Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30951) Vesa válasza #47205632 (#30950) üzenetére


Vesa
veterán

Még egy ilyet találtam, ekkora méretben, olcsóbban. Igaz, nincs raktáron...:-)

Vagy ez van még, ami 25kg, és olcsó is.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#30952) zolee0307


zolee0307
őstag

Sziasztok! Az angol springer spániel gyerek mellé mennyire ajánlott, mennyire "gyerekálló", mennyire kezelhető fajta? Illetve mennyire bírja az egyedül létet (amíg dolgozunk)? Tudtok Mo-n kenneleket? Neten nem nagyon találtam.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#30953) bajnokpityu válasza zolee0307 (#30952) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Pár házzal odébb lakik egy Springer. Horvát eredetű. Nagyon fajin kutya. Bírja a nyüstölést, okos, jó humorú, stabil idegrendszerű. Sok foglalkozást igényel, nehezen fárad. gazdiék gyakran viszik melóba is.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#30954) Dorian válasza bajnokpityu (#30953) üzenetére


Dorian
félisten

Jó humorú? Fajtajellegénél fogva gondolom angol humor ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#30955) bajnokpityu válasza Dorian (#30954) üzenetére


bajnokpityu
félisten

többször megcsinálta, amikor kellett neki egy labda, ami egy 45kilós másiknál volt, hogy elterelte a figyelmét a másiknak, hogy szabadon hagyja az a lasztit. pl leül szépen a gazdi elé, várja a jutit. a 45kilós irdatlan haspók, nyilván ő is odament, laszta ott maradt.
namost, ha ezt egyéb esetben is csinálná, mármint, hogy leül jutiért, akkor véletlennek minősiteném, de nem, 3x csinálta meg előttem, és csak olyankor, ha kellett neki a mamlasztól a labda.

ez most angol humor? határeset :) egyébként gyönyörű tekintetű kutyus, játszik a cicával, imád szerepelni, stb..
egészséggel kisebb gondok azért akadtak, de az is lehet, h csak peches. pl álvemhesség, egyszer valamitől nőtt a homlokán egy második fej. sétánként 4kullacsot begyűjt, a hosszú szőre miatt nem csak hazaviszed séta után, hanem onnastól még van még munka vele.

Alfiból teljességgel hiányzik bármiféle humor, ezért is látom óriásinak a kontrasztot. Alfi meg eljátsza hasonló esetben, h nem is kell neki a labda, beáll, néz a távolba, mintha közeledne valaki, és néha bejön, h a mamlasz odamegy megnézni, h tényleg jön-e valaki. nála ez a maximum, de ez se előre eltervezett dolog. A springernél viszont igen.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#30956) Dorian válasza bajnokpityu (#30955) üzenetére


Dorian
félisten

Vincent meg EGO bajnok, egyszer ez lesz a veszte. Ha kell neki egy labda, faág, akármi, akkor elveszi. Akkor is megpróbálja, ha a másik 40 kiló. És ha olyankor a másik nem hagyja, akkor verekedés. És nem érzi az erőviszonyokat, fel sem merül megadás. Kurva terrier vér, ha hagynám, szó szerint haláláig küzdene. Múltkor is összekapott a boxerrel, hiába volt már a boxer foga közt a tarkója, szétválasztottam, de kicsúszott a kezem közül, és azonnal ment neki újra, 2x is.
Veszek a héten nyakörv helyett egy fogantyús hámot, azzal könnyebb lesz ilyenkor megfogni és elemelni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#30957) rii válasza Vesa (#30944) üzenetére


rii
nagyúr

bárcsak dőlne el végre a sorrend .-(
de eddig még hol-egyik, hol másik .-(((

Hány órára kell készülni a kutyaiskolában kutyusonként?

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#30958) zolee0307 válasza bajnokpityu (#30953) üzenetére


zolee0307
őstag

Köszi! Foglalkozás az lenne vele, viszont nem tudom a napközbeni egyedüllétet hogy viselné el. Mennyire kinti/benti kutya?

