Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15901) TeeJay válasza King Unique (#15896) üzenetére


TeeJay
félisten

sehogy nem lehet leállítani az Asmedia chipes külső házakban a vinyót?
win7 hdd remove patch sem segít? :D
izgis lehet kapásból kirántani :)

megnézem a chieftec 2,5" USB3 mibe kerül bár a Raidsonic nagyon tetszett főleg hogy fémházuk is van

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#15902) kimayi1


kimayi1
csendes tag

sziasztok olyan problémám van, hogy vettem egy eSATA kábelt és egy 120gb ssd vel rádugtam az alaplapomra és semmi reakció. ez olyan kábel ami elvileg áramot is ad. /esata to sata/ tud valaki segíteni? köszi

(#15903) Barcelona95 válasza madle (#15900) üzenetére


Barcelona95
tag

A WD honlapján csak a My Passport Ultra-t találom, az mennyiben különbözik a sima My Passport-tól?

Szeretek élni - és ez sok időt elvesz.

(#15904) madle válasza Barcelona95 (#15903) üzenetére


madle
őstag

Nem tudom, hogy mi a különbség, szerintem az egy régebbi széria lehet, én gyakorlatilag azt vettem meg, My Passport Ultra. Jobb minőségű vinyó van benne mint az Element-ben ha jól tudom, Azt hiszem WD Blue. Meg ehhez több minden jár, de ezt az oldalon látod is ha összehasonlítod a többi szériával.

(#15905) kimayi1 válasza kimayi1 (#15902) üzenetére


kimayi1
csendes tag

bocsi mindenkinek én H......e hát most jöttem rá, hogy csak sima esata csati van a lapomon!!!! nem power over!!!!! és várom a csodát!!!

(#15906) King Unique válasza Barcelona95 (#15903) üzenetére


King Unique
titán

Volt sima My Passport is (3 generáció), de az kifutott sorozat...most az Ultra és Ultra Metal modellek vannak "csak".

Összehasonlítás: [link], [link]

Kolléga tanácsát megfogadhatod, inkább My Passport Ultra, v esetleg a fémházas Metal, de az 1 TB+.

(#15901) TeeJay: lehet, ha ASM1051 chip van benne [link]. De az a baj, h az új rackekben már 1053/1153E chipek vannak, amikhez még nincs firmware... Ha vezérlőchip nem támogatja ezen funkciót, illetve firmware-ben nincs beállítva, akkor az a registry módosítás nem ér semmit.
Ok, nézd meg a rack topikban, illetve pár napon belül be lesz majd rakva egy, a fentiekhez hasonló átfogó teszt a Chieftec CEB-7025S rackről.

(#15902) kimayi1: igen eSATA csak adatot továbbít, adat+ táp = eSATAp, v más néven hibrid eSATA (EUHP). Tehát ilyen aljzat kell gépen is.

[ Szerkesztve ]

(#15907) mcs


mcs
veterán

Sziasztok!

WD My Passport Ultra mennyire számít strapabíró cuccnak? Most vettem jóárasítva 11500ért 500 gigásat, mert képtelen voltam kihagyni a lehetőséget. :DDD
Kis aranyos, mert 110k-val tudok rá írni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#15908) King Unique válasza mcs (#15907) üzenetére


King Unique
titán

Ja, épp előző hsz linkjeiben is tudnak ennyit a tesztek alapján.
Elvileg strapabírónak, megbízhatónak számít, de esetedben kérdés, újan, v használtan vetted, mert utóbbi esetben fontos, h mennyit futott (HDS SMART) :F

(#15909) mcs válasza King Unique (#15908) üzenetére


mcs
veterán

Teljesen újan Tescoban, csak már jó ideje nem vittek belőle, így lejjebb ment az ára. 100/100 kondíció és 2 év Expert garival. ;)

szerk.: eredetileg pendriveot akartam volna usb 3asat, de ez ennyiért szerintem jobban megérte nekem.

[ Szerkesztve ]

(#15910) King Unique válasza mcs (#15909) üzenetére


King Unique
titán

Értem az más...tacskóban szoktam én is látni, h ki vannak téve a WD-k, de általában túlárazottan, akkor ezek szerint jó üzletet csináltál. :K Amúgy meg 3 év garis, máshol megadják rá.

