Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (téma lezárva)

Hozzászólások

(#27501) ktommy91 válasza fi:zi'k (#27500) üzenetére


ktommy91
addikt

HP Probook 4530s +2GB RAM

mod.: Esetleg Dell Latitude E5520, PRO: i5, bill. világítás, helyszíni garancia, nagyobb HDD; KONTRA:ár

[ Szerkesztve ]

Nincs kerítés.

(#27502) Borote válasza fi:zi'k (#27500) üzenetére


Borote
addikt

Esetleg ha van extra 8 ezred :)

Ha nincs, akkor EZZEL is megpróbálkozhatsz. Ha szerencséd van, akkor sikerül kifogni 166-ért. Annyiért bomba vétel. Kérdezd meg HPAA kollégát, ő többet tud róluk :)

Ha egyik sem, akkor a ProBook is jó választás :)

(#27503) Cyrin válasza krino (#27496) üzenetére


Cyrin
addikt

amikor én először hallottam a medion-ról, akkor is az aldi-ban volt, és egy-az egyben az MSI Wind volt az, csak más matricával.
[link]

(#27504) fi:zi'k válasza ktommy91 (#27501) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

és #27502
Az általam említett Toshiba 13,3". ;)

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#27505) ktommy91 válasza fi:zi'k (#27504) üzenetére


ktommy91
addikt

Sry az kimaradt :). Akkor HP Probook 4330s +2GB RAM

Nincs kerítés.

(#27506) Sir81 válasza spyduck (#27488) üzenetére


Sir81
aktív tag

Az általad említett Toshibának mennyire alternatívája az alábbi gép:

[link]

(#27507) Gazda1 válasza spyduck (#27488) üzenetére


Gazda1
tag

Nem értem, hogy miért nem normális, aki ilyet vesz?! Leestek a notebookstore eladásai? :DDD Szóval az a lényeg, hogy nem kötekedni vagy személyeskedni akarok, csak akkor én is kifejteném a véleményemet. Egyrészt gondolom még nem láttál ilyet, másrészt nem árt, ha utánanéztél volna a többi terméküknek is, mielőtt levonod a következtetéseidet.

Nekem úgy tűnik, hogy a gépeiket a piac igényei szerint állítják össze, valamint mindenhol hosszú leírások, videók vannak, hogy informálják a vevőt. Én úgy látom, hogy valamilyen pluszt próbálnak nyújtani, alacsonyabb áron.

Spórolás: ha spórolni akarnak, akkor minek az FSP táp minden gépbe, akkor már ott a Codegen, a többi komponensről nem is beszélve. Annyira a szóban forgó laptopról sem érzem, hogy spóroltak volna az anyaggal, mert kicsit még súlyosabb is, mint a hasonló kategóriás gépek (2,8 kg).

Azt kellene még észrevenni drága barátaim, hogy azért, mert valamit nem ismerünk, még nem biztos, h xar. Állításainkat pedig alá kell támasztani tényekkel.

Amúgy ma mindent Kínában gyártanak, ebből akár azt is gondolhatnánk, hogy a kínaiak már fejlettebbek, mert sokkal több gyártási tapasztalatuk van. Ezt most csak azért írtam, mert minden nézőpont kérdése, 19 vagy 1 híján 20. Amúgy az iPhone-okat is Kínában gyártják, gondolom azok is hulladékok, nem?

Azért vettem ezt, mert nem akartam többet fizetni egy gyengébb gépért. Tudom a support meg az anyaghasználat.. nálam ezek voltak a másodlagos szempontok. A 3 év garancia meggyőzött, meg hogy közel lakom a szervizhez. Ha gond lenne vele, végső soron visszaviszem az Aldiba vagy veszek egy másik gépet és tanulok a hibámból.

Következtetéseket csak tapasztalatokból kellene levonni. Amúgy senkit nem akarok rábeszélni, hogy ilyet vegyen. Ez is csak egy alternatíva.

-... - Ne szórakozz, mert felborítalak a fülkével együtt! - De kártyás a fülke. - Akkor kártyás fülkével együtt borítalak fel!

(#27508) Pecc


Pecc
őstag

Érdemes megvenni egy Acer Aspire 5750G-t i5-el és GT540el? Mennyi idő után jelentkezhet ez a melegedéses belassulós történet? Fél óra?

