Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#135406) mezis válasza sisi22 (#135402) üzenetére


mezis
nagyúr

A videókat nem fogom megnézni. Gondolom a 2,4GHz-es WiFi sávban titkosítás nélkül működő WiFi AP-hez kapcsolódással lesz ingyen internet.

A hullámhossz kb 12cm, így egy 3cm-es drótdarab negyedhullámú antennaként működik. Zárt térben az elektromágneses hullámok össze-vissza verődnek, különösen fém felületekről