Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16901) izomhod válasza Aucor (#16900) üzenetére


izomhod
senior tag

no offense, de miert nem adod el a csába 5ért, és pótolsz bele egy 10-est még valami alkalmi vételbe, ami legalább használható, ha nem is nagy vasziszt?

(#16902) Aucor válasza izomhod (#16901) üzenetére


Aucor
senior tag

Ha rendberakom (azaz a húrlábat beragasztom, meg a pickupokat beforrasztom, meg nagyjából beállítgatom) akkor haverom ad érte 9k-t. Ezért vesződök vele egy kicsit.

Utána akarok venni egy squier bulletet, az csak jó vmire.

[ Szerkesztve ]

(#16903) izomhod válasza Aucor (#16902) üzenetére


izomhod
senior tag

ez jó ötlet!

de kár hogy eladtam a stratomat, azt nyugodt szívvel adtam volna oda jó áron, úgyhogy nincs más hátra, mint nézelődni.

ha a mostani cuccot elvinnéd megcsináltatni, az biztos lenne vagy 2-5 rongy gondolom, nem?

(#16904) toth_janika válasza Aucor (#16900) üzenetére


toth_janika
őstag

Jaaa! Hát csak nem olyan rossz a memóriám, mint hittem volna.... Én is gondolkodtam, hogy megveszem, állatorvosi lónak jó lenne alapon, de végül nem tudtam rá még 8e-t sem keríteni :DDD

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#16905) Aucor válasza izomhod (#16903) üzenetére


Aucor
senior tag

Hát ragasztani, meg forrasztani azt tudok, a nyakat már beállítottam, még az oktávot kéne, meg a húrmagasságot. Szóval megoldom én ezt itthon olcsón, és akkor 5k helyett kapok érte 9-et. Azt nem tudom hogy hangszerész mennyiért csinálná. De biztos nem olcsón.

(#16906) Mathiask válasza Dealer95 (#16880) üzenetére


Mathiask
senior tag

Hát akkor csak fejben érdemes gondolkozni szerintem.

Innentől meg az a kérdés, hogy koncertezni kell-e a cucc, mert akkor szóba jöhet 50W és afeletti cucc is, vagy csak szobába kell gyakorolni, mert akkor 5W-al is már hangos tud lenni.

(#16907) Neuler


Neuler
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Karácsonyra kaptam egy Stagg C546TCE elektro klasszikus gitárt. Nemsokára viszem majd szervizbe mert gondok vannak vele, ezek a következőek:
-Bundzörgések.
-Erősítve zaj van akkordok játszása mellett, olyasmi mint amikor valaki mikrofonba fúj.
-Sokszor berezeg valami a gitár testén belül, és ez is eléggé hallható és zavaró.
-A híd alá egy hosszabb szakaszon befér a körmöm, talán ez az egyik legnagyobb baj. Itthon rendben van a páratartalom, már 7-8 (vagy több) éve van egy Hora Laura Nylon klassz. gitárom annak semmi baja a hídjával. A kettő egymás mellett áll.....
Maga a hangszer tetszik, kényelmes a nyaka, csak a megszokottnál több hibával került a kezeim közé, "vásárlás előtti kipróbálásra" nem volt lehetőségem mert ajándékba kaptam, így most utólag kellene utánamenni és szenvedgetni vele egy kicsit hogy tudjam használni majd próbákon/fellépéseken.

A kérdésem pedig: Szerintetek mik a hibák okai és javíthatóak-e, vagy inkább cseréltetni kéne (amitől félek mert megint jöhet tökéletlen és újra hibakeresés....)

Felkészülten akarok a szervizbe menni mert az elektromos gitárommal már szívtam így egy nagyot és itthon kellett a használható kategóriába tolni az állítgatással (egyébként az egész tűrhető lett.)

Szóval előre is köszönöm a segítséget, tippeket.