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#30959) bajnokpityu válasza rii (#30957) üzenetére


bajnokpityu
félisten

normális esetben 1mp a dominanciasorrend, és nem lukadnak ki a bundák se.
de sajnos csomó helyről hallom, h a jól képzett kutyák is random összemennek, aztán vihetik orvoshoz összevarrni őket.

ez a springer elvan kint is, bent is.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#30960) Winner_hun


Winner_hun
félisten

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#30961) adika4444 válasza Vesa (#30947) üzenetére


adika4444
addikt

Igaz, ő is volt kérdezve, szerencsére nem lett probléma, azt mondta hogy valamilyen módon távozik a kutymutyból.

üdv, adika4444

(#30962) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30963) maximilian4


maximilian4
addikt

Sziasztok.
Nem voltam itthon 3 napig és ismerősnél volt a kutya megőrzésben. Reggel hoztam haza és arra figyeltem fel hogy eléggé pufi, rendesen meg van dagadva a hasa vagy fel van puffadva. Eléggé aggódom mert nem volt ilyen dagadt mikor elvittem. Megnyomkodtam neki a hasát, nem fáj. Levittem, széklete volt. Kéne aggódnom? Olvastam hogy ez a felfúvodás nem játék a kutyáknál és pillanatok alatt belehalhat, belcsavarodás jele is lehet. De gondolom akkor széklete sem lehetett volna. Nem tudom, lehet csak teletömték a 3 nap alatt. Szerintetek mit csináljak?

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#30964) Winner_hun válasza maximilian4 (#30963) üzenetére


Winner_hun
félisten

Leginkább orvoshoz vidd el...

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#30965) maximilian4 válasza Winner_hun (#30964) üzenetére


maximilian4
addikt

Sajnos nem tudtam elvinni éjszaka, mert nincs hova. De figyeltem egész este. Nyomkodtam óvatosan a hasát hogy nyomásra érzékeny-e, jártam le vele óránként hogy az emésztés munkáját ki tudja üríteni ha kell. aztán reggelre eltűnt a felfúvódás szerencsére. Ha lettek volna fájdalmai biztos megoldottam volna hogy elviszem valahova ahol működik ügyelet, de így reménykedtem. A kedélyállapot jó volt, kakált pisilt így beigazolódtak a reményeim. Ezek szerint csak megtömték valami puffasztó kajával...

Maxi

(#30966) bb0t válasza bajnokpityu (#30953) üzenetére


bb0t
senior tag
LOGOUT blog

Érdekes amit írsz, nem szokták a kutyákra használni ezt a jelzőt pedig egész biztos, hogy kellene.
Mi sokszor "piszkáljuk" Nuckyt, odasúgjuk egymásnak, hogy "figyelj, kapjuk el" két felül elkezdünk közelíteni ő meg forgatja a szemét, végül ráugrik egyikünkre. Vagy amikor azt mondom neki, hogy megharapom a füled mordul egyet és elmenekül. Nagyon jól bírja a bullyngolást, és nagyon aranyosak a ráadott reakciói. :K

Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

(#30967) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Udv.

Kutyat hogyan lehet setaltatni utcan?
Kell -e póráz, szajkosar?
Ha igen mikor, milyen teruletnel, milyen (meretu, habitusu) kutyanal kotelezo stb...
Jogszabalyi helyeket tud valaki adni?
Helyi rendeletek is szolnak errol, nem tudjatok?

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#30968) bajnokpityu válasza HUTCHDB (#30967) üzenetére


bajnokpityu
félisten

van országos és helyi rendelet. az országos kb annyit ir elő, hogy az agressziv egyedeket (nem fajtát, hanem, amiről a gazda v jegyző dönt esetenként) szájkötővel kell ellátni, és tömegközlekedni csak szájkötővel lehet.
a pórázról általában helyi rendelet ir, és általában 50mre az utolsó lakott területtől lehet elengedni, kivéve a kijelölt futtatók, de elengedés után is felügyelet alatt kell tartani.
vannak még a vadászterületek, ahol 50mtől messzebb nem mehet a gazdától a kutya.

valóságban annyival rosszabb a helyzet, hogy utolsó 2 évben irdatlanul megnőtt a póráz nélkül sétáltatott, és gazda által nem felügyelt egyedek száma. és ha ilyennel találkozol, akkor telefon elő, video indít, sajátot pórázra rakod, és ha balhé van, akkor lesz bizonyítékod..