Köszi.

(#27509) ktommy91 válasza Pecc (#27508) üzenetére


ktommy91
addikt

Ha nem csalnak az emlékeim akkor nem volt jellemző a CPU throttling arra a szériára.

(#27506) Sir81: Szvsz. teljesen. Hardver, garancia ugyanaz, a lenovo anyaghasználata viszont jobbnak tűnik.

[ Szerkesztve ]

Nincs kerítés.

(#27510) fi:zi'k válasza ktommy91 (#27505) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Na, ez egész jó alternatíva. Vannak pro-kontra dolgok is. Pl a 2kg-os tömeg a Toshiba 1.4kg-jával szemben.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#27511) Borote válasza fi:zi'k (#27504) üzenetére


Borote
addikt

Sajnos ott már nem annyira akciós a Vostro :(
A ProBook nem rossz választás :)

Pro és kontra? Ott a fejlettebb processzor, jobb integrált kártya, matt kijelző, fém felületek, 3 év garancia (ez utóbbi speciel a Toshibára is kérhető egészen jutányos áron).

[ Szerkesztve ]

(#27512) ktommy91 válasza fi:zi'k (#27510) üzenetére


ktommy91
addikt

Természetesen, ezt már neked kell mérlegelni de nem biztos hogy rossz az ha több anyag van benne. Viszont modernebb a hardver, több a garancia, USB3, matt kijelző...

[ Szerkesztve ]

Nincs kerítés.

(#27513) fi:zi'k válasza Borote (#27511) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Eh, ez Vostro se rossz választás.
Köszönöm a tippeket még rágódok rajta egy ideig. :R

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#27514) krino válasza Cyrin (#27503) üzenetére


krino
tag

én is találkoztam német fórumokon ahol ezt vesézgették:D úgy fest, MSI-től bevásároltak egy két szériából:D

(#27515) spyduck válasza TaliGa (#27498) üzenetére


spyduck
nagyúr

Nem CPU,GPU, HDD és egyéb hardverekről beszélek hanem a kivitelezésről tervezésről ugyanis ez nem egy asztali számítógép, itt minden egybe van integrálva, sokkal kisebb és ha esetleg még hordozni is akarjuk ki van téve mindenféle külső fizikai hatásnak. Tehát fontos, hogy a lehetőségekhez képest ne melegedjen nagyon vagy ne a zavaró helyeken, ne fogyasszon sokat, megfelelő ideig menjen az akkumulátor, ne legyen túl nehéz, -ellenálló legyen a minél szélsőségesebb külső fizikai hatással szemben, úgy mint hőmérséklet, páratartalom, nyíró és csavaró erők, stb…. Többek közt ezeket a szempontokat nem veszik figyelembe a consumer termékeknél, a "noname" és olcsóbb gyártóknál pedig főleg.

Ha ilyen árkategóriába mozogtok akkor legalább a HP, LENOVO, TOSHIBA, DELL, FUJITSU Lifebook termékei közül válogassatok, hogy a három ajánlott követelményközül legalább a jó support meg legyen.
A Sony termékeket szeretem, mert szetm jók és hűtésrendszerük egyedülálló. Igaz nincs hazai szervizük de a hálózat és annak lefutási ideje példaértékű.

(#27516) Mikisys válasza nagyesz13 (#27479) üzenetére


Mikisys
őstag

Nagy felbontású videókat 60 ezerért, nem fogsz tudni használt gépen nézni.
De ha mégis találsz ilyent, akkor szólj nekem is, ennyiért bomba vétel lenne.

Nagy felbontás: Full-HD, 1980x1080, vagy valami hasonlóra tudok gondolni, - öreg, használt gépek között nagyon kevés ilyen van.
Ehhez gyors processzor, sok memória és nagy HDD kell, a nagy felbontású videokártya és kijelző mellé.
Ez, ma, új gépként kb. 200EFt felett már van.

Üdv!