(#16908) izomhod


izomhod
senior tag

hihetetlen hogy mennyi szar kerül ki innen-onnan

nem az alap, hogyha vesz valaki egy gitárt, annak szépen beállítják? netán a gyárban valami ellenőrzésen kéne átesnie?

avgy ez nagy elvárás?

(#16909) Neuler válasza izomhod (#16908) üzenetére


Neuler
csendes tag

A gyárakban tudtommal nem állítják be, persze valamiféle minőség ellenőrzésen átesnek. Tudtommal csak 1-2 gyártó csinál egy "előzetes" beállítást, de a szállítássorán úgyis elállítódnak valamennyire. A boltok meg itthon nem állítják be, csak külön ha fizetsz nekik sok pénzt. Nem is feltétlen a beállítással van bajom, mert az "könnyebben" orvosolható.
A belső zörgés, ahhoz esélyem sincs hogy hozzáférjek és ötletem sincs ,hogy mi az mert ilyennel még nem találkoztam.
A rosszul leragasztott híd/húrláb, ez a másik.
A harmadik pedig ,hogy erősítve zajong az akkordoknál, lehet a belső zörgéssel függ össze. Remélem vagy megcsinálják vagy cserélik, de meg lesz oldva ,mert szeretném lassan ezt használni az elektromos helyett a kisebb fellépéseken (eddig elektromos volt pedállal ,hogy akusztikus hangja legyen, de ez jobb lenne hangzásban, lágyabb).
Az elektromoson is lenne mit állítani.... az egy SX Seg1-STD (ez sem tökéletes....jó is meg nem is gitárt ajándékba kapni....... :S)

Esetleg Pesten(vagy Budán, tehát Budapesten.. :) ) tud valaki olyan helyet ahol maximális odafigyeléssel és szakértelemmel alacsony áron állítanak be hangszert (licensed floyd hidas... ez van, egyébként annyira nem tragikus, használható a tremolo is)?

Előre is köszönöm + még várom az előző kommentemhez a tippeket ,hogy mire figyeljek feltétlenül amikor visszaviszem, és mi a bevett gyakorlat.. mennyire szokták elismerni ,hogy hibás stb....

(#16910) Aucor válasza Aucor (#16905) üzenetére


Aucor
senior tag

Bocsi, hogy kérdésekkel árasztalak el titeket, de:
Ha az erősítőn akkordozáskor nagyon csúnya hangok jönnek ki, akkor mi lehet a hibás? Olyan, mintha torzítana. De nagyon. Viszont ha csak egy hangot pengetek meg, az tiszta. És torzítás nélkül van ez. A hangszedő lenne rossz?

(#16911) sajtee válasza Aucor (#16910) üzenetére


sajtee
senior tag

Próbáld meg levenni a gain-t, talán az kavar be a clean csatornára is.

(#16912) Neuler válasza Aucor (#16910) üzenetére


Neuler
csendes tag

Nem írtad, de ha jól sejtem akkor elektromos gitárról van szó. Szerintem a hangszedő hibája lehet, hogy nagyon gerjed. Nekem sem tökéletes, én a nyakit használom többet és lejjebb kellett csavarnom magát a hangszedőt a gitártesten ----> a hangszedő és a húr közti távolságot növeltem, így már lényegesen jobb. Egyébként igen.. a gain segítségével lehet rajta javítani ,de ne vedd le nagyon mert nem lesz olyan jó hangja, bár ez szubjektív.
Az sokat segítene ha a gitár típusát megadnád nekünk.
Pl.: mint írtam lentebb nekem is zajosodik de elektro klasszikus ami viszont nagyobb baj, mert ennek a lényege a tökéletesen tiszta hang lenne.. :)

