Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11051) ponti_ak válasza schawo (#11049) üzenetére


ponti_ak
addikt

...nehogymár még én legyek a hibás. :(( Pff :(( (Ez a Sony-nak szólt)
HA valóban befejezték, akkor tiszta sor: TÚL jó lett. Nem éri meg gyártani, forgalmazni, stb. Ilyen rövid termékéletciklust nem tudok mással magyarázni. Vagy esetleg azzal, hogy valamelyik fejes nem volt elégedett az eladásokkal (talán mert "kicsit" drágább volt mint az átlag..?!), és leállította. Stb-stb... :( Ehhh.. találgatok itt, ahelyett hogy rákeresnék... :U

(#11052) riam válasza ponti_ak (#11051) üzenetére


riam
tag

Nem rég ezt találtam róla [link]

[ Szerkesztve ]

(#11053) vili13 válasza ponti_ak (#11051) üzenetére


vili13
őstag

(#11054) renato


renato
aktív tag

alapból gyökérséget csináltak szvsz.

csak 16GB és 32GB... köszi, ez még rátett egy lapáttal az árra. Inkább raktak volna bele egy foglalatot és árultak volna 4,8,16 és 32 GB-osakat is. tudom ez csak egy dolog, de árban ez akár tízezreket is jelenthetett, és így azért vevőcsalogatóbb lehetett volna.

(#11055) Dottore


Dottore
addikt

Riam, Vili: Na én is innen szedtem az infókat. :)

(#11056) vili13 válasza renato (#11054) üzenetére


vili13
őstag

Szvsz inkább kevés ennyi memória manapság. Érdekes az is, hogy Európában csak a 16GB-os NWZ-A845 kapható, 32/64GB-os változatai nem. Európában így most csak 16GB-os a kapható legnagyobb Sony lejátszó, ami egyszerűen nevetséges. :(

(#11057) Dottore válasza chubii (#11050) üzenetére


Dottore
addikt

Vékonynak vékony az A845, nekem pont ez nem tetszett benne. Kisit trendi darab, mókás a mikiegeres vezérlőszervekkel.
Az X az pont jó ami a dizájnt illeti, van benne valami merev rusztikus hightech a külsőre vonatkozóan. Nagyrészt köszönheti ezt az érdes, meglepő anyaghasználatnak, ami képen fura volt, de élőben nagyon klassz.

Ez szubjektív természetesen, ám abba biztos vagyok, hogy ez a típus be fog vonulni überfrankó lejátszók nagykönyvébe.

Bizony Ponti, elkéstél... Fehérvár MM, füles nélkül, 50 környékén?... :)

Az különben 100%, hogy még van a Media Mark üzleteiben. Na jó, 60%.

(#11058) Dottore válasza renato (#11054) üzenetére


Dottore
addikt

Csak évek kérdése mire a Sony ezekbe memória foglalatot tesz. Imádják a saját korlátaikat. Telefonoknál is éveken át kitartottak az ostoba szabvánnyal amit csak ők használtak és akkor nem is beszéltem még a többi baromságról.

Még most is duzzogok a könyvtárnevek nagybetűs elnevezése miatt. Nem mintha számítana tudom, de engem idegesítenek a zárt rendszereknek még a maradványai is.

(#11059) renato válasza Dottore (#11058) üzenetére


renato
aktív tag

hát igen. ott a pont.
mellesleg én sem értem mért erőltetnek olyan dolgokat, amelyek hát..., hogy úgy mondjam.. nem épp nyerőek? saját formátum meg mindenféle marhaság. egy jó cég jobb esetben átveszi mások jó dolgait, de hogy a saját hülyeségét erőltesse... (tiszta apple filozófia. tudom megint őket hozom fel, dehát ez a legnagyobb "példa".)

vili13: jó, oké, valakinek tuti kevés annyi, de én pl majd a cowon j3-ból is vagy a 4vagy a 8 GB-osat választom. majd rakok bele én 12ért, 16 GBot, később meg majd ugyanennyiért 32-öt.
persze aki az összes kedvencét rajta szeretné tudni, flacestűl vagy 320-asan, az más kérdés. de akkor is adhattak volna ki kisebbeket is.

befürödtek nah.

