Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10471) garga01


garga01
senior tag

(rögzített hsz)

Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

Hozzászólások

(#4851) odipapa


odipapa
senior tag

Sziasztok!

Kellene egy kis HELP! Nem egyszerű a történet.
Vettem 2 hónapja egy gigabyte USB-s digitális tv tunert, mellékelve volt hozzá a Presto! PVR 7 Nevezetű "csodaprogram". Nem igazán dolgozott jól codek problémák voltak. DVB-T-nél nem egyszerű összehozni a tökéletes képet és hangot, ezért a DVBViewert használtam mert itt bármilyen codeket lehetett használni.
Viszont már itt is furcsa volt hogy csak akkor működött a DVBviewer ha előtte bekapcsoltam a Presto!-t akár egy fél másodpercre is.Kicsit kényelmetlen volt de mivel 5 másodperces akció volt, nem is foglalkoztam a hiba feltárásával.
Most viszont lecseréltem a Ggbt.-ot egy DTV2000 H Plus-ra.
Winfast PVR2 felrak, csatorna keres....semmi(analóg rész működik)
DVBviewer semmi(EPG viszont van!!!!????)
Presto! bekapcsol
Winfast PVR2 megtalálja a csatornákat
DVBviewer működik.
Tehát ugyanaz van a Leadtek-el mint előtte a az USB-s Ggbt.-el
Letöröltem a Presto!-t, leszedtem a régi tuner driverét, Kipróbáltam több verziót a Winfast PVR2- ből, felraktam a legújabb drivert, de semmi.
Azt gondolom hogy az előző Gigabyt tuner drivere vagy a Presto! valamit nagyon összekócolt a gépen, de fogalmam sincsen hogy mi lehet az. Ezért kérnék egy kis segítséget, vagy ha valakinek van valami ötlete, hogy mitől lehet ez ne fogja magát vissza.
Ráadásul most már vissza se tudom rakni a Presto!-t mert mivel nincsen meg a lemez. :W

(#4852) khron válasza bzoley (#4848) üzenetére


khron
tag

pci audioval próbáltam, ott lehet hangerőt állítani, de az is gyenge,felvétel közben meg így szakadozik a hang, ezért nem szeretem ezt a megoldást.
A bemenettel még próbálkozom.
Köszi!

WANTED: minden ami - SEGA -

(#4853) khron válasza #65675776 (#4847) üzenetére


khron
tag

[link]

itt is az utolsó elötti komment ilyen hibáról panaszkodik

WANTED: minden ami - SEGA -

(#4854) bzoley válasza khron (#4852) üzenetére


bzoley
veterán

Esetleg próbáld meg azt, hogy másodszor is elindítod a PVR2-t. Mielőtt kinyomnád a hibaüzenetet, állítsd le az először indított PVR2-t, ami DVB-T módban volt hagyva. A második az okéra magától kilép. Vagy sikerül, vagy nem.
A másik megoldás, hogy a registry-ben megkeresed, és átírod a bemenet számát.

D2X-szel PCIa mellett semmi gondom. A hangkártya mixere 53%-on van.

[ Szerkesztve ]

(#4855) #65675776 válasza khron (#4852) üzenetére


#65675776
törölt tag

Felvételkor szakadozik? Hw felvételnél ilyen nem lehet. Max valami régebbi driverrél x64 és >4GiB RAM társaságában.

(#4856) akos86


akos86
aktív tag

bzoley köszönöm szépen a válaszodat sikerült minden :DD

[ Szerkesztve ]

3dfx, gone but never forgotten...

(#4857) csizs


csizs
aktív tag

Nah nekem olyan gondom van a Leadtek TV2000 Xp kártyámmal ,hogy nem találja meg a DigiTV adásait PVR2-es verzió és Win Vista OP. DRiver a gyári van hozzá, vagyis az XP-s van felrakva, mert azt felismerte( lehet ezzel van gond? XP alatt is volt hasonló gondom és akkor letöltöttem egy másik PVR-t és ment, de most?.

1x éve a prohardveren!

(#4858) #65675776 válasza csizs (#4857) üzenetére


#65675776
törölt tag

Nem ártana először is egy normális, az OS-nek megfelelő drivert felrakni... TV2000XP-hez még Vista 32bit alá is van driver a Leadtek oldalán.

(#4859) csizs válasza #65675776 (#4858) üzenetére


csizs
aktív tag

Most visszaraktam az XP-t és a gyári CD-vel sem igazán megy, bár az látszik, hogy a tuner része jó, de akkor ajáljál egy müködő drivert légyszives, mert én nem érte, hogy ezekkel miért nem müködik rendesen. Ilyenek ezek a programozók :-(

1x éve a prohardveren!

