Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#41301) Pano


Pano
addikt

No, emberek. Sokszor használtam már NOD32-t, volt, hogy évekig. Olyan is volt, hogy csak mintát küldtem, de fenn nem volt. Most ugye amit említettem comodo véleményezést, a nod32-vel hasonlítom össze, így feltettem és küldtem mintát a progin keresztül (nem e-mailben!), és mit kaptam? Köszönő e-mailt! :D

Dear X,

Thank you for your submission.
The detection for this threat will be included in our next signature update.

[Equifax]_Formulario_[Urgente].scr - Win32/TrojanDownloader.Delf.QAQ trojan

Regards,

Roman Kováč
Virus Researcher
ESET spol. s r.o.

Soha nem kaptam még választ beküldött mintára...

(#41302) BlackSeven válasza B.S.&T. (#41298) üzenetére


BlackSeven
aktív tag

Fogja azt az AVG amint rákattintasz és futtatni szeretnéd.

(#41303) Gorneck válasza bobsys (#41292) üzenetére


Gorneck
titán

10 gépes kis hálózatnál sztem az se létfontosságú...amúgy nagyon jót visongtam mikor először olvastam a nyilatkozatokat...

Gorneck#1239

(#41304) eurolac válasza B.S.&T. (#41298) üzenetére


eurolac
senior tag

Hali! Én avg 2011 free-t használok. Kipróbáltam amit írtál.
Az első sor első lehetőségére kattintva nekem rögtön fogta az avg, karanténoztam, így nem jutott el az asztalomig sem! :K
KÉP:

A tömörített állományt le tudtam természetesen tölteni. Kicsomagoláskor az állandó védelem fogta meg rendesen. Ha jobb egérgombos vizsgálattal átvizsgáltam volna a tömörített állományt, szerintem akkor is ugyanígy jelzett volna. A héjkiterjesztéses vizsgálatnál be kell jelölni, h tömörített állományokat is vizsgáljon.
KÉP:

Ha neked engedi az asztalra letölteni, szerintem pipáld be ezt a lehetőséget az állandó védelem beállításánál. Szerintem ekkor van az (amennyiben be van jelölve), ha valami ráíródik a lemezedre rögtön vizsgálja és jelez rá vagy az állandó védelem vagy az ID Protection. Elvileg nem tud semmi megfertőzni.
KÉP:

"Kezdek kicsit elbizonytalanodni ami az AVG valós védelmét illeti."

Nekem Nod32 4.2-es volt feltéve az avg 2011 free előtt. Nagyon szerettem a nod-ot is, meg vagyok vele elégedve a mai napig. Az avg talált utána 2 trojant.(itt azért megjegyzem, h a gyerek gépéről van szó és nem lehet tudni pontosan, h melyik védelem alatt került bele. :F Ami fontos, h megtalálta őket :K )) Természetesen mondjuk egy éves avg használat után a nod, vagy az Avast is találna utána lehet 1-2 szmötyit. Ezt csak azért írtam le, mert szerintem nincs gond az avg 2011 védelmével. A nod-ot több mint fél évig használtam, nagyon pozitívan csalódtam benne. Remélem hasonlóan fogok az avg-ben is! Üdv!

[ Szerkesztve ]

Eurolac

(#41305) tyan válasza BlackSeven (#41295) üzenetére


tyan
senior tag

Szia!

Itt valami gáz van az adatbázissal, mert a legújabb adatbázis sorszáma a 7142.
Itt megnézhető az adatbázisok listája.

Üdv.

(#41306) BigManus válasza B.S.&T. (#41298) üzenetére


BigManus
addikt

Szia!

Nálad nem kerek valami:

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#41307) GEPESZ66 válasza BigManus (#41306) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Korábban több vírusírtó mellett töltöttem le az egyes állományokat, de valamelyek tipusú állományt engedték letölteni, nem volt riasztás.

