Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15101) King Unique válasza dethroner (#15100) üzenetére


King Unique
titán

Hát az tényleg ősrégi... :K
Milyen vinyó van benne, esetleg egy HDS SMART screenshot decimális mezővel? Csak úgy érdekelne.

Az a baj, h a PC, notebookon való működés az elsődleges és elvárt, ezekkel a külső multimédiás cuccokkal mindig bizonytalan az egész...
Nem tudom anno milyen programokat mellékeltek hozzá, v innen melyik kompatibilis vele és az újabb rendszerekkel, de vsz itt lehet beállítani az üresjárati kikapcsolási időt. Ha lehet és nem biztos, h PC kívül más eszközön is működni fog...

+ Azt ugye tudod, hogy ha felveszel rá TV-vel, set top box-szal, akkor az olyan partíciót kreál rá, ami PC-n nem lesz megjeleníthető, csak az adott multimédia eszközön...tehát erre a célra,v csinálsz rá egy másik partíciót, v eleve külön adattárat fenntartani ennek.

[ Szerkesztve ]

(#15102) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15101) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Ide is felteszek egy kérdést,ez inkább ide illik.
Mint említettem,van két előlapi USB 2 portom.
Mindkettőre rácsatlakoztattam egy-egy My Passport HDD-t(egy 2 TB-osat és egy 1 TB-osat).
Elkezdtem másolni a 2 TB-osról kb.500 GB tartalmú fájlt,mondom,átcsoportosítom.
Kiírta,hogy kb.7 óra hossza valamennyi idő alatt végez vele,gondoltam várok valamennyit,hátha lecsökken az időmennyiség,de 10 perc múlva is annyi volt.
Meguntam,és befejeztettem vele,rámentem arra,hogy"mégse"(Windows intézővel másolok).
Az átmásolt fájlokat kitöröltem.

Csak az lenne a kérdés,hogy egyik ismerősöm ilyenkor mindig türelmesen szokott várni,míg átmásolja az összes cuccot,nehogy baj legyen belőle.
Ennek a várásnak van értelme?

(#15103) King Unique válasza Kezdő vagyok (#15102) üzenetére


King Unique
titán

Nem értem igazán a kérdést, 500 GB adatnál USB 2.0-án mire számítottál :F

Elvileg, ha megszakítod, az se gond, mármint külső HDD-re nézve, adatoknak már annál inkább, d ha törölted őket úgyis, akkor mindegy. A firmware frissítést, teljes formázást nem szabad megszakítani, mert az árt külső vinyónak, és mindig biztonságosan kell leválasztani. Megszakított másolásnál lehet maradt a cache-be vmi beragdt folyamat, ha esetleg nem engedné leválasztani, akkor pl. Unlocker programmal fel kell oldani.

[ Szerkesztve ]

(#15104) -Dave-


-Dave-
csendes tag

Üdvözletem

2.5"-s HDD-hez keresek külső tárolót, és érdeklődnék, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb. Keresgélés alapján 4-et találtam ami elfogadhatónak néz ki:
LCPower
Delock
Connectland
RaidSonic

Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Persze alternatívákat is szívesen fogadok.
Előre is köszönöm a segítséget.

(#15105) baandii


baandii
senior tag

sziasztok!

használ esetleg vki dokkolót? egy 2,5" ( 1 TB ) és egy 3,5" ( 2 TB ) pároshoz kinéztem egy ilyet...esetleg vmi vélemény? innen néztem ki, elég nagy a választék, más jobb választás lenne?

a válaszolóknak előre is köszönet!

(#15106) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15103) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

A megszakítás volt a kérdés,köszi a választ!

(#15107) King Unique válasza -Dave- (#15104) üzenetére


King Unique
titán

Igazából van külön topikja is a dolognak: Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja, uccsó fél-1 oldalon szerinten bőven találsz használható alternatívát.
Ebből a listából az LC Power és a Delock volt tesztelve, mind2 jó végülis, de előbbi háza aszem pattintós, utóbbinál meg szivacs ékeli ki hátulról a HDD-t, ami elmegy, de nem az igazi. Jobb a fix, csavaros vinyó rögzítés, mint amilyen a Raidsonic Icy Box IB-268StU3-B is van, ára is jó [link]. Illetve LC-be a Becrux is jó választás.

De sok racknél az volt a gond (ha ez neked gond), h nem állította le a HDD-t üresjáratban és leválasztáskor, max, ha megmókolták a firmware-rét. Azt nem írtad, h milyen HDD kerülne bele, mert 9,5 mm vastagot tud a legtöbb kezelni, persze akad amibe ennél vastagabb is belemegy.

[ Szerkesztve ]

(#15108) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15107) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

A Windows 7-es topicban említett új WD Smartware program alkalmas lesz WD My Passport Ultra fogadására?