(#4860) #65675776 válasza csizs (#4859) üzenetére


#65675776
törölt tag

Az előbb írtam: a Leadtek oldalán ott a Vista x86-os driver. A CD-n levőt felejtsd el Vista alatt, nyilván egy ezeréves verzió.

x64 alá nincs hivatalos driver, de ez igaz minden BT848/878A-s tunerre.

(#4861) lakatosturbo


lakatosturbo
aktív tag

Emberek van egy olyan problémám hogy nem müxik a távirányítóm.
TV2000 XP Global karim van régen gond nélkül működött de egy idő után nem kellett így elraktam most hónapokkal később megint szükségem lenne rá de nem ad életjelet.
A távirányítóba raktam vadi új elemet kamerán megnéztem hogy működik-e az infra led működött.Az infrának a vevőjét bedugtam a tunerba elkeztem nyomkodni távkapcsolót és semmi. Legújjab drivert meg szoftverrel teszteltem utána megnéztem pár régi drivert-szoftvert de azokal se ad életjelet.

Erre tud még valaki ötletet mondani vagy tudna segíteni rajta ha áttenném másik slotba?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Origin: viktorvill Steam: viktorvill

(#4862) Freeman2 válasza lakatosturbo (#4861) üzenetére


Freeman2
tag

Próbáld átteni másik slotba,de lehetséges h az infra érzékelőnél lessz vmi gubanc,amit bedugsz a kártyába!

Half Life Story!

(#4863) #65675776 válasza lakatosturbo (#4861) üzenetére


#65675776
törölt tag

Esetleg nem lehet, hogy az érzékelő vezetéke szakadt? Ezt akár ki is tudod mérni egy DMM-mel.

(#4864) katt777 válasza lakatosturbo (#4861) üzenetére


katt777
félisten

Nálam ráfolyt némi sav az elemből az érintkezőnél, az vágta haza a távirányítót. Ha valaki tudna annak lepucolására valami jó szert/eszközt, megköszönném; eddig semmivel nem OK.

csizs: Leadtek oldaláról Win32-es drivert tudsz letölteni, én is azt használtam az alatt, ill. PVR2-t (azt mondjuk lehet, hogy egy txt-s kariét szedtem le :DDD ), mert azzal jön a teletext is a nem teletextes TV2000XP-men. ;]

Más, minden választ előre is köszönök:

1: Vettem egy PxDVR3200H tuner karit az új gépe, és hát nem megy PCi-EX4 slotban, nem is látja az alaplap (P6T Dlx). 3. PCI-E slotba kell tenni, akkor meg ugrik a 16XPCI-E az első 2-ben (8+8+1 lesz). Van erre valami megoldás? (2. slotba nem teszem.)

2: Az égadta világon semmiféle TV adást nem fog a PxDVR3200H, viszont ha az elődjét beteszem, azon jön minden fogható adás. Ráadásul az új karin a PVR2 csak 720x480-as felbontásban engedne felvenni, PAL-t és DVD-t nem tudja, de semmi mást sem. Nem tudok PAL B/D-t, vagy egyebet sem kijelölni, sem jelforrást.

Úgy fest, megy vissza a kártya a boltba, ha a fenti problémákat nem sikerül megoldani. Nagyot csalódtam a 9 éve használt TV2000XP után.

Javaslatokat elfogadok más, esetleg külső tunerre is, amelyek olyan alapvető dolgokat tudnak, mint:

PAL/DVD felvételi lehetőség (768x576, 720x576), más kodekek és felbontások (kisebb).
Analóg/digitális vétel
Lehetőleg külső hangátvivő kábel.

Vagy én várok túl sokat 9 évvel egy, a fentiekre képes tuner után (amelyhez sajna hiányzik a 64bit támogatás, és a digitális vételi lehetőség)? Ha lehet, PCI-EX4 slotocskában menjen (ez van a VGA felett), vagy nagyon alacsony profilú legyen, mert PCI alatta van csak, és majdnem az egész ventit betakarja most a TC2000XP.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4865) bzoley válasza katt777 (#4864) üzenetére


bzoley
veterán

A tuner tudja az említetteket. Az egy dolog, hogy nem megfelelő környezetben van beüzemelve. Ha valamelyik foglalatban nem megy, dobd ki az alaplapot. Miből gondolod, hogy a tuner hibája, ha nem megy? Persze akár hibás is lehet, de nem valószínű, és nem is így jelentkezne.
Megjegyzem, egy előző lapban x16-os foglalatban nálam sem ment egy tuner, de az Asus-tól ennyit nem szabad elvárni.
Egyedül a felvétel lehet problémás, ha nem Mpeg-2-vel próbálkozol, de arra is van orvosság, más felbontás, vagy régi PVR2, de akkor miért vettél hw-es tunert, ha nem használod a képességeit? Más formátumban rögzíteni amúgy sem túl bölcs dolog. daa-raa használ ilyen tunert, és max. akkor valószínűsíthető ilyen hiba, ha nála is jelentkezik.