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#30969) HUTCHDB válasza bajnokpityu (#30968) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

En, mint kutyatarto, akinek egy zsebkutyaja van, kozteruletre csak porazon viszem ki a kutyat.
Az utcaban allandoan, rendszeresen egy hatalmas termetu labradort (vagy szeru fekete szinu kutyat) minden ovintezkedes nelkul engednek el, divatosan a gazdi hatan atvetve a poraz.
Szomszedsagban tobb 2-3 eves, es 8-10 eves gyerek is van, akik ugraloznak, tollasoznak, jatszanak, bandaznak az utcan.
Ma huzta fel az agyam ez a kornyeken lako fiatal holgy, aki a fentebb emlitett modon jarkal (nem setaltatja, hanem tole 5-10-20 meterre boklaszik az ebe) a kutyjaval az utcan.
Kulturaltan felszolitottam, kosse porazra, mert ez nem az a kornyek, ahol a kutyaja csak ugy szaladgalhat ossze vissza, hiszen veszelyezteti az itt lakokat.
Jott a valasz, mit kepzelek magamrol, ne en mondjam meg o mit csinalhat, majd ezzel parhuzamosan kb 30 meterre a vitank helyetol a kutya mar rottyintott is mas, gondosan karbantartott teruletere...

Szoval a kerdes az, szabad e egy kb 40 -50 kg-os, 60-70 cm marmagassagu kutyat az utcan (lako-piheno ovezet!) poraz, es szajkosar nelkul "setaltatni"? (Kell-e kulon szajkosar, vagy csak eleg a poraz?)

[ Szerkesztve ]

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#30970) Dorian válasza HUTCHDB (#30969) üzenetére


Dorian
félisten

Én is póráz nélkül sétáltatok, vagyis "bóklászik tőlem 10-15 m-re".
Igaz az én kutyáim 11-12 kilósak, gyerekre pedig egyáltalán nem jelentenek veszélyt.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#30971) HUTCHDB válasza Dorian (#30970) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Ertem en, de ez nem az a kategoria.
Igazbol az izgatna, hogy jogos volt-e a felhaborodasa a gazdanak, hogy semmi nem kell kutyasetaltataskor, se szajkosar, se poraz.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#30972) bajnokpityu válasza HUTCHDB (#30969) üzenetére


bajnokpityu
félisten

szájkosár nem kell, pórázt meg helyi rendelet szabályozza. nálunk eddig szabad volt póráz nélkül közterületen sétáltatni, de elég sok balhé volt, épp módosítás alatt van, kötelező lesz.

egyébként nálunk is gyakori a póráz nélkül sétáltatott blöki, volt akinek én is kértem, hogy jó lenne, hanem 5perc különbséggel látnám a gazdit a kutyától, nem szerettek meg. pedig elővetem a legjobb stilusomat, mivel neki ehhez joga van.

sajnos nálunk pl bekerült egy olyan szabály is, hogy nem haraphat ki a keritésen a kutya. ami önmagában oké, de nálunk az út és a kerités között van 6m, szóval az az eset nem állhat fenn,h fülhallgatóval kiscsaj kezére ráfog. pici gyereket meg gondolom azért szülői felügyelet mellett engednek ki a betonútra. egyébként Alfi maximum nyalja a kisgyerekeket, akik benyúlnak, eddig legalábbis mindig igy történt. idegen felnőttekre, pláne férfiakra viszont ráfogna, ha benyúlna.

szóval elvileg le kéne cserélnem a sok pénzből megépített szép keritésemet sűrűbbre :(

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#30973) HUTCHDB válasza bajnokpityu (#30972) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

A póráz önmagában nem véd.
Nagy lányomat annó egy puli harapta combon, pedig a kutya pórázon volt, de szájkosár nélkül. Össze kellett varratni a combját, és azóta retteg a kutyáktól!
A puli gazdája azt mondta, hogy nagyon sajnálja, a kutyája barátságos volt eddig, soha senkit nem bántott, de akkor valamitől megriadt, és nekiugrott az akkor 15-16 éves lánynak, és hiába fogta a gazdi a pórázt, a harapást elkerülni nem lehetett.
A helyi (debreceni) rendeletet nem találom, sőt az általános jogszabályt (gondolom törvény) sem.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#30974) Vesa válasza HUTCHDB (#30971) üzenetére


Vesa
veterán

Szájkosár csak akkor kötelező, ha a kutya emberekre, állatokra veszélyes (nekimegy másoknak, harap stb.). Egyebekben nem. A szabályok terén kormányrendelet és lokális szabályozás is létezik. Ennek tehát érdemes utánajárni, hogy nálatok mi van érvényben.

