Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51851) cadeyrn válasza fungi (#51850) üzenetére


cadeyrn
aktív tag

Most akartam ugyanezt kérdezni :)

(#51843) Tin
A 6{4,5}{0,1}0 vonala a Dellnek marha jól nézett ki, de ergonómiailag ( hangot is beleéertve ) egy kalap barna adag volt. A céges mostani 6430am viszont nagyon kellemes meglepetés, csakhát se Thinklight, se retesz, a trackpoing meg olyan pontatlan, hogy sikíthatnékom van tőle.
Mondon, Samsung Series 6 esetleg menti a helyzetet, de legnagyobb valószínűséggel ábránd marad csak :(

(#51852) soldi3r válasza cadeyrn (#51851) üzenetére


soldi3r
veterán

nincs reteszed a 14-es latitude-on? hogyaviharba?
samsungrol azt olvasta valahol, hogy a garanciaja eleg tre

E30 (oo=[][]=oo)

(#51853) cadeyrn válasza soldi3r (#51852) üzenetére


cadeyrn
aktív tag

Benéztem, E6330am van, ezen nincs, képek alapján E6430on van, elnézést.

[ Szerkesztve ]

(#51854) Chaser válasza Tin (#51843) üzenetére


Chaser
titán

E6500 óta nem kicsit fejlődött a dell :P Kisebb méretben már akkor is jók voltak, E4300 nagyon klassz, E4310 rátett egy lapáttal. E4300-nál csak az volt a probléma sokat tré paddal meg kijelzővel szereltek. Mostani dellekkel egyre kevesebb a nyűg.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#51855) Tin válasza Chaser (#51854) üzenetére


Tin
veterán

hát, majd lehet hogy a következő gépnél adok egy esélyt a dell-nek, a lenovo-ban még minőségileg nem csalódtam, mondjuk maga a cég nagyon leszerepelt nálam. de ha nem kell javíttatnom, akkor nem fog fájni a fejem sem:D

(#51856) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

T60-ba jó a T61p hűtése?

(#51857) ielektros válasza Tin (#51855) üzenetére


ielektros
senior tag

Szerviz teren csak is azert szerepelt le mert magyarorszagon kellett igenybe venned a szolgaltatasukat. Itt nemetben verhetetlen a DELL-el egyetemben. Persze a business class-ra gondolok. Thinkpad, Vostro. Nekem a Dell-el is tokeletes volt a a szervizeles es az IBM-el is. (IBM javit nemetben a lenovonak)
Lenovo-nal es Dell-nel is igy volt. Telefon, masnap jon a szervizes hazhoz, javit, elmegy. Aztan Lenovot felhivtam, hogy kopik a billentyuzet a W520-on es zavar mert megcsillan a Thinklight rajta. UPS-el jott masnap az uj es a csomagban benne volt a visszapostazashoz minden. Csak kihivtam az UPS-t es elvitte a regi billt. Aztan kopottnak iteltem a palmrest-et. (napi 8 orakat pufolom szegenyt) Felhivtam oket, ezt nem kikuldtek hanem jott a szervizes, palmrest lekap, uj ratesz ennyi volt. Meg csak papirmunka sincs a lenovonal vagy barmi alairas. Email-ben egy pdf munkalap azt kesz.

(#51858) Gondwana válasza FoxiestFox (#51856) üzenetére


Gondwana
addikt

(Én W500 hűtést tettem 15" T60-ba :K )

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#51859) Tin válasza ielektros (#51857) üzenetére


Tin
veterán

a szervizzel nekem se volt problémám, csak a cserealkatrészek minőségével és a lenovo hozzáállásával. és most nem a palmrestre vagy a billentyűzetre gondolok.

(#51860) ielektros válasza Tin (#51859) üzenetére


ielektros
senior tag

Uhh na akkor meselj. Mit csereltek?

(#51861) dabgergo


dabgergo
őstag

Az gond ha egy Kingston ram melle berakok egy Hynix típusút? Mindkettő DDR3 es 1600Mhz-es.
Mennyire számít megbízható márkánál ez a Hynix?

(#51862) Tin válasza ielektros (#51860) üzenetére


Tin
veterán

hosszú és belefáradtam a lenovo-ba. remélem soha többet nem kell velük semmilyen kapcsolatba kerülnöm, és a gép esetleges szervizelése esetén minden klappolni fog, semmi probléma nem lesz. mert ha a probléma túlmutat a szerviz hatáskörén, olyat én még egyszer az életben nem akarok, és az ellenségeimnek sem kívánok.