(#41308) Fire/SOUL/CD válasza Gorneck (#41303) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Ez most jókor került terítékre, ott ahol épp vagyok, az "admin" most kapta meg a munkakönyvét. 12 gépből 10 xarrá van fertőzve, köztük a szerver is(most mentem az adatokat, holnap délután meg harmadmagammal telepíthetjük nulláról a gépeket).
Minden gépen MSE és W7 fal...(irodában meg 20 gépes ESS Business liszenszről a számla, csak az admin szerint az MSE az jobb, az ESS-t felesleges lett volna felrakni) :W Nem az MSE "hibája" (elsősorban), hanem a rendszergazdáé (tanfolyamokat szervez a cég, minden tanuló azt csinálhatott a gépen amit akart), de ebből is jól látszik, hogy hálózati környezetbe az MSE karcsú, és ezzel én maximálisan egyetértek, még akkor is, ha ma nem lett volna ez a meló ma...
(A szerver gépen is HP fut, csoportházirend zéró ugyebár, proxy nulla és hasonlók)
Most meg húzom a hátsóm, mert a főnök arra kiváncsi, hogy melyik gépről indult a fertőzés, mert azt a tanulót kirugja, fizetheti ki a többszázezres tanfolyamdíjat a semmiért...
Az a gond hogy tudom is melyik gép az(nagyszőrűcicák.com, dudazarcodba.nl és hasonló oldalak logjaitól hemzseg a gép) :DDD , de mivel ezt egyértelműen az "admin" szakmai alkalmatlanságából fakadó problémának, ezért ki fogom kerülni ezt a választ... ;]

Mellesleg azon én is jókat derültem a cikkben, hogy más víruskergetők gyártó "örömmel" fogadták a hírt... :DDD

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#41309) B.S.&T. válasza eurolac (#41304) üzenetére


B.S.&T.
csendes tag

Szia!

Köszi a segítséget. Állítottam az AVG-ben és most már az van, hogy ha rákattintok az első lehetőségre akkor bejön ez az ablak amin ott van a fájl mentése. Rákattintok és szinte rögtön feldobja az AVG ezt az ablakot. Előtte nem volt ilyenem.
Akkor most ez így jól van beállítva és ez a helyes reakció is?
Ezt az Online szűrőt hol tudom megnézni a programon belül? Mert nekem ilyen riasztást nem adott az AVG.
Elnézést a sok tudatlan kérdésért de csak így tanulhatom meg.

[ Szerkesztve ]

Blood, Sweat & Tears

(#41310) csaba1203 válasza B.S.&T. (#41309) üzenetére


csaba1203
addikt

Ezt csak a fizetős verziók tartalmazzák.Nem írtad milyet használsz de ezek után gondolom,hogy az ingyenes verzió van a gépeden.

(#41311) B.S.&T. válasza csaba1203 (#41310) üzenetére


B.S.&T.
csendes tag

Fizetős, pontosabban egy 1 éves promóciós amit nyár végén igényelni lehetett. Akkor mentettem magamnak egy kulcsot hátha kellhet, és most azt használom.
Ezek az összetevők vannak nálam.

Blood, Sweat & Tears

(#41312) Sz_Imre


Sz_Imre
senior tag

Sziasztok!

Hallom hogy többeknek gondja van, a Vipre Antivirus Premium frissítésnél. Akiknek baja van, az kérem jelezze felém, hogy mi okból nem működik rendesen a Vipre, ha a magyarosítás fel van téve. (Csak azért kérem, mert akkor írnék a YellowCube supportnak a hibáról).

(#41313) Gorneck válasza Fire/SOUL/CD (#41308) üzenetére


Gorneck
titán

Ahol normálisan meg van csinálva minden oda bőven elég, de ez azé röhej kategória...kétlem, hogy ilyen szabadság mellett bármi meggátolta volna a szopást...most már csak azt nem értem, hogy hogy húzta ilyen balfasz eddig egy cégnél, mert gondolom nem 1 hetes munkaviszonnyal bír?

[ Szerkesztve ]

Gorneck#1239

(#41314) Sz_Imre


Sz_Imre
senior tag

A VirusBuster weboldala új külsőt kapot.
(Aranyos kis kutyula) :D

[ Szerkesztve ]

(#41315) eurolac válasza B.S.&T. (#41311) üzenetére


eurolac
senior tag

Én a free verziót használom, így nem nagyon tudok hozzászólni az online szűrő kérdésedre. Nekem az előzmények fényében úgy tűnik, hogy ez a modul (online szűrő) ezek szerint csak az Internet Sec. változatában van benne.
A beállításokhoz még: szerintem érdemes havonta legalább egy teljes scan-t végeztetni vele.
Itt én úgy állítottam be a lehetőségeket, h ne csak a fertőzésre érzékeny fájlokat vizsgálja, hanem mindent. Nézze át a sütiket is, + a tömörített állományokat.
Az állandó védelem alapból (gépkímélés miatt is) úgy van beállítva, hogy csak a fertőzésre érzékeny fájlokat vizsgálja amikor használod a gépet. Ezért kell a teljes vizsgálatnál minden tip. fájlt átnézetni vele. Ha van még valami nyugodtan kérdezd meg, segítünk, ha tudunk.