(#11060) renato


renato
aktív tag

fülzúgás téma:
anno lehet már felhoztam a témát, de még egyszer. anno kaptam egy pofont valakitől (7-9 éve kábé) azután nagyon zúgott, sípolt a fülem. csak lassan gyengült. azthittem magától elmúlik, de nem tette, ezért a saller után nemsokkal fülorrgégészet, tesztek meg vizsgálat Kecskeméten. A hallásom átlagostól jobban ítélték (persze milyen is legyen 17 éves koromban, ha nem átlagon felüli...), nah mindegy, felírtak egy gyógyszert, majd attól elmúlik. nem tette. Új orvoshoz akkor nem mentem, már kicsit bánom, bár hozzáteszem szerintem más sem tudott volna rajta segíteni.

Az eset után 1-2 hónappal beállt egy szintre, nem zavar tulajdonképpen a mindennapi teendők során, aludni is tudok, DE a magas hangokra nagyon érzékeny a bal fülem (innentől kezdve ki lehet zárni azt, hogy "pszichológia eredetű" beképzelés valami miatt), ilyenkor sokkal jobban sípol, zúg a fülem. Bulizni ugyanúgy jártam, a hallásom nem romlott semmit sem. Nem vettem észre legalábbis.

Aztán volt úgy fél éve egy buli itthon, amikor egy haver "poénból pofon vágott", én meg mit ne mondjak, totál kész voltam, úgy zúgott a fülem mint az állat, közel elviselhetetlen volt. Valamennyire piásan pláne... Szerencsére pár nap múlva ez is visszaállt a normális "zúgós" szintre.

Egy pár hónapja már nincs barátnőm, kevesebbet járok bulizni, több az egyedül töltött idő, és lehet ez miatt, azt hiszem, hogy jobban zúg a fülem. (Többet figyelek csak magamra ugye.) De lehet tényleg jobban zúg, már nem is tudom.

Aztán két hete volt egy kisebb gubanc, siettem a buszhoz, és a cx500-as fülesem, amit szépen beillesztettem a fülembe ("duplás gumiharangos" volt) kirántottam figyelmetlenül pont a bal fülemből, aztán az kicsit szarul esett, akkor is nagyon zúgott.

De az is visszaállt egy szintre, most viszont már elegem van belőle. Nem tudom az új munkahely kissé zajos környezete miatt érezem azt hogy jobban zúgna, vagy mert most többet hallgatok mp3 lejátszón, de jövhéten megyek megint füll-orr gégészhez.

Bár sejtem mi lesz...

De azért remélem van rá valami megoldás. Bár már az is fél siker lenne, ha nem romlana tovább, vagy nem lenne belőle halláskárosodás, vagy van valami vitamin, vas vagy akármi hiányom, vagy lehet tényleg van valami a fülemmel amit most észrevesznek majd és hátha tudnak rajta javítani. olvastam ezt azt a neten, nem túl biztató a helyzet, de hátha van/volt valakinek hasonló problémája, vagy ismerőse, vagy valaki/valami.

Három dolgot tanultam meg az egészből:
Egy: ha valaki akár csak egy kis taslát is megpróbál ereszteni felém azt úgy tökön rúgom, hogy egy életre ottmarad.
Kettő: a saját gyereked is inkább ököllel verd, azzal is lehet jobban jár hosszabb távon. :K nah jó, szar poén :p de értitek ti. :)
Három: a fülem így 23 éves fejjel szépen elkezdem védeni. Akár buliba megyek akár melózok valami zajosabb géppel vagy épp környezetben. Innen már be is rendeltem egy "munkás füldugót", de az előbbi linken láthatót is valszeg beszerzem bulikra és egyéb helyekre, ha beválik a melós cucc.

ha valakinek akármilyen tapasztalata van a témával kapcsolatban szívesen olvasnám akár itt, akár privátban. Szerintem a topicban maradhat, mert tényleg nem ártana mindenki figyelmét felhívni, hogy bizony a hallás nem játék, lehet egyszer észbekap az ember csak már késő lesz.