(#4866) #65675776 válasza katt777 (#4864) üzenetére


#65675776
törölt tag

1. Lapcsere. A kártya a lapom mindegyik PCI-E-ében működik hibátlanul. Az x16-ot nálam is visszadobja x8-ra amennyiben az x8-ba rakom. Ez már ilyen, akármennyire szabadon konfigurálható a PCI-E a szabvány szerint, a chipsetek mindegyike jelentős korlátozásokat tartalmaz egyszerűsítési célzattal. (Ha egyszer a lap van idétlenül felépítve, programozva, akkor nem a belehelyezett eszközt kellene okolni a problémákért. Asus esetén nem ez az első eset.)

2. Nem kellene átállítani a PVR2-t analog módba? Normát meg azért nem tudsz állítani, mert az az országokhoz van kötve. Szóval Hungary-t kell beállítani, és nem mondjuk Japan-t. Ha eddig is analog módban volt, akkor nyilván azért nem talált semmit, mert nem is megfelelően keresett. Az NTSC már csak ilyen, nem kompatibilis a PAL-lal.

Mint bzoley is írta, a felsorolt dolgokra képes a PxDVR3200 H. A felvételi felbontás esetén 768x576-ra csak sw encoder esetén számíthatsz, hw encodereknél ipari szabvány a 720x576. Sw MPEG2 encoder esetén egy apró bug azért van, csak 29,97fps-sel vesz fel, de ez inkább az ArcSoft sara, az sw MPEG2 encoder tölük származik. Bár én sem, értem miért akarna valaki hw kártyával sw felvenni...

[ Szerkesztve ]

(#4867) katt777 válasza bzoley (#4865) üzenetére


katt777
félisten

16X-ban ment, a pici 4X-ben nem megy. ASUS-t ne szidd! :( :)
Azért vettem ilyen tunert, mert ki akartam használni a képességeit. Azt nem tudhattam, hogy ennyire szerények. :(((
Mi az, hogy milyen környezetben? Berakom a gépbe, és működik, ez a min. elvárásom. :U
Régi PVR2 nem látja a kártyát (PCI-EX16-ban sem), pedig abban tényleg frankón lehet állítani mindent.

daa-raa: Nyilván Hungary-ra tettem a beállítást. :Y X58-at nem dobja vissza, csak ha a 3. slotba teszem, hiszen az 2x16XPCI-E, és hát pont oda kellene. A lap vadi új. Na én frankón azt hittem, hogy hw is képes nagy felbontásban rögzíteni. :W Elvégre miért tudna egy sokat fejlesztett cucc kevesebbet, mint egy sokkal régebbi... :U Persze, nem ez lenne az első eset.
Sajna semmi mással nem tudom tesztelni a 4X slotot, de nem hinném, hogy pont az ne működne. És semmi TV-adás nem fogható vele.

Köszönöm szépen a válaszokat. :R

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4868) #65675776 válasza katt777 (#4867) üzenetére


#65675776
törölt tag

Az Asus-t meg miért ne szidjuk, ha egyszer nem ez az első lapja, ami hasonló kompatibilitási problémákkal küzd?

Nem szerények a képességei, az egytuneres kártyák között a legtöbbet tudók között van.

"Berakom a gépbe, és működik, ez a min. elvárásom."
Ez a minimum elvárás, ami nem először bukik el egy Asus lapon. Ez van.

A 720x576 semmivel sem kisebb felbontás, mint a 768x576. Egyik sem minősül egyébként nagy felbontásnak (SD mind a kettő). A 720x576 meg ipari szabvány, lévén ez a PAL D1, és emiatt a DVD felbontása is. Ahogy NTSC esetén 720x480.

Valami mégsem jó nálad, lévén NTSC felbontást ajánl fel. Nem lehet, hogy valami codecpack van feltelepítve, és az kever meg mindent?

A PxDVR3200 H meg jóval többet tud, mint a TV2000XP. Csak nálad a hw/sw környezet valamely része(i) ebben akadályozza(ák). Első körben meg kellene nézni egy másik gépben. Ha ott hibátlan, akkor a probléma a Te gépedben van. Persze egyszerűbb visszavinni, de amennyiben a boltban azt mondják, hogy náluk hibátlan, akkor Te leszel felháborodva, pedig szinte biztosan nekik lesz igazuk.