(#27517) spyduck válasza Gazda1 (#27507) üzenetére


spyduck
nagyúr

De láttam, én is bementem nemrég az Aldiba. De hozzáteszem, h nem kell ahhoz egy szinte ismeretlen gyártót megszemlélni, hogy eldönthessem, hogy vmi rossz vagy jó. A szakboltok nem árulják, szted miért? De láttam én már elég hasonló kategóriás gépet, kb egykutya mindegyik. Azt értsd meg, hogy egy kis gyártó nem tud jobbat csinálni olcsóbban, mint egy nagy gyártó. Az alkatrészek, összeszerelés stb.... nek az ára attól függ, hogy milyen nagy iparban csinálják, minél nagyobb egy gyártósor annál olcsóbban tudja előállítani a termékeket. Azt, h ezt a Medion-t ilyen olcsón adják annak igen egyszerű magyarázata van.Nulla support, nincs alkatrész ellátottság, nincs tesztfázis stb.... Ha ez neked megfelel akkor csak tessék vedd meg, vagyis már mind1.
Viszont ez itt egy fórum ahova az emberek segítségért jönnek, ne tanácsoljatok nekik olyan notebookokat amiről magatok sem tudjátok, hogy mi. A "mi" az tág fogalom, mindent magában foglal (szerviz, anyag stb..).

A hozzáállásod azt szimbolizálja amit a vásárlók többségnek, lineárisan gondolkodsz és nem tudsz azon túllépni, hogy "de hát a hardver és olcsó". A gyártó nem jótékonysági szervezet,ez vagy megérted vagy nem.

(#27518) spyduck válasza Borote (#27497) üzenetére


spyduck
nagyúr

Irodalom órán én még tanultam érvelni, hát tessék. ;)

Le kell vázolni a lehetőségeket annak tekintetében ha a vásárló rossz döntést akar hozni miszerint 3 lehetőség van:

(1) gyűjtesz még hozzá pénz
(2) VGA és CPU teljesítményből beéri gyöngébbel
(3) megveszi azt amit kinéztél

Ha a (3) -ast választja akkor megbánja ugyanis nem véletlenül nem javasoljuk neki. Meg kell értetni velük az általam már sokszor hangoztatott 3-as szabályt miszerint a következőképpen kell választani
(1) anyaghasználat
(2) support
(3) használhatóság

Az is meg kell értetni a vásárlókkal, hogy az adott termék nem véletlenül ennyire olcsó és, hogy a gyártó érdeke csak a profit és nem a jótékonykodás. A gyártónak nem áll érdekében, hogy valami örökké működjön, akkor mit vesz a vásárló 2év múlva?

(#27519) predakon


predakon
őstag

Sziasztok milyen 13" és 15" közötti notit ajánlanátok bruttó 150.000 Ft-ért? Barátnőmnek szeretnék nézni valamit, jó lenne ha színes, szép gép lenne (csaj szempont).
Előre is köszi!

PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA

(#27520) HPAA válasza fi:zi'k (#27504) üzenetére


HPAA
őstag

ha hamarabb szóltál volna :(

************* censored

(#27521) GaborGh válasza spyduck (#27488) üzenetére


GaborGh
őstag

"Inkább a jeges Dunába vetném magam mint, hogy ilyen gépet vegyek!" :)

Ok, semmi akadálya csak szóljál időben, hogy ott legyünk a stábbal és Gyuri bácsival, ha esetleg túl hideg lenne a Duna :D

Halleluja, ezt a hsz-odat már inkább nevezném szakmainak, mint az előzőeket, ebben végre vannak kézzelfogható tények amin lehet vitatkozni...

"Szerintem nem normális aki megveszi!"
"Mindig is tudtam, h sok nem normális ember van
Az olyan userek véleménye akik csak a VGA miatt választanak egy típust meg van és meg is marad a véleményem. Egyszerűen vicc!"

"160.000ft-ért? Én eleve nem vennék már erős VGA-s gépet ugyanis szervizelés szempontjából olyan mint egy tüdőnek a cigaretta. Fájdalmas és hosszú halál, de hát túlteszem magam ezen berögződésen is".

Ez tökéletesen igaz amit mondasz, csak egy dolgot felejtesz el, nem mindenkinek ugyanaz a felhasználási területe mint neked, éppen ezért nem olyan gépet kell ajánlani a kedves fórumozóknak, amit te használsz, hanem ami az Ő igényeikre és pénztárcájukra van szabva.
Szóval attól, hogy te még nem játszol és elég számodra az integrált vga, ezzel szemben nagyon sokan még szórakozásra, kikapcsolódásra, vagyis játékra keresnek notebookot, ahol igenis erős diszkrét kártyára van szükség, ha tetszik ha nem:
GT540/555 GTX560...