Álatános szabály azonban, hogy kutyát közterületen (kivéve a kijelölt futtatók), pórázon kell sétáltatni! Ha nem így tesz, akkor elvileg szabálysértési bírsággal sújtható az illető, az más kérdés, hogy ez igen ritkán valósul meg (maximum kifejezett feljelentés esetén, vagy olyan esetben, amikor valamilyen baj/kár is származik belőle)
Természetvédelmi területen szintén tilos szabadon engedni! Játszóterek területére ebet bevinni pórázon vezetve is tilos!

Részletesebben itt...

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#30975) HUTCHDB válasza Vesa (#30974) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

:R

Azt ki dönti el, hogy veszélyes -e egy kisgyerekre egy nála kb 3x nagyobb méretű kutya?
A gazdája?
Ha baj van, akkor kihez fussunk, ki védi azt a kis embert, akinek mondjuk egy, a gazdája által barátságosnak ítélt kutya széttépi az arcát?
Ez így biztos, hogy nincs jól.
Én is kutyatartó vagyok, szeretem az állatokat, de azért egy közterületen nehogy már az embereknek kelljen alkalmazkodniuk az ott "kolbászló" kutyákhoz...

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#30976) Daffni2 válasza HUTCHDB (#30975) üzenetére


Daffni2
addikt

Mindenképpen a gazda felelőssége a szájkosár használata(kivéve,ha már kötelezték rá)

Neki kell tudnia,hogy veszélyt jelenthet e másokra a kutyája.

Helyi rendelet nem írhat elő általánosan szájkosár használatot.
Egyébként a statisztikák alapján kimagaslóan több a kistestű kutyák általi harapás.

Egy tacskó,bolonese,uszkár(igen csúnyát tudnak harapni) stb. biztosan előbb harap meg egy gyermeket,mint pld. egy dobermann.

[ Szerkesztve ]

"Aki ad,az nyer"

(#30977) HUTCHDB válasza Daffni2 (#30976) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

A kisebb termetű kutya általi harapással kapcsolatos véleményedet én is aláírom, talán olvastam is valahol róla statisztikát.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#30978) bajnokpityu válasza Vesa (#30974) üzenetére


bajnokpityu
félisten

régebben beszélgettünk már erről, itt is téma volt.
az alkotmány logikus, tehát olyan, hogy magasabb szintű szabály és egy alacsonyabb szintű szabály ellentétes, olyan nem lehet. ugyan általánosságban legtöbb helyen tilos kutyát közterületen póráz nélkül sétáltatni, de abból kiindulva, h nálunk eddig lehetett, most lesz tilos, ebből az következik, h nincs országos szabály erre.

HUTCHDB: jegyző dönti el, állatorvosi vélemény alapján. állatorvos meg akkor rendel el ilyet, ha bizonyítottan már csinált kárt az adott egyed.

nagyon nehéz ügy az ilyen. saját tapasztalatom az, hogy mindig van valamilyen előjele annak, ha egy egyed instabil, vagy agressziv, vagy félelemből támadó, stb. ezért vannak a magasabb szintű fajtaspecifikus tenyészszemlék, ahol célzottan próbálják behibáztatni az adott egyedeket, akik ilyen magasabb szintű vizsgát akarnak. namost pl dobiból a múltkori ilyen vizsgán 3, azaz hárman voltunk évente 2 alkalom van. mindenki másnak jó a sima tenyészalkalmassági, ami meg kb egy papir arról, h van 2 töke, 1 szája, 4 lába. és sajnos szokás csalni, szemet hunyni még az emelt szinten is. akkor szted a szapis puli mennyire szűrt idegrendszerre?
alapvetően az emberek fejében nincs rend a témában. kell egy munkapapir? megvesszük. kell egy kiállítási eredmény, megvesszük. kell orvosi papir, megvesszük. átlag jóhiszemű, tenyésztőtől vásároló leendő gazdi meg megvesz akármit, majd megy a sarki tükörsuliba, és asziszi mindent megtett.