(#4869) katt777 válasza #65675776 (#4868) üzenetére


katt777
félisten

Szűz rendszerre tettem fel a drivereket, ott halt el. SEMMI nem volt telepítve (brrr..., coec pack, azokkal lehet csak jókat "játszani" :DDD ). Nem lehet, hogy nem kész X58-ra a kari? Neked ugyanis nem olyan lapod van, ezért talán itt lehet probléma. Sajna abban a topicban meg nem tunereznek. :W Lapokkal eddig az MSI egy P4-es és egy 580X-es lapján kívül még soha nem szívtam, azon kívül csak ASUS-om voltak, és 1db GB.

A puszta számadatokból következik, hogy a PAL felbontás nagyobb, mint a DVD. Egyébként egy rakás filmem van videón, és ezeket inkább digitalizálom be minél nagyobb felbontáson (és mivel ugye PAL az adás, a 768x576 ideális, ráadásul XCoderrel még levágni is tudom a széles vászonról a fekete csíkokat).

8 napon belül elállhatok a vásárlástól, v. kérhetek cserét, egyébként meg korrekt a bolt. Azért is kértem még tippet esetleg másik (külső) tunerre. Sajna minden haveromnak a legmodernebb slotja az AGP. :( Jobb lenne persze, ha előre lehetne tudni minden ilyen kis bisz-basz gondot, de mindez csak a vásárlás után derül ki. Sajna bármi a gond, attól a kari még nálam nem OK. Ha mégis tudsz valami beállítási tippet, nem csak azt, hogy biztosan nem jó a lap, azt köszönettel fogadom.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4870) #65675776 válasza katt777 (#4869) üzenetére


#65675776
törölt tag

Mi az, hogy nem kész X58-ra? Ugyan olyan PCI-E szabványt támogat az a lap is, szóval ugyan úgy mennie kellene abban alapban is, mint az enyémben. Ha valami inkompatibilitás van, akkor arról a chipset vagy a lap tehet. Valamelyik a kettő közöl nem szabványosan működik.

(Volt "szerencsém" pár Asus-hoz, mindegyiknek volt valami kompatibilitási baja valamivel, tipikusan memóriákkal, de volt amelyiknek az állítólag támogatott processzorral.)

Az eredeti PAL egy analog rendszer, nincs meghatározva benne olyan, hogy oszlopok száma. Csak a soroké. A digitális feldolgozásnál lettek meghatározva az oszlopok, méghozzá 720-ban. Ez a PAL D1 szabvány, még ha neked nem is tetszik. A DVD pedig a digitális szabványhoz igazodik, ezért áll annak a frame-je is 720 oszlopból. A hw encoderek pedig a szabványhoz igazodnak. A szabvány nem ismeri a 768x576 felbontást.

Egyéb tipp nincs. Hw összeférhetetlenség van a jelek szerint, amiről viszont természetszerűleg nem a régebbi hw (jelen esetben a tuner) tehet, hanem az új. Persze nyilván egyszerűbb a tunert cserélni. A külső tunerek minőségben elmaradnak a régi belső tunerektől is. Leszámítva az ExpressCard-osokat, de azok közül is csak azok, amelyek PCI-E buszon kommunikálnak, nem USB-n.

(#4871) katt777 válasza #65675776 (#4870) üzenetére


katt777
félisten

Ja, hát a szabvány, ugye, az elmélet, mint a RAM-oknál, amelyek aztán vagy mennek egy lapban, vagy nem. :DDD ASUS-nál az említett hiba előfordul (másnál is), bios-frissítésekkel szokták javítani, no de pl. a RAM-kompatibilitást előre megnézheti az ember, hogy mit vegyen.

Kösz az ismertetést, én a PAL-nál abból indultam ki, hogy eleve azt állítja be rá a TV2000XP (nem vagyok nagy TV-guru :B ). No de a 768x576 a 4:3 arány (tudom, ez nem érdekli a gyártókat).

Hát, a külső tunerekkel nekem is ez a bajom. Ahányat néztem, már eleve nem tűnt jónak egy sem. +1x köszönök minden segítséget. :R

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4872) #65675776 válasza katt777 (#4871) üzenetére


#65675776
törölt tag

Kérdés mik az igényeid tuner téren. Ha egy semmit sem tudó frontend is megfelel, akkor esetleg rápróbálhatsz egy Asus tunerre. De gyanítom azzal is ezt tapasztalnád... (Ha nem 400km-re laknál, még fel is tudnék egyet ajánlani tesztelésre.)

(#4873) katt777 válasza #65675776 (#4872) üzenetére


katt777
félisten

Jaj, hát ismerősöm vett egy ASUS tunert, még progit/drivert sem kapott hozzá, nem is tudom, végül mivel hozta működésbe. :DDD Bár elméletileg az ASUS lapban mennie kéne.