"Szóval 160k-ért játékra is alkalmas gép korrekt minőséggel és supporttal:
Toshiba L750"

Tökéletes ez a noti amit ajánlottál szinte minden szempontból ebben az árkategóriában, csak egy dolognak nem felel meg és ez az egy, a fő felhasználási terület a játék!
GeForce GT 520M, szerintem ez nem kimondottan játékos vga, de javítsatok ki nyugodtan ha tévedek.
Azt is megjegyezném, hogy ennek a típusnak gyengébb a kamerája, kisebb a HDD kapacitása, gyengébb akksival rendelkezik, 1 évvel kevesebb garancia és op. rendszer sincs hozzá.

Mindezek fényében döntsék el a felhasználók, hogy melyik típusra van inkább szükségük, de semmiképpen nem mi.
Felnőtt, okos emberek vannak itt a PH-en, akik megfelelő döntéseket tudnak tudnak hozni, az elhangzott szempontok alapján és jobban tudják mire van szükségük, mint mi.

"Azt kéne megérteni, hogy ezek a csodák nem véletlenül kerülnek ennyibe! A consumer kategória arról szól leegyszerűsítve, hogy "olcsót a népnek"

A felhasználók többsége otthoni, általános gépet szeretne, megfizethető áron, ez a consumer, nem értem miért kell boldog/boldogtalanra ráerőltetni az üzleti szériákat, ha nincs is szükség a fémvázra, fémházra, dokkolhatóságra, akkor ezt miért fizesse meg??
Fizessék meg azok akik munkára használják a gépüket, folyamatosan hordozzák és óriási bevétel kiesésük van, ha esetleg meghibásodik a laptopjuk, ezért vannak nekik a drágábbnál drágább üzleti szériák.
Aki csak otthon használja asztali gép helyett és csak játszani szeretne vele, szerintem azoknak elég egy consumer hosszú garanciával, jó hardverrel, op. rendszerrel...

:R

[ Szerkesztve ]

(#27522) Borote válasza spyduck (#27518) üzenetére


Borote
addikt

Nézd, én úgy vagyok vele, hogy valami olyasmit ajánlok, ami a legjobban passzol az igényeihez, aztán további opciónak megemlítem azokat, amin még érdemes elgondolkodni - előnyökkel, hátrányokkal. Ha valaki 160-ért keres gépet, és játszani is szeretne, akkor ott van még a Medion is, ha bátor, megpróbálkozhat vele.

predakon: olvasd el Spyduck kolléga előző két HSZ-ét :D
Aztán nézd meg EZT. Nem tudom, hogy az ezüst neki mennyire színes, szerintem nagyon szép gép. Feltéve, ha éppen rendelhető...
Ha nincs rá extra keret, akkor Toshibából kapni mostanában egészen színes gépeket - jó support, olcsón lehet hozzájuk 3 évre garit bővíteni (ha nem annyival indul alapból).
Mivel színes gép, ezért a Fuji A531 nem opció, de azért megemlítem.

(#27523) krino válasza spyduck (#27518) üzenetére


krino
tag

Persze, hogy nem jótékonykodás folyik itt, egyszerűen marketing stratégiákról van szó..hisz mindegyik vállalat célja a profitorientáltság és nem a "jótékonykodás", de szerintem ezzel mindenki tisztába van.

Szimplán vannak a régi vállalatok akik megtehetik azt mivel már ismert a nevük a piacon, hogy ha bevezetnek egy új dolgot akkor a lefölöző - azaz jó nagy felárért adják a termékeiket amíg a konkurensek elő nem állnak a saját termékeikkel - marketing stratégiát választhatják, szembe egy kis cég (sajnos ez magával hozza azt is, hogy sok termék zátonyra fut főleg a kezdeti időszakban) akinek nincs ismertsége, de nevet akar magának szerezni a piacon mit csinál? Behatoló marketing stratégiát, azaz alacsony áron megpróbál a fogyasztók szeme elé kerülni. Idén már ott voltak az IFA kiállításon is, gondolom, próbálkoznak.