(#15911) mcs


mcs
veterán

Egy kis teszt régebbi HD Tune verzióval (ASRock B85M Pro4 lapról és usb 3ról):

[ Szerkesztve ]

(#15912) mcs válasza King Unique (#15910) üzenetére


mcs
veterán

Hát egy jó 3-4 ezerrel biztosan túloznak, de felhívták a figyelmemet rá, és kár lett volna otthagyni porosodni a pultban. :D

Az Expert levelére 2 év gar van írva, bár nem tudom, hogy a WD magyar képviselete hogy áll ehhez.

(#15913) Barcelona95 válasza King Unique (#15906) üzenetére


Barcelona95
tag

Köszönöm a segítséget, akkor a My Passport Ultra lesz a kiválasztott. :D

Szeretek élni - és ez sok időt elvesz.

(#15914) mcs válasza mcs (#15911) üzenetére


mcs
veterán

Saját magán belül 40 k a másolás. Nem semmi ahhoz viszonyítva, hogy az egykori 250es, 7200 fordulatos Samsung HD252HJ F1 vinyóm tudott átlagba 33at ugyanilyen helyzetben. :)

(#15915) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Véleményt kérnék a topik szakikjaitól, hogy egy Seagate Expansion ,1TB, 2.5", 5400 rpm, 8MB, USB 3.0-as cucc, 2 év garival, megér-e 18 ezer Ft-ot?
Előre is köszi a vélaményeket.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#15916) zsero


zsero
aktív tag

Valakinek el tudná mondani hogy mi a helyzet most a 2 vs. 3. év garival a WD My Passport Ultra szériánál?

A webáruházak fele 2 másik fele 3 évvel hirdeti. iPonnak írtam, mert a kék 3 év volt a többi 2, és azt válaszolták hogy az összes 2 évvel van. De vannak kisebb boltok akik 3-mal kínálják. Ez megbízható garancia?

A Metal mindenhol 3 évvel van, de annyit szerintem nem ér meg. Tudtok ajánlani olyan megbízható garanciális boltot, ahol 3 évvel adják a simát?

[ Szerkesztve ]

(#15917) Gedeon31 válasza zsero (#15916) üzenetére


Gedeon31
addikt

Ahol 2 év a garancia ott általában olcsóbb a termék és csak bolti garancia van.

(#15918) King Unique válasza pendre54 (#15915) üzenetére


King Unique
titán

Én annyira nem preferálom gyártóknál az ilyen alap, fapados modelleket, mert egyrészt semmi extra révén ennyi erővel meg lehetne venni külön a HDD-t és hozzá a házat. Másrészt ezeknél néha kicsit nagyobb a selejt kockázata, de Expansion Portable esetében pozitívum, h nem Seagate, hanem Samsung vinyó van benne, ami megbízhatóbb [Spinpoint M8/ ST1000LM014]
Tehát ennyi pénzért akár meg lehet venni ezt is, a célnak megfelel. :K
Azonban, kicsit drágábban egy aluházas Seagate Backup Plus Slim, valamint My Passport Ultra és Samsung M3 Portable is szóba jöhet, utóbbira mindenhol megadják a 3 év garit.

(#15916) zsero: hivatalosan 3 év garancia jár rá, dobozán és WD oldalán is a táblázatban annyi van feltüntetve a sima Ultra és a Metal esetében is [link]. Korábban voltak "sima" My Passportok, azokra volt 2 év gari, amikor megjelent az Ultra, ami prémium terméknek számított, már akkor is 3 évvel kínálták.
Az, h adott bolt/ webshop honnan szerzi be, a nagyker épp mennyi garanciát biztosít hozzá, v adott helyen épp csak bolti garanciát adnak, az más kérdés.... :U, de hivatalosan 3 év járna rá.
Illetve, ha bolt nem is adja meg, de WD mindenképpen, gyártói oldalon regisztrálva is leellenőrizhető, illetve szükség esetén, egy RMA ügyintézésnél mindenképpen a 3 éves időtartam számít.