Az igény:

Az említett felbontású felvételi képességek, szabályozható minőségi beállításokkal, nekem szoftveresen és MPEG2-ben OK, de hardveresen jobb lenne.
Analóg/digitális vételi lehetőség, erősítős szobaantennával működjön.
TV/TXT/rádió, bár amilyenek mostanában a rádiók, az felőlem mindegy.
Lehetőleg külső hangkábel a lapba (Line-in jack-be).
Távirányító.
Vista x64 kompatibilitás!
PCI-EX4 kis slot kompatibilitás, ugyanis csak oda tudom rakni, PCI slot csak közvetlenül a VGA mellett van egy üres. Bár eddig nem befolyásolta a VGA hűtését a ventit bő félig elfedő TV2000XP, azért jobb szeretném, ha nem ott lenne.

Ha ezekre van használható javaslatod, szívesen fogadom. ASUS tuner milyen lenne? Sajna mondjuk levásárolnom kéne a 3200H árát, de vásárolhatok mást is azon.

Te lax messze (bár az adatlapodon nincs), nem én! :D Valakinek nincs a környéken P6T Dlx-a? :F

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4874) #65675776 válasza katt777 (#4873) üzenetére


#65675776
törölt tag

Az Asus drivertámogatása is érdekes, a PE6x00 széria drivere elméletileg WHQL, csak a Vista és W7 X64 gondolja másképp... Szerintük az aláírás megadása óta valaki belenyúlt. Meg nem mondom már hol találtam egy tényleg WHQL verziót. Az Asus IR így is felkiáltójeles néha.

Hw MPEG1/2/4-ben nem fogsz találni 768x576-ot, erre felesleges várnod.

Esetleg egy DVR3100 H-ban gondolkodhatsz, az PCI, de LP. Mindent tud, amire vágysz.

A PCI-E x4 kompatibilitás meg pont olyan, mint a PCI-E x1, x8 és x16 támogatás: egy kártya annyi sávot használ amennyit elér a foglalatban és be is van vezetékezve. És ennek a deszka oldaláról is így kellene kinéznie. A jelek szerint az Asus megint elhibázta ezt.

A PCI Audio miért nem felel meg? Akkor nem kell kábelekkel vesződni, ahogy a PVR2 hangbeállításaival sem.

Nekem egy PE6200Analog-om van, de a széria csúcsdarabja a PE6300Hybrid. Hw encoder, PCI-E x1 stb. Csak ugye TotalMedia van mellé...

Nézőpont kérdése ki van messz. Egyébként Debrecen. Tudja a túró.

[ Szerkesztve ]

(#4875) Sennalacy


Sennalacy
aktív tag

A hozzászólásokat olvasva elég kiábrándító a helyzet. Felmerült bennem hogy tv tunert kéne tenni a gépbe, mivel a full HD felbontású Tv-re érkező kábeltv-s kép elég gyatra minőségű, és elvileg vannak műholdakról fogható HD adások és idővel a földi sugárzás is beindul majd.
A képlet nagyon egyszerű. Minél több Full HD-s adást szeretnék nézni a TV-n(sat, idővel földi), illetve ezt rögzíteni is ebben a minőségben, mpeg4-es tömörítéssel.
Ahogy olvasgattam ilyen tudású hibrid tunerre az ég világon semmi esély. 1920x1080-as felbontás helyett itt 720x576 nál is örülhet az ember ha megy egyáltalán az is mpeg2-es tömörítéssel jó esetben.
Régen az Atinak voltak AIW kártyái, lehetne most is tömörítésre a GPU-t használni, szerintem egy erősebb kártya talán megbírkózna vele. (persze ez csak tipp)
Láttam digitális HD-s beltéri egységeket beépített merevlemezzel 60eFt körül, ami talán tudja a fent említett igényeket(legalábbis részben), de gondoltam egy kártyával ha gépbe teszem ahol van neki táp, merevlemez, szoftveres környezet, nem kell neki külső borítás, ledek, mifene.. akkor talán ki lehetne hozni 30 körül..
Régebben hallottam valami 4000-es sorozatú mindentudó Leadtek tunerről ami majd érkezik és esetleg tud ilyesmit, gondolom még mindig nem ért ide, ha a kolléga is 3200-ast vett. Bocs, tényleg csak halvány lövésem van a témáról.. minden infónak tippnek örülnék. :R

[ Szerkesztve ]

Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!

(#4876) #65675776 válasza Sennalacy (#4875) üzenetére


#65675776
törölt tag

A jelek szerint kevered a dolgokat.