(#15109) King Unique válasza Kezdő vagyok (#15108) üzenetére


King Unique
titán

Mért ne lenne alkalmas? Meg természetesen, azokra is rá vannak téve gyárilag a telepítők.

(#15110) Viki84 válasza King Unique (#15099) üzenetére


Viki84
tag

A gyári rövid kábellel megy. Egyelőre ennyit tudok. Továbbiak folyamatban.

(#15111) Viki84 válasza King Unique (#15099) üzenetére


Viki84
tag

Egy másik gép usb2-es portjában ment a hosszabbítóval is. De elméletileg a másik gépnek, amiben nem ment, annak sincs semmi baja. HD Sentinel 100%-osnak írja. Mit kellene néznem Sentinelben?

(#15112) King Unique válasza Viki84 (#15111) üzenetére


King Unique
titán

Akkor megvan mi a probléma, annak a bizonyos gépnek az USB portja(i), ha már másikon kifogástalanul működött rövid, hosszú kábellel is, igaz előbbin is röviddel.
Egyébként mit jelent az, h "nem megy", nem nézted meg, amiket kértem: azon a gépen hosszú kábelt használva is felpörög a HDD benne, eszköz/ - lemezkezelő látja olyankor a rendszerben stb?
Lehet pusztán csak arról van szó,hogy az adott gép gyatrább minőségű áramleadás terén, lehet gyengébb tápegység miatt, v ha sok USB eszköz van dugva a portokba, akkor sávszélesség mellett a portokra jutó áram is jobban megoszlik és a hosszabb vezeték nagyobb ellenállása miatti áramesést már nem tudja megfelelően kompenzálni stb.

[ Szerkesztve ]

(#15113) Viki84 válasza King Unique (#15112) üzenetére


Viki84
tag

1. gép: a gyári kábellel működik a vinyó, HD Sentinel részletes önteszt hibátlanul lefutott. 60cm-es hosszabbítón keresztül meg sem nyikkan, a 6 usb port egyikében sem, más usb eszköz nem volt a gépbe bedugva. ASUS PC Probe egyébként az 5V-os ágra 4,999-et ír, ha ez számít az usb tápellátásával kapcsolatban.
2. gép: gyári kábel + 60cm-es hosszabbítóval működik.
Sajnos per pillanat hosszabbal nem tudtam kipróbálni.
A HD Sentinel teszt közben 48 fokig ment fel a hősmérséklet, ez normális hőfok?

[ Szerkesztve ]

(#15114) King Unique válasza Viki84 (#15113) üzenetére


King Unique
titán

1. gépen meg sem nyikkan, azt jelenti, abszolút nem pörög fel, rendszerben sem látszik sehol?
Akkor egyértelműen nem kap elegendő tápot. Hosszabbítós megoldás alatt mit értesz, h a gyári A apa - Micro-B apa előbbi feléhez hozzá van toldva egy A anya - A apa 60 cm-es USB kábel (45+60 cm), vagy 60 cm A-Micro-B USB3 kábel :F Néha jobb 1 db kábellel megoldani, mert a több, eltérő minőségű is esetleg bekavarhat gyengébb tápos, alaplapos gépeken.
Egyébként ennyi feszültség eltérés belefér, áramerősség is fontos, h 0,5 A legalább meglegyen.
Nilván most nyáron hajtva őket, főleg műanyag házban, természetes, h jobban melegszenek, a lényeg, h 50°C fölé tartósan ne menjen, de 35-45°C között a legjobb.

Abban a gépben lesz vsz a hiba, mást nem tudok mondani, mint hogy az OTG-hez hasonló "Y elosztó" féleséget tenni a végére [link] és minél kevesebb kábeldarabból megoldani azon a gépen.

(#15115) Viki84 válasza King Unique (#15114) üzenetére


Viki84
tag

Igen, a meg sem nyikkan azt jelenti. LED sem világít rajta. Mintha be sem lenne dugva.
A hosszabbítós megoldás a gyári 45cm+60 cm A anya A apa.

Kezdek megnyugodni, hogy a Passporttal nincs baj. Csak csodálkozom, hogy azzal a rövidke 60 cm-es toldással sem megy 1. gépen, pedig még soha semmi gond nem volt a géppel.

Egyébként használaton kívül tanácsos kihúzni a gépből? Nem használnák napi szinten.

(#15116) King Unique válasza Viki84 (#15115) üzenetére


King Unique
titán

LED sem világít az fura, mert azért annyi áramot ad gondolom, h azt megvillantsa, ha már motort nem is...de innen távolról nehéz kiszűrni, h most azon gép USB portjával van-e baj, v azzal a kábel párosítással (máshol jó). Esetleg azon meg lehet próbálni azt az Y módszert, amit előbb vetettem fel, v egyben venni egy gyárinál hosszabb USB3 A - Micro-B kábelt hozzá, bár lehet utóbbival se menne..