(#51863) rgeorge válasza dabgergo (#51861) üzenetére


rgeorge
addikt

Hynix a 2. legnagyobb memóriagyártó, megbízhatónak számít nagyon is. Lehet gond két különböző memóriamodul együttes használatából, integrált intel VGA szokott háklis lenni. Ki kell próbálni, le kell tesztelni, ez azonos modul esetén is ajánlott.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#51864) ielektros válasza Tin (#51862) üzenetére


ielektros
senior tag

Jo, ennyibol elmondhattad volna, hogy mas is okuljon belole. De ha nem hat nem. Nem ertem milyen hataskorok kerulnek itt szoba. Thinkpad, Business class. Display akarsz csereltetni azt cserelnek. Alaplapot akkor azt. Mi az isten van meg egy laptopban ami tulmutat egy szerviz hataskoren? A szervizelest a lenovotol kell kerni es nem szemelyesen bevinni valahova. Bar ezt nem tudom otthon mikent megy.

(#51865) Tin válasza ielektros (#51864) üzenetére


Tin
veterán

oké.

a display-t kicserélték egy selejtre. a réginek sem volt különösebb baja, bár a fényereje már nem a régi volt, a szervizes srác viszont felajánlotta a cserét. nem kellett volna. a cseredarab nézhetetlen volt, kértem cserét, a válasz az volt, hogy "ez ilyen". panasz nincs, ezt küldte a lenovo. elismerték hogy tényleg nézhetetlen, de mivel ezt küldte a lenovo, ez elvileg jó, és ez van. még szerencse, hogy visszarakták a régit.

cserélték még a palmrestet, a zsanérokat, billentyűzetet.

a billentyűzet pár hét után elkezdett nyikorogni, szóltam, a válasz, hogy "ez ilyen", írjak a lenovo-nak. akkor még garis volt, amikor írtam. a szlovákokkal 2 hónapig leveleztem, összevissza válaszokat dobtak be, persze ígértek cserét, de azt akkor már nem fogadtam el, mert addigis az időmmel játszottak. utána jöttek a magyarok, ígérgetés ezerrel, hetekig-hónapokig nincs válasz, a lenovo és a szerviz egymásra mutogatás. amikor már majdnem megoldódott az ügy 9 hónap után, és kaptam ígéretet, további tökölődés következett, viszont már egyszerűen elegem lett belőle, és kellett a gép.

úgyhogy rájuk hagytam az egészet. több mint 9 hónap és több tíz levél és nem tudom hány elcseszett óra után vettem egy másik thinkpadet, és reménykedem, hogy még egyszer ilyen rohadt megalázó, ugráltató, számba nem vevő és kiszolgáltatott helyzetbe nem fogok kerülni.

ennyi. utálom az ilyen tékozló homáros sírásokat, szóval a "megérdemled" dumákat inkább priviben írjátok, mert tudom :D

(#51866) ielektros válasza Tin (#51865) üzenetére


ielektros
senior tag

Tjah. Hat ez szivas. Ezek szerint nem megy ki hazhoz a szervizes otthon.. Igy azert nyilvan mas a helyzet. Azert ezek utan lehet az is fontos, hogy ki a szervizelest bonyolito alvallalkozo. En azt sem hinnem el amit kerdez. Sot azt sem, hogy azt kuldte a lenovo. De nyilvan szivas volt elhiszem.

Nem mukodik otthon ez a hazhoz megy es ott javit dolog? Mert akkor azonnal tudod mondani, hogy ehh ehh ez sz@r. Mert olyan nincs, hogy gyengebb minoseget kapsz cseredarabnak. Persze csak elvileg...

(#51867) inferno88


inferno88
őstag

Sziasztok!

Van valamelyikőtöknek "bejáratott", jó minőségű akksit áruló eladója?Akár hardveraprós, akár ebayes.

A T510-emben a 6 cellás akkum 22%-os az elhasználódást mutat 162 ciklussal(~3 éves),lassan le kéne cserélnem egy új, 9 cellásra.

Semper fi!

(#51868) Tin válasza ielektros (#51866) üzenetére


Tin
veterán

de, ha olyan a garancia, kijönnek itt is. bár sokra nem mentem volna, ha kijönnek, kicserélik selejtre, majd utána azt mondják, hogy az bizony jó.

nekem amúgy nem ezzel volt a bajom. hanem hogy külön-külön mindegyik fél, akivel beszéltem vagy leveleztem, alapból azt vélelmezte, hogy trükközni akarok vagy átverni őket, vagy nem tudom. szóval nem elég, hogy igazam volt, még jól meg is kaptam érte.