(#15919) Vikus válasza King Unique (#15898) üzenetére


Vikus
tag

Megnéztem a "hivatalos leírást", de valahogy nem tudtam értelmezni..
Leszedtem ezt a HD Sentinel-t és... és nagy változások mentek végbe. Igazából azért, hogy megnézzem ezt az azonosítást, amit írtál.
Viszont nem tudom, hogy azért mert hozzáadtam a registry-hez - a mellékelt adatok alapján - /// egyébként csináltam egy txt fájlt, bemásoltam a szöveget, elmentettem, majd átneveztem, de megpróbáltam a másik módon is, leszedtem Zip-be, és azt adtam hozzá. (persze előtte eltávolítottam, csak többféleképpen is megpróbáltam, hátha.. :) ) /// vagy azért mert feltelepítettem a HD Sentinel-t, de így, hogy a háttérben fut, és a szokásos módon távolítottam el a vinyókat, Win 8 alatt, a Slim ugyanúgy áll le, mint XP alatt, szóval totálisan normálisan villog párszor, és kialszik a fénye (ugye itt annyi különbséggel, hogy kéken világít USB 3 miatt, XP alatt a régi gépen fehér, de teljesen mindegy.) és kihúzásnál nem "ciccen".. A sima 2 S-es alu is simán leáll, semmi "ciccenés", annyi, hogy a visszajelző led itt világít.

De a lényeg, hogy most hang nélkül leáll mindkettő!!!!!! :Y :)) szóval köszönöm a segítséged! Remélem most már megnyugodhatok, és nem kell félnem, hogy emiatt bekrepál.. :R :R :R :R :R

(#15920) King Unique válasza Vikus (#15919) üzenetére


King Unique
titán

Amúgy se kellett annyira félni emiatt, mert eleve a rendszerből való leválasztás a lényeg, de nyilván az sem utolsó dolog egy 2,5" esetében, h HDD hogyan áll le.
Nagyon érdekes, amit írsz, nem tudom HDS-nek ehhez mi köze lenne... :F Bár nálam szinte minden gépen alapból fent van, mert amúgy is ajánlott, de nem is figyelgettem annyira, h befolyásolná-e a leválasztási folyamatot. Sőt, mivel nálam alapból fent van, anno sima 8.0 alatt, a vinyó leállítás is csak adott registry érték hozzáadása után működött. Nálad, ha most leszednéd, megint nem állna le egyik se, az fura...?

Bár nem értem esetedben az okát, de az a lényeg, h működik. :K

(#15921) f4cg80


f4cg80
tag

Üdv mindenkinek!

A napokban vettem egy 4TB-os WD Elements usb3.0-s külső merevlemezt,leginkább médialejátszásra használnám,azonban akadt vele egy problémám: sem a samsung tv (ue40h5000),sem a Panasonic házimozi (SC-BTT460) nem ismeri fel. Laptopokon kiválóan működik,NTFS-re van formázva a hdd,tudna nekem valaki segíteni,hogy hogyan tudnám működésre bírni usb-s lejátszáshoz? Eddig 2tb-os verzióval semmi baja sem volt a lejátszóknak.
Előre is köszönöm a segítséget!

(#15922) King Unique válasza f4cg80 (#15921) üzenetére


King Unique
titán

Biztos, h WD Elements Desktop az, mert 4 TB+ csak My Book esetében van??

2 dolog lehet:
a.) TV nem ismeri fel külső vinyó vezérlőchipjét.
b.) TV nem tud kezelni 2 TB-nál nagyobb partíciót

Szerintem, mivel WD kompatibilitása jó szokott lenni, valamint legtöbb TV, médialejátszó esetében 2 TB a partíciókezelés limit, így vsz b. eset jöhet szóba. NTFS fájlrendszert meg nyilván már minden újabb ismeri.
Esetleg meg lehet próbálni 2 x 2 TB-os felosztást, mivel gyári külső vinyó, így USB vezérlő lehet MBR-nek emulálja kifelé, talán más eszköz is felismeri. De alapból ekkora merevlemezhez már GPT kell, abban, ha kétfelé osztod is, sok multimédia eszköz nem ismer mást, csak az MBR-t... Ha meg MBR-ként akarnád újrapartícionálni, ott 2,2 TB a teljes partíció megengedett mérete...

[ Szerkesztve ]

(#15923) Fluor


Fluor
csendes tag

Hali! Másfél éves 1TB-os my passport-nak sok az 5900 load/unload cycle count? 110 nap működési idő. TV-hez van használva, műsorfelvételhez. Köszi!

(#15924) King Unique válasza Fluor (#15923) üzenetére


King Unique
titán

Áh, ez még szinte semmi. Ha 59000 lenne még az is belefér, ha több 100k, v inkább 2 db 0-val több, az lenne az aggasztó.
Amúgy sok TV/ médialejátszó esetében, ha felveszel rá, utána PC-n nem lehet megnyitni a tartalmát, nálad engedi, látja a partíciót?