Mellesleg hangosan mp3 lejátszót nem szoktam hallgatni. Néha elszörnyülködöm, hogy a buszon hogy (milyen hangosan ugye) hallgatják azokat a szörnyű, sima, nem "in-ear" féle, műanyag "füldugókat" egyesek...

(#11061) renato válasza renato (#11060) üzenetére


renato
aktív tag

jah a [link] a fuldugó(védő)hoz.

(#11062) ponti_ak válasza riam (#11052) üzenetére


ponti_ak
addikt

Köszi Riam, Vili, Dottore.
Veszem a vándorbotom, a kalapom meg a tarisznyám (hamuba' sült pogáccsal), és elindulok szerencsét (X1060ast) próbálni.. :)

(#11063) ponti_ak válasza ponti_ak (#11062) üzenetére


ponti_ak
addikt

Ha valaki tud ennél olcsóbbat, szóljon.. :)

(#11064) renato válasza ponti_ak (#11063) üzenetére


renato
aktív tag

komolyan veszel egyet? :C

(#11065) Dottore válasza renato (#11064) üzenetére


Dottore
addikt

Ezt kérdeztem tőle én is privátban. :D

(#11066) Dottore válasza renato (#11060) üzenetére


Dottore
addikt

Megnéztem ezeket a Alpine MusicSafe cuccokat. Az a gond, hogy ezekben csak egy méret van. Ez jó lenne mindenkinek?

(#11067) riam válasza Dottore (#11066) üzenetére


riam
tag

kicsit lejjebb írják a cikkben, hogy ha túl nagy lenne, ollóval igazítsuk méretre...
hát nem tudom.. zenészeknek tényleg hasznos lehet.
A hallásomat én is nagyon féltem, ezért is kezdtem el leginkább fejhallgatókat venni. Lehet hogy csak én gondolom így, de szerintem (normális hangerőn) nem terhelik meg annyira a fület mint az agybadugós fülesek. Persze számít az is, hogy milyen az az agybadugós füles..

[ Szerkesztve ]

(#11068) Dottore válasza riam (#11067) üzenetére


Dottore
addikt

Igazad van, most már én is elolvastam.

(#11069) cheatergs


cheatergs
senior tag

Hellósztok!

A Sansa Clip nem reagál semmire. Nem kapcsol be USB-re, sem a bekapcs gombjára. Létezik, hogy meghalt egy XP újraindítástól? Mert kábé ennyi történt, pár órával ezelőtt még vígan világított.
Garancia érvényes, de nem vicces, hogy ilyen is előfordulhat. Neten nem találtam erre sehol utalást.

Mindig minden mindegy

(#11070) bwoay válasza cheatergs (#11069) üzenetére


bwoay
nagyúr

USB kábelen mennyi ideig hagytad rajta? gondolok arra, hogy hátha fel kell vennie valamennyi töltést. meg melyik clip ez? mert nekem a + csinált úgy, mintha halott lenne, de pár perc múlva már felvette a töltést.

ponti, te meg rendesen beteg vagy

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11071) renato válasza riam (#11067) üzenetére


renato
aktív tag

hát igen én is filózok egy komolyabb kinti zárt fejesen. lehet melege van benne az embernek, de nem érheti az embert olyan baleset mint pl engem amikor kirántottam azt a fülest...

a munkás cucc nem tudom mennyire lesz jó, de ha csak félig válik be, akkor is sokkal több mint a semmi.

(#11072) Simi-San válasza renato (#11071) üzenetére


Simi-San
tag

Merném figyelmedbe ajánlani az AKG K450 fülest mert:
-minden tartományban kimagasló minőség
-cserélhető jack kábel ha esetleg kontaktos lenne
-iszonyat kényelmes,és könnyű cipelni

u.i: Nem tudom mit esztek az X szérián de nekem nem tetszik és most kövezzetek meg megengedem :B
Inkább várok a J3-ra mert nekem a flac nélkülözhetetlen + végre van bővíthető "S9" :D

Üdv.
R.

