Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#5251) Fire/SOUL/CD válasza Csaby25 (#5249) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az Agility és a Corsair is asszinkron MLC NAND-okat tartalmaz, még a vezérlőjük is teljesen ugyanaz(Sandforce SF2281).

120GB-os szegmensben(szintén itthoni árakat figyelembe véve) Kingston SVP200 120GB a legközelebbi, illetve 1-2 ezerrel drágábban Vertex 3 vagy Agility 4

(Tényleg jobb lett volna egy link az általad kiszemelt webshopra)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5252) Csaby25 válasza Bodor (#5250) üzenetére


Csaby25
senior tag

Ok, koszi, itt a link [link]

A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.

(#5253) soultrapp


soultrapp
senior tag

Battlefield 3-at érdemes rátelepíteni pl?
gyorsabb lesz a betöltés?stb..

(#5254) Bodor válasza Csaby25 (#5252) üzenetére


Bodor
veterán

A raktáron lévőkből én ezek közül választanék, árban felesleges feljebb menni, mert nem kapsz többet valós teljesítményben:

LINK
LINK
LINK

(#5255) fgordon


fgordon
senior tag

Ezt olvastam a Samsung 830-as tesztelésénél:

"Bár talán ma már evidensnek mondható, de természetesen a TRIM és Garbage Collection támogatása sem maradt ki ebből a vezérlőből sem."

Akkor ez miért nem javasolt Windows XP használatához a táblázatnál az 1. hozzászólásnál?!

Köszönöm... :R

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#5256) Fire/SOUL/CD válasza fgordon (#5255) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Mert ebben a TRIM-es "játékban" az OS az ész, az SSD csak végrehajtó közeg, azt teszi, amit az OS mond neki. Az XP/Vista nem támogatja a TRIM parancs küldését, csak a W7/W8.
Samsung 470/830 TRIM támogatás nélkül degradálódik erősen, illetve a GC sem úgy végzi a feladatát, mint TRIM támogatás megléte esetén.

Nem arról van szó, hogy XP/Vista alá tilos venni Samsung-ot(mert menni fog, működni fog)csak ha idővel elkezd degradálódni(igénybevételtől függően lassabban-gyorsabban), akkor onnan a gyári szoftvere se fogja visszahozni. Ezért nem ajánlott XP/Vista esetén csak ha valaki ezt bevállalja és nem erős igénybevételhez tervezi venni.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5257) szilrobi


szilrobi
aktív tag

Sziasztok!

Van egy jó pár éves Toshiba U200 szubnotim, amibe szeretnék ssd-t tenni.

Win7 32bit rendszerhez kellene, 60gb-os modell bőven elég. A netről azt hámoztam ki, hogy ennek a laposnak csak SATA vezérlője van. Vehetek SATA3-as ssd-t, az menni fog vele? Vagy csak SATA2 megy bele? OCZ Agility 3 (4) vagy Crucial M4 jöhetne szóba.

Vagy felejtsem el, nem lenne előrébb vele az öreg masinám? :U

[ Szerkesztve ]

(#5258) betyarr válasza Fire/SOUL/CD (#5240) üzenetére


betyarr
veterán

akkor jól értem,hogy a mostani giga lapom nem túl szerencsés ezzel a samuval?szóval először lapra ruházzak be,és csak utána ssd-re?

(#5259) Fire/SOUL/CD válasza betyarr (#5258) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hát ha jó alaplapot adtál meg(GA-MA78G-DS3H), akkor azon 6 darab AMD SATA vezérlő fityeg, ergo miért ne lenne jó? :U

ha jó deszkát adtál meg, akkor semmi gondod nem lesz, nem csak a Sasmung-al...

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5260) fgordon válasza Fire/SOUL/CD (#5256) üzenetére


fgordon
senior tag

Itt egy Intel program, ez elvileg XP-n is működik:

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18455&lang=eng&wapkw=%28Solid+State+Drive+Toolbox

Windows XP has not been updated to send TRIM, and neither has Vista AFAIK. The Intel SSD Toolbox was created to send TRIM commands to their SSDs when that function is invoked from the Toolbox. The Toolbox does not "turn on" or activate TRIM within an OS, an OS is either TRIM capable or it isn't. I suppose it would be possible for a Windows Update or Service Pack installation to add the TRIM capability to their OSs, but that has not happened and may not be possible for some reason.

És így, vagy más, hasonló szoftverrel, ha én manuálisan futtatom X időnként, vagy alapból futna az a program?