(#51869) FoxiestFox válasza Gondwana (#51858) üzenetére


FoxiestFox
félisten

T60-ba vennék meg a volt T61p-m hűtését, nem akarom, hogy árnyékra vetődjön szegény vásárló.. :)

(#51870) dabgergo válasza rgeorge (#51863) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszönöm a választ! A tesztelés pontosan mit jelent? Indítsak el egy-két programot?
(A t530-amban van integrált es dedikált kari is ha jol tudom.)

(#51871) rgeorge válasza dabgergo (#51870) üzenetére


rgeorge
addikt

Első körben memtest-et neki.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#51872) fungi


fungi
aktív tag

cadeyrn Küldtem privátot.

(#51873) brekiisti válasza ielektros (#51866) üzenetére


brekiisti
tag

Azért ennyire nem reménytelen itthon a Lenovo szervizelés ahogy Tin mondja csak ő csalódott most.
Az is mutatja hogy nem gáz a hozzá állás hogy a 3-4 éves gépen csak mert szerinte sötét a kijelző próbáltak segíteni. Az meg nem garos indok hogy az újhoz képest a 3-4 éves gépnek nem ugyan olyan a fényereje.

(#51874) ielektros válasza brekiisti (#51873) üzenetére


ielektros
senior tag

Persze nyilvan en sem altalanositok azert ennyibol. Azt sem tudom milyen gepe van szoval en nem abbol indultam, hogy 3-4 eves. Bar azert nezd, nekem ha 3 eves gepemnek nem olyan a fenyereje mint 3 eve akkor az mondjuk nalam HIBA. Ez nem extre feature hanem olyan mint barmi mas a gepben. Mondjuk azt sem vennem be, hogy a CPU 3 evesen mar csak 400Mhz-en megy mert oreg es ez igy van rendjen :Y

(#51875) brekiisti válasza ielektros (#51874) üzenetére


brekiisti
tag

De mint tudjuk a lámpa gyengül de nincs most kedvem vitázni ilyeneken.
A gépe min 3-4 éves mert írta hogy T500 :K

(#51876) ielektros válasza brekiisti (#51875) üzenetére


ielektros
senior tag

A t500-rol lecsusztam sorry. Ne is vitazz velem nem vagy az apam :Y :DDD Ha nincs kedved az a te dolgod.
En ezt nem fogadom el es kesz. Ez ilyen. Nem szukseges ugyan ugy gondolkodnunk. Csak megosztottam, hogy en ezt hogyan latom. Ha tonkremegy garancia idon belul a monitorom es hoz egy cseredarabot akkor az ne egy 2 eves fos legyen ami jovo heten tonkremegy. Azt meg letojom, hogy ez igy van e vagy nem. En igy akarom a penzemert ami azert nem keves ha ujonnan veszem a Thinkpad T, W kategoriat. De azert azt hozzateszem, hogy nekem eddig nem volt 3 ev utan meg komolyabban erezheto lampa gyengules egyik gepemnel sem. Most viszont mar ugyis targytalan a LED-es vilagitasok amortizacioja elhanyagolhato az en tapasztalataim szerint. Mellesleg akarmikor javitott nekem az IBM v. Lenovo, eddig hasznalt alkatreszt meg nem lattam vagy tapasztaltam hasonlot.

[ Szerkesztve ]

(#51877) dabgergo válasza rgeorge (#51871) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi! Ezt ugye? És második körben? Vagy ez elég?

(#51878) Tin válasza brekiisti (#51873) üzenetére


Tin
veterán

a szervizeléssel semmi gond! bevittem zsanér cserére, kedvesek voltak, ők ajánlották fel a kijelzőcserét, megbeszéltük, berendelte,bevittem, cserélték, sőt a selejt után vissza is rakta a régit.

amin kiakadtam, hogy a lenovo által küldött cseredarabok voltak minőségileg kifogásolhatóak, de ez nem a szerviz hibája. a kijelző miatt nem is reklamáltam, csak amikor a cserebillentyűzetről is kiderült hogy vacak, akkor akadtam ki.