[ Szerkesztve ]

ルーク、お前の父はわしだ!

(#11073) chubii válasza Simi-San (#11072) üzenetére


chubii
senior tag

Az az AKG tényleg nagyon kényelmes. Majdnem olyanom lett, csak kicsit drága volt számomra. Így inkább az 518dj mellett maradtam.
Viszont ha van pénze az embernek rá ( K450-re),akkor nagyon jó választás. Könnyű,kényelmes, jól szól. Nekem az volt a furcsa,hogy mindig úgy éreztem,hogy lecsúszik a fejemről,olyan könnyű ( Persze nem csúszott,maradt a helyén :D )

[ Szerkesztve ]

It's gonna be legen - wait for it - dary!

(#11074) vili13 válasza Simi-San (#11072) üzenetére


vili13
őstag

Hiába a flac, ha a lejátszó erősítője fabatkát sem ér. Az X széria külsejét meg persze lehet vitatni, de a hangja vitathatatlanul kiemelkedő, amilyet a J3 közel sem fog tudni produkálni. ;]

(#11075) bwoay válasza vili13 (#11074) üzenetére


bwoay
nagyúr

és mióta nem ér fabatkát a Cowon lejátszók erősítője? pláne mikor volt alkalmad meggyőződni arról, hogy miféle került a J3-ba? arról nem is beszélve, hogy azért ott még nem tartunk, hogy az X-en az mp3 is jobban szól, mint egy másik felsőkategóriás lejátszón a FLAC...

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11076) Simi-San válasza vili13 (#11074) üzenetére


Simi-San
tag

Nekem aztán tök mind1 uram neked mi az etalon de az X5 erősítőjét, azért nem merném degradálni,se hasonlítgatni egy olyan céghez akik most jutottak el odáig hogy értékelhető hangminőséget produkáljanak, és persze azonnal le is álltak a gyártásával így nem nagyon lesz szerencsém kipróbálni, jó fejek mi :D De hát legyen Viliúr az erő veled van :D

ルーク、お前の父はわしだ!

(#11077) vili13 válasza bwoay (#11075) üzenetére


vili13
őstag

Szvsz soha nem ért fabatkát sem. Talán az M3/X5, pár fabatkát biztosan, de ezeket a régmúlt homálya fedi. Én inkább hallgatok az X-en akár 320k-s mp3-at, mint FLAC-et bármilyen Cowon lejátszón. FLAC-ból esetemben inkább WMA Q98 lesz, mert az már tényleg elég jó, és lejátszana ugyan WAV-ot is, de ezeket már gyakorlatilag lehetetlen megkülönböztetni.

(#11078) vili13 válasza Simi-San (#11076) üzenetére


vili13
őstag

Abban szvsz a legtöbben egyetértenek, hogy az új Cowon modellek ha jól is szólnak, már nem szólnak egészen a jó öreg X5 szintjén, és nem látom be, miért kellene többet várni a J3-tól. A Sony lejátszók meg tudtommal mindig a legjobbak közt voltak e téren is, különösen amióta kiheverték a SonicStage betegséget.
Az X szériával szvsz az a fő baj, hogy - azon túl, hogy nagyon össze van rakva, és jól kezelhető - a kiváló hangminőség az egyetlen igazi erőssége, és talán kevés a hozzám hasonló fanatikus, aki a kifogástalan hangzást többre tartja egyes formátumok támogatásánál. ;]

(#11079) cheatergs válasza bwoay (#11070) üzenetére


cheatergs
senior tag

2GB sima, nem a +.

Sőt, még akkor is rajta lóg, ha nem kell tölteni. Épp azon gondolkodom, hogy nem vágtam-e ezzel haza. Túltöltöttem vagy ilyesmi. Most sem reagál egyik gombra se, töltésre szintén nem kapcsol be, pedig már órák teltek el.

