Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4497) King Unique válasza tmindegyi (#4495) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Az USB 2.0-s külső házaknál rendszerint 2 TB szokott lenni a max. merevlemez-tárolókapacitás kezelésére vonatkozó limit. Az ennél nagyobb tárolókapacitású háttértáraknál viszont lehet emiatt olyan probléma, amibe magad is belefutottál. Példa: kérdések | válaszok. De előfordulhatnak USB 2.0 alapon kivételek is, illetve az USB-chip firmware-től is függhet a dolog. Ezt a JMicron JM20337 chip esetében az alábbi példa jól szemlélteti: 2 TB | 12 TB.

A JMicron chipek esetében a firmware frissítésével viszont kevés a tapasztalat itt a topikban. Illetve eleve csak az USB 3.0-s típusokkal van, ellenben az USB 2.0-s változatokkal már nincsen. Tehát, hogy a JM20316 chip esetében ezt meg lehet-e oldani, van-e hozzá megfelelő külső firmware stb., arról értelemszerűen itt nincsen konkrét infó és ezzel kapcsolatos tapasztalat.

Az EH-35BSII külső ház egy régebbi típus, ami már valószínűleg kifutott modell. Ha eSATA interfésszel (is) rendelkező külső ház kell, akkor itt a topikban a visszajelzések alapján a IB-351StU3S-B egy bevált modell. Illetve pl. IB-3640SU3 szintén, viszont ez egy 4-lemezes, magasabb árfekvésű külső ház. A gyártó oldalán az előbbinél oda is van írva a 4 TB biztos kezelése, de nagy valószínűséggel az utóbbinál is OK. De nem feltétlen kötelező pont ezeket választani, viszont más eSATA-s modellekkel jelenleg kevésbé van itt tapasztalat. Valamint manapság már eleve inkább az USB 3.0-s külső házakat veszi a többség. Korábban a Sharkoon és a FANTEC eSATA-s külső házai opciók voltak, de ezek mára szintén kifutott modellek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.