nah, ezért tartom jó dolognak, hogy kötelező legyen a póráz (függetlenül, hogy 100%osab behivható a kutyám, még balhé előtt is, sose támadt emberre engedélyem nélkül, az egyik legstabilabb idegrendszerű kutya, akit ismerek, és irtó sokat dolgozok vele)

és igen, jó a felvetés, nekem ugyan volt bajom nagy méretű kutyával, cane corsoval (félelmi agressziós volt) volt már gondom 2 labival (előjel nélkül nyakor harapta békésen sétáló kutyámat), és nagyon sok gondom volt már kicsi fehér kutyának gazdájával. nagy többségben hulladék az idegrendszerük, gazdik 99%ban meg rádicsérnek az agressziv, félős viselkedésre is)

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#30979) Daffni2 válasza HUTCHDB (#30977) üzenetére


Daffni2
addikt

Jaa, és a golden retriver,labrador vezeti a listát.

"Aki ad,az nyer"

(#30980) philoxenia válasza Daffni2 (#30979) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Persze, Angliában.... ;)
Magyarországon valószínűleg a keverékek harapnak leginkább, lévén sokkal több van belőlük,mint bármely fajtából. Ilyen alapon a legbiztonságosabb kocsi a Ferrari kis hazánkban, mivel sok-sok év alatt egy baleset volt, az is szinte sérülés nélkül. Astraban meg Swiftben meg igen sokan haltak meg.
Sőt tulajdonképpen a legveszélyesebb állat kb. a kullancs.... Ha úgy olvassuk a statisztikát...
A Kangal például igen ártalmatlan jószág lehet, tudtommal Magyarországon nem is köthető hozzá harapás...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30981) Daffni2 válasza philoxenia (#30980) üzenetére


Daffni2
addikt

Hidd el nálunk is. Totálisan beltenyészet a fajta,sok instabil idegrendszerű,igen komoly betegséggel terhelt fajta.

"Aki ad,az nyer"

(#30982) Vesa válasza HUTCHDB (#30975) üzenetére


Vesa
veterán

Ez a szabály, ez van... Emellett, a szájkosár nem éppen állatbarát intézmény, természetesen szükséges bizonyos esetekben és ez teljesen természetes, elvégre fontosabb az emberek és más állatok védelme! De nyilván az sem reális és nem várható el, hogy minden egyes kutyát szájkosárral lehessen csak sétáltatni.
Ahogy előttem is írták, a harapásos esetek többségét a méreteik miatt "frusztrált szobacirkálók" követik el, tehát nem feltétlenül a kutya méretétől kell megijedni, sőt!

Kicsit azért túlparázod ezt a kérdést. Vannak kutyatámadásos esetek, de ahhoz képest, hogy mennyi kutya van "forgalomban", elenyésző a komoly esetek száma. Ráadásul legtöbb esetben az éhes, elvadult kóbor ebek támadnak, de persze előfordul hülye gazdás eset is.

A tartást kellene szigorítani -pl. bizonyos fajtáknál vizsgáznia kéne a gazdának! Csak akkor tarthatná az adott fajtát, ha előbb megtanítják rá, hogyan kell kezelni, mert az valóban probléma, hogy sokan olyan fajtákat vesznek, amit aztán nem tudnak irányítani és kontrollálni-.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#30983) HUTCHDB válasza Vesa (#30982) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Nem parázom túl, saját esetünket nem szeretném látni más, néhány éves gyerekek esetén.

"A póráz önmagában nem véd.
Nagy lányomat annó egy puli harapta combon, pedig a kutya pórázon volt, de szájkosár nélkül. Össze kellett varratni a combját, és azóta retteg a kutyáktól!
A puli gazdája azt mondta, hogy nagyon sajnálja, a kutyája barátságos volt eddig, soha senkit nem bántott, de akkor valamitől megriadt, és nekiugrott az akkor 15-16 éves lánynak, és hiába fogta a gazdi a pórázt, a harapást elkerülni nem lehetett."

Azzal sem értek egyet, hogy a szájkosár nagyon állatellenes lenne.
Ilyen alapon minden egyéb korlátozás amit alkalmazunk, így a póráz is, ami húzza szegény kutya nyakát.