Mindig minden mindegy

(#11080) Simi-San válasza vili13 (#11078) üzenetére


Simi-San
tag

Uram fanatizmusoddal , egyedül Ponti Úr , Bwoay , ÉS jómagam kerülhet szóba ami a nem gyenge hangzás iránt ill. az őskori mechák tulajdonban tartásával esedékes,értendő (Vili?! :DDD bocsi nem hagyhattam ki)

szvsz. az eddig általam hallott sony lejátszók számomra nem jelentették újabb rezonanciák orgazmusát ellentétben a nem rég vásárolt X5+S9 duóval, na de miért kéne még ennél is többet nyújtania ha már valami így is majdnem Tökély??? :DD Az meg hogy bővíthető lesz
a J3 na igen ez + - nak RGO többnek,jobbnak értendő nekem és szerintem még jó pár hozzám hasonló elvetemült embernek akik Magas színvonalú formátumban szeretik hallani a zenét egy prémium kategóriás hangminőséggel. :))

Üdv.
R.

[ Szerkesztve ]

ルーク、お前の父はわしだ!

(#11081) bwoay válasza vili13 (#11078) üzenetére


bwoay
nagyúr

én azt nem látom be, miért ne lehetne egy újabb lejátszó jobb, mint az elődei. ennek a lehetősége mindig adott, pont az X a jó példa rá, máskülönben a sony még mindig a sistergős szarokat gyártaná, ATRAC-kel meg Sonic Stage-el.
Abban egyetértünk, hogy az x szériának a hangja a fő erőssége, de bármennyire is szuperlatívuszokban szokás róla nyilatkozni, korántsem arról van szó, hogy van a Sony X, aztán egy szakadék, és minden más csak messze mögötte kullog. Jópár szintén kiváló hangú lejátszó van a piacon, és az, hogy ez a legjobb jelenleg, nem jelent nagyságrendekkel jobb hangot a többinél. Van viszont egy csomó olyan tulajdonsága, amit drágán mérnek, de kb soha nem használjuk (pl wi-fi, mert a browser tök ratyi). Így én nemigen látom a drámát abban, hogy leváltja az A széria, ha az ugyanazt a hangzást biztosítja, a sallangok meg lemaradnak.
Egyébként ne feledjük, hogy a kifogástalan hangminőséget nem egyedül a Sony X biztosítja a számodra, a Sennheiser dugókkal együtt meg már olyan 150-re rúg ennek az összeállításnak az értéke, miközben csupán az x1050 árából lazán össze lehet hozni egy olyan szetet, ami felveszi a versenyt azzal a hanggal, amit az X a gyári zajszűrős füldugóval produkál. Plusz támogat minden szükséges formátumot. Plusz szabvány USB csatlakozó van rajta.

cheatergs:
not good :( ezzel tudsz valamit kezdeni:
On most models, restart is done by holding the power button in for 15 seconds or longer. Check your specific manual to be sure. The manuals are available from the Sansa website if they have been misplaced.
Download the Sansa Recovery Tool from the Sansa website.
Format - Erases Everything: Connect your Sansa player to the computer and open Windows Media Player. Click on the Sync tab. Pull down the drop down menu underneath the Sync tab by moving your cursor over the Sync tab and left clicking on the little black arrow underneath the Sync tab. Highlight "Sansa 1GB" (wording may vary slightly), and then select "Format." - this should erase everything.
itt a teljes

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11082) cheatergs válasza bwoay (#11081) üzenetére


cheatergs
senior tag

Köszönöm, ez segített! :C

15 másodpercig tartani a bekapcs gombot, utána csatlakoztatás a géphez, és beindult, ráadásul adatokat se vesztettem. Tényleg köszönet érte! :R

