Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30969) HUTCHDB válasza bajnokpityu (#30968) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

En, mint kutyatarto, akinek egy zsebkutyaja van, kozteruletre csak porazon viszem ki a kutyat.
Az utcaban allandoan, rendszeresen egy hatalmas termetu labradort (vagy szeru fekete szinu kutyat) minden ovintezkedes nelkul engednek el, divatosan a gazdi hatan atvetve a poraz.
Szomszedsagban tobb 2-3 eves, es 8-10 eves gyerek is van, akik ugraloznak, tollasoznak, jatszanak, bandaznak az utcan.
Ma huzta fel az agyam ez a kornyeken lako fiatal holgy, aki a fentebb emlitett modon jarkal (nem setaltatja, hanem tole 5-10-20 meterre boklaszik az ebe) a kutyjaval az utcan.
Kulturaltan felszolitottam, kosse porazra, mert ez nem az a kornyek, ahol a kutyaja csak ugy szaladgalhat ossze vissza, hiszen veszelyezteti az itt lakokat.
Jott a valasz, mit kepzelek magamrol, ne en mondjam meg o mit csinalhat, majd ezzel parhuzamosan kb 30 meterre a vitank helyetol a kutya mar rottyintott is mas, gondosan karbantartott teruletere...

Szoval a kerdes az, szabad e egy kb 40 -50 kg-os, 60-70 cm marmagassagu kutyat az utcan (lako-piheno ovezet!) poraz, es szajkosar nelkul "setaltatni"? (Kell-e kulon szajkosar, vagy csak eleg a poraz?)

[ Szerkesztve ]

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.