(#16913) izomhod


izomhod
senior tag

erről az elektroakusztikus gerjedésről jut eszembe, hogy koncert előtti beálláson amikor 'á' hangot nyomtam a basszusgitáron, valami iszonyat fémes hang járt végig a színpadon, na mi lehet, találjuk meg, mert nagyon zavaró. ó biztos a mennyezetben valami. na persze. az elektroakusztikuson rajta volt a hang, és amikor nem játszott rajta senki, akkor az rezgett, de nem gyengén, és csak az A hangra. jót nevettünk és tovább söröztünk :P

(#16914) Aucor válasza sajtee (#16911) üzenetére


Aucor
senior tag

Ha lenne normális erősítőm... :))

Most csak egy házilag épített torzító, egy házi ládaszimulátor van, így megy rá a hifi erősítőre. De mindezek nélkül és mindenféle kombinációval ez történik, egynél több húr pengetése esetén a hang kásás lesz.

(#16915) nesa válasza Aucor (#16883) üzenetére


nesa
veterán

Azt nem kell ragasztani optimalis esetbe de ehez pontos furat 7/16 os kell, aki tied befurta meg gondolom fogott egy 11,5 furot azt tolta neki kezbol remegett a keze es lett belole 11,8 de aztis baromi ferden elonytelen iranyba, de ha mar igy alakult barmilyen kemeny ragasztoval belehet ragasztani vagy epoxi viszont utanna nemlehet tobbet kiszedni, ami gaz lehet egy esetleges rendbetetlnel.

Palmat ajanlottak itt az nemvalo hangszerre az gyakorlatilag gumi ront a hangzason.

De hamar furkasz a hidat is furd ujra hogy a menzurahoz pontos legyen mert most kanyarba sincs a menzura hossz es a hid.

Nem a hangszedo rossz hanem nem ezt a hangszedot kerested tul kemeny a 16k koruliek ilyenek megered mennyi azt sokminden kiderul vagy szarul van bekotve.

[ Szerkesztve ]

(#16916) Printszkrín válasza Neuler (#16909) üzenetére


Printszkrín
senior tag

Hát olcsó húsnak......

De hogy valami biztatót írjak, vidd vissza a vásárlás helyére.
Ha szerencséd van és rendes boltból származik, akkor vagy kicserélik, ez esetben neked kell rendesen átnézni, kipróbálni a csere darabot, vagy megcsinálják, megcsináltatják.

Hangszerész műhelyek:
Budán a Stageshop-ban Tóth Zoli, bár ő komolyabb hangszerekkel foglalkozik.
Pesten a XIII. kerületben Vintage '52 a Balzac utcában, vagy az Oroszlánbarlang a Pozsonyin.
PestErzsébeten a Guitar.clinic Kovács Zoli a Soroksári 58-ban
Rákóczy téren Codaban Kovács Tomi.
Fender márkaszervíz a Szövetség utcában az Almássy térnél, Lápi és Marci, meg Bence.

Szóval aggodalomra semmi ok.

[ Szerkesztve ]

Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!

(#16917) Aucor válasza nesa (#16915) üzenetére


Aucor
senior tag

11,03K. Szarul nem lehet bekötve, ugyanis közvetlenül a jackre van most kötve.

(#16918) Aucor válasza Aucor (#16917) üzenetére


Aucor
senior tag

Van még egy 8.53Kohm-os pickup, megnézem azt.

(#16919) atidzsiforc válasza Aucor (#16900) üzenetére


atidzsiforc
őstag

Mugyanta megoldana atmenetileg, de szerintem ujra kiszakadna, mert rosszul all az egesz. Mondjuk ebbol a szogbol nem latszik jol, de mintha a hur a baba mogott bevagna a hidba, meg a tavolsag is kicsi a ket resz kozott. Iszonyatosan nagy huzas lehet kozottuk, annak nem ugy kellene allnia. Szoval valszeg a hurok is tul magasan vannak es/vagy rossz a nyak szoge. Tudsz esetleg kuldeni rola oldalrol lott kepe(ke)t, hogy biztos legyek benne, hogy nem hulyeseget beszelek?

r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt

(#16920) Aucor válasza atidzsiforc (#16919) üzenetére


Aucor
senior tag

A híd fordítva van berakva, de azért nem vág bele a húr. Nem ér hozzá sem, van közte pici távolság. Meg egyelőre nincs az intonáció beállítva, majd utána.