(#15925) oleee


oleee
tag

sziasztok!

külső merevlemezt szeretnék venni, ehhez kérném az ebben járatos fórumlakók segítségét!
ami fontos: 2 TB tárhely, megbízhatóság.
előny: usb 3.0, sebesség
amit nem tudok: ötletem sincs, mik lehetnek a hátrányai (ár? sebesség?), hogy külön tápos, vagy usbről működő legyen, mindenesetre kényelmi szempontból mondjuk, hogy külön táp nélkülit keresek, de nem zárom ki a másik megoldást se.
keresem a legjobb ár/érték arányú külső meghajtót ilyesmi paraméterekkel.

[ Szerkesztve ]

(#15926) Fluor válasza King Unique (#15924) üzenetére


Fluor
csendes tag

Nem látja. Csak a lemezkezelő meg a HD Sentinel.

(#15927) stojesz


stojesz
tag

Sziasztok,

Beállítottam használatra egy Samsung Spinpoint F3 1TB HDD-t egy Sharkoon külső házba. Megfelel leválasztási sorrendként, ha:
- először leválasztom a Windowsban a meghajtót,
- majd kihúzom az USB kábelt,
- végül lekapcsolom a főkapcsolót a külső házon?

Miután leválasztom és kihúzom az USB csatlakozót, a HDD még pörög, akkor áll le, ha a főkapcsolót kikapcsolom. Így kell működjön?

Köszönöm a segítséget!

Balázs

www.stojcsics.hu

(#15928) King Unique válasza oleee (#15925) üzenetére


King Unique
titán

A 2,5" vs 3,5" kérdést eleve előre el kell dönteni. Utóbbi nagyobb, külön külső tápot igényel. A 2,5" kisebb mérete lévén praktikusabb lehet bizonyos helyzetekben, de az USB tápellátás meg instabil néha, 3.0 javasolt a stabil áramellátáshoz. Persze 2.0-ban is elmennek az 5400-asok, de ott előfordulhat bizonyos gépeken, h 1 port nem, hanem 2 kell a stabil működéshez —►USB DV/ Y kábel használata.

Alapvetően kétféle (2,5") megoldás közül lehet választani: kiválasztási szempontok

a.) kompakt gyári külső merevlemez:
WD My Passport Ultra, esetleg fémházas Ultra Metal, Samsung M3 Portable, Transcend 25M3/ 25H3 stb., amik szóba jöhetnek.
Samsung elég olcsó, viszonylag jó is, de egy WD kiforrottabb, Transcendek ütésállóak stb., az alapján célszerű választani, milyen funkciók megléte a fontos, garancia és egyebek. Adaták is még elég olcsón vannak, 3 év garival, a legújabb HC500-as fémháza és full TV-s kompatibilitása miatt lehet jó választás.

b.) külön külső rack + HDD:
15 mm: IB-250StU3+BH15/ Delock 42477 + WD20NPVX / MQ01ABB200
9,5 mm: LC-25U3 Becrux / Delock 42486 / Raidsonic IB 268StU3 B / IB-273StU3 + ST2000LM003

[ Szerkesztve ]

(#15929) King Unique válasza stojesz (#15927) üzenetére


King Unique
titán

Ez megfelelő eljárás és sorrend :K
Áramtalanítás előtt, az oprendszerben való biztonságos leválasztásnál a HDD leállítása, a rackben lévő chiptől függ. [link] felső, [link] vagy a PCB alsó részén helyezkedik el
Ha JMicron [link], vagy ASMedia ASM1051 [link], akkor, vagy gyárilag támogatja ezen funkciót, vagy beállítható a firmware-ben. Ha 1053/1153E, akkor nem, mert ahhoz még nincs publikus firmware és MP Tool-ban sem lehet beleflashelni.

(#15926) Fluor: értem, HDS az természetesen látja. Lemezkezelőben milyen partíciónak mutatja, RAW, v egyéb??

(#15928): USB DV/ Y kábel helyett USB DC / Y kábel, elnézést a pontatlanság miatt... :B

[ Szerkesztve ]

(#15930) stojesz válasza King Unique (#15929) üzenetére


stojesz
tag

Köszönöm!

Akkor mindjárt a következő kérdés. Munkahelyen tökéletesen ment ez a kombó. Hazahoztam, bedugtam, rátettem a gépre, felpörög a vinyó, de semmit nem lát a gép. (A sajátom sem és a feleségemé sem.) A LED sem villog a házon. Egyébként pedig semmi szokatlan hang.

