Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48678) Ctrl+Alt~Del


Ctrl+Alt~Del
senior tag

Na eddig bírtam, kerestem egy új tanárt, ma voltam az első órán. :DDD

Hát az a tyúkeszű, akihez jártam, elbújhat emögött a srác mögött. Artisjus zenetanári díjjal rendelkezik, egy nagyon barátságos, nyugodt, türelmes srác.

Egész órán egyetlen egyszer nem pengettem, és mégis szaladt az idő, ittam a szavait. Kikérdezett, mióta, hogyan, mi a motiváció, hova akarok eljutni. Mivel egy ideje csörög a 6-os húrom, elmondta a gitár felépítését. Egy hangszerész mit állít, és miért. Beszélt húrmagasságról, a nyak ferdüléséről, hogy a nyakban a fa ugye tömörebb és ritkább részeket tartalmaz, aminek eltérő a párakötő képessége, ezért van az, hogy "elmászik" a nyak. Megmutatta és elmagyarázta, hogy kell a pálcán állítani.

Beszélt a babáról (saddle) - fingom se volt eddig mi az, oktávolásról. Megmutatta, hogy mi az, elmagyarázta, miért fontos. Beszélt húr hosszúságról, megmutatta, hogy az összes csavarral mit lehet állítani, ez miért fontos, és hogyan.

Aztán kicsit elkezdtünk zeneelméletezni, elmondta, hogy az open akkordok miért a fejhez közel kerülnek lefogásra, a nyakon hogyan csúsztathatók ezek a hangzatok, egy A4-es oldalon megmutatta az összes létező dúr és moll, sus akkordok elrendezését, hogy ezeknek mi a logikája.

Mondta, hogy nem hisz abban, hogy a tanulás csak a sikamikával indul, és ne lehetne közben örömzenélni, sőt, fontosnak is tartja. Mutatott egy looper pedált, elmondta, hogy az nem azonos a loop pedállal.

Minden kérdésemre válaszolt, nem ment el kávét főzni közben, nem gyújtott rá. Azt se mondta, hogy amit kérdezek, az itt van fent, én meg itt lent. Szerinte nem kellenek szólótechnikai alapok a kromatikus skálához.

Elrepült az 50 perc, hazajöttem, és kb. 3 perc alatt állítottam a merevítőn, és meg is szűnt a 6-os húr csörgése. Azt hittem, hogy ehhez mindenképp hangszerész kell, és ez egy bonyolult dolog, közben meg 3 perc volt megcsinálni kb hangolással együtt.

Ez egy másik liga.

W | W | H | W | W | W | H

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.