Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#5351) DeFranco válasza Balage76 (#5350) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Én ilyenkor megpróbálom közelíteni az álláspontokat. (Feltéve, hogy még látok a pipától :DDD ) nem silány, de nem is jobb.

(#5352) Bálint85


Bálint85
senior tag

Hol lehet vásárolni magyarban ilyet, mert n em találok boltot? :F

- Patriot Wildfire SE Solid State Drive
560/530

PWSE240GS25SSDR

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#5353) Balage76 válasza DeFranco (#5351) üzenetére


Balage76
senior tag

Ez a termék is olyan mint a manapság megjelenő termékek 99%-a (az élet minden területéről beszélek):
1, a felhasználásokhoz jobban testreszabott, mint az elődje
2, rövidebb életciklusa van, bár még mindíg bőven megfelel a garanciális követelményeknek
3, olcsóbb előállítási lehetőség -> alacsonyabb ár

Értem én és valahol megértem a Te álláspontodat, hogy az örökéletű termék lenne a legjobb, de sajnos ez nem lehetséges. :) Egy fogyasztói társadalomban élünk, ami abból él, hogy költ és újra és újra új termékeket vásárol. Ettől van neked (jó eséllyel), nekem és az itt fórumozók döntő többségének munkája/fizetése. Ez egy ilyen világ. :)

(#5354) DeFranco válasza Balage76 (#5353) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Az a bajod, hogy nem elégszel meg az álláspontod közlésével, meg is akarsz győzni "mindenkit". Felesleges. Engem legalább is nem tudsz, én látok egy kilógó lólábat, és ezt közölni is fogom ellenpárként minden alkalommal (amíg meg nem unom).

Egyszerűbb lenne meglenni egymás mellett egyébként, szerintem te sem érzed magad messiásnak, én sem, mindenki kap infót, ez esetben kettőt, aztán majd eldönti mit akar. Sem anyja sem apja nem vagyok senkinek.

(#5355) deathtania


deathtania
senior tag

DeFranco, Balage76, Bodor:

gyerekek, nem annyira rohadtul mindegy, hogy SLC, MLC vagy TLC, ha hozza a teljesítményt, amit az ember elvár? adattárolásra kell? hát ha valaki arra vesz SSD-t, akkor lelke rajta, de általában rendszerlemeznek szokás mindenhol.

amikor bejöttek az MLC-s SSD-k ugyanez ment, hogy "csak SLC, mert az a jó, az MLC olcsó gány". most meg megint ugyanez megy... mennyi gari van rájuk? 3-5év... -> könyörgöm, 3-5 év múlva hol lesznek már ezek az SSD-k? már alig emlékszem, hogy a 3 évvel ezelőtt még hogy örültem, hogy a 80GB-s HDD-m mellé be tudtam újítani karácsonyra egy 1,5TB-s caviar green hdd-t, most meg alapból 1TB van a notimban, meg 2TB külső, és azon szenvedek, hogy SSD-t kellene tenni a hdd helyére. 3 év múlva ezek az SSD-k kb sehol sem lesznek. ha addig meghal: cseréli a gyártó, és kész. ha működik, akkor meg működik. nem értem, hogy miért kell itt egymást lefikázni. az tény, hogy most azt írják a TLC-re, hogy mennyivel gyengébb, mint az MLC. de ha összehasonlítjuk, akkor az MLC is jóval gyengébb, mint az SLC-s SSD. nem kell itt ölre menő vitákat folytatni, és lehülyézni a másikat.

akinek most van arra pénze, hogy 25-30k-ért 128GB-s SSD-ket vegyen a gépébe, az úgy érzem, nem az a réteg, aki 15 évig használ egy gépet, mert nincs rá pénze, hogy újítson. akiknek van 30kjuk egy SSDre, azok tapasztalatom szerint azok, akik folyamatosan fejlesztgetnek, cserélik az alkatrészeket, stb. azoknál nem fog 10 éveket lehúzni egy TLC sem. 3 éven belül tuti cserélik / kidobják vagy ha probléma lenne velük, akkor meg gariztatják.

régebben még megértem, hogy nagyon kellett nézni egy-egy ssd képességeit, mert volt idő, amikor 1 év garit adtak, és a 2 már kirívónak számított, de hohó! ma már a 3 év az alap, ami informatikában rengeteg idő.

[ Szerkesztve ]

www.brczart.hu

(#5356) DeFranco válasza deathtania (#5355) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Mindig ez az érv, hogy hol lesz 3 év múlva az SSD... unalmas. Kitárgyaltuk 25x, keress rá.

Én még 10 év múlva is használni szeretném, és (már bocsánat) négy ujj vastagon teszek rá, hogy a gyártónak ez nem tetszik, meg nem veszem meg a hikomat vékonyított sz*rát 4 év múlva.

A kapitalizmus egyik alapja a racionális fogyasztói döntés, a fogyasztó választása, ami az egyetlen érvényes üzenet a termelők felé, hogy mit és hogyan kellene csinálni. Minden vásárlással, minden forinttal szavazol.

Van pénzem, van szavazati jogom. Márpedig én a tartós termékre szavazok a vékonyított avultatott termék helyett. Akkor is, ha beígérik hogy olcsóbb lesz. Aha, persze. Semmivel nem lesz olcsóbb, mint az MLC lenne, mert annak az ára is csökken a fejlesztési költségek kifutásával, a méretgazdaságossággal és a gyártástechnológia finomodásával. Amennyivel a TLC olcsóbb, azt a gyártók szépen be is nyelik, hülyék lennének a fogyasztónak adni.

A fogysztó annyival vásárol olcsóbban, amennyit kiharcol magának, pont a szavazatával. Drága, nem veszem meg, olcsóbbat veszek, vagy éppen a drágábbat, de jobbat tartósabbat. Na pont ennyivel lesz olcsóbb.

Nehogy azt hidd, hogy a TLC-től lesz olcsóbb az SSD a gépedben. Lófüttyöt. Az MLC is egyre olcsóbb lenne, csak be van állítva ennek, hogy ezt vedd. Olcsóbb, persze, de nem neked.

Annyira szeretem, amikor megmagyarázzák a piacgazdaságot.

[ Szerkesztve ]

(#5357) Balage76 válasza DeFranco (#5354) üzenetére


Balage76
senior tag

Dehogy akarok én mindenkit meggyőzni. :) Számtalanszor leírtam már, hogy egyikünk sem fogja a vásárlók kezét és nem vagyunk képesek rájuk kényszeríteni az akaratunkat. Hogyan is tehetnénk ezt, amikor itt egy virtuális szobában beszélgetünk a vásárló meg a saját döntése alapján, a saját pénzével fizet a vásárláskor, önálló döntést hozva.
Ami mi tehetünk az a korrekt, tényeken/érveken/bizonyítható állításokon alapuló tájékoztatás, a plusz információk átadása, ami alapján a vásárló/fórumozó döntést tud hozni. Az hogy ezen túl, ki-mit ajánl az egyéni belső késztetés kérdése, de itt mindenképp kihangsúlyoznám azt amit szintén nagyon régóta és többször leírtam már: Azt a terméket vedd, amelyik szimpatikus, amelyiket meg tudod fizetni és amelyikről TE úgy gondolod hogy nem fogsz csalódni benne. Így tuti boldog leszel a választásoddal és ez a lényeg.

Én továbbra is azt fogom csinálni itt mint eddig: információkat közlök. Szerintem túlragoztuk a témát. :)

(#5358) deathtania válasza DeFranco (#5356) üzenetére


deathtania
senior tag

én nem azt mondtam, hogy a tlctől lesz olcsóbb a gépem. én csak azt mondom, hogy állandóan mindenre megy a fikázás, hogy ne vedd meg, mert sz*r. anno két éve nekem MLCre is azt mondták, hogy azt ne vegyem, mert sz*r, csak SLC-t vegyek, mert az a jó, aztán ma már kb nem is kapni SLC-t.

megmondom neked őszintén, én el is sírom magamat, ha 10 év múlva is ugyanazzal a géppel kell dolgoznom, mint ami most van, mert akkor ott valami nagyon nincs nálam rendjén.

magam részéről a kapitalizmus gyermekének vallom magam, fiatal korom ellenére is: ha valamit jó áron el tudok passzolni, és minimális ráfordítással újabb, garanciásra cserélni, hát megteszem. ezért is cserélgetem a gépem alkatrészeit gyakran... ;] éljen a piacgazdaság, a verseny és a fogyasztói társadalom, aki mindent lecserél 4-5 évente. ;] :D

[ Szerkesztve ]

www.brczart.hu

(#5359) DeFranco válasza deathtania (#5358) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nézd, ez is egy vélemény. Szerintem helytelen, de nem foglak és nem is akarlak meggyőzni. Ez neked lokálisan kielégítő, de globálisan szívás, és te is szívsz vele, még ha nem is tűnik fel.

Majd ha nem a PC cuccok csereberéjéről van szó, hanem a mosógépszerelő közli, hogy panelcserés a 3 éves, garanciáról épp lejárt mosógép, a javítás ára pedig az új gépnek a felét teszi ki, és te szabadon eldöntheted, hogy vagy megcsináltatod, vagy vesztek újat, vagy a gyerek eljár továbbra is angolórára, akkor megérted.

[ Szerkesztve ]

(#5360) baluka26


baluka26
veterán

Hello.
Tervezek SSD vásárlást, szerintem 64 giga elég lenne (rendszer+alapvető programoknak), alaplapom Intel DH55HC. Ajánlott vételek? Olyan 20 körül tudok szerintem szánni rá.

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#5361) DeFranco válasza baluka26 (#5360) üzenetére


DeFranco
nagyúr

1. hsz-ben vannak az ajánlottak, az én ajánlatom a samu 830-as modellje. Vagy még inkább egy picit többért egy 128-as modell. Pont most árazták/árazzák le, futtatják ki, vegyél amíg van.

[ Szerkesztve ]

(#5362) DeFranco válasza baluka26 (#5360) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nézd csak: [link]

(#5363) baluka26 válasza DeFranco (#5362) üzenetére


baluka26
veterán

Ok, ez atomzsírkirály és még éppen belefér a keretbe.

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#5364) Smithy1986 válasza DeFranco (#5361) üzenetére


Smithy1986
tag

Tudnátok abban segíteni, hogy az alaplapomon milyen SATA vezérlő van?

Mert A samsung és a corsair forrce a kiválasztottjaim, és kérném a segítséget, melyik lenne jó az alaplapomhoz.

[A75M-HVS]

Köszi!
S.

--- Nil admirari | Semmin se csodálkozz {Horatius} ---

(#5365) baluka26 válasza DeFranco (#5362) üzenetére


baluka26
veterán

Holnap át is veszem, ez jó, mert legalább játékok is elférnek SSD-n, köszöntem szépen a tanácsot Frankó :)

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#5366) Valdez válasza Balage76 (#5353) üzenetére


Valdez
őstag

Ez a samsung hivatalos álláspontja? Olyan terméket készíteni, ami kihúzza a gari végéig azt ennyi? :C

Örökéletü perszehogy nem lehetséges, de azért talán arra kéne törekedni, hogy minél tovább húzza az eszköz, ellenben szerinted meg dícsérendő, hogy minél kevesebb ideig bírja az adott eszköz, merhogy ezzel mindenki jól jár. A frászt.

(#5367) Tomkaa


Tomkaa
tag

Sziasztok, nem egészen vág ide mert nem SSD típusról lenne szó, de tanácsot kérnék. Érdemes SSD-re telepíteni a rajzoló képszerkesztő, renderelő, grafikai programokat? Gondolk itt photoshop-ra, archicad-re, Autocad-re 3D studio max-ra? Mivel ezek között van ami a merevlemezről dolgozik pl a photoshop is. Ugye mindenhol azt írják hogy minél kevesebbet törölgessünk az SSD meghajtón, de ezek a folyamatok végül is "írnak-olvasnak" a lemezen nem?
Lehet nagyon hülyeség amit kérdeztem, nézzétek el nekem ha az.

(#5368) Ribi válasza Tomkaa (#5367) üzenetére


Ribi
nagyúr

Ha ezeket használod és azt akarod, hogy gyorsabb legyen, akkor arra tedd.
Azért veszed, hogy használd.
Mondjuk torrentezni nem jó SSDről, mert winyóról is pont olyan gyors, csak feleslegesen barmolja szét.

(#5369) Doblós


Doblós
aktív tag

Tegnap lemaradtam!
Szóval,milyen SSD-t tudnátok ajánlani?Win7-em van,Asus P7P55DE alaplap.Csak a Windows lenne rajta,plusz egy-két progi,vírusirtó,íróprogram,ilyesmi.Gondolom egy 60,vagy 64 gb-os elég is lenne,és max.15k amit rászánnék.

[ Szerkesztve ]

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#5370) Balage76 válasza Valdez (#5366) üzenetére


Balage76
senior tag

Mindegyik gyártó minden termékét úgy tervezi, hogy legalább a vállalt garancia idő végéig hibátlanul működjön. Ezért fizetsz a vásárláskor, erre vállal a gyártó kötelezettséget.

Hol írtam én azt hogy dícsérendő hogy minél rövidebb ideig húzza termék??? Egyensúlyt kell találni a gyártási költség/eladási ár, a minőség és az élettartam vonatkozásában.
Nem kezdenék bele ugyanabba a vitába veled is mint DeFrancoval. Kérlek olvasd vissza az ezzel kapcsolatos hozzászólásaimat (nem csak ebben a topikban) és ne csak egy alapján ítélj.

[ Szerkesztve ]

(#5371) Balage76 válasza Doblós (#5369) üzenetére


Balage76
senior tag

Részemről Samsung 830 64GB ITT 14 900, tehát pont belefér a keretedbe.

(#5372) Doblós válasza Balage76 (#5371) üzenetére


Doblós
aktív tag

Király, köszönöm :DD

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#5373) SOAD19 válasza DeFranco (#5362) üzenetére


SOAD19
addikt

Lehet én is veszek egy ilyet, csak annyi kérdésem lenne, hogy mennyire gyakori, hogy nem megy olyan lappal, ami csak SATA2-est tud?! :F Olvastam, hogy nem 100%, hogy kezelni is tudja.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#5374) DeFranco válasza SOAD19 (#5373) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Fire/Soul/CD említette, hogy előfordulhat ilyen, de (remélem most nem szúrom el) csak hudson chipset esetén, és ott is teljesen random, elég ritkán.

Ő tud nyilatkozni a gyakoriságról, én még nem találkoztam olyannal, hogy valahol nem ment volna.

(#5375) SOAD19 válasza DeFranco (#5374) üzenetére


SOAD19
addikt

Köszi! Még egy kérdés: írva vagyon az első hsz.-ben, hogy 10%-ot kelle szabadon hagyni, most ezt úgy kell érteni, hogy annyi a teendőm, hogy simán annyi szabad helyet mindig hagynom kell az ssd-n, vagy...?

(#5376) baluka26 válasza SOAD19 (#5373) üzenetére


baluka26
veterán

Ha nem megy van nyolc napom visszavinni, én napi rendszerességgel járok két ED mellett, szóval nekem megér egy próbát tutira :D

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#5377) Ribi válasza SOAD19 (#5373) üzenetére


Ribi
nagyúr

Ahogy DeFranco is írta, nem a SATA2 a lényeg, hanem a vezérlő.
Sokan használják SATA2-vel, mert így is tud 250-260MB/sec-et ami bőven sok bármire.

(#5378) baluka26


baluka26
veterán

Amúgy ehhez kell még 3,5' beszerelőkeret is?

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#5379) DeFranco válasza SOAD19 (#5375) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Igen, de erre van egy segédprogram, a magician, az lehatárolja neked a szükséges részt. De az is teljesen valid, ha egyszerűen üresen hagyod. Minél nagyobb, annál jobb, de 8-10% elég.

@baluka26: elvileg igen, de nem kötelező. mivel ebben nincs mozgó alkatrész, igénytelen az elhelyezésre, nekem csak be van hajítva a floppy meghajtó tetejére, nincs is rögzítve. Nem akaródzik adni 800 Ft-ot egy beépítőkeretért. Majd ha hozzám vágnak egyet, beszerelem, de jól van ez így is. Azért ha találsz valahol olcsón, szólj :)

(#5380) Valdez válasza Balage76 (#5370) üzenetére


Valdez
őstag

Jólvan, tárgytalan. Inkább arra válaszolj, hogy ez az akció nálunk is elérhető lesz-e: 840 pro + AC3

(#5381) adidas4death


adidas4death
aktív tag

Srácok valaki adjon tanácsot:

OCZ Petrol SSD 64GB 2,5 SATA3 [12.700Ft]
OCZ Agility 3 SSD 60GB 2,5 SATA3 [14.899Ft]
OCZ Agility 4 SSD 64GB 2,5 SATA3 (AGT4-25SAT3-64G) [15.999Ft]
Samsung 830 Series SSD 64GB SATA3 (MZ-7PC064B) [16.499Ft]

Ezek többé kevésbe 1 árban vannak, de OCZ meg OCZ közt is van különbség számomra csak árban meg névben mivel laikus vagyok ebben a témában még , de vajon mi? :U

Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |

(#5382) DeFranco válasza adidas4death (#5381) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Mondd csak, olvasol te egyáltalán? Most linkelgetjük a 15k-s samukat....

(#5383) Smithy1986 válasza adidas4death (#5381) üzenetére


Smithy1986
tag

Samsung.

--- Nil admirari | Semmin se csodálkozz {Horatius} ---

(#5384) Smithy1986 válasza DeFranco (#5382) üzenetére


Smithy1986
tag

DeFranco nekem nem tudsz segíteni?

Fentebb linkelt alaplaphoz jó-e a samu? vagy a corsair-t válasszam?
(nem találok infót milyen a vezérlője a deszkámnak, nem akarok gebaszt a marvel/samsung párosból.

--- Nil admirari | Semmin se csodálkozz {Horatius} ---

(#5385) DeFranco válasza Smithy1986 (#5384) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hudson a vezérlő ha jól látom, konzultálj Fire/Soul/CD-vel, ebben ő a pro.

Én nem aggódnék, ha házhozszállítással rendeled van 8 napod elállni, ha beleesel abba a (tipp!) 5%-ba, akinél nem megy.

(#5386) Balage76 válasza Valdez (#5380) üzenetére


Balage76
senior tag

Nem, ez nem lesz, mert ezt az amerikai iroda szervezte, helyi promó. Itthon más lesz helyette, jövőhét folyamán mindenki számára kiderül.

(#5387) baluka26 válasza DeFranco (#5385) üzenetére


baluka26
veterán

Ha neten rendeli akkor van 8 nap? Nem kell ahhoz házhozszállítani, nem?

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#5388) SOAD19 válasza baluka26 (#5376) üzenetére


SOAD19
addikt

Az nem, csak a netes rendelésre vonatkozik, bár az is netes rendelés, ha neten rendelem meg, és személyes átvételt választok. :DDD

Köszi srácok! Lehet a 64-es is elég lesz nekem, a mostani C meghajtóm is csak 34 GB, igaz már nem sok szabad hely maradt rajta.

(#5389) adidas4death válasza DeFranco (#5382) üzenetére


adidas4death
aktív tag

Igen képzeld olvasok, de ahogy látom te nem. ;)
Én a különbségektől kértem a kollégák / ti segítségeteket mert nem tudom, hogy mi a különbség közöttük mivel árban és méretben is hasonlók.

am igen olvasok és látom, hogy 2 oldalon keresztül vitatkoztok aminek semmi értelme, meg szerintem nem sok embert érdekel főleg itt a szakmai topikban. :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |

(#5390) DeFranco válasza baluka26 (#5387) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ha személyesen veszed át, akkor tudtommal nem él, de nem vagyok jogász. Házhozszállítás ér, pikkpakkponty ér, személyes átvétel nem ér, mert ott meg tudod nézni saját magad is mit veszel.

@adidas4death: na majd pont te mondod meg, mi érdekli a topiclakókat :DDD itt van minden a fórumon az általad kinézett SSD-kről, leírtuk 20x használd a keresőt. Vagy vedd meg a petrolt, aztán szaladgálj a garancia miatt nekem aztán oly mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#5391) baluka26 válasza DeFranco (#5390) üzenetére


baluka26
veterán

Szerintem a netes rendelés a kulcsmomentum.

Intel DH55HC-val akkor semmi gondja nem lehet az említett Samsung SSD-nek, amúgy? Mert én nem találtam semmit a SATA vezérlőről.

[ Szerkesztve ]

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#5392) Valdez válasza Balage76 (#5386) üzenetére


Valdez
őstag

Köszi, kiváncsi vagyok :)

(#5393) adidas4death válasza DeFranco (#5390) üzenetére


adidas4death
aktív tag

Így van, biztos neked van igazad. :R

Aki esetleg le tudja nekem írni, hogy mi a különbség aközött a pár SSD között amit fentebb már beírtam, azt nagyon megköszönném. :K

Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |

(#5394) DeFranco válasza baluka26 (#5391) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Rákerestem a H55 chipsetre, nem találtam róla semmi negatívat.

[ Szerkesztve ]

(#5395) baluka26 válasza DeFranco (#5394) üzenetére


baluka26
veterán

Köszönöm szépen!

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#5396) pepusos


pepusos
senior tag

830-as samu megrendelve, köszönöm a segítséget! Üdv!

(#5397) Smithy1986 válasza DeFranco (#5385) üzenetére


Smithy1986
tag

Köszi a választ, közbe a nevét vadászva pont találtam egy hsz-t, amibe nem ajánlja a AXX deszkákba a 830-ast. (Az enyém A75)

Mivel a corsair amúgy is szimpatikusabb (ne kérdezd miért) ezért a Force 3 90Gb-osat veszem meg 20k alatt van, és van beépítőkeret is.

Köszönöm a gyors választ/segítséget!

--- Nil admirari | Semmin se csodálkozz {Horatius} ---

(#5398) harry


harry
veterán

Sziasztok, én is tervezem egy SSD beszerzését, első sorban egy 64bites Win7 Pro kerül rá, valamint néhány hobbi stúdiós, hangvágó / -szerkesztő program (pl. ProTools). Gondolom ezeken sokat dobhat egy SSD, avagy mindenképp nyerőbb, mint egy terás vinyóból lecsippenteni egy kis partíciót. (Valamint lehet felkerül egy 10 gigás kis partícióra egy linux, ezt még meglátom).

Úgy számolom, hogy a 64GB-os meghajtók elegendőek kellene lennie. Mindenképp újat keresek, praktikusan sata3-t, megbízhatót, olcsót. Meg nyilván nem egy hátrány, ha gyors is - tudom, ezek ilyen jól megférő kritériumok :D
Úgy gondolom, a fenti használat annyira nem gyilkolná a meghajtót (tehát pl. nem virtuális gépeket pakolok rá, memóriafájlokat, és hasonlókat). Meg persze megejteném azokat a trükköket is, amiket írt az ajánló cikk. Meg nem is kell a leggyorsabb, de azért érezhető javulást várnék az említett szerkesztőprogramoknál, ha már egyszer SSD.
Ha ez számít, 8GB memória lesz mellette, egyelőre AthlonII X2 proci, később egy i3 van tervben.

A gépösszerakós topicban OCZ Agility 3-t ajánlottak. Ez jó döntés lehet? Ha igen, mit érdemes tudni még róla? Gyári FW jó, vagy frissítsem?
Azt mondjuk furcsállom, hogy itt csak 2 év garit adnak rá, de az ár jó: [link] Vagy ez amúgy is csak 2 év garis, nem 3?

DeFranco: Egyszer direkt rákérdeztem, nem számít az átvétel módja, a rendelés webes, távol lévő felek között történt, az mindegy, hogyan jut el a termék hozzád. Persze logikusnak tűnik, hogy ha átveszed, meg is nézheted, de az a jogszabály szempontjából mindegy.

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#5399) DeFranco válasza harry (#5398) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Agi3-ból döglött már meg pár a fórumban. A 64-est én a helyedben megfontolnám, lejön 6 giga az overprovisioning miatt, 30 giga a win, 10-et le akarsz csippenteni, marad 20 az egyéb programoknak meg az adatoknak, ilyesminek, kifutsz belőle gyorsan. Most lett linkelve egy 128-as samu, az most nagyon jó árban van, nézz azért rá.

(#5400) Smithy1986 válasza DeFranco (#5399) üzenetére


Smithy1986
tag

Jól gondolom, hogy a 90 Force3-ból már alapból le van véve a 6 giga OP?
Mert ugye 96gigás lenne, és ezzel nekem nem kell foglalkozni, mert a gyár alapból megcsinálja helyettem?

[ Szerkesztve ]

--- Nil admirari | Semmin se csodálkozz {Horatius} ---

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.