Mindig minden mindegy

(#11083) ponti_ak válasza renato (#11064) üzenetére


ponti_ak
addikt

Áhh nem lesz ebből mostanában Sony X-ezés.. pedig a BT miatt venném.. egy fincsi Sennheiser mm450-nel.. csak nincs most 100k+ ilyenekre (eddig se volt, meg ha lenne is, sajnálnám a pénz beleölni..) Marad a madzag, meg a használt matuzsálemek... :U

Apropó.. az iFP 590T (256MB) rádiója nem valami stabil. Vonaton nem szeret (rádió!)állomást befogni, míg a Fuze simán.. Meg ugye hiányzik egy csavarja, és a joy is elég fos.
Irány a 'patika (szokás szerint...). :)

@bwoay: Te kis Clip-doki! Ügyes voltál! :C
És nem vagyok beteg, csak szeretem az egyedi, ritka kuriózumnak számító dolgokat (főleg ha olcsók, és emellett kiemelkedő minőségűek). Ahogy sokan mások is... :))

[ Szerkesztve ]

(#11084) bwoay válasza cheatergs (#11082) üzenetére


bwoay
nagyúr

igazából kérdezi akartam, hogy ezzel a leírással tudsz-e valamit kezdeni,
csak lemaradt a kérdőjel :D most már mindegy, így még jobb is, örömébódottá ;)
A Clipek nem halnak olyan könnyen!

ponti:
én a siránkozó kirohanásra gondoltam, hogy most akkor itt a világvége, mert nem lesz többé X. persze én könnyen nyomom ;] , ugyanakkor tényleg nem gondolom, hogy a föld népe lemarad valamiről, ott lesz helyette az A széria. Azt meg léci magyarázd el, miként hoztad volna össze a BT-s Sennheiserrel!
hja! kell iFP-999 (1GB)? ;] Kell adnoctumnak iFP-999? Kell valakinek iFP-999?

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11085) ponti_ak válasza bwoay (#11084) üzenetére


ponti_ak
addikt

Jaaa.. teháthogy a sírkő-tégla nem beszél kékfogul..! Ahha! :U
Mind1.. a hipermodern AptX kódoláshoz úgyis kellene külön dongle.. persze akkor meg a vezérlést buknám.. ..nem mintha sűrűn a fejemhez kapnék, akkor már inkább a player gombjai esnek kézre.. De ettől még kapufa.

Nno. Gyerünk Sanyi, gyúrjál AptX-képes DAP-ra. Le a vezetékekkel! :C

Találtam X1050-est olcsóér amúgy... é-éé-sakkormost pofátlanul beajánlok valami jóó alacsony vételárat... :DDD

Más: a kis tetü iFP meg nem indul meg... namajd az iplus3-mal adok neki.. Nyihí! :D

(#11086) schawo válasza ponti_ak (#11085) üzenetére


schawo
titán

szerintem meg add meg érte a kért árat, mert elviszik az orrod elől.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#11087) adnoctum18 válasza ponti_ak (#11085) üzenetére


adnoctum18
senior tag

Ez kurvajó ár érte!

Ifpről meg ment privát, de az nem neked!:D

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---

(#11088) csul1


csul1
tag

Az szép, hogy nem forgalmazzák már a sony X seriát... még jó, hogy az év elején megvettem. :)) Nagyon szeretem is a hangja miatt de vmi hiányzik belőle vagy is pár apróság. Szerintetek 1 jobb füles mennyit dob a hangzásra?

(#11089) bwoay válasza csul1 (#11088) üzenetére


bwoay
nagyúr

sokat, mert a gyári az szar

ponti:
ajánlj neki valami alacsonyabb összeget, de mielőtt megtennéd, emeld a bal vállad fölé a jobb kezed, hogy gyorsan vállon tudd veregetni magad, amikor majd látod, hogy valakinek több esze volt, és azonnal lecsapott a nevetségesen árra.