és utána sem a szervizen, ők türelmesek voltak, és továbbítottak mindent a lenovonak. a lenovo hozzáállásán és probléma(nem)kezelésén akadtam ki.

mellesleg, thinkpadet vettem ezek után is.... szóval nem minőségileg kifogásolom a gépen, hanem az ügyfélkezelésről mondtam hogy katasztrofális. régebben nem ezt tapasztaltam...

mellesleg igen, csalódott vagyok, és igen, sajnos én vagyok a 100-ból az 1 aki megszívta, és igen, nem ebből kell általánosítani, de azért nem kellene hülyének beállítani, mert ha veled csinálták volna ezt, neked sem esne jól.

[ Szerkesztve ]

(#51879) guppy


guppy
őstag

Nah, sikerült beszerezni egy T500-as thinkpadot, újra is raktam, és elkezdtem berakni, de sajnos két probléma már fel is merült,

- nem tudom állítani a fényerőt, a kijelző alján változik az érték, de a fényerő nem változik, viszont újraindítás után a legutolsóra áll be
- nem tudom h kéne beállítani, vagy váltani a VGA-kat, gondolom ilyen profilokat kéne csinálni, de ott csak az AMD-t kínálja fel

jogtiszta win7 prof lett feltelepítve, drivereket a system update segítségével telepítettem.

De h a gépről is írjak egy kicsikét, elég tetszetős, érezni rajta h komolyabb mint az R500, vékonyabb is, kijelző sokkal jobb. A dedikált VGA erejét még nem sikerült kipróbálni, de a windowsban sokkal több pontot ért el mint az előző :)) . Zsanérok sajnos elég kopottak, majd valószínűleg cserélem őket, esetleg a fedlapot is, mert az is meg van kopva egy kicsit.

(#51880) Dhampir válasza guppy (#51879) üzenetére


Dhampir
félisten

(#51881) guppy válasza Dhampir (#51880) üzenetére


guppy
őstag

ohh, 1000 hála :R , így már tudom váltani, és inteles vga-mellett a fényerőt is tudom állítani :))

szerk: AMD vga mellett sajnos továbbra sem tudom állítani a fényerőt, erre esetleg ötlete vkinek ?

[ Szerkesztve ]

(#51882) Francia91 válasza guppy (#51881) üzenetére


Francia91
veterán

Nekem megy a fényerő állítása ATI GPU alatt is gondtalanul. Most már áttértem Windows 8-ra, jelentem, minden tökéletesen megy Win8 alatt is :)

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#51883) Chaser válasza Francia91 (#51882) üzenetére


Chaser
titán

Most nekem is, érdekes:) Ezúttal miden drivert sysupdate kapott le, ráadásul sikeresen. W7 x64.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#51884) brekiisti válasza Tin (#51878) üzenetére


brekiisti
tag

Nem állítalak be hülyének azért azt szögezzük le (Peace)
Nem mondom hogy egy pontban sem értek veled egyet csak felesleges széllel szembe pisilni.
Sajnos mint írtad levelek stb nem segített tovább kell lépni mert csak magadnak okozol kárt asok idegeskedéssel. Én más kép nézem a dolgot mert szakmához közeli vagyok ezért bocs ha néha lekezelően hatok sokszor az énnekem normális elhasználódás nem biztos hogy a usernek is az :)

(#51885) Francia91 válasza Chaser (#51883) üzenetére


Francia91
veterán

T500-nál nálam is mindent leszedett Win7 64 bit alatt a SU. T61 és T60(p) esetében a dolgok felét sem kapta le, elég sokmindent manuálisan kellett keresni, majd telepíteni.
Win8 alatt nem sokat talált, a többit megoldottam Win7 verziókkal, kompatibilitási módban telepítve, eszközkezelőben minden oké Win8 alatt is, VGA váltás még gyorsabb is az Aero "hiánya" miatt (nekem marhára nem hiányzik :D )

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#51886) Shatterstar


Shatterstar
aktív tag

Ez ugye mehet a T61-be?

[link]

Why are you wearing that stupid man suit?

(#51887) soldi3r válasza Shatterstar (#51886) üzenetére


soldi3r
veterán

belemenni belemegy, de biztos ezt akarod? :)
csak 7mm-es, az en utolso wd-m ugy kattog, hogy nem tudtam elviselni, inkabb lecsereltem

E30 (oo=[][]=oo)

(#51888) Shatterstar válasza soldi3r (#51887) üzenetére


Shatterstar
aktív tag

7mm? Nabazz ezt nem is figyeltem :Y Akkor felejtős. Mi az a vastagság ami már ajánlott?