(#16921) nesa válasza atidzsiforc (#16919) üzenetére


nesa
veterán

[link]

xalten

Szedd ki a hidat tipizd ki a lyukakat,a tipiket epoxi vagy mas hasonlo anyaggal ragaszd be ezutan kuld el nekem a teljes bund tavololsagokat nyeregtol szamolva es a bundok kozti tavolsagokat is a nyereg se johelyen van szerintem, ezutan megmondom neked mm pontossan hol a helye a hidnak es a nyeregnek.

de ennek befurasat csakis kizarolag elvagos kozpontos fafuroval lehet,ehez rendelni kell lehetoleg 7/16 os ha szabvanyos ezt tolomerovel megtudod merni, ha nincs 7/16 os 2 valasztasod van vagy veszel ehez legkozelebb allo 11es fafurot vagy elmesz a femforgacsolok boltjaba ahol 0,5tizedenket vannak furoszarak veszel egy 11,116mm es furot amit utanna elviszel a varos legkomolyabb szerszamelezojehez es megkered koszoruljek at neked kozpontos elovagos fafuronak.

(#16922) Ricsko :D


Ricsko :D
aktív tag

Nekem nem jönnek be a Telecasterek de ez nagyon tetszik: [link] :C :K

[ Szerkesztve ]

LG 4X HD The Best Phone :DDD

(#16923) nesa válasza Ricsko :D (#16922) üzenetére


nesa
veterán

Osszesegeben popec, de azert van itt egy kis/nagy problema hidat igy nemlehet berakni a balfasz megesztergalta faszan egy 6 os meneteszar alapra, otletes de igy nemlehet oktavot alitani (viszont a hurokat lehet jobbra balra tologatni:D ) kar hogy latszolag jo cucc de ilyenen elbukik, ez a gitar szerintem hamis!

(#16924) Ricsko :D válasza nesa (#16923) üzenetére


Ricsko :D
aktív tag

Értem.... Szerinted mennyit érhet kb? Illetve én inkább a kinézetére értettem hogy nagyon jó az a szénszálas koptató feldobja :)

LG 4X HD The Best Phone :DDD

(#16925) Plazmacucci válasza Ricsko :D (#16922) üzenetére


Plazmacucci
félisten

[link]
;)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#16926) Ricsko :D válasza Plazmacucci (#16925) üzenetére


Ricsko :D
aktív tag

Hohh :Y Bár nekem a Telecasterekbe az nem tetszik hogy van az a hosszú ( legtöbbször ) króm csík ahol vannak a gombok. Illetve a fejük is ilyen fura bár még nem volt a kezembe 1 se..

LG 4X HD The Best Phone :DDD

(#16927) nesa válasza Ricsko :D (#16924) üzenetére


nesa
veterán

Szerintem a telenel pont az a kromozott resz a legjobb sokan annyira szeretik hogy minden gitarjukba olyat raknak.

Nemsokat adnek igy erte nehez lenne szepen javitani, valoszinuleg ha ezt kene csinalnom sajat reszre legyalulnek belole kb 5mm es kapna egy toppot amin mindent ujra lehet gondolni.
De ennyi munkaval uj testet lehet kesziteni igy egyszerub a regit eltuzelni.

(#16928) Aucor válasza nesa (#16921) üzenetére


Aucor
senior tag

Ezt én már inkább kihagynám, túladok ezen a gitáron két héten belül. Vevő már van rá. Azt mondta megcsináltatja hangszerésszel. Hát, lelke rajta.

De azért nagyon szépem köszönöm a segítséget! :)

(#16929) Eastman válasza Plazmacucci (#16925) üzenetére


Eastman
őstag

De szép!

Kedvelem a kő egyszerű dolgokat.