Mivel nincs kialakult viszonteladói hálózata a legegyszerűbb az, ha köt egy szerződést az Aldival, mert terjeszkedni akar, de nincs mögötte annyi pénz, mint a már általad is felsorakoztatott vállalatok mögött, így jönnek az olyan dolgok, mint az országos lefedettségű support hiánya stb.

Anyaghasználatra, meg szerintem, ahogy írtam korábban is más nagy gyártók házait használják pl az erazer változat az az MSI gamer háza kb egy az egyben. (mivel nem ismerem az msi ezen termékeik, így nem tudom, hogy jó-e avagy nem.)

Én is egyelőre egy erősebb gépet szeretnék szóval a spórolás útjára léptem, de nem írnám le az összes medion terméket és várnék a tapasztalatokkal, mert ott is vannak nagyon eltalált szériák (egyes gépek nagyon jó véleményeket kaptak német, angol és holland teszt oldalakon is vagy épp a cnet-en) míg a nagyoknál is előfordul sorozathibától hemzsegő szériák. Persze nagy lové kisebb hibázási lehetőség.

Abban egyetértünk, hogy elsődlegesen azokat a vállalatokat kell preferálni, amiket te is írtál és ezeket ajánlani, de ettől még ha valaki mással próbálkozik nem kell elítélni. Kinek a pap kinek a papplan. :D

[ Szerkesztve ]

(#27524) ezanickem


ezanickem
tag

Sziasztok!

2-3D műszaki tervezéshez keresek vasat, munkához, internetezéshez és tanuláshoz kéne, játszani nem szeretnék rajta. Ami még szempont az a 3 év garancia. Ár:140-200e között, azért hagyok ekkora árkülönbséget mivel ezt így is nehéz lesz kifizetnem, de nem akarok vacak gépet amivel szenvedek, inkább kifizetem a minőséget de örülnék ha minél olcsóbb volna. Köszi a segítséget és a tippeket előre is.

(#27525) Gazda1 válasza spyduck (#27517) üzenetére


Gazda1
tag

OK, nem vagyok normális, és azt sem tudom, hogy mi az a notebook. 3 évre tervezem ezt a gépet. Majd írok, ha letelt. Ha idő előtt tönkremegy azt is megírom. Nem ajánlottam senkinek, csak leírtam a tapasztalataimat, észrevételeimet. De most már azt mondom, hogy vegyen mindenki prémium gépet én meg dörzsölöm a tenyeremet, hogy olcsón olyan géphez jutottam, ami az ÉN igényeimet kielégíti. ;]

Amúgy megnéznék egy ilyen nyíró-erő, csavaró-erő tesztet, meg ahogy kiszámolják, hogy mm-re pontosan hova kell tenni a processzort, a hűtőt, meg a bordákat. Meg gondolom tesztelik is a gépeket az Északi-Sarkon, meg az őserdőkben meg a sivatagban a legkülönbözőbb időjárási viszonyok között. Nem értem, hogy miért fáj az másnak, hogy ilyen dolgokért nem akartam fizetni. :W

-... - Ne szórakozz, mert felborítalak a fülkével együtt! - De kártyás a fülke. - Akkor kártyás fülkével együtt borítalak fel!

(#27526) spyduck válasza Gazda1 (#27525) üzenetére


spyduck
nagyúr

Tessék:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

De van még párhasonló.

(#27527) GaborGh válasza ezanickem (#27524) üzenetére


GaborGh
őstag

A sokat emlegetett Toshiba L750 megfelelő lenne számodra :)

(#27528) Sundesz válasza spyduck (#27526) üzenetére


Sundesz
őstag

Ezek elég vicces videók. Van aki ezeknek a hatásoknak kiteszi ezeket a gépeket? :Y Ha igen, akkor tényleg nem érdemes spórolnia.
Nálam csak az asztal és ágy közötti utat kell kibírnia, esetleg még a csomagtartóban utazást.

Egyszer a NatGeo-n olyan műsort láttam, ahol a márkás babakocsit a gyártás előtt agyon tesztelték, 24 órás göröngyös út szimulálás, stb.