Digitális sugárzás esetén olyan formátumban történik a felvétel és olyan felbontással, ahogy az sugárzásra kerül. A gépnek az égvilágon semmit sem kell tömörítenie.Szóval ha az adás 720i, akkor rögzítésre is abban kerül, ha 1080i, akkor abban. Ha MPEG2, akkor abban, ha MPEG4, akkor abban.

A PxDVR4300 DH mai napig nem jelent meg, de ha meg is jelenik lesz vagy 30k az ára, szóval minden lesz csak nem tömegtermék.

A Leadtek kínálatában csak DVB-T vételre alkalmas tunerek vannak, DVB-S(2) és DVB-C nincs.

(#4877) katt777 válasza #65675776 (#4874) üzenetére


katt777
félisten

Én úgy értettem, hogy abba a kis X4 slotba tenném, az kevésbé érdekel, mennyit használ belőle. Vistához Ready driver +-t nem próbáltad?

DVR3100H-t akartam, de nem tudtam olyat rendelni. :W A belső hangkábel nálam elektronikus zajt eredményezett, legalábbis a kisebb hangcsatival, a nagyobbat meg nem tudom a kártyára dugni a VGA fölött, mert a roppant eszes Leadtek tervezők nyákra merőlegesen tették fel a csatlakozót, ergo az már önmagában eléri a VGA-t. :W

TotalMedia, az milyen? Most nézem, hogy ilyen van a bolt kínálatában, erre tudnék cserélni esetleg. És akkor legalább ez is ASUS lenne.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4878) katt777 válasza katt777 (#4877) üzenetére


katt777
félisten

ui: Ennek milyen hangcsatlakozása van? Én nem látok a képeken semmifélét. :F :U

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4879) #65675776 válasza katt777 (#4877) üzenetére


#65675776
törölt tag

Akár milyen PCI-E kártyát raksz abba az x4-be, a lapnak kötelessége lenne kezelni. Nincs olyan, hogy egy kártya x4 kompatibilis. Ha PCI-E, akkor működnie kell bármilyen PCI-E foglalatban, amibe bele lehet rakni.

Ez a Leadtek legújabb szokása, hogy merőlegesen van a csatlakozó. Szerintem is idióta megoldás. A DVR3100 H-n még normális van [link].

Egyes újabb kártyákon a bemeneti osztón van a hangkimenet is. PCI Audio esetén viszont semmiféle átkötés nem szükséges.

A TotalMedia meg egy nagyon buta frontend, ami lényegében semmit sem tud. A hw valós tudásának a felét ha ki lehet vele használni (az Asus PE6x00 széria esetén még annyit se). Nem adnék érte pénzt, az biztos. [link]

(#4880) katt777 válasza #65675776 (#4879) üzenetére


katt777
félisten

Ja, hát TM-ért nem kell pénzt adni, adja az ASUS. Vagy csak próbaverziót? De ennyi erővel a Nero-nak is tudnia kell kezelnie. Lehet, ASUS-t választok (addig kérek egy linket valami jó kis kezelőfelülethez ;) ), aztán ha az sem megy, akkor kénytelen leszek lapot cserélni. Bár annyira jól elvagyok már vele... :U

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4881) #65675776 válasza katt777 (#4880) üzenetére


#65675776
törölt tag

Elméletileg teljes verzió. Bár nem is tudom hova lehetne butítani...

(#4882) katt777 válasza #65675776 (#4881) üzenetére


katt777
félisten

Mondjuk ehhez a PVR2-höz a PxDVR3200H-n... :U :F

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4883) #65675776 válasza katt777 (#4882) üzenetére


#65675776
törölt tag

A TM a PVR2 tudásának töredékével bír. A felvételi profilokat pl nem lehet szerkeszteni. Sőt, még csak azt sem közli veled, hogy mégis milyen paraméterekkel vesz fel. De HQ-ban is csak ~5,5-6Mbps-mal, amit azért HQ-nak nevezni igen erős túlzás.

(#4884) emre


emre
veterán

Üdv Urak!
Lenne egy kérdésem hátha tudtok segíteni

Alaplap Giga P34 DS4, tuner, Leadtek PVR2000, PVR-1, ver: 3.1.1.10
Azért ez, mert a régi elmentett csatornáimat csak ez tölti be rendesen.

A kimenti eszköznék az csak audio input-ot hagyja kiválasztani.

Ez normális?