...azt hallottátok, hogy Kína is gyárt már Fender Telecastert? Minőségileg vitték az elvárt magas szintet, van jó faanyaguk bőven úgyhogy a Fender szerződött velük. Itt tart a világ. Csek disz: [link] :U

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#16930) nesa válasza Aucor (#16928) üzenetére


nesa
veterán

Lehet az elker majd 25k ha egyaltalan elvalalja, az ugy nemeri meg, de ez nekem mind1

(#16931) Ricsko :D


Ricsko :D
aktív tag

Sziasztok :)
Most gyűjtöttem egy kis pénzt ( 20k ) és azon gondolkozok vegyek.e valami pedált vagy efektet.. ( természetesen használtan ) Bevallom hogy nem tudom mire valók... soha nem volt még nekem... Metált játszok inkább, Vagy érdemes eladjam az R/C autómat kb 20-25-ért és akkor 40-45-ből vegyek egy erősítőt? ) használtan azt is ) Most Johnson Standard 15 ( kicsi 15 wattos )
Szerintetek mi legyen? Bár röhögjetek ki nyugodtan de fogalmam sincs mire jók ezek az efektek csak kíváncsi vagyok rá... :B

[ Szerkesztve ]

LG 4X HD The Best Phone :DDD

(#16932) nesa válasza Ricsko :D (#16931) üzenetére


nesa
veterán

En aztmondom hogyha ma kene vennem kis kombot vagy Rolandot vagy meginkabb Marcit pecsen lattam 15 os regebbi marcit talan 12k volt.

(#16933) Ricsko :D válasza nesa (#16932) üzenetére


Ricsko :D
aktív tag

15-ösöm van nekem is... a torzító lenne a lényeg

LG 4X HD The Best Phone :DDD

(#16934) sajtee válasza Ricsko :D (#16931) üzenetére


sajtee
senior tag

Ha nem tudod, melyik mire való, és metált játszol, akkor szerintem egy torzító tökéletesen megfelel. Plusz, ha szoktál szólózni, nézz rá a Dunlop Cry Baby-re, nagyon állat.. :D

(#16935) nesa válasza Eastman (#16929) üzenetére


nesa
veterán

Ezen a fenyo testen megakadtam.

(#16936) Ricsko :D válasza sajtee (#16934) üzenetére


Ricsko :D
aktív tag

Ilyenekben nem vagyok otthon nagyon... Az erősítőmön van torzító de ha veszek külön az jobb? illetve milyent ajánlasz olyan 20 környékén vagy max 30-ig használtan? Szólózni valamiért nem szeretek nem tudom miért... Inkább témát és az alapot szeretem játszani :D

LG 4X HD The Best Phone :DDD

(#16937) nesa válasza Ricsko :D (#16936) üzenetére


nesa
veterán

40 korul mar van olyan marci amihez lehet csatlakoztatni labkapcsolot.

(#16938) Ricsko :D válasza nesa (#16937) üzenetére


Ricsko :D
aktív tag

(#16939) nesa válasza Ricsko :D (#16938) üzenetére


nesa
veterán

Hogyhogy mivel kell meg 1 gitar kabel es sorba kotod en boss pedalt ajanlanam az strapas cucc azse baj ha raalsz azse ha lehanyod, vagy epp beleburul a sorod, nekem DS1 volt/van csak epp nemtudom hol lehet:(

[ Szerkesztve ]

(#16940) Ricsko :D válasza nesa (#16939) üzenetére


Ricsko :D
aktív tag

Milyent ajánlasz használtan 20-ért?

LG 4X HD The Best Phone :DDD

(#16941) nesa válasza Ricsko :D (#16940) üzenetére


nesa
veterán

Nemtudok neked ajanlani semmilyet nemtudhatom mit keresel a DS1 el sokmindent lehet jatszani nekem tetszett, de van PL MT2 metal zone az igen szuros hangot is tud

[ Szerkesztve ]

(#16942) Ricsko :D válasza nesa (#16941) üzenetére


Ricsko :D
aktív tag

Akkor szerintem veszek egy ilyen bosst ( lehet nem pont ezt ) olyan használtan 10-15-ért jót kapok ugye? Bár nincsenek nagy igényeim..

