már a videón látszik, hogy gagyi(bb). A jog meg volt, ahol jól használható volt, de többnyire körülményes és béna megoldás volt - szerintem.

(#12349) bwoay válasza themebuilder (#12347) üzenetére


bwoay
nagyúr

a miniUSB már elterjedtebb? max még elterjedtebb, de miután az újabb készülékek sorra microUSB-vel jönnek ki, sok értelme nem lett volna miniUSB-t rakni rá.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12350) Zoona


Zoona
aktív tag

Sziasztok !

Szerintetek megérné megjavíttatni egy iAudioG3 at, asszem a javitás költsége max 4-5 ezer ft lenne, vagy vegyek helyette egy clip plus-t? Most hogy megint itt a suli, és buszozni kell valamit kell hallgatnom, telefonomhoz meg meghalt a füles, meg nemis jó azon zenét hallgatni.

Ééés ha teszek a clip plus ba memkártyát, akkor azt együtt kezeli a belső memóriával avgy váltogatnikell meik legyen érvénybe? vagy együtt listázná ki a zenéketfüggetlenülattol mire van feltöltve?

Diablo 3 Battletag - Jessa#2832

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.