Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99637) Evil Snowman válasza Evil Snowman (#99633) üzenetére


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

Újabb tapasztalatok pár óra eltelte után. Nem fogom tele szemetelni a topic-ot, szerintem hétvégén írok egy review-t az egerentyűről.

Ami biztos, hogy mindenképp szét fogom bontani az értékelést hardware-es és software-es részre. Ugyanis HW oldalról a cicergő oldalgombot leszámítva egy rossz szavam nem lehet egyelőre.

Ugyanakkor SW oldalról valami förtelem. Üvölt az egész SW-ről, hogy a Keychron kiadta valami bér SW fejlesztő cégnek aztán nem volt semmi után követés.

Maga az SW felülete olyan, mintha 800x600-as felbontású lenne bizonyos helyeken. Számok, betűk elmosottak, recés szélűek, ikonok szintén. Töltés jelző ikon nagyon aranyo módon egy kis villámjelet rak a stilizált akku ikonba, de egy százalékos értéknek sokkal jobban örülnék. :))

Amikor megnyitom a profilok menüt, majd becsukom, akkor teljesen indokolatlanul betriggereli a Windows 11 Background soundját. Linkelt videón 0:09-től, hogy pontosan melyik hangra gondolok.
Windows 11 UI Sounds (youtube.com)

Olyan "apróságról" már nem is beszélek, hogy a Keychron Engine (ez az SW neve ugye) telepítése során kapok egy ilyen Windows üzenetet, mert nincs "aláírva" az SW és ezért a Defender - jogosan - veszélyesnek ítéli meg.

Szintén az SW-hez köthető hiba, ami viszont már a Keychron sara, hogyha a keychron.de oldalról nyitom meg az egér leírását és az ottani leírásban linkelt SW verziót töltöm le, akkor nem fogja felismerni az egeret, mert az M3-at jeleníti meg az SW kezdőképernyőjén.
Ugyanakkor, ha a keychron.com-ra megyek fel, akkor már a megfelelő SW kerül letöltésre és felismeri az egeret a saját SW-je, mert ott már az M1 díszeleg a kezdőképernyőn. Nekem eléggé úgy tűnik, hogy minden modellhez külön SW-t gyártattak, ami szerintem nettó f@szság, kellett volna egy alap SW és abba legyen letárolva az összes egér és ismerje fel automatikusan.
Az is sokat elmond a gyártónak az SW-hez való viszonyáról, hogy a letöltési linkre rákkatintva egy mezei Google Drive letöltési oldalra dob át. Ez kissé komolytalan. :DDD

És a kedvencem, avagy "hogyan toljuk le magunkról a felelősséget, ha valami noob user lebrick-eli az egeret firmware frissítés közben", hogy a firmware frissítő oldal az alábbi bekezdéssel indít:

"Note:
(1) If everything is working with your mouse, please don’t flash the firmware. There is a chance it can damage your mouse."

Nyilván azért adtatok ki új firmware-t, hogyha a régivel is működik akkor nem kell feltenni, hiszen az újabb úgysem javít semmit; nem? :D :DDD
Amúgy a firmware frissítés folyamata a kevésbé gyakorlotabb versenyzőknek is maximum 10 perc, semmi más teendő nincs, csak követni a weboldalon található leírást. Ja meg persze minimális angol tudás nem árt a leírás értelmezéséhez.

Persze most kapni fogom, hogy minek ennyit foglalkozni az SW-vel, amikor az egéren is mindent be tudok állítani. Erre a következő a válaszom:

1., ha a GYÁRTÓ RENDELKEZÉSRE BOCSÁTOTT EGY SW-t, akkor azt használni szeretném mindenféle kényelmetlenség nélkül
2., nem akarok Mortal Kombat kombókat megszégyenítő gomb kombinációkkal világítást, meg polling rate-et állítgatni. Van elég sz@r, amit meg kell jegyeznem, ezeket nem akarom már.

Szóval lehet fikázni a Razer-t, meg a Logi-t, hogy erőforrás igényes bloatware az SW-jük, de fényévekkel előtte járnak minden más gyártónak, szóval nyugodtan ehetnek felőlem több RAM-ot és foglalhatnak több tárhelyet az SSD-n, ha a user experience az 10-ből 10-es.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.