Ha HDS-ben önteszt hiba nélkül lefut és SMART-ban sem jelez problémát, illetve másik gépen pöccre indul, akkor igen, biztos jó a Passport. :K

Egy 2,5"-ost igen :K , minden egyes bekapcsoláskor ráadja a gép az USB portra az áramot, v ahol, ha olyan a boot sorrend BIOS-ban, akkor arról próbál meg betölteni stb...meg eleve sem jó annyira, h feleslegesen jár.
3,5"-os megoldásoknál, ahol van a házon külön be-ki kapcsoló, azoknál maradhat nyugodtan rajtahagyva.

[ Szerkesztve ]

(#15117) Viki84 válasza King Unique (#15116) üzenetére


Viki84
tag

Igen, még egy LED villanást sem produkál. Találtam egy kis 10 centis usb apa-anya kábelt, azon led világít, de sajátgépben nem látszik. Szóval gondolom usb port gond. De eddig scanner, nyomtató, minden kifogástalanul működött. Van valami tesztprogram erre?

(#15118) King Unique válasza Viki84 (#15117) üzenetére


King Unique
titán

kb. 45+10= 55 cm kábelhossz nem kellene, h problémát jelentsen, de igazából a 2 különálló db se annyira. Pont kipróbáltam most egy korábbi generációs USB3-as Passporttal, ami még 3 tányéros (kicsit többet eszik), mint az új 2 tányéros Ultra és a hozzá toldott kb. 80 cm-es kábellel is simán ment PC hátlapi és notebook 1 db USB 2.0 portjában.

Tehát vsz esetedben azzal a géppel lesz vmi gond USB áramleadás terén, scanner, nyomtató megint más, azoknak saját külön tápja van és USB-n csak kommunikálnak a géppel...Vannak akár kínai kütyük arra, h lehessen mérni USB-n átfolyó feszültséget és áramerősséget [link], de felesleges vele szórakozni. Ha más gépen kifogástalanul megy, akkor ennek alaplapja xar ilyen téren, v gyenge a tápegység stb.

[ Szerkesztve ]

(#15119) Viki84 válasza King Unique (#15118) üzenetére


Viki84
tag

Igen, utána rájöttem, hogy hülyeséget írtam, mert ilyen szempontból a többi usb-s cucc nem mérvadó.
Ilyen kütyükkel nem fogok szórakozni. Már csak az a kérdés, hogy ebben a gépben a gyári 45 cm-es kábellel biztonságosan használható-e vagy kárt tesz a vinyóban?

(#15120) -Dave- válasza King Unique (#15107) üzenetére


-Dave-
csendes tag

Igaz, elnézést a topik tévesztésért, de azért köszönöm segítséged, így is előbbre jutottam ;)

(#15121) King Unique válasza Viki84 (#15119) üzenetére


King Unique
titán

Azt nem tudom biztosan... :N , minden esetre az, h hátlapi portban nem sokkal hosszabb kábellel nem megy el rajta, nem túl kecsegtető...
Használatkor meg kell nézni, h rádugva egyből felpörög-e, megjelenik a rendszerben, v küszködik vele egy ideig (kattog), illetve pl. HD Sentinel 3. Spin Up Time attribútumát megnézve, eltér e nagyon (több) a korábbiaktól az aktuális érték?
Szerintem, ha gyári kábellel megy rendesen, akkor nagy gond nem lehet, de adatmentő és HDD szakik USB2-ben erősen ajánlják az Y kábelt, max veszel egyet hozzá, biztos, ami biztos alapon. USB3 port már lényegesen jobb e téren, ott nem kell, sőt még 2,5" 7200-asok is mennek róla.

[ Szerkesztve ]

(#15122) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

Na,szóval ma megérkezett a rendelésem:
[link]

[link]

Egy-egy darab.
A WD My Passport ultrával teljesen meg vagyok elégedve,a Transcendhez meglepő módon nem adtak Y-kábelt,csak olyat,mint amit a WD-hez adnak,viszont azzal is kifogástalanul működik.

Viszont a biztonságos eltávolítás gomb nem működik,legalábbis Windows 7 alatt.(Mármint a Transcendnél.)
Gondolom,ehhez is kellene registry módosítás.
Másik meglepetés,hogy a Transcend FAT32-re volt formázva megérkezésekor,ami most gyorsformázással NTFS-é alakítottam.
Egyenlőre a biztonság kedvéért úgy vettem le a gépről,hogy kikapcsoltam a számítógépet.
,hiszen egyébként pörögne.
Határozottan jó véleménnyel vagyok mindkét HDD-ről,de sok pénzem bánta...

Köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#15123) King Unique válasza Kezdő vagyok (#15122) üzenetére


King Unique
titán

Nem mondom, jól bevásároltál.... :C Mennyi 2,5" külső vinyód van már 3 WD + ez a 2, akkor ez most egy darabig elég kell, h legyen... :K

Garit mennyit adtak rájuk, mert egyébként 3 év járna mindkettőre??
Transcendnél variálnak ezt, azt, az 1 TB-oshoz még adnak, de manapság pont USB 3.0 miatt hanyagolják sok esetben, mert úgy vannak vele, az elegendő tápot biztosít nekik. Azért mondjuk fura, h a kisebbhez képest a 2 TB-os Transcendben elvileg 4 tányéros (Toshiba?) vinyó van, ami többet eszik kicsivel, de csak szimpla kábel jár hozzá, igaz Passporthoz is...
Adata, Transcend, Verbatim még mindig sok külső vinyóját FAT32 partícióval kínálja, de csak azért, h rá tudják írni a dobozára, h Linux-Mac-Windows kompatibilitás, mert amúgy ekkora méreteknél már semmi értelme... :N és más számtalan átjárási mód az eltérő rendszerek között.

25H3-nál az a gomb elvileg auto backupot indítja el, ha fel van telepítve a Transcend programja, lehet leválasztáshoz is fel kell, v többször kell megnyomni.
WD.k esetében ugye Quick View-ben le tudod választani a tálcán, viszont, ha másiknál mégse működik olyan problémamentesen ez a gombos leválasztás, akkor a registry módosítást kell alkalmazni.

Elvileg, ha nem áll le a pörgés leválasztás után, 2 eset lehetséges:
- jobbik: kihúzva a kábelt USB portból, halkan leáll motor is, mintha csak az oprendszer adta volna ki vezérlőnek a parancsot.
- rosszabbik: kényszerleállítás, hirtelelen árammegvonásra --->kattanás, ez az ami kevésbé tesz jót a HDD-nek.
Sőt, van, h utóbbi esetben, géppel együtt leállítva se az igazi, kattan egyet...

Ennyivel azért nem úszod meg :N , ha belefér idődbe és még nincsenek telemásolva, tudnál pár tesztet csinálni mindkettőről, egy ehhez hasonlót [link], illetve HD Sentinel--->Információk--->Lemez tuljadonságok és Lemez információk részről dobhatnál egy screenshotot róluk. :R

[ Szerkesztve ]

(#15124) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15123) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Hát van már egy pár darab...
Milyen portable progival lehet ezt a tesztet lefuttatni?

(#15125) King Unique válasza Kezdő vagyok (#15124) üzenetére


King Unique
titán

Amit láttál az adott hsz-ben, mind3 proginak portable verziója, CrystalDiskmark-nál közvetlenül a gyártó oldaláról elérhető, Atto Disk Benchmark oldalán regisztrálni kell a letöltéshez, de rákeresel, elérhető máshol is és portable [link].
HD Tune shareware és telepíteni kell [link], de van portable verziója annak is...
HD Tune mképp kéne, Atto is jó, ha belefér, akkor Crystal is.

(#15126) Nagynozi


Nagynozi
aktív tag

Vettem ma egy WD My Passport Ultra külső merevlemezt, ami USB 3.0-ás. Nekem egy első szériás Core i7 alapú gépem van, az alaplap csak USB 2.0-át támogat. Láttam 3 ezer Ft körül PCI-e USB3.0 bővítő kártyákat. Érdemes befektetni egy ilyenbe, teljes értékű USB 3.0-ként fog üzemelni?

Most 30mb/s-mmal tudom írni a merevlemezt....

[ Szerkesztve ]

(#15127) King Unique válasza Nagynozi (#15126) üzenetére


King Unique
titán

Igen, mert elvileg 3x akkora sebességre képes [link] :K
Viszont a megfelelő kártya kiválasztása, mindig kényes kérdés...WD-k a Fresco Logic USB3 vezérlős alaplapokat, kártyákat nem szeretik aszem. Legtöbb bővítőkártya általában NEC, VIA, ASMedia chipes szokott lenni, talán ezekkel nem lesz gond.
Na, meg persze fontos, h ha Win7 az oprendszer, akkor USB3 driverből érdemes mindig a legfrissebbet felrakni, Win8 meg alapból már tartalmazza.

Tehát működőképes megoldás a bővítőkártya, általában szokta is hozni az elvárt értékeket, viszont azért a natív alaplapi USB3 támogatás mégiscsak a legstabilabb.