Hörcsög Powa'

(#27529) Kornel válasza spyduck (#27526) üzenetére


Kornel
veterán

Ez mind szép és jó, de aki otthon, asztali gép helyett akar notit venni, és nem hurcolja, stb., annak megfelel egy gyengébb anyaghasználatú, de azonos áron erősebb hardverrel rendelkező noti is. Van aki ezt nem tudja elfogadni, mert szerinte csak a prémium szegmens a jó, de vannak olyan felhasználási körök is(sőt ez a gyakoribb), amikor nincs is szükség rá. És ha letelik a 3 év garanciája, vesz egy másikat. Erre mondhatod, hogy az elmegy 6 évet is, de az aksiját addigra biztos cserélni kell, ami magában is minimum 20ezres tétel, és 3 év múlva olyan harmatgyenge lesz a hardvere az akkori viszonyokhoz képest, hogy muszályból is újat kellene venni addigra.
Szóval szerintem 3 év garival megéri a medion, az erős hardver, és a hosszú garancia miatt.
És az aldi nem fog p*csölni azzal, ha bemész, hogy nem jó a noti, az árát is visszaadják akár.

(#27530) Gazda1 válasza spyduck (#27526) üzenetére


Gazda1
tag

Igen, ezek mind szép dolgok, de ilyen gépeket a fórumozók nem nagyon vásárolnak errefelé. Ilyen katonai szabványoknak megfelelő cuccokra, meg über anyaghasználatú keveseknek van errefelé igénye és pénztárcája.

Igazából a vita körülbelül ott kezdődött, hogy 160e Ft-ért miért nem jó egy Medion, vagy miért kerül többe egy hasonló Lenovo y570 40k-val win nélkül?! Vagy miben jobb egy - általad javasolt - Toshiba L750? Vagy, hogy milyen tervezési hibát vétettek a mérnökök a Medionnál? Mondom ezt úgy, hogy menyasszonyomnak Toshiba C660-asa van és kb ugyanaz a minőség anyaghasználatra, mint az enyém. A wifi driver telepítésével pedig fél napig szívtam, mert van belőle vagy 8 féle ugyanahhoz a típushoz, és a support oldal mind a nyolcat felhozta, hiába írtam be a pontos típust. Az enyémen meg előre fent volt minden, egy átlag júzer meg lehet, hogy egy drivert sem tud önállóan telepíteni.. Ha meg adnak 3 év garanciát és elromlik a gép, nem hiszem, hogy az lesz a válasz, hogy csak vicceltünk és nincs is garancia.

-... - Ne szórakozz, mert felborítalak a fülkével együtt! - De kártyás a fülke. - Akkor kártyás fülkével együtt borítalak fel!

(#27531) gabesz79


gabesz79
csendes tag

Teljesen elakadtam. Windows laptopot vennék 13 col vagy 12,5, de egyszerűen nem találok megfelelőt. Szeretmém megúszni 230e(bruttó) alatt, legyen könnyű, a gépelés ne okozzon gondot, és nézzen ki valahogy, alapvetően munkára használnám (általános office, internet).
MIt vennétek?

(#27532) Lengyi


Lengyi
aktív tag

Sziasztok!

Laptopvásárlás előtt állok, amire használnám: film, játék, néha 3d studio max, esetleg később android prog. 4-5 évig szeretném, ha ki tudna szolgálni. Nagyjából 280k a plafon. Amiket néztem:
Lenovo Y570
Asus G53SX
Amit nem tudok eldönteni, elég e az i5ös változat lenovobol, vagy kis pluszért beruházhatnék egy i7esbe? Asus jobb, erősebb, időtállóbb, viszont piszok nehéz, megegyezik a súlya a mostanival, néha átkozom is miatta... pro kontra ki mit gondol? További alternatívákra is nyitott vagyok, hirtelen ez a 2 van terítéken, még!

[ Szerkesztve ]

(#27533) GaborGh válasza gabesz79 (#27531) üzenetére


GaborGh
őstag

Vostro 3350

HP 4330

[ Szerkesztve ]

(#27534) x_o_n válasza Lengyi (#27532) üzenetére


x_o_n
veterán

kihasználnád az i7-et?akkor igen. azért nézd meg mindkettöt közelröl is próbáld ki mindkettőt...nem egyszerü választás..
esetleg a toshiba termékei közt nézzél szét hátha találsz valami jót.