UI.: a softpedia-n utánanéztem, h a sima av-nál van e online szűrő modul. Amint látod, elvileg kellene benne lenni. Valószínüleg a telepítésnél az egyedi telepítést választottátok és azt nem tettétek fel..... :F :))
A hiánya miatt nem érhet hátrány szerintem.

[ Szerkesztve ]

Eurolac

(#41316) Pano válasza Sz_Imre (#41314) üzenetére


Pano
addikt

Hátőőőőő... előző sokkal jobb volt :S

(#41317) BlackSeven válasza B.S.&T. (#41309) üzenetére


BlackSeven
aktív tag

Hali!

Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet a telepítésekor és nem tetted be a pipát elé. Megoldás, hogy újratelepíted az AVG-t de ehhez nem kell eltávolítani.
Útmutató hozzá Elindítod a telepítőt és az első lehetőséget választod! Majd ha eljutsz addig a folyamatban, hogy feldobja a telepítendő komponenseket akkor ez elé az 'Online szűrő' elé is tedd be a pipát. A többi elől ki ne vedd, minden maradjon úgy ahogyan azt a program maga bepipálta!!!

#41315 eurolac

Nem a 10.0.1152 a legújabb? Nálad még nem ez van ahogy látom.

[ Szerkesztve ]

(#41318) B.S.&T. válasza BlackSeven (#41317) üzenetére


B.S.&T.
csendes tag

Szia!

Köszi szépen a gyors segítséget. :R :R
Ez volt a megoldás. Csak egy bosszantó volt, hogy addig le kellett szednem az Outpost falat mert ütköző programnak tekintette az AVG. Most fogom visszatelepíteni.
Köszi még egyszer a segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

Blood, Sweat & Tears

(#41319) Szellem. válasza Pano (#41316) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Még jó, hogy az élet sokszínű.:) Nekem meg ez tetszik. Minimal, de jó.:)
Persze, most nem akarok kukacoskodni, de frankó, hogy a weboldalt beujjították, de magát a programot is kéne. Nem ártana egy frankó GUI, és az sem ártana, hogy több vírust ismerne fel, új technológiák kerülnének bele, stb.
Ha átmenne egy oriási fejlődésen a VB, akkor örömmel használnám, mint haza terméket!

(#41320) 12-es csaj válasza Fire/SOUL/CD (#41308) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Elég sok hibát követtek el akkor ezek szerint ott... S én nem mondanám, hogy MSE volt a hibás. Ezek után, öö..
HP alatt mit értesz? Home Premium? Hogy Windows 7 Home Premium futott a szervergépen?? Állj! Az nem otthoni használatra való? :Y :W :W
Nagyon durva, hogy el akarják küldeni a tanulót.. Talán nem kellett volna őket annyira szabadjára ereszteni. Például a mi iskolánkban is képes a rendszergazda egy csomó oldalt letiltani; ezt nyilván máshol is meg lehetne tenni, csak akarat kéne.

Egyébként a cikktől "kidőltem"... Hogyan lehet ilyeneket nyilatkozni? Szerintem ez a három cég most sokak szemében elásta magát.

(#41321) Pano válasza Szellem. (#41319) üzenetére


Pano
addikt

Ezzel én is így vagyok, várom már a napot, hogy használhassam, mert lenne ok rá. Évek óta csak mindig elszomorodom, hogy nem történik lényegbeli változás, közel 5 éve várom és nem történik semmi.
Reméljük ezzel a változással (új GUI, honlap) beindult valami.. nagyon remélem, nem csak a "marketing" változik.

(#41322) Krystal_s válasza Fire/SOUL/CD (#41288) üzenetére


Krystal_s
addikt

köszi a választ Fire ;)
lassan már nagyobb lesz egy AV program + az adatbázisa,mint maga az oprendszer...úgy érzem eljön az az idő is ,amikor külön gépet ajánlatos használni a netezéshez, amin nem tárolunk semmilyen fontos adatot és alap lesz a Retulnil féle megoldás is...hiába a gyors internet, ha majd használhatatlan lesz a böngészés...egyre "szebb" az élet :(((

(#41323) eurolac válasza BlackSeven (#41317) üzenetére


eurolac
senior tag

Hali!
Én free-t használok, abban nincs egyáltalán online szűrő. Ezt a képet a Softpedia-ról töltöttem le, h a topick társunknak tudjam mutatni, hogy elvileg kellene lenni az AV-ban is, tehát nála van valami bibi.
Nálam természetesen a legfrissebb van. :K

Eurolac

(#41324) Szellem.