UI.: USB3 portot megnövelt áramleadás (5 V, 900 mA) miatt is érdemes használni külső vinyókhoz, mert az USB2 (5 v, 500 mA) mindig is szűkös volt...PC utóbbinál érdemes hátlapi portba dugni őket, bár jobb gépházak esetén, az előlapi portok is megfelelőek szoktak lenni ilyen szempontból.

(#15128) Kezdő vagyok : akár még onnan is lehet, mivel portable, de nem szükséges :N , gépen vmi mappába kibontod, berakod őket, aztán mehet a teszt, a javasolt módon, persze csak, ha tudsz USB3-ban, mert az lenne a lényeg.

[ Szerkesztve ]

(#15128) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15125) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Ha jól értem,akkor ezeket a portable cuccokat rá kell másolni a külső USB HDD-re,és csak símán elindítani őket?

(#15129) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15127) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Hát ez a gond,hogy USB 3 nem működik nálam. :((

A HDS portable is csak 30 napig használható(ezt írja ki a program az indításkor).

Ha elalszik a külső HDD(Transcend),akkor esetleg már lehúzható a működő számítógépről?
Még világítani sem világít semmi LED akkor rajta.

Mivel úgy veszem észre,hogy a rajta levő gomb gyakorlatilag nem funkcionál a Transcenden,szerinted szóljak a cégnek,ahol vettem?

[ Szerkesztve ]

(#15130) Kezdő vagyok válasza Kezdő vagyok (#15129) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

A Transcend-et a Windows 7-el formáztam meg,az jó lesz úgy?

(#15131) King Unique válasza Kezdő vagyok (#15129) üzenetére


King Unique
titán

Akár alvás (motor leállás) nélkül is kihúzható, ha előtte le lett választva a rendszerről, nyilván a "kattanásos eset" nem a legjobb, de ha kivárod alvó módot, akkor az a legjobb. Illetve, ha registryben megcsinálod azt a kicsike módosítást, akkor vélhetően Transcendnél is működni fog.

Nem tudom pontosan hogyan funkcionál az a gomb :N , én mért ott néztem egyet, h a tied WD vinyós és szimpla kábeles, holotta hivatalos teszteken Toshiba volt a 2 TB-osba is és Y kábellel adták...eléggé variálják a kiszerelést.
Az a gomb eredetileg a backup funkciót, programját indítja el, felraktad a progit, működik vele :F
Biztonságos leválasztás, h pontosan hogyan, többszöri megnyomásra, v a programban átállítva vmit érhető-e el azt nem tudom...
Ha Win7-tel formáztad NTFS-re, megfelelő lesz nyilván.

[ Szerkesztve ]

(#15132) King Unique válasza Kezdő vagyok (#15129) üzenetére


King Unique
titán

One Touch gombbal kapcsolatban egyrészt, amit fentebb mondtam, meg kéne nézni, h megnyomására indul-e a feltelepített Backup program??
Másrészt én leírásokból azt vettem ki, h ez a gomb az újracsatlakoztatásra való...vagyis, ha leválasztod biztonságosan a tálcán, akkor ugye, h újra használni tudd, ki kell húzni a kábelt, majd visszadugni. Hasonló ez, mint az USB Safely Remove szoftver.. Ez a procedúra kerülhető meg elvileg ezzel a gombbal, ez működik :F
Tehát csak akkor érdemes reklamálni, ha fentebb említett 2 funkció alapban nem működik a gombbal.

Vagyis a "teljes", motort is leállító leválasztáshoz alkalmazni kell a registry módosítást is esetedben.

[ Szerkesztve ]

(#15133) Viki84 válasza King Unique (#15121) üzenetére


Viki84
tag

Annak ellenére, hogy semmilyen hosszabbító nem tetszik neki, a gyári kábelen kifogástalanul működik. Egyből felpörög, Sentinel Spin up time is rendben, a Sentinel részletes önteszt is ott futott le.
Köszönöm a segítségedet!

(#15134) King Unique válasza Viki84 (#15133) üzenetére


King Unique
titán

Általában azért adnak ilyen rövid kábeleket 2,5" külsőkhöz, h ne legyen nagy ellenállás és minél kevésbé csökkenjen az áramerősség, feszültség.
Azért jobb gépeken, a picit hosszabb kábel sem akadály, főleg hátlapi portokban nem.
Olyanról korábban is lehetett hallani, h bizonyos külső vinyók, csak a gyári kábellel voltak hajlandóak működni, de a WD nem feltétlen ilyen, illetve azokban az esetekben vsz a hosszabb kábel okozta a gondot, v gyengébb minőség, leárnyékolás stb. kérdése.

Ha majd közeljövőben netán sor kerül rá, kíváncsi lennék egy Y kábellel menne-e azon a gépen?