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#11090) ponti_ak


ponti_ak
addikt

Jobb kézzel bal váll megveregetve. Közben a ballal viszont nyomtam egy olyat, hogy "Pay now". :D
Köszi a reakciókat mindenkinek! Pont erre számítottam, és láttam már tegnap éjjel is, hogy ez lesz (vétel), csak aludtam még rá egyet (rövidet, és rosszul -Vészhelyzet-es Kovács doktor voltam, és folyton orrba vágtak.. :F) Talán ez kellett csak, hogy észhez térjek.. :)

[ Szerkesztve ]

(#11091) renato


renato
aktív tag

j3 vs x-series.
hát szerintem az emberek 90%-a nem hallaná meg azt a különbséget amivel jobb lenne a sony. amúgy prémium kategória mindkettő, hangügyileg is... (nem úgy mint az iriver spinnje, ami prémium lett volna, de totál átlag hangra... szal blee.) meg amúgy is, minnél közelebb vannak a lejátszók a tökéletes hangzáshoz annál nehezebb különbségeket felfedezni, két erős és jó konkurenciánál.

egyébként a x-series a hangot leszámítva (bár nekem a cowon rengeteg lehetősége és a "hangeffektjei" nagyon hasznosak voltak.) semmiben nem jobb a j3nál. oké, van wifi, de egy ilyen kis kütyün elég gáz netezni, egy HTChez képest, pláne, hogy csak wifi. ha még 3G lenne. akkuidő, kijelző, beállitások, flash uci, 2 év garancia, bővitőkártya. minden a cowon mellett szól. a gombok is végre jó helyre kerültek rajta. :)

más: megjott a munkavédelmis füldugeszem, kényelmes, éjszaka elválik mennyire tompitja a zajt, kíváncsi leszek, lehet minden ugyanolyan lesz mint nélküle majdnem, csak szűr bizonyos tartományokat bizonyos szinten. :) nemtom.

várom már nagyon hogy elmehessek fülorrgégészhez jövhét csütörtökön. tuti tovább fog utalni valami komolyabb helyre. aztán próbálkozok egy ideig mindenfélével amíg nem javul a fülem.

Simi-San & chubii:
ezer kösz az ajánlást, szerintem fejes lesz. több okból is. nincs akkora kábelzaj. evés közben is hallom majd a zenét. futás, vagy kocogás közben is (csak ne essen le :D). a szélzaj is kevesebb egy ilyen fejesnél szerintem, hiába nagyobb a "kinti felülete". cx500 néha kiidegel, annyira gáz bizonyos szituknál.

még nem tudom melyik fejes pontosan, de ezt az AKG-t feltettem a listára. :)

(#11092) schawo válasza renato (#11091) üzenetére


schawo
titán

Nem tudom mennyit szánsz rá, de felveheted még fel a listára a K81dj-t és a K181dj-t

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#11093) ponti_ak válasza renato (#11091) üzenetére


ponti_ak
addikt

A fenébe, ezt hamarabb is mondhattad volna... :(
Most akkor mi legyen? :F
Mondjam vissza az X-et és rendeljem be előre a J3-mast? :DDD

(#11094) Dottore


Dottore
addikt

Nem arról van szó, hogy az X annyira kiemelkedően jobb lenne hangban a többi felső kategóriás lejátszóknál. Más, de azt igen jól csinálja.

Volt nekem Cowon D2, nem szerettem. Nem is tudom, hogy fogalmazzam meg. Idegesített a hangja, nem volt dinamikus. Gyakorlatilag voltak olyan zenéim amiket meg sem hallgattam vele. Ezzel szemben a Sony, annak ellenére, hogy zajosabb, egyhén szólva is kellemes felüdülés volt a Cowon után. Meg lehetne vádolni mondjuk kognitív disszonanciával is, de kritikus vagyok, nem szoktam mentségeket keresni. Nem beszélve arról, hogy az sem volt sokkal olcsóbb.

Bőven lehetne listát írni a Sony X egyéb balfaszságairól. A hangja miatt megéri. Nekem megérte, szeretem.