LG 4X HD The Best Phone :DDD

(#16943) Aucor válasza Ricsko :D (#16942) üzenetére


Aucor
senior tag

Szia!

Egyik barátomnak boss ML-2 Metal Core van, szerintem jobb mint a Metal Zone.
[link]
Igaz, ez 17k a legolcsóbb használt.
De 16-ért is van.

(#16944) Bencsizy válasza Ricsko :D (#16942) üzenetére


Bencsizy
csendes tag

Én még ajánlanám a Beta Aivin DS-100-at is. Ez vmi Boss másolatnak tűnik, de nem szarból van, s rohadt jó hangzást lehet belőle kihozni. Én ezt használom, Rock'n'Roll-ra, Punkra, Rockra, Metalra egyaránt, mindenre tökéletes sztem és az árai sokkal barátságosabbak. Már 2-3 éve megvan, és semmi bajom nem volt vele eddig.

(#16945) Mathiask válasza Ricsko :D (#16942) üzenetére


Mathiask
senior tag

Én a helyedben vennék egy nagy levegőt meg hátralépnék egyet. Általában ezekből a hirtelen döntésekből nem szokott túl sok jó származni.

Először is mi a baj a mostani erősítőd torzítójával? Nem elég? Nem vagy elégedett a hang minőségével?

Másodszor a torzító pedált ugye úgy szokták használni, hogy a gitárerősítő elé kötik be és az erősítő tiszta csatornáját használják. Tehát a hangot ugyanúgy befolyásolja a gitárerősítőd minősége. Ha pl a hangszórója nem jó minőségű akkor nem biztos hogy sokkal-sokkal jobb hangot kapsz.

Amúgy a torzítópedálhoz érdemes hozzászámolni egy pár ezer forintos adaptert is amiből az energiát kapja, azt általában nem szokták vele adni. Meg ugye kell egy plusz gitárkábel is.

Én a helyedben gyűjtenék egy kis pénzt eladnám a jelenlegi kombót és vennék egy olyan kombót ami kicsit komolyabb és már alapból tud olyan hangszínt amit szeretnél.

(#16946) Ricsko :D válasza Mathiask (#16945) üzenetére


Ricsko :D
aktív tag

Erről vélemény? 35-ért kapnék egyet és vannak benne effektek is. Megér ennyit?

LG 4X HD The Best Phone :DDD

(#16947) nesa válasza Ricsko :D (#16946) üzenetére


nesa
veterán

Mondtam hogy marcit vegyel,en ezt javaslom.

(#16948) Ricsko :D válasza nesa (#16947) üzenetére


Ricsko :D
aktív tag

Drágák :/ max 35-ig megyek el :U

LG 4X HD The Best Phone :DDD

(#16949) nesa válasza Ricsko :D (#16948) üzenetére


nesa
veterán

En 35 er jo marcit tudnek venni, ebben biztos vagyok, meg abban is hogy nagyon nemvagy kepben csak most kolteni akarsz de nemazt fogod kapni a penzeder amit elvarsz es ujra kolteni fogsz.

Vegyel marcit.
En elobb vennem meg ezt mint amit linkeltel, hasznaltba meg meg jobbak vannak, mondjuk en hasznaltat nezegetnek.

[ Szerkesztve ]

(#16950) Ricsko :D válasza nesa (#16949) üzenetére


Ricsko :D
aktív tag

Tudsz segíteni milyent vegyek? Télleg nem vagyok otthon ebben...
Fontos hogy jó legyen a torzító benne!!

Esetleg ez??

[ Szerkesztve ]

LG 4X HD The Best Phone :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.