Samsung 830-hoz írták:

You are correct, TRIM does not work under Windows XP. This is why if you are using an SSD with Windows XP, for optimal performance you should get an Intel or Samsung drive. The reason is these are the only two manufacturers to offer toolbox programs which allow you to manually run the TRIM command. Although with enough idle time, the drives own garbage collection should do a good enough job of keeping the drive in a good state.

Tehát a Samsung programjával meg van oldva, nem?

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#5261) betyarr válasza Fire/SOUL/CD (#5259) üzenetére


betyarr
veterán

Marvell/JMicron/Giga vezérlőkra lehetőleg ne köss SSD-t

sry,csak itt a gigát úgy értettem,hogy magára a lapra gondoltál,de ezek szerint nem.
"a tudatlanság bűn,de én ártatlan vagyok!" :DDD

(#5262) deathtania válasza Fire/SOUL/CD (#5242) üzenetére


deathtania
senior tag

az enyémben elvileg a legújabb hudson-m3 van sata III csatival, meg raid 0 és 1 támogatással. szóval ha azt mondod, hogy nem 100%, hogy menni fog vele, akkor inkább nem is próbálkozom, mert nincs kedvem felesleges köröket futni a boltba, hogy vegyék vissza. ha számít valamit akkor A8 3510MX proccom van a notimban...

igazság szerint akkor ha a samu 830 nem játszik, akkor maradnak az ocz agility 3-4, esetleg vertex 3, valamint az Intel 330 szériák. ezek közül akkor melyiket érdemes venni? (intellel már volt jó tapasztalatom, a korábbi 870A-UD3 lapocskámban egy X25-V szaladgált, és nagyon prímán... :K )

www.brczart.hu

(#5263) Fire/SOUL/CD válasza fgordon (#5260) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ezek GC porgramok, TRIM-et nem lehet helyettesíteni. Arra jók, ha szükséges akkor tudnak segíteni a teljesítményen, de még1x mondom, nem TRIM.
A Samsung Magician meg az Intel Toolbox optimalizálása is egy ún. Force GC metódust eszközöl.

alexan
Jelenleg, amivel gyakorlatban találkoztam (szóval nem a neten olvastam) az a Hudson M1 vagy D3 chipset, amit a Samsung ritkán nem szeret (5-10% az esélye). Az általad említett chipset "mellé" nyugodtan megveheted a Samsung-ot. :K

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5264) Bodor válasza Werkly (#5246) üzenetére


Bodor
veterán

Menni fog együtt , még hozzá nem is akárhogyan!

(#5265) Dzsee326


Dzsee326
tag

Sziasztok!

Én is elhatároztam, hogy beújítok egy SSD-t, és a samu 830-as szériáját preferálom tesztek, eddigi hsz-ek alapján. Amiben segítséget kérnék: egy Asrock 970 Pro3 alaplapon, win7 ultimate x64-el ezek szerint megfelelően működne ugye? 64GB-os elég lenne, vagy legyen inkább egy 128-as? (Most egy 30 gigás partíción van az op, vészmegoldásként, de elég szűkösen) Illetve, B vagy D verziót javasoltok? Fölösleges luxus a beépítőkeret, vagy, jobb, ha stabilan áll a cucc a helyén? Ja, és kábel jár a B verzióhoz is, vagy még azt is vennem kell? (ezt pl. sehol nem találtam meg)
Pici off, ha lehet: szűz windows menne rá, jobb, ha előre van/lesz formázva az új ssd?

(#5266) Fire/SOUL/CD válasza Dzsee326 (#5265) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Nemrég cseréltem én is deszkát magamnak, pont ilyenre, mint a tiéd, a többi az adatlapomon.
64GB erre elég(32GB RAM van már) | Telepítéshez | Samsung 830 64GB jó áron.

(Persze, ha úgy érzed nem férsz el 64GB-on, akkor vegyél nagyobbat, ezt már neked kell eldönteni. A basic (B) változathoz semmi nem jár)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5267) betyarr válasza Fire/SOUL/CD (#5266) üzenetére


betyarr
veterán

látom asrock lapod van,én is hasonlót tervezek venni,csak az ext.4-est.arra lennék kíváncsi,hogy neked milyen gyors a boot?mivel nem nagyon ajánlott a hibernálás ssd-n és szeretem ha villámgyorsan használatra kész a rendszer,ezért jó lenne tudni,hogy mennyiben változna a jelenlegi boot sebességem.sajnos pillanatnyilag legalább fél percig csak a bootképernyőt bámulom.bár úgy tudom nem árt ha végigfut egy gyors ramteszt ilyenkor,de engem idegesít a lassúsága.

