Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16231) King Unique válasza sz_abel (#16228) üzenetére


King Unique
titán

Ha sérül a fájlrendszer/ partíció azonosító, akkor jelöli a Windows RAW fájlrendszerrel az adott partíciót. Viszont ennél az a rossz, h ezáltal akár a tartalma is sérülhet. RAW fájlrendszert sok minden okozhat, pl. nem megfelelő leválasztás az oprendszerből, érintkezési hibák, elégtelen táp miatt megszakadó adatkapcsolat, külső merevlemez vezérlése hibázik stb. De mondják azt is, h néha minden előzmény nélkül, random előfordul, h legyen dolga adatmentő szakiknak is... :D Bár nálad vsz az ACHI állítgatás is közrejátszott ebben.
A Linux beleláthat jó esetben a RAW-ba, de kimásolva, lehet hibásak lesznek a fájlok....Maradéktalanul, általában csak a profi adatmentő szoftverek, v problémásabb esetekben csak szakember, adatmentő cég képes laborban helyreállítani a tartalmat. Előbbi esetében is van, h 0.00 KB-osnak jelöl mentéskor néhány fájlt a program, amiket nem tud helyreállítani, bár külön szokott lenni RAW Files mappa is.

Fontos, h a mentendő drive-ra írni nem szabad és felesleges járatás is kerülendő. Van, aki azt tanácsolja, h először klónozni célszerű a RAW partíciót egy másik meghajtóra, mert az csak 1x olvassa végig a felületet. Míg az adatmentés 2x, mivel először végigszkenneli, másodjára történik a tényleges mentés. Bár ez inkább olyan meghajtóknál különösen fontos, ahol már maga a HDD is döglődik. Ezért célszerű ránézni HD Sentinellel a merevlemez állapotára, kondíció hogyan áll, nincsenek-e szektorhibák stb?

a.) Fentebb javasolt adatmentő szoftverek valamelyikével nekiesni és klónozni-kimenteni/ kimenteni külön drive-ra a tartalmat.
b.) Egy próbát megér a TestDisk is, hátha full helyre tudja állítani a partíciót.
c.) Meg lehet próbálni Ubuntu alól kimenteni, ha megy, de fennáll a veszélye, h lesz közte több sérült fájl is.

Bővebb iformációkért Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikot nézd meg, bár igyekeztem a lényeget összeszedni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.