[ Szerkesztve ]

(#27535) nagyesz13 válasza Kbali (#27481) üzenetére


nagyesz13
csendes tag

köszi a segítséget :) az az igazság vettem olcsón egy full hd-s felvevőt és 5 megapixeles képeket csinálok telóval,,,nem várom a hdmi kimenetet azt megoldanám ha lenne annyi pénzem:D(ha lenne :D) nade csak szerkeszteni akarom max kicsit ezeket a videókat,,,nem is vágni hanem csak rakosgatni max és nézni kisebb felbontásban.Amúgy remélem találok egy jó laptopot :) az a baj a magyar billentyűzet és az aksi nagy feladat

Túl rendesnek lenni nem kell,de azért meg kell próbálni ;)

(#27536) GaborGh válasza GaborGh (#27533) üzenetére


GaborGh
őstag

Bocs ez még lemaradt:
Toshiba Portege R700

(#27537) x_o_n válasza GaborGh (#27536) üzenetére


x_o_n
veterán

na ez egy jó kis dög

(#27538) GaborGh válasza x_o_n (#27537) üzenetére


GaborGh
őstag

Ha vastag a brifkó könnyű jót és megfelelőt ajánlani :) , vékony tárca esetén jönnek sajnos a kompromisszumok (A teljesítményből vagy inkább a minőségből engedjek?)...

[ Szerkesztve ]

(#27539) GaborGh válasza Lengyi (#27532) üzenetére


GaborGh
őstag

Ilyen hosszú távra, mindenképp az erősebb hardvert és jobb kijelzőt javaslom...
Tehát +1 az Asusnak :D

(#27540) spyduck válasza Kornel (#27529) üzenetére


spyduck
nagyúr

Azt nem értitek, h ezek amiket ajánlgattok egymásnak még attól is beszarnak, hogy az asztalon állnak. Mind1, ti pénzetek de másnak azért kellő körültekintéssel kéne tanácsolni, nem csak az "árgépet" használni meg a notebookcheck eredményeit nézni. Ti csak ezt nézitek, mikor nagyon nem erről szól a dolog.

Feltennék egy találós kérdést:

Adott egy tó, 1db tavirózsa levéllel. A tóban a tavirózsa levelei minden nap megduplázódnak. 1 nap - 1 db levél, 2.nap - 2db levél, 3.nap - 4db levél. A tó a 40. napon lesz színültig teli levelekkel. Kérdés:
Hanyadik napon van félig a tó tavirózsa levelekkel?

Aki megfejtette remélem érti, hogy mire gondolok!
Ne csak a hardverrel foglalkozzunk, hanem nézzünk picit mögé. Nem várom el tőletek, hogy nagyon, de legalább picit mögé. Embereknek tanácsoltok és naponat 5-10-en a ti ajánlásaitok miatt vesznek notebookot.

Látom nem volt még garanciális ügyintézésed. Elég merész péld következik de mégis gyakori. Megveszi emberünk 150.000ft-ért a notebookját ami a legerősebb hardverrel rendelkezik. A burkolat szétesik pár hónapon belül és melegszik mint az őrület. Jöjjön érte a futár, hogy elvigye szervizbe. A hibajelenséget rögzíti a futár számítógépes formában, majd lefordítja és küldi a külföldi szervizbe ahova a géped érkezik. 3lehetőség van:
(1) megjavítják és küldik vissza 10 naponbelül ( ez a gyakrabbik eset)
(2) nem értelmezi a hibajelnséget (lehet a fordítás miatt) vagy a hiba nem megismétlődő. Visszaküldi azzal az idnokkal, hogy semmi baja vagy kitakarítja. A hiba megmaradt én meg újra 10 napra elküldöm.
(3) Áll a szervizben akár 2 hónapig is mivel a szerviz nem kap a gyártótól alkatrészt mivel az már egy eleve problémás széria.

Miért lesz vmi problémás széria? Mert olcsó. Bővebben? Nem fordítanak kell anyagi fedezetet a tesztelésre. Ezért fontosak ezek a tesztek amire ti azt mondjátok, h nincs szükség. Nagyon rosszul látjátok!
Nem nektek kell veszekedni a fogyasztóval, hogy "de hát 100.000ft- volt és már 2 hónapja a szervizben van és ez a mukaeszközöm". Hát igen, akkor nem ilyet kellett volna venni.

Az a helyzet, h ebbe nem láttok bele, én meg fogom a fejem, h milyen indokokkal érveltek ellenem.