(#11095) ponti_ak válasza Dottore (#11094) üzenetére


ponti_ak
addikt

Szintén zenész.. :D
D2 nálam is volt, eladtam. S9 szintén (jobb-jobb, de még mindig nem az igazi).
Ami nálam (előbb-utóbb) megmarad, az /nekem/ jó. Kivéve talán az U3-mast.. :U
Bízok a Sanyiban.. :))

(#11096) Dottore


Dottore
addikt

Na például ez.

Három napja azzal foglalkozok (NWZ X), hogyan tudnék lejátszási listát létrehozni MTP nélkül. Megmondom hogyan. Sehogy.

Pedig van mindenem, van M3U To PLA konverter, tudok mindent erről a formátumról amit csak meg lehet tudni róla, de nem megy. Az persze egyáltalán nem biztos, hogy .pla kell nekem. Nem lepődnék meg ezen sem.

[ Szerkesztve ]

(#11097) ponti_ak válasza Dottore (#11096) üzenetére


ponti_ak
addikt

Dícséretes. :R
De azért kicsit dolgozz még rajta, hogy mire megjön az enyém, addigra működjön.. ;]

.. nem mintha valaha is kettőnél többször korlátoztam volna magam ilyen mindenféle playlist-ekkel... :U

...bár az is lehet, hogy eddig csak a Cowon-ok által támogatott Folder browseés Boundary funkciók kényelme tette lehetővé számomra a szabad csatangolást, kies muzsika-gyűjtemény-prérim könyvtár-legelőinek zeneszám-fűcsomói között, szilaj dap-freak-musztáng módjára... :DDD ...vagy csak bedobtam a gyeplőt...= hagytam Shufflén az egészet..:U

(#11098) Dottore válasza ponti_ak (#11097) üzenetére


Dottore
addikt

Ez nagyon szép volt. A szilaj dapfreak musztáng különösen szíven ütött. :)

(#11099) riam válasza Dottore (#11094) üzenetére


riam
tag

"Gyakorlatilag voltak olyan zenéim amiket meg sem hallgattam vele."

engem is meglepett hogy rengeteg olyan zenét hallgatok meg most, amit ezelőtt a többi lejátszón simán továbbléptettem. Jónak tartom a cowon lejátszókat is, (eddig 3 típust hallottam U2, G3, I7, sajnos az X5 -t nem) de mikor az I7-m elromlott, úgygondoltam mégis inkább egy sony lesz a következő. (de azért lesz egy másik i7-m is, nagyon megszerettem)

A cowonnál sem volt problémám pl a hangerővel, vagy a dinamikával, de kicsit mindig hiányoltam azt a telt hangzást, amit most a sony-nál megtaláltam.
Az X5-ről a hozzászólások alapján tudtam hogy nem csalódnék, de tartottam tőle, hogy több problémám lenne egy használt merevlemezes lejátszóval, mint egy újjal,ezért maradt a sony, és nem bántam meg.
Mp3-t is gyönyörüen játsza le, de wav formátummal egyszerűen bámulatos hangzást produkál. Nekem tényleg megérte, mivel a többi funkciót úgyse használom ( max.kb csak 1-2 kipróbálás erejéig). 16 giga számomra elég, kényelmes kezelhetőség, hangminőség... ezek voltak a szempontjaim.

Mivel leálltak a gyártásával, és talán a kereskedők tartanak tőle hogy esetleg a nyakukon marad, most elég olcsó is szerintem..

1-2 éve ugyanez volt pl az akg k240st fejhallgatóval is, leálltak a gyártásával, és egyszerüen kisöpörték a raktárakat. 23k-ért lehetett újat kapni (most egy helyen láttam, 48k-ért).

[ Szerkesztve ]

(#11100) Dottore válasza riam (#11099) üzenetére


Dottore
addikt

Pontosan erről beszélek. Alapvetően engem is a hang érdekel, távol áll tőlem, hogy felhúzzam magam mondjuk ezen a fentebb vázolt playlist problémán.
A bejegyzés célja burkolt segítség kérés volt. :)

Az AKG K240 irigylésre méltó. Kacérkodtam vele. 23 ezerért én is megvenném most már.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.