Ez közterület, nem arra való, hogy a kutya a szabadságát kiélje.
Erre ott vannak a kutyafutattók, vagy egyéb ilyen célra kialakított helyek.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#30984) Vesa válasza HUTCHDB (#30983) üzenetére


Vesa
veterán

Nem oldaná meg a problémát! Ugyanis:

- A kóbor ebnek nincs szájkosara, nincs tulajdonosa, tehát megharaphat!
- A kertből kiszökő kutyának nincs szájkosara, tehát megharaphat!
- Ha egy kóbor eb támad meg egy rendesen tartott, egyébként békés kutyát -aki kötelezően szájkosárban sétál-, az nem tud védekezni, ami akár az életébe is kerülhet! Ezzel elvesztünk egy rendes, stabil kutyát aki senkire nem veszélyes, miközben az agresszív kutya tovább grasszálhat és támadhat.

Csak így hirtelen...

A tudomány a valóság költészete!

(#30985) maximilian4


maximilian4
addikt

Én inkább azért kötöm meg a kutyámat, hogy az ilyen 2-3-8 éves utcán, közterületen bandázó, tollasozó kisgyerekek nehogy kárt tegyenek a kutyában. :D Remélem azért szülői felügyelet van és a forgalmat sem annyira akadályozzák. :D

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#30986) HUTCHDB válasza Vesa (#30984) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Nem értem hogy jön ide a kóbor kutya?
A sétáltatás során betartandó és gazdájával közterületen közlekedő ebekről beszélgetünk.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#30987) philoxenia válasza Vesa (#30984) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ha egy kóbor eb támad meg egy rendesen tartott, egyébként békés kutyát -aki kötelezően szájkosárban sétál-, az nem tud védekezni, ami akár az életébe is kerülhet!
Ebből a gondolatmenetből kiindulva a közterületi fegyverviselést sem kellene korlátozni...
Utcán, támadó kóbor kutyával még nemigen találkoztam. Régebben kiszökött kutyánál előfordult, de határozott fellépéssel azt utcán simán el tudtam kergetni. De a megoldás mindenképp a kóbor ebek befogása, illetve a kiszököttek visszavitele.
Hozzá kell tenni, hogy sok ember eleve fél a nem saját kutyától, legtöbbször feleslegesen. Tavaly ősszel egy gyönyörű NJ bóklászott a faluban, megszólítva levakarni is alig tudtam,(konkrétan bújt és nyalta a kezemet) bejött utánam az udvarba, csak a saját kutyáink "kemény" ugatására szaladt vissza az utcára.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30988) maximilian4 válasza philoxenia (#30987) üzenetére


maximilian4
addikt

Lett végül gazdija szegénynek?

Maxi

(#30989) bajnokpityu válasza HUTCHDB (#30983) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Mivel stabil agyú nem agresszív, kézbentartott kutyám van, köszönöm én nem kérek igyen se szájkosarat. És jól elvagyunk még plázában is. Nem támad ránk senki, mi se bántunk senkit, viszont nálunk családtag is a kutya, örülök, ha új élményekhez juttatom, ő is hálás érte.

De nyilván alee ban rárakom a pórázt, de inkább azért, mert neki megnyugtató, a rengeteg szag, zaj percek alatt lemeríti.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#30990) philoxenia válasza maximilian4 (#30988) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem kóbor kutya volt, hanem kiszökött, csak a falu másik végén volt a gazdi. Természetesen hazakerült. :K Igazából az rögtön látszott, hogy nem kóbor, de annál nagyobb a falu, hogy hirtelen tudták volna a gazda nevét. Az önkormányzathoz telefonáltam, mert megkötni nem akartam, elzárni meg a saját kutyák miatt nem tudtam.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30991) j.bravo válasza HUTCHDB (#30983) üzenetére


j.bravo
addikt

Ha jol ertem, egy konkret hulye gazda es kutya a gond, csak - ertheto modon - aggodsz, ezert mar az egyetemes mwgoldason agyalsz ;)
Kezdetnek az adott esetet kell megoldani, ha sikerul, utana lehet h az aggodalmad alabb hagy (az ebersegednek attol meg nem kell).

:R

Whatever.