Szellem.
nagyúr

A vteszt.szunyi.com oldalon van új kártevő pack!
Jöhettek tesztelni!

(#41325) Nhorbee


Nhorbee
aktív tag

Sziasztok,
Megnéznétek nekem ezt az oldalt? FS vírusos scriptet észlel az oldalon, de csak IE-el böngészve. FF-al nem riaszt.
<a href="http://tv.stream.com.ru/" target="_blank">link</a>
Előre is köszi :)

[ Szerkesztve ]

(#41326) 12-es csaj válasza Nhorbee (#41325) üzenetére


12-es csaj
senior tag

avast! nem szól semmit, ha a teljes URL-re Google-keresést csináltatok.

Ja, egyébként a Cinóber oldalon ma már megint más talált... Csak azért kerestem rá a cinóber oldalra a Google-n, hogy lássam, hogy ma is működik-e a guglin keresztüli riasztása.

(#41327) Kácsa válasza Nhorbee (#41325) üzenetére


Kácsa
aktív tag

Üdv !
KIS szerint: Trojan-Downloader.JS.Psyme.ajv (FF alatt néztem)

[ Szerkesztve ]

ZoLee

(#41328) csaba1203 válasza Nhorbee (#41325) üzenetére


csaba1203
addikt

(#41329) Nhorbee


Nhorbee
aktív tag

Köszi mindenkinek. :) De akkor FF alatt miért nem jelez az FS? Amúgy mi történik ha megnéztem az oldalt?

(#41330) Tetete1 válasza Nhorbee (#41325) üzenetére


Tetete1
senior tag

Comodo ledobott az oldalról, nem enged oda. :DD

CIS Firewall+Defense,Emisoft Anti-Malware, Wondershare Time Freeze, Acronis True Image Home, WXP,Pentium III, 512 Mb Ram

- Az érdekel, hogy mi az élet értelme?! Én megmondom neked: sánta veréb elől elrúgom a lószart - a lehetőségeink körülbelül eddig terjednek. Moldova György

(#41331) 12-es csaj válasza Nhorbee (#41329) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Valaki megnézte még (FF alatt), privátban írta, de remélem nem baj, hogy közzéteszem: MBAM és NOD32 semmit se jelez az oldalra.

Én kiírtam az avast! fórumra, mint nem detektált kártevő. Ezek után remélem, nem téves.. :DD

(#41332) Nhorbee válasza 12-es csaj (#41331) üzenetére


Nhorbee
aktív tag

Bíztató... :DDD Köszi szépen. :)

(#41333) Tetete1 válasza Krystal_s (#41322) üzenetére


Tetete1
senior tag

Igen, kell a Returnil, vagy a Time Freeze. Régebben lemezről lehetett indítani a Windows-t, így a legfontosabb fájlok ott voltak, nem tudta átirni a vírus. Most már - ennek hiányában - virtuális rendszer kell. Gyengusabb víruskergetővel is elmegy a rendszer.

CIS Firewall+Defense,Emisoft Anti-Malware, Wondershare Time Freeze, Acronis True Image Home, WXP,Pentium III, 512 Mb Ram

[ Szerkesztve ]

- Az érdekel, hogy mi az élet értelme?! Én megmondom neked: sánta veréb elől elrúgom a lószart - a lehetőségeink körülbelül eddig terjednek. Moldova György

(#41334) BlackSeven válasza Tetete1 (#41330) üzenetére


BlackSeven
aktív tag

Hali!

Outpost sem engedi. :K :) Kép.
(Ha ugyan arról beszélünk.)

[ Szerkesztve ]

(#41335) 12-es csaj válasza BlackSeven (#41334) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Te használsz NOD32-t is? Megnéznéd ha megkérlek, hogy nálad mit szól? Vagy inkább nem kockáztatsz?

(#41336) BlackSeven válasza 12-es csaj (#41335) üzenetére


BlackSeven
aktív tag

Szia!

Most éppen nem otthon vagyok így ezen a gépen lévő védelem nem az én konfigom. Itt jelenleg AVG AntiVirus+Outpost páros van fent. Ebből az AVG nem reagált erre az oldalra csak a tűzfal blokkolt. De lehet, hogy csak gyorsabb volt (ami nagyon elképzelhető) és így az AVG-nek már nem volt mire reagálnia.