A ház kattanhatott meg? (Most bontottam ki a csomagból.)
A vinyónak ennyi? (Használtan vettem, de mindössze 16 napot futott, 35 leállítás volt benne a HDS szerint.)

Volt már hasonló tapasztalat valakinek korábban?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

www.stojcsics.hu

(#15931) King Unique válasza stojesz (#15930) üzenetére


King Unique
titán

Sok minden okozhat hasonlót....kábel, táp rendben van, minden megfelelően csatlakoztatva? Lehet akár rack hibája is, nyilván Sharkoon esetében is előfordulhat gyári selejt.
Ha HDD bekrepált volna, az gépbe téve derülhet ki. Olyan előfordul, h rackből kivéve, betéve a gépbe SATA-n, majd vissza rackbe, v csak másik OS-hez csatlakoztatva néha újra meghajtó betűjelet kell neki adni, meg egyebek. HDS felismeri, mit mond állapotára, illetve szállítás közben vinyót nem érte ütődés??

(#15932) stojesz válasza King Unique (#15931) üzenetére


stojesz
tag

Sem Linux Mint alatt nem látszik (Live módban), sem Windows 7 alatt. HDS sem látja.

Sajnos asztali gépem nincs és másik külső házam sem. Így nem tudom kipróbálni melegében, hogy a vinyó ment-e tönkre. Pörög egyébként a vinyó, tehát tápot kap. Viszont a merevlemez házon lévő LED nem villog, ahogy kéne neki villognia.

www.stojcsics.hu

(#15933) King Unique válasza stojesz (#15932) üzenetére


King Unique
titán

Kábel, belső SATA csatlakozás ok? De lehet a rack lesz hibás, ezt viszont egy másik vinyóval lehetne kideríteni, v mostani gépbe/ más rackbe téve. 3,5" rack topikban épp nemrég fogott ki vki egy Rapid-Case-t, amiben szintén nem ment a vinyó [link]. Hiába az egyik legjobb rack, de lehet ezt is elérte a tervezett elavulás...

(#15934) stojesz válasza King Unique (#15933) üzenetére


stojesz
tag

Igen, pont rábukkantam arra a beszélgetésre pár perce.
Elvileg minden ok, legalábbis semmi rendellenes nem látszik a házon belül. Sajnos másik 3,5-es vinyóm sincs. Talán holnap a munkahelyen sikerül kipróbálnom a vinyót is meg a rack-et is egy másik vinyóval.

Tervezett avulás? Egy alig pár órát futott háznál ilyen még ne legyen :-)

Köszönöm a tanácsokat!

www.stojcsics.hu

(#15935) King Unique válasza stojesz (#15934) üzenetére


King Unique
titán

Az lesz a legjobb, ott kiderül melyik a gyenge láncszem.
Igazából arra gondoltam, h részben amiatt is, manapság egyre több területen felhígult a termékminőség, korábban amíg HDD-k drágábbak voltak, sokszor megbízhatóbbak is. Utóbbi időben egyre olcsóbbak, de minőség is sokszor lefelé tendál...
Azt még megnéznéd, h tiedben milyen vezérlőchip van, JMicron, v ASMedia 1051/ 1x53 :F Lehet csak egy adott chipes sorozatnál fordul elő több selejt.

(#15936) stojesz válasza King Unique (#15935) üzenetére


stojesz
tag

Ugyanolyan, mint a másik problémás ház tulajáé, legalábbis a kép alapján. Tehát ASMedia.

www.stojcsics.hu

(#15937) King Unique válasza stojesz (#15936) üzenetére


King Unique
titán

Igen, de pontosan milyen chip, mert az a fontos és rá is van írva??

(#15938) stojesz válasza King Unique (#15937) üzenetére


stojesz
tag

Szétkaptam, megnéztem, ASMedia.
Gondolom az nem sok jót jelent, hogy a chipen, a SATA csatlakozón és még a házon is van filccel nyom. A többször visszaküldött cikkeket szokták így jelölni, ha jól tudom.

www.stojcsics.hu

(#15939) King Unique válasza stojesz (#15938) üzenetére


King Unique
titán

Pontos chipre lettem volna kíváncsi, mert az rá szokott lenni írva konkrétan.
Érdekes ez a megjelölés... lehet vmi gyári hibás racket akartak ismételtem elpasszolni...hol vetted?
Ha garis még, vidd vissza, mert fentebb elmondottak alapján kicsit rendellenes a működése.