[ Szerkesztve ]

(#15135) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15132) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Bocsi,többször elolvastam,de nem értem.
Ha újracsatlakoztatásra való,akkor le kellene állítani a merevlemez pörgését,nem?
Tudnád linkelni ezt a registry módosító dolgot?
Azt a változatot,hogy ne nekem kelljen állítgatni az értékeket.
Köszi előre is!

(#15136) King Unique válasza Kezdő vagyok (#15135) üzenetére


King Unique
titán

Leírtam a választ, csak ismételni tudom magamat...
Tehát, leválasztod Windowsban, az, h hogyan áll, pörgést leállítja-e, v sem, az egy dolog. Ez a gomb arra, h miután leválasztottad rendszerről és még be van dugva a kábel, a csatlakozó kihúzása és újbóli bedugása nélkül (alapból ez az eljárás ismételt csatlakoztatáshoz) ismét használatba tudd venni. Ha kipróbálod esetleg a fentebb linkelt (fizetős, de trial is van) programot, az is többek között ezt tudja.
Ez működik nálad, illetve a backup rész :F

A kért registry módosító patch: > > > [link] < < <
Kibontod, lefuttatod, esetleg jobb klikk "futtatás rendszergazdaként" ---> gép restart ----> utána működnie kell.

[ Szerkesztve ]

(#15137) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15136) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Akkor ha ez működik,újból olyan jelenségnek kellene jelentkeznie,mintha most dugtam volna rá a gépre,nem?
Ilyen nem jön elő.
Köszi a patchet.

(#15138) Kezdő vagyok válasza Kezdő vagyok (#15137) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Érdekesség:sehol egy szó sincs a használati útmutatóban arról,hogy ez a gomb a biztonságos leválasztást szolgálná!

[link]

Letöltöttem és kipróbáltam egy programot a Transcend oldaláról,de semmi eredménye:

"Enable Power Off After SafeRemove"

Először egy másik típusét sikerült feltenni,én nagyeszű,aztán a jót,de szerintem mindkettő egyforma.
Újraindítást kért,de változás semmi.

[ Szerkesztve ]

(#15139) King Unique válasza Kezdő vagyok (#15137) üzenetére


King Unique
titán

Igen , elvileg erre való, mintha újracsatlakoztattad volna, azt lehet vele elérni kábel kihúzás, újra bedugás nélkül. :K Nálad ez abszolút nem működik, backup program sem indul el??

Backup-hoz elvileg Transcend Elite programot kell feltenni, az újracsatlakoztatáshoz meg a Enable Power Off After SafeRemove kis progit, drivert, ha nem lennének alapból rajta a külső vinyón. Így márpedig működnie kéne...

(#15140) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15139) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Akkor viszont nem működik,hiába nyomogatom.
A Backup programot meg ezért nem teszem fel,főleg hogy a használatiban ennél a modellnél egy szó sincs,hogy tudná ezt a le-fel csatlakoztatás dolgot.

Ez a modellszámom:TS2TSJ25H3P

[ Szerkesztve ]

(#15141) King Unique válasza Kezdő vagyok (#15140) üzenetére


King Unique
titán

Ezt most már végképp nem értem...
Felraktad rendesen a 2 linket programot (utána gondolom restart), azok nélkül hogyan akarsz meggyőződni róla, h működnek-e a funkciók, gombnyomásra...? :U
Ráadásul backupnak nem is ahhoz van köze, hanem az újracsatlakoztatáshoz, az a kis pár 100 KB-os vmit kell feltenni, előző csak magát az Elite-et indítja gomnyomásra, gondolom, ha be van állítva, akkor mentést is.
Használatiban nem írják egy dolog, de gyártó oldalán említi, h arra is lehet használni (nem mintha akkora nagy dolog lennne), hivatalos tesztekben is kitérnek rá.

Ezeket azért jó lenne nomálisan letesztelni, mert mivel külső HDD hibátlan, és nem tisztázott, h nálad a gomb mért is nem funkcionál, egy ilyennel elhajt a bolt is...

[ Szerkesztve ]

(#15142) Eduardo89


Eduardo89
aktív tag

Üdv!

Van egy használaton kívüli IDE-s Maxtor STM 3250820A 250Gb-s winyóm.
Nem mai darab de hibátlan és egy darab hibás vagy gyenge szektor sincs rajta. Adatmentésre használnám heti max150-200megányi doksi amit mentenék és ehez kellene nekem egy külső rack. Na már most gondoltam ha veszek olyat veszek ami kezel IDE-s és SATA-s winyót is.