(#5268) deathtania válasza Fire/SOUL/CD (#5263) üzenetére


deathtania
senior tag

megmondom őszintén, hogy már teljesen ráizgultam az Intelre is. azért mókás lenne egy AMD laptop Intel SSD-vel. igazi koprodukció. :C de igazság szerint szívesebben venném a samsungot, mert jóval jobb az IOPS száma, mint az Intelnek.

de akkor M3-assal még nem tapasztaltál ilyet? vagy van aki igen? mert most elbizonytalanodtam nagyon a Samsung 830assal kapcsolatban. :F
de ha még nem volt ilyen tapasztalatod, vagy esetleg van valaki, aki hp dv6 6b08eh-ba rakott 830as samsungot, akkor annak örülnék, ha a választásomban megerősítene. :K

[ Szerkesztve ]

www.brczart.hu

(#5269) Fire/SOUL/CD válasza deathtania (#5268) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"de akkor M3-assal még nem tapasztaltál ilyet?"
Szerinted akkor javasoltam volna, hogy vedd meg a Samsung-ot? :DDD

betyarr
Ha HDD-ről váltasz SSD-re(ez lesz az első SSD-d), akkor látványos javulást fogsz tapasztalni, és ez nem deszka vagy proci függő(ésszerű keretek közt persze). Nálam elég sok speckó szoftver (is) van telepítve, így a W7 olyan ~30 másodperc alatt áll fel teljesen a power gomb megnyomásától, de ez a szoftverkörnyezetem miatt teljesen jó. W8 az max 10 sec alatt illetve ha aktiválom az ultra boot-ot is(deszkának kell támogatnia, megfelelő BIOS mellett), akkor 3 sec.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5270) gabbó válasza jeni (#5223) üzenetére


gabbó
csendes tag

Amire még felfigyeltem a fórumon, de nem találtam 1értelmű választ korábbról: nvidia 570-es chipset (ga m57 sli-s4) esetén "mit" fog hozni a 830-as samsung?

(#5271) Fire/SOUL/CD válasza gabbó (#5270) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Semmilyen NVidia chipset-et nem telepíteni, se SATA driver-t, semmit, a W7 alap IDE driver-t kell használni, azzal szépen fog menni és TRIM is lesz(már ha W7-t szándékozol telepíteni)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5272) deathtania válasza Fire/SOUL/CD (#5269) üzenetére


deathtania
senior tag

az elején írtad, hogy szokott ezzel a vezérlővel gond lenni, innen indult az egész kérdéskör. mert kipróbálni sajnos nem tudom boltban, mert arra hivatkoznak, hogy zárt csomagolásban adják az SSD-t, így már nem tudják újra eladni (ergo nem veszik vissza), ha felbontom a csomagolását. ezért akarok biztosra menni.... :K

[ Szerkesztve ]

www.brczart.hu

(#5273) Fire/SOUL/CD válasza deathtania (#5272) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ha nem fog elindulni megveszem tőled amennyiért vetted. Így megfelel? ;]
Ha meg még ezután is parázol, akkor tényleg vegyél mást.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5274) deathtania válasza Fire/SOUL/CD (#5273) üzenetére


deathtania
senior tag

jólvan, de ha nem megy, akkor szavadon foglak ;] a samsungnak meg beszólok, hogy milyen sz@rt gyártanak. :)) ha minden igaz, akkor a jövő héten talán meg tudom venni, ha elviszik pár cuccomat. és a samu 830as elég meggyőző... :)

[ Szerkesztve ]

www.brczart.hu

(#5275) kerekfej válasza Remus389 (#5220) üzenetére


kerekfej
addikt

(#5276) lakisoft


lakisoft
veterán

Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni tőletek:
Nem nagyon vagyok képben SSD témában, ezért ha zöldséget beszélek nézzétek el nekem.
Keresek 50k-s kategóriában olyan SSD-t, ami a magas I/O igényű használatokhoz legjobban megfelelne. (Adatbázisszerver - fejlesztői gép +Alkalmazás szerverek+ Virtuális gépek + WoW + Diablo3)
Asztali gépbe kellene, SATA3-at csatlakozóval. 1db-ot akarok venni. Vagy ha 50k-ért kijön 2db akkor RAID0-ban használnám. 250GB-os méretben gondolkodom egyenlőre. Sajnos nincs időm végignézni az összes SSD-t. Meg amint említettem nem is értek hozzá.
Bármilyen jótanácsot szivesen fogadok.
üdv, lakisoft

(#5277) Gaboo007


Gaboo007
aktív tag

Agiliti 4 vagy Vertex 3, melyiket válasszam? Asus P8Z68-V lapba lenne (intel vezérlő).