Why are you wearing that stupid man suit?

(#51889) soldi3r válasza Shatterstar (#51888) üzenetére


soldi3r
veterán

gyarilag 9 es felessel szereltek, en olyat tennek bele (en jelenleg kerulnem a blue szeriat)

[ Szerkesztve ]

E30 (oo=[][]=oo)

(#51890) Shatterstar válasza soldi3r (#51889) üzenetére


Shatterstar
aktív tag

Még jó hogy rákérdeztem mert előtte mindenáron ragaszkodtam a WD-hoz! Akkor marad a Seagate,Toshiba,Hitachi etc.:

Why are you wearing that stupid man suit?

(#51891) rgeorge válasza Shatterstar (#51890) üzenetére


rgeorge
addikt

WD-nek is van több sorozata, a Black pl. jobb.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#51892) guppy válasza Francia91 (#51882) üzenetére


guppy
őstag

melyik driver felel a fényerő állításért ?, mert akkor azt újrarakom, hátha megjavul...

(#51893) Francia91 válasza guppy (#51892) üzenetére


Francia91
veterán

Konkrétan nem tudom, de tedd fel a Hotkey Features Integration-t és a Power Management Driver-t, hátha az megoldja. Linkelni most nem tudom sajnos, telefonról írok

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#51894) guppy válasza Francia91 (#51893) üzenetére


guppy
őstag

újraraktam őket, de egyelőre még mindig u az a helyzet, viszont felfigyeltem egy érdekes hibára, időnként becsíkozódik helyenként a képernyő, mintha szétesne a kép helyenként, ez mi lehet ? lehet hibás a laptop, vagy ramhiba ?, vagy csak vmi szoftveres bibi ? (este töltök fel képet ha megint produkálja)

(#51895) soldi3r válasza Shatterstar (#51890) üzenetére


soldi3r
veterán

en egy 7200-as seagatere csereltem a wd blacket, hangosabb, de nem kattog
de biztosan van ott is jobb szeria, mint az enyem volt

E30 (oo=[][]=oo)

(#51896) Ed Parker


Ed Parker
nagyúr

beszereztem egy másik x230-at és az az érdekes helyzet lépett elő,hogy lehet hogy nem is a régi gépemmel volt baj,amit visszaküldtem,ugyanis az új gép sem tölti,sem a régi géppel kapott akksit,sem vadi új akksit.
viszont amivel vettem 9cellásat,minden további nélkül tölti.

mindkettő sanyo 6-cellás,az egyik eredeti lenovo, a másik utángyártott,mindkettőt kamunak ismeri fel és nem tölti.

(#51897) Chaser válasza Francia91 (#51885) üzenetére


Chaser
titán

P8600 van benne, 0.975V-on stabil a gyári 2.4Ghz-en. A turbot nem néztem, de valszeg 1V elég lesz neki a fele szorzóhoz. TP fan most nem nagyon kell, de ha marad azért megkapja, eddig 2700 rpm-ig kúszott fel 1080p film közben vlc-vel :))

soldi3r: Több széria van abból, vagy a tieddel lehetett valami. Nekem is van egy 750-es black 7k2, nem kattog. Az alaphangja elég nagy, de az érthető. Viszont kellemesen gyors hdd létére.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#51898) beszizoli2


beszizoli2
tag

Sziasztok!

Van egy IBM A30-as gépem és jelszavat kér!Valaki nem tud benne segiteni hogy mit lehet ilyenkor tenni?A biosba sem enged belépni,semmi jelszavam nincs!Elemcsere volt és azután megbolondult!

Köszönöm a segitséget!

Zoli

(#51899) Gondwana válasza beszizoli2 (#51898) üzenetére


Gondwana
addikt

Elemcsere után beléptél BIOSba, majd nem SAVE, hanem csak egyszerű kilépéssel jöttél ki belőle, olyankor meg beírt magának egy random passwordöt. Ebben a bugban T60/T61-ek még biztosan érintettek voltak, lehet, hogy az újabb gépek is. Ha bármi más miatt is húzod le az alaplapi elemet, beleszaladhatsz. Nálam reflex, hogy akármikor BIOS, még ha semmi sem változott, akkor is F10 a kilépés, nem ESC.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#51900) Francia91 válasza guppy (#51894) üzenetére


Francia91
veterán

Próbáld meg 1 db RAM modullal, azt hiszem, hogy az integrált Intel VGA érzékeny 2 különböző modulra.

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.