Ki is néztem egyet de fogalmam nincs róla, hogy mennyire megbízható és időtálló darab.
Erről lenne szó -> Connectland External Enclosure

Érdemes ebbe belefogni vagy inkább próbáljam meg eladni a Maxtort és az árából vegyek egy WD Green-t (nem vagyok kibékülve a greenekkel de a heti egyszeri használatot bírná tartósan úgy gondolom) és egy komolyabb racket ? :F

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html

(#15143) King Unique válasza Eduardo89 (#15142) üzenetére


King Unique
titán

Nem mai vinyó az tény...az is hibátlan, mképp pozitívum, de kérdés mennyire van elhasználva, mennyi üzemóra stb. van benne :F Egy HD Sentinel SMART táblára decimális adatmezővel kíváncsi lennék.
Van a témának külön topikja, Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja címmel, ott 3,5" IDE házban, ez a König, ami kipróbált és ajánlott, de ez csak IDE-t tud. Lehet nem rossz és a célnak megfelelne ez a Connectland is, de tapasztalat nem igazán van vele kapcsolatban.
Illetve legtöbb 3,5" rackhez 12 V-os, 1,5 - 2 A-es tápegységet adnak, a régi IDE vinyók fogyasztása nagyobb, Maxtoré felpörgéskor 2,8 W HDS szerint [link], bár címkéje alapján kevesebb [link], tehát elvileg az is ok lehet.

Másik megoldás, venni egy új SATA-s vinyót, a WD Red (min 1 TB, v nagyobb) ajánlott inkább Green helyett, illetve a Sharkoon Rapidcase USB 3.0 házként, de ez így vsz többe kerülne, de biztosabb megoldás lenne.
Tehát rendelkezésre álló kerettől függ minden, illetve, h a Maxtor mennyit futott, meddig bírná és neked mekkora tárhelyre van szükséged.

(#15144) King Unique válasza King Unique (#15141) üzenetére


King Unique
titán

Pontosítanám az előzőeket, én is :B , de te is jobban utánanézhettél volna a dolognak (user manual 9.old)...

One Touch Backup gomb: csak akkor működik, ha fel van telepítve az Elite program és abban be van állítva a mentési útvonal. Akkor megnyomva valóban elindul a program és a mentés is elvileg.

Quick Reconnect gomb:: a korábban linkelt Enable Power Off After SafeRemove kis patch nem tudom konkrétan erre a funkció milyen hatással van :F , de elvileg csak lefut egy parancssor és restartot kér. Szerintem, ahogy a nevéban is benne van, ez a biztonságos leválasztás után, a portokról elveszi az áramot, amit te is kerestél eredetileg. Hasonló megoldás lehet, mint a "mi registry fájlunk", bár kipróbálva én ott nem találtam utána módosítást, vsz máshova épül be és lehet csak Transcend külső HDD-knél hatásos.
Tehát, ha a registrys dolgot még nem csináltad meg, akkor érdemes lenne ezt is kipróbálni, ha igen, max átmentileg eltávolítod a HubG kulcsot (majd restart) és ezzel próbálod ki.
Maga a gomb eredeti - újracsatlakoztatás - funkciója, nem tudom pontosan hogyan működik, h leválasztás után a motornak még pörögnie kell és csak oprendszerrel létesít újra kapcsolatot, v ezen felül megnyomásra kiadja a vezérlőnek, h pörgesse is fel újra a vinyót...? Illetve az Elite és ezt a kis programot feltéve egyáltalán működik-e, de ennek kiderítése, tesztelése már a te feladatod.

+ van ezekhez firmware frissítési lehetőség is (StoreJet Firmware Update Utility), ami pont erról szól, h újracsatolja az eszközt a gomb megnyomása után. Ezt érdemes lenne kipróbálni, igaz a firmware 2013-as, tieden nem tudom milyen van, de ha régebbi verziü, akkor akár ez is okozhatja a hiányosságot.

Én ennyit tudtam ebben segíteni, többet nem tudok egyelőre hozzáfűzni. :N

[ Szerkesztve ]

(#15145) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15144) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Köszi a segítséget!
"Enable Power Off After SafeRemove":mint írtam,tegnap feltettem,parancssor jött elő,majd újraindítást kért,amit megtettem,de a helyzet változatlan.

Elolvastam a használatiban,és arra jutottam,hogy a fentebb említett biztonságos leválasztáshoz ez a program nem szükségeltetik(mármint a backup).
Tehát úgy értem,ha fel van téve ez a backup program,attól még szerintem nem fog biztonságosan leválasztódni a HDD.

Itt szeretném megragadni az alkalmat,a hozzám való türelmedért,segítségért,amit adtál irányomban,hogy mindezeket nagyon megköszönjem! :R :R :R

(#15146) King Unique válasza Kezdő vagyok (#15145) üzenetére


King Unique
titán

Azért írtam, h tedd fel mind2-t, backupot (+beállítani) is, h ki tudd próbálni működik-e egyáltalán vele a nyomógomb, mert az volt a bajod, h nem reagál, nem történik semmi, ha megnyomod. Ezt szerintem nem ártana letesztelni, v te tudod...