[ Szerkesztve ]

(#15940) Fluor válasza King Unique (#15929) üzenetére


Fluor
csendes tag

A fájlrendszerhez nem ír semmit. Illetve üresnek látja, pedig van rajta adat.

(#15941) stojesz válasza King Unique (#15939) üzenetére


stojesz
tag

Az OLX-en hirdette egy fehérgyarmati illető. A papíron, amit küldött vele PC Univerzum Webáruház szerepel. Ez egy szimpla jótállási jegy, amit Ők nyomtattak. A NYÁK-on 2010.07 megjelölés szerepel. Vonzónak tűnt, mivel bontatlan és postaköltséggel együtt 6e volt. Küldöm vissza.
Attól tartok, hogy azért volt olcsóbb még bontatlanul is, mert ez talán valamilyen sokszor visszaküldött, nem feltétlen "A" kategóriás gyártásból származó termék. Marad az Edigital a 7.590-es árával és közeli garanciális ügyintézésével.

www.stojcsics.hu

(#15942) Cyphon


Cyphon
csendes tag

Sziasztok!

Megkerdezem itt is hatha van otletetek:

[link]

(#15943) stojesz válasza stojesz (#15941) üzenetére


stojesz
tag

No kipróbáltam újra a melóhelyen. Látott egy másik vinyót, sőt a saját Samsungomat is, amit otthon nem. Aztán elment megint a jel és ismeretlen USB eszközként kezelte, majd megint látta és végül eltűnt. Mindezt kb. 5 perc alatt. Valami kontaktprobléma lehet benne. Megy vissza a feladónak, mert nincs se türelmem, se időm kibogarászni, hogy mi lehet a gond.

www.stojcsics.hu

(#15944) King Unique válasza stojesz (#15941) üzenetére


King Unique
titán

Khm....na igen, ezt nem említetted, h honnan vetted, illetve vmi gyári selejtről lehet szó, még, ha "elméletileg" új is. Melóhelyi leírás is egyértelműen a rack hibáját támasztja alá. Szerintem pár ezresen ilyeneknél nem érdemes spórolni, jobb normális helyről megrendelni.

(#15942) Cyphon: ment válasz a másikban.

(#15945) noco79


noco79
tag

Üdv

Van egy Samsung S2 külső HDDm amit egyik napról a másikra nem ismer fel a laptop ( asszem crc hibát ir ki).....viszont a TV látja és le is játsza a rajta lévő filmeket.

Esetleg ötlet hogy mi lehet a hiba?

(#15946) stojesz válasza King Unique (#15944) üzenetére


stojesz
tag

Tanulópénz megfizetve.

Köszönöm a tippeket, ötleteket!

www.stojcsics.hu

(#15947) King Unique válasza noco79 (#15945) üzenetére


King Unique
titán

Kábelhiba (másik kábellel próbálva), illetve megfelelően illeszkedik mind2 végén az aljzatokba?
Windowsban lemezkezelő partíciót minek mutatja, nem RAW, eszközkezelőben ok, illetve HD Sentinel?

(#15948) noco79 válasza King Unique (#15947) üzenetére


noco79
tag

Illeszkedéssel nincs baj,a három USB egyikénél se akarja látni,se megnyitni a HDDt , eszközkezelőben megfelelően müködik , és particiónál G meghajtó........kábelt azt megpóbálom valahogy kideriteni.....

Gari van még rá pár hónap :)

köszi egyenlőre

[ Szerkesztve ]

(#15949) King Unique válasza noco79 (#15948) üzenetére


King Unique
titán

Most alapból nem ismeri fel, mert akkor az említett dolgok jöhetnek szóba, v csak fájlok stb. megnyitásánál, másolásánál ír crc hibát, mert utóbbit arra szokta?? Ezért kéne megnézni HDS-el, mert ha a SMART-ban vinyó attribútumai ok és csak adatátviteli hibák száma nőtt, akkor sanszos a kábel hibája. Vagy akár USB vezérlő is hibázhat, ami kezdeti jele lehet egy esetleges komolyabb hibának. Ha még garis és sokszor előfordul kábelcsere után is, érdemes lenne cseréltetni.

[ Szerkesztve ]

(#15950) benzingoz


benzingoz
csendes tag

Sziasztok!

1 vagy inkább 1.5 Terrás külső HDD-t szeretnék 25 000 Ft-ig ami megbízható... :) Mindenféle céra szeretném használni. Ezt néztem ki:
[1.5TB Samsung 2.5" M3 (STSHX-M151TCB)]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.