(#41337) Pano válasza 12-es csaj (#41335) üzenetére


Pano
addikt

Nem jelez rá semmit.

(#41338) Kezdő vagyok válasza Pano (#41337) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Most akkor ez micsoda?
Fals pozitív,vagy valami kártevő?

(#41339) BigManus


BigManus
addikt

Lementettem az oldal forráskódját, majd beletettem egy html fájlba. Ezt feltöltöttem. Eredmény
Eredmény2

A VirusBuster is kiabál rá. Kezd fejlődni?

[ Szerkesztve ]

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#41340) 12-es csaj


12-es csaj
senior tag

Az avast! fórumon már valaki elemeztette is. Furcsa, hogy itt a Kaspersky egyik helyen se jelez a kettő közül. A való életben meg igen.
Azért nem érnek valami túl sokat ezek az online fájlvizsgálók, tapasztalataim szerint.

[ Szerkesztve ]

(#41341) BigManus válasza 12-es csaj (#41340) üzenetére


BigManus
addikt

Tapasztalatod szerint? Miért, mégis mik a tapasztalataid?

" A való életben meg igen "
Talán mert frissített a program, ott meg régebbi az adatbázis. De lehet más oka is. Pl. ott adatbázisból vizsgálják, a való életben meg viselkedés elemző is vizsgálja.

[ Szerkesztve ]

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#41342) 12-es csaj válasza BigManus (#41341) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Az, hogy az online scan-eken, mint pl. Virustotal sokszor nem jeleznek azok a vírusirtók, amelyek a valóságban, az emberek gépén igen.

(#41343) Nhorbee


Nhorbee
aktív tag

Nagyon két esélyes... :F Most akkor fals vagy nem? Gyorsan lefuttatok a gépen egy-két removalt, a biztonság kedvéért. Azt viszont nem értem még mindig, hogy FF-nél miért nem jelzett?

(#41344) pethYeti válasza Nhorbee (#41343) üzenetére


pethYeti
addikt

100% hogy nem már legalább 1 éve nézem a meccseket azon az oldalon és sose volt bajom. Emsisoft és Avira is jelzett rá magasabb webvédelmi beállítások mellett. Most NOD32 nem jelez nekem rá.

Szóval ne aggódj:)

(#41345) Kezdő vagyok válasza BigManus (#41341) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Olyan nálam is volt,kb.fél éve,hogy feltelepítettem egy kémprogiírtót(pontosabban:csak fel akartam)
és a Nod csak a feltelepítés végstádiumában ugrott rá...
Eredmény:start menüben megjelent az új program
az értesítési területen is.
A hálózat jele meg eltűnt...
Ja,és a Virustotal szerint a Nod nem ugrik rá(ez igaz,azonnal nem,csak telepítéskor,tehát magára a telepítőre nem.)

(#41346) 12-es csaj válasza Kezdő vagyok (#41345) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Ami a legjobban megmaradt bennem, mikor valamelyik srácot a Google veszélyes oldalakra irányította. Mindegyik linket analizáltattam a VT-n, ott csak az avast! ugrott az egyikre, de itt többen is megpróbálták megnézni, ugrott a KIS, a NOD és a többi, tehát úgy kb. az összes. Ez azért különbség...

(#41347) sznorbi2


sznorbi2
senior tag

Ez egy szép kis Javascript vírus a tv néző oldalon.
Egyébként egy Holland szerverről jön az egész oldal.
Valaki szórakozik az oldalon, mert itt én is szoktam nézni a tv-t.

Nhorbee:

A Firefox-on azért nem jelez az F-Secure mert nem jelenik meg a vírusos script, viszont az IE alatt megjelenik és erre ugrik az F-Secure is.

[ Szerkesztve ]

To protect and serve!

(#41348) Kezdő vagyok válasza sznorbi2 (#41347) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Mondjuk nekem a FF kiírta,hogy "további bővítmények szükségesek az oldal megtekintéséhez",és én nem telepítettem semmit.
Lehet,hogy ezért hallgat a Nod?

(#41349) 12-es csaj válasza Kezdő vagyok (#41348) üzenetére


12-es csaj
senior tag

IE alatt szerintem blokkolná a NOD. Ezt mondom sznorbi hsz-e alapján.

[ Szerkesztve ]

(#41350) pethYeti válasza Kezdő vagyok (#41348) üzenetére


pethYeti
addikt

Nem, nem azért. Én engedtem a bővítményt és utána se jelzett.

Már korábban is volt hogy jelzett arra az oldalra nekem AV.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.