Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12035) Pista0001 válasza mrbig25 (#12032) üzenetére


Pista0001
addikt

Az alsó HDD rack nekem mindenképp marad majd, ezért az én esetemben nincs lehetőség variálásra. Csak slim (30 mm) radikat fogok használni, és (ha még kapható lesz akkor) HW Labs Stealt lesz mindkettő. Hátra szerintem megelégszek egy 120-assal, nem akarok kockáztatni. Részemről a pumpa a nagy kérdés. Illetve most megint a CPU blokk is. Kitaláltam hogy EK HF-et szeretnék, erre az új karikás miatt az már nem kapható. A VGA blokk nálam főleg a jövő zenéje, hiszen még el sem dőlt hogy milyen kari lesz. Ha csak egy 6870 fér majd bele a költségvetésbe akkor csak GPU blokkot kap, de ha sikerül összehozni egy 7870-et akkor lehet hogy bevállalom a full cover-t. Majd meglátom.

Szerk.: Jut eszembe, szerintem a hátul szimpla, felül dupla felállás mellé beférhet előre egy szimpla még keresztben, csak akkor szerintem a radi merevítője miatt nem férne alá még egy 120-as venti. Nem szívesen hagynám direkt légáram nélkül a vinyókat. Ha más nem, felül meg hátul kívül is van hely ;]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.