Az "Enable Power Off.." feltéve a nyomógomb nem reagál, v a HDD motor nem áll le? Bár, ha megvan a registry módosítás, akkor utóbbi gondolom igen, de meg kellene nézni, h anélkül is működik-e, hiszen kimondottan arra való a kis patch.
Azt meg nem tudom, h a leválasztás után a gomb megnyomására az újracsatlakoztatás hogyan működik, többx kell nyomni, v fent kell lenni a 2 programnak, de annak neked kell utánajárni.
Ha már nyüstöltél vele, utána járogattam, akkor azért kíváncsi lennék, h most működik-e az a gomb, v sem :F Telepíteni, ha nem kell, később uninstallálni meg nem nagy munka, nem tart semeddig.

Nincs mit, de néha kicsit fárasztó tudsz lenni. :)

(#15147) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15146) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

"Az "Enable Power Off.." feltéve a nyomógomb nem reagál, v a HDD motor nem áll le?"
Gyakorlatilag semmi sem történik a nyomógomb megnyomására,a HDD motor sem áll le.
Ha otthon leszek,kipróbálom.
Úgy látom egyébként,ez is valami portable program,mármint a Transcend Elite.

(#15148) Eduardo89 válasza King Unique (#15143) üzenetére


Eduardo89
aktív tag

Azért gondoltam arra, hogy befogom ezt a Maxtort rack-be adatmentésre mert 1 hónap múlva feleslegessé válik mivel konfigot váltok és ugye az IDE csatoló felület már rég a múlté.
A 250Gb bőven elég lenne, heti szinten kb 100-250megát mentenék rá (doksik) ami aztán évente törölhető lenne.
Íme a HD Sentinel képek:


Túl sokat nem akarok rá költeni, mert ez csak egy ilyen mellékes sokadik biztonsági mentés lenne amit a szekrényben tárolnék. Az adatok amúgy is elszórtan 3 winyóra kerülnek mentésre.

Van már egy 1TB-s REDem azzal maximálisan meg vagyok elégedve, a Green azért került képbe mert heti 1X10perces üzemben az is tartós lenne :)

Lehet, hogy marad az eredeti felállás és a 750GB-s Adata CH94-et fogom majd be erre a célra :)

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html

(#15149) King Unique válasza Eduardo89 (#15148) üzenetére


King Unique
titán

Hát, ha máshol is lenne mentés, akkor valóban felesleges. Elég akkor a kinézett 3,5" rack, v más IDE csatolós. :K
Azért, ahogy látom benne van a km rendesen ebben a Maxtorban, de vsz még kibírja pár évig, v tovább, ha alig van használva.
Ha van más külső vinyó is már otthon, akkor meg eleve az a legköltségkímélőbb megoldás, kérdés mennyire van tele.

(#15147) Kezdő vagyok: arra gondoltam, h Windowsban tálcán leválasztva és utána megnyomva a gombot történik-e vmi, felcsatolja-e újra, látszik-e a rendszerben a külső vinyó??
Valamint, ha fel van tévá az említett Power Off program (a HubG meg le van véve), akkor tálcán leválasztáskor leáll-e a motor??
Illetve arra voltam még kíváncsi, ha fel van téve a backup (Elite) program ( portable) és be van benne állítva a mentési útvonal, akkor mi történik a gomb megnyomására??

És még mielőtt jönne a kérdés, h hogyan kell, illusztráltam...:

A programnak pedig futnia kell a gépen, h működjön, de ez le van írva az Elite manualjában is...szerintem hülye megoldás a portbale verzió, jobb lett volna a telepítős, úgy auto indult volna a program. Így meg manuálisan kell mindig indítani az OTB-hez...

[ Szerkesztve ]

(#15150) Kezdő vagyok válasza King Unique (#15149) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

1.:" arra gondoltam, h Windowsban tálcán leválasztva és utána megnyomva a gombot történik-e vmi, felcsatolja-e újra, látszik-e a rendszerben a külső vinyó??":

Válasz: Nem.

2.:"Valamint, ha fel van tévá az említett Power Off program (a HubG meg le van véve), akkor tálcán leválasztáskor leáll-e a motor??":

Válasz: Nem áll le a motor,pörög tovább.A Power Off program fel van téve(még tegnap feltettem).
Ha a HubG a registry módosítást jelentené,az még nincs feltéve.

3.:"Illetve arra voltam még kíváncsi, ha fel van téve a backup (Elite) program ( portable) és be van benne állítva a mentési útvonal, akkor mi történik a gomb megnyomására??":

Megcsinálja a backup-ot,tehát a gomb MŰKÖDIK!!! :)) :)) :))

El kell ismernem,remek használati útmutató magyarázó lennél,őszintén! :C

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.