Lehet ennek következtében a kimeneti hangerő mindegyik alkalmazásnál más erősségű. (tuner, és bármilyen media player) A kimenet vezérlése a CD- hangerő-ről megy ez szvsz OK.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#4885) katt777 válasza #65675776 (#4883) üzenetére


katt777
félisten

Akkor ez sem jó? Nincs hozzá másik szoftver? Fogom magam, aztán hagyom a francba az összes tévét, csak akkor persze a videómat sem tudom nézni.

emre: Audio drivert előtte tetted fel? Nálam is csinált ilyet (mondjuk cak Vista x86 alatt), akkor szét kellett választani a bemeneti eszközöket a hangkezelőben, és utána már látta mindet, addig nálam sem működött.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4886) odipapa


odipapa
senior tag

Csak érdekesség képen:
DTV2000H Plus tuneremet CSAK a Win. Media Center kezeli normálisan.
Windows 7 alatt.(Vistán nem próbáltam)

(#4887) emre válasza katt777 (#4885) üzenetére


emre
veterán

Természetesen elöbb a drivert tettem fel.

Mit értesz azon hogy szétvélasztani a bemeneti eszközöket?

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#4888) csizs


csizs
aktív tag

Akkor továbbra is gondom van:

Letöltöttem és feltettem a legújabb Vista drivert és a PVR2-t és új konfigom van Asus AMd lap, de csak az utolsó PCI helyen van, mivel nincs több és Hozzá Digi TV és csatorna keresés Hungary esetében semmi semelyik keresési lehetőség esetében és a Digit megnézve Pal-G rendszeren van, de mindegy, mert itt rendes szoba antennával is probáltam és nem ment. De a tuner látszólag müködik. Mit javallatok?

1x éve a prohardveren!

(#4889) katt777 válasza emre (#4887) üzenetére


katt777
félisten

A hangkezelő szoftver ált. egyként kezeli pl. az első/hátsó/lapi bemeneteket (vmilyen bemenet, és kész). Ezt a szoftverben szét lehet választani külön eszközökre, utána szépen megjelenik mindegyik (elméletileg), én is ez után tudtam csak használhatóvá tenni a PVR-t, addig sem hangfelvétel, sem hangerő szabályozás nem volt.

csizs: Nálam is csak "Hungary" jelent meg, és se több, adás pedig semmi.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4890) katt777


katt777
félisten

Egy másik PCI-E kari 4X slotba próbálása (sikertelen) után visszatéve hirtelen meglátta a lapom a PxDVR3200H-t! VISZONT: Most sem talál egyetlen állomást sem, sávot nem lehet választani (országot v. régiót lehet), felvételi felbontás maradt 720x480. Lehet, hogy egy csak NTFS-t tudó karit kaptam? Daa-raa, ments meg, beleőrülök ebbe a kártyába!!! :Y :W

Most vissza kellett tennem a régit (F1 :DDD ), du. még megnézem a régebbi PVR2-vel, hátha...

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4891) #65675776 válasza katt777 (#4890) üzenetére


#65675776
törölt tag

A PxDVR3200 H esetén a tunerchip többnormás, elboldogul PAL/SECAM és NTSC jellel is. Normára mit ír ki a PVR2?

Esetleg meg lehet próbálni mondjuk Croatia-val hangolni, hátha. Az biztosan PAL. Csak ebben az esetben nem tudsz hangnormát váltani.

(#4892) katt777 válasza #65675776 (#4891) üzenetére


katt777
félisten

Baszki, nem is a lap gáz, hanem ha a tunernek a pici csatijába dugom a hangkábelt, onnantól kezdve nem ismerit föl a windows. A nagyobbik dugóval meg nem lehet betenni a VGA fölé. :W Ez ügyben mit lehet tenni? Próbáljak +1 kábelt, hátha az rossz, vagy az a kis csati simán nem jó a mai hardverekhez? (Akkor meg miért van a tuneren?) Vagy szabdaljam szét a kábelt, és hurkoljam rá a nagyobb audio-csatlakozóra a tuneren? :F A

Az meg Woody Allen-nel szólva kapja be az összes f.szomat, aki a bemeneti mód választását a kizárólagosan a képernyőmenübe rakta! :Y :W Csak úgy ránéztem minden mindegy alapon, és látom, hogy ott van, áttettem analógra, aztán faszán be is jött minden adás! :C De Leadtek-nél persze "fejlesztettek", mert nem volt jó a régi PVR (1-2)! :(( :W Az ilyet úgy kirúgnám, hogy aztán adást sugározhatna Föld körüli pályáról! :W A

2 probléma viszont még maradt:

1: Az antenna a videón át jön, ami a régi tunerrel nem volt probléma, ezzel viszont, gondolom az alaplapi csatlakozás miatt, csak sistergés jön át, ergo videóról nem tudok filmet nézni! (Próbáltam régebben egy másik analóg karit alaplapi audio csatlakozással, ugyan ez volt a helyzet.) Semmiféle opciót nem találtam erre menüben. (Amúgy egyébként rohadt halk a cucc, anno -40db-n az erősítőn már hangos volt, most meg -32-ig tekerhettem föl. Ez persze lehet az új rendszer v. Vista miatt is.)