(#30992) Vesa válasza HUTCHDB (#30986) üzenetére


Vesa
veterán

Úgy jön ide, hogy a harapás problémájára gondolod megoldásként a szájkosarat. Ez viszont csak akkor jelent megoldást -értelemszerűen-, ha _minden_ kutyára rá lehet tenni, illetve minden kutyán rajta van. Mivel azonban, az említett példákból is látható, hogy ez nem kivitelezhető, a szájkosár kötelezővé tétele sem zárná ki annak lehetőségét, hogy az utcán valaki kutyaharapás áldozata legyen.

A tudomány a valóság költészete!

(#30993) philoxenia válasza Vesa (#30992) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Azért ha száz kutyából 95-ön van sokkal kisebb az esély rá... :U

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30994) #47205632


#47205632
törölt tag

Én csak erre jártam.

(#30995) maximilian4 válasza #47205632 (#30994) üzenetére


maximilian4
addikt

Maxi

(#30996) #47205632 válasza maximilian4 (#30995) üzenetére


#47205632
törölt tag

Csak a kutyacipőt jöttem reklámozni, aláírásban lehet. :DDD

De ha annyira akarod hozzászólhatok tematikusan is, de nem sok jó szokott belőle kisülni, nem véletlenül nem fárasztom vele a jónépet, cserébe az se fárasszon engem. És egyáltalán nem vagyok különleges vagy speciális kutyatartó, egyszerűen csak átlagos és józan ésszel gondolkodó, az a baj, hogy egyesek ezt a szintet sem érik el vagy nem hajlandóak és ilyen emberekkel társalogni az eredménytelen és fárasztó lesz mindkét fél számára ezért nem is erőltetem se itt, se más kutyás fórumon.

Szájkosár téma, látom most az megy. Baromság. Póráz legyen kötelező lakott területen belül és ne a flexis szar, de már legtöbb helyen eleve kötelező. Szájkosár csak a harapós kutyára. Azt meg az eddig is működő rendszer alapján eldönteni kire kell.
Aki itt dobálózik a kötelező szájkosarazással az..... Kivitelezhetetlen és a legnagyobb probléma ismét, hogy egy egyéni eset vagy egy minimális szintű eset miatt már rögtön az illető verné bottal az egész kutyás társadalmat meg jönnek a kitalált rémtörténetek, hogy mi van ha gyerek meg blablabla. Hagyjuk, ezek már csak feszültségkeltések meg vergődések, semmi köze a problémához és a probléma nem oldódott meg még mindig. Akinek nem inge.... Ha probléma van egy gazdával akkor verje le a gazdán, de most ebből eljutni a kötelező szájkosarazásig az megint a tipikus magyar ember agyhalála. A gazda ellen kell fellépni, mert az a probléma. Vagy ha nem tetszik akkor nem megy oda többet a kutyával vagy nem abban az időpontban. Azért ennyi életképesség legyen már abban aki kutyát tart.

És most nem itteni tagokra gondoltam, ne vegye magára senki, hanem globálisan a magyar ember a magyar kutyatartó problémamegoldó képességének alapvető és borzalmas hibájára reagáltam. Probléma -> hülye ötletek -> b#sszunk ki minden kutyással -> a probléma pedig meg se oldódott közben. Körülbelül ezen a szinten van.

Tessék, hozzászóltam, nem leszek szimpatikus sok embernek, nem is kell sokat olvasgatni engem, megnyugtatok mindenkit. :U

[ Szerkesztve ]

(#30997) philoxenia válasza #47205632 (#30996) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ugyanitt szájkosár kihasználatlanság miatt eladó. ;]

*

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30998) bajnokpityu válasza philoxenia (#30993) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nemtom láttál-e már szájkosaras kutyát ÖVzni. simán agyonüt egy kisgyereket, még véletlenül jó magasságban is van... rohadt nagyot tud ám vele ütni. volt hozzá szerencsém.

flexi és flexi között is van difi, én épp tervezek venni egyet. az eredeti flexiben nem is D=5mm kötél van, hanem egy lapos szalag.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#30999) philoxenia válasza bajnokpityu (#30998) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nyilván nem rendőrségi szájkosárra gondolok, amit direkt erre terveztek.
[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#31000) bajnokpityu válasza philoxenia (#30999) üzenetére


bajnokpityu
félisten

sima mezei fémkosár volt

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.