(#27541) papp_no1


papp_no1
senior tag

Sziasztok! Dilemmába estem , jó pár napja egy ideális gépre vadászom

Kritériumaim : Igazából " i3" vagy valami komolyabb AMD proci alapkövetelmény (telószoftver íráshoz kell ram + magas órajel ), néha autocadeznem is kell a suli miatt. Néha Xbox helyett lehet játszanék rajta 1-2 újabb, jobb játékkal. Hp 630 / G62-t néztem abból is az erősebbet,de nem tudom..
Tanácstalan vagyok . Euronics és Mediás gépek nem jönnek szóba.

Acer gépek kizárva

Árhatár kb 130-140e ft

Használt, de garanciás gépre vadászom. Mit ajánlotok?

(#27542) gabesz79 válasza GaborGh (#27533) üzenetére


gabesz79
csendes tag

köszi a hp tetszik egyelőre, csak hát 2 kg.

(#27543) R.P.


R.P.
aktív tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, bátyámnak kellene egy laptop.
A kritériumok:
- 3 év garancia
- jó lenne ha fém, de nem muszáj
- 14" környékén
- max. 170.000Ft.

Én nem nagyon találtam ilyen paraméterekkel túl erős darabokat, hátha ti tudtok valami jobbat mint ez: link.

Köszi előre is, üdv, R.P.

(#27544) GaborGh válasza gabesz79 (#27542) üzenetére


GaborGh
őstag

Vedd a Portege-t, az csak 1,4kg, ha a tömeg az első számú szempont.

(#27543) R.P.
Teljesen jó ez a Probook, most linkeltem nemrég egy Vostro 3350-est, azt is érdemes megnézned.

[ Szerkesztve ]

(#27545) GaborGh válasza papp_no1 (#27541) üzenetére


GaborGh
őstag

Esetleg ez?
HP G6

vagy ha erősebb vga kell a játékokhoz, akkor ezt tudnám ajánlani:
Asus K53TA

[ Szerkesztve ]

(#27546) papp_no1 válasza GaborGh (#27545) üzenetére


papp_no1
senior tag

Intel HD Graphics-> Képes jobb játékokat élvezhető játékkörnyezetben futtatni ? ? Crysys 2 , BF3

(#27547) GaborGh válasza papp_no1 (#27546) üzenetére


GaborGh
őstag

Ezért linkeltem kettőt, ha a játék a fontosabb, akkor az Asus-t válaszd!

(#27548) Kornel válasza spyduck (#27540) üzenetére


Kornel
veterán

Tedd hozzá, hogy a több százezres notin arányosan több profitod van, neked jobban megéri, ha azt veszik meg.
Egyébként lehet venni 150.000 Ft-ért is nem 1 éven belül széthulló notit, ami nem is melegszik nagyon.
Az előző hozzászólásomban kifejezetten a medion garanciájáról írtam. Amiről te írsz, az a nagy gyártók saját márkaszervize, azt ne feledd, hogy ebben az esetben a bolton keresztül is el tudod intézni a problémát, ha szükség van rá, akár teljes pénzvisszafizetéssel.

(#27549) spyduck válasza Kornel (#27548) üzenetére


spyduck
nagyúr

Profit....., látod ebbe se látsz bele.
200.000ft-os gépen van kb 12.000ft nettó haszon. Ebből lejön a rezsi,adók, munkabér stb....
150.000ft-os gépen van kb 9.000ft nettó haszon. 3000ft miatt szerinted segget csinálok a számból? Szerinted hányan vásároltak eddig tőlem? 2 hónap alatt kb 6-án :DDD
És szerinted van most drága gépem? Egy darab sem!

Bezzeg azt elhiszed, hogy a Medion és az Aldi jót akar a fogyasztónak de nekem nem :)

[ Szerkesztve ]

(#27550) Kornel válasza spyduck (#27549) üzenetére


Kornel
veterán

Maradjunk annyiban, hogy ez már erősen off, mindkettőnk részéről. A lényeg, hogy mindenkinek az igénye szerint kellene gépet javasolni, akinek van 120 ezre, és még játszani is akar néha, annak hiába akarsz üzleti gépet javasolni, nem fog menni, pláne, ha még egy kicsit erősebb hardver is kell neki. Marad a minél hosszabb garancia választása, és az árgép böngészése. Ez a nagy magyar valóság a 21. században sajnos.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.