2: Orion hatfejes sztereó videóm van (ebből jön csak a sistergés antennán az új tunerrel), amelynek az elején van Videó (sárga kompozit), és Audio (fehér+piros RCA) csatlakozás. Anno kameráról innen játszottam szalagra befelé, de ez a 3 csati kifelé is ad jelet? Hátul csak audio és Scart csatlakozók vannak. Sajna a kézikönyv elkallódott egy ismerősömnél évekkel ezelőtt, kábelem meg nincsen, és mondjuk nem is szívesen adnék ki pár csak ezrest azért, hogy megtudjam, innen sem megy a jelátvitel. A PxDVR3200H-hoz adtak egy "multifokális" :DDD csatlakozót az S-Video bemenethez (RGB, kompozit, RCA, S-Video, és a PVR 2 tudná is, de rendben működik a kari S-Video-ja bemenetként?

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#4893) #65675776 válasza katt777 (#4892) üzenetére


#65675776
törölt tag

A kisebbik csatlakozó nem hangátvitelre szolgál, az a CardMate táplálásáért felel (ha Premium kiszerelést vettél volna, akkor az is járt volna hozzá). Szóval nem is csoda ha nem indul a gép ha arra kötöd a hangvezérlőt...
Egyébként fűrészelhetsz, simán kivezethető a hátlapi Line In-re, lévén a belső átkötés is ilyen jelszintet használ.

A kérdés továbbra is él: miért nem jó a PCI Audio?

A kártyához egyébként kaptál egy kézikönyvet, abban ott van mit hol lehet állítani. A PVR1 meg már tényleg nem volt jó. Egyébként meg ha bóklásztál volna a PVR2 vezérlőpaneljén, akkor megtaláltad volna a Videó bemenet [V] nevezetű gombot a bal alsó sarokban.

1. Lehet csak nem jó hangnormát használ a PVR2. Ezen segíthet a már említett 'A' billentyű.

2. A video képességeivel neked kell tisztában lenned. Nekem sosem volt (nem is hiányzott), szóval tudja a túró. De ha AV input van odaírva, akkor biztos csak bemenetként funkciónál.
Az S-Video egy érdekes dolog mostanság. Szinte minden tunerestől azt hallani, hogy csak fekete-fehér képet visz át. Mintha nem lenne bekötve a Chroma csatorna, vagy annak földje.

[ Szerkesztve ]

(#4894) Whaazzup válasza csizs (#4888) üzenetére


Whaazzup
senior tag

Szia.csak auton ha van vgy sima pal-on talán müködne,

Én sem hiszem,hogy a tuner a rossz. :W :W

[ Szerkesztve ]

Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764

(#4895) Menotti


Menotti
aktív tag

Sziasztok

Segítsetek:-)

Felraktam a windows 7-t,feltettem a drivert(tv2000xp global) az eszközkezelőben meg is jelent...(Audio,xc20289)...Feltettem a pvr2 2.0.3.24 és ha elindítom a pvr-t akkor elindul majd közli: a
Winfast Dtv Application müködése leállt....
Várom a javaslatokat...
Előre is köszi...

(#4896) odipapa válasza Menotti (#4895) üzenetére


odipapa
senior tag

Azt hiszem nekem is valami hasonló hiba üz. volt. Próbáld meg a Media Centerrel nekem azzal megy.

(#4897) vasutas01 válasza Menotti (#4895) üzenetére


vasutas01
tag

Üdv!

Nekem TV2000 XP Expert-em van, win7 alatt vista driverekkel...
Tökéletesen működik a PVR2-vel, viszont MediaCenternél késik a kép, meg egy kis idő múlva kiír valamit (nem jut már eszembe :) )

Hirdetéseim: [http://href.hu/x/aexq] | PÜ-t írj!! Azt észreveszem :)

(#4898) csizs válasza Whaazzup (#4894) üzenetére


csizs
aktív tag

a radió része tökéletesen szól. És eddig kiválóan ment.

1x éve a prohardveren!

(#4899) sakto


sakto
őstag

Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy egyszerü TV tunert a gépembe amivel tudok tv-t nézni és régi vhs és videokamera (pici kazetta) nem tudom a pontos megnevezést digitalizálni.
Tudnátok ajánlani valamit (tipus)

(#4900) Whaazzup válasza csizs (#4898) üzenetére


Whaazzup
senior tag

Szia. azért mondom,hogy a tuner jó,de valami pici bibi csak van.

Talán valami beállitás nézd át .

[ Szerkesztve ]

Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.