(#5278) Doblós


Doblós
aktív tag

Sziasztok!

Milyen és mekkora SSD-t tudnátok ajánlani,viszonylag normális áron?Csak op.rendszer és a szokásos progik lennének,pl. vírusirtó,íróprogram,stb.
Köszönöm

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#5279) Balage76


Balage76
senior tag

Füst gomolyog az üveggömbben... a nem túl távoli jövőben szép új árakat látok a 120/128 gigás samsungokra.... ;]

(#5280) Ribi válasza Doblós (#5278) üzenetére


Ribi
nagyúr

Mi a viszonylag normális?
Milyen oprendszer?
64 v 128?

(#5281) pepusos


pepusos
senior tag

Sziasztok! Sajna nem igazán vagyok otthon SSD témában, így kérnék egy kis segítséget...

1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
25.000,-Ft.

2. Mekkora SSD-re van szükség?
128 Gb.

3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Win7 64

4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII vagy SATA3 a csatlakozó?
Asztali gépbe kellene.

5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
[Gigabyte GA-MA790X-DS4]

6. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?
Igen.

Minden segítséget előre is köszi, üdv!

[ Szerkesztve ]

(#5282) DeFranco válasza pepusos (#5281) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ezek alapján az első hsz-ben szereplő bármelyik ajánlott típus jó neked. :K

:DDD Ez így röhely, hogy ezt a választ kapod, de tényleg így van. Egyéb extra igény?

(#5283) Balage76 válasza pepusos (#5281) üzenetére


Balage76
senior tag

Részemről ezt ajánlom: MZ-7TD120BW - Samsung 840 Series 120GB
Hol: Edigital, AQUA, Users
Mennyi: holnaptól bruttó 23900 Ft, igaz kell még venned mellé keretet, kábelt, csavart igény szerint.

(#5284) DeFranco válasza Balage76 (#5283) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ez ugye a sima, nem a pro?

(#5285) Balage76 válasza DeFranco (#5284) üzenetére


Balage76
senior tag

Igen, de a készlet erejéig a 830 Basicből is ennyi a 128GB.

Egyébként egyszerű megkülönböztetni a simán a protól, mert a sima az 120/250/500, míg a pro 128/256/512.

[ Szerkesztve ]

(#5286) soultrapp válasza Balage76 (#5283) üzenetére


soultrapp
senior tag

edigitalban 27990ft.
Egyébként jobb lesz a 840 mint a 830?
Mondjuk a 840 csak 120gb a 830 meg 128gb.

Te hol láttad 23990ért?

[ Szerkesztve ]

(#5287) DeFranco válasza Balage76 (#5285) üzenetére


DeFranco
nagyúr

OK, köszönöm. :)

(#5288) Balage76 válasza soultrapp (#5286) üzenetére


Balage76
senior tag

Írtam hogy holnaptól...

A 120 kontra 128GB pedig úgy néz ki, hogy a 128GB-ból neked még félre kell tenned 5-7%-ot (nini ez pont a különbség..) hogy jól működjön a Wear Leveling, míg a 120 GB-os változatot beteszed a gépedbe, max kapacitásra megformázod a windows / linux / OSX oprendszerrel és kész. Már nem kell törődnöd többet azzal hogy mennyi helyet kell félretenned, a gyártó megtette ezt helyetted.

(#5289) soultrapp válasza Balage76 (#5288) üzenetére


soultrapp
senior tag

De te honnan tudod,hogy holnaptól lesz olyan áron?
Mert a honlapjukon nem találtam olyat.
De ez akkor cetelem kártyával még minusz 10%is lehet gondolom.
Ebben is 256mb a cache?
Mert aqua oldalán 512nek van írva.
Meg az írási sebességben is van különbség elvileg.

[ Szerkesztve ]

(#5290) Fire/SOUL/CD válasza soultrapp (#5289) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

1. mert a Samsung-nál dolgozik
2. ha az adott webshop kiírja a 10%-os kedvezményt, akkor az úgy szokott lenni(vagy nem)
3. Ne a webshop-ok oldalán feltűntett adatok alapján tájékozódj, hanem a gyártó oldalán: [Pro] | "Sima"

Balage76
A Pro-knál mekkora OP-t ír elő a gyártó, erről van infód? (üzleti kategóriájú SSD-knél nem ritka a 30% vagy afeletti OP sem, ha tényleg intenzív igénybevételnek vannak kitéve, ezért kérdem)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5291) soultrapp válasza Fire/SOUL/CD (#5290) üzenetére


soultrapp
senior tag

kösz!az adatokat megnéztem,de még akkor sem tudom,hogy tuti annyi lesz-e az edigitálnál is..Ha még ők sem képesek kiírni.
Vagy csak nagy faszoskodnak,hogy aki ma rendeli meg az még a 27990-es áron kapja meg,vagy nem tudom...

(#5292) Balage76 válasza soultrapp (#5289) üzenetére


Balage76
senior tag

1, Látom a jövőt... :)) (fincsi akciók lesznek még.. :) )
2, A cetelem az adott cég saját promója, ha minden vásárlásra vonatkozik akkor erre is, tehát igen.
3, Elvileg up-to 512MB. A 120GB-nál szerintem csak 256MB van, de megnézem neked pontosan.
4, az írási sebesség a kapacitás függvénye. Bizonyos limitig a nagyobb kapacitású SSD gyorsabban tud írni mint a kisebb, ez a felhasznált NAND chipek számával függ össze.

(#5293) ricky731


ricky731
tag

Samsung 830 128GB megrendelve :C

(#5294) Balage76 válasza soultrapp (#5291) üzenetére


Balage76
senior tag

Számos webáruházban mindíg éjféltől változnak az árak vagy jelennek meg a termékek az egyszerűbb adminisztráció miatt, ezért látsz most még 27 990-et.

Egyébként meg tudtommal a számlázáskor aktuális ár az irányadó, tehát ha ma megrendeled, de holnaptól olcsóbb akkor olcsóbban kapod meg. Ha viszont fordítva lenne, akkor jelzik neked az árkülönbséget és dönthetsz hogy drágábban is kell-e. Legalábbis kultúr helyeken ez így szokott működni.

(#5295) soultrapp válasza Balage76 (#5294) üzenetére


soultrapp
senior tag

És még egy kérdésem lenne,tudod-e,hogy pl minden edigitalba kerül vagy csak megrendelés után lehet ott kapni?nekem pl: miskolcon kellene.

(#5296) Balage76 válasza soultrapp (#5295) üzenetére


Balage76
senior tag

Mindegyikben lesz, ez nem 2 napos akció lesz....de ha megrendeled, akkor tuti megkapod. Egyébként meg ha jól emlékszem akkor 15 000 felett ingyen posta van, szóval mindegy hogy hol laksz...

[ Szerkesztve ]

(#5297) soultrapp válasza Balage76 (#5296) üzenetére


soultrapp
senior tag

Köszi a választ!de beakarok menni,mert a cetelem kártyával csak úgy menne gondolom.
De még egy utolsó kérdés a edigital 3év garit ír,de a gyártó honlap meg 5évet.
akkor?

(#5298) Balage76 válasza Fire/SOUL/CD (#5290) üzenetére


Balage76
senior tag

A pronál pont ezért nincs előre megadva, mert ez felhasználástól függ...

Úgy tudom, hogy kb ez az ajánlás (példákkal):
- Computing Node: Boot drive, reading data -> 5%
- Webhosting: Read cache -> 15%
- Storage server: Write cache, storage -> 30%

(#5299) Balage76 válasza soultrapp (#5297) üzenetére


Balage76
senior tag

Akkor úgy rendeld meg hogy ott akarod átvenni...

A "sima" változatra van 3 év, ez van akcióban. A pro változatra pedig 5 év. Ha megnézed a cikkszámokat akkor azok különböznek:
MZ-7TD120BW <- "sima"
MZ-7PD128BW <- Pro

[ Szerkesztve ]

(#5300) Fire/SOUL/CD válasza Balage76 (#5298) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Thx! Igen, elsősorban engem mindig a legmagasabb értékek érdekelnek(erős igénybevételhez), de ahogy látom teljesen standard OP-kat adtak meg az általam ismert egyéb, business kategóriájú és felhasználású SSD-hez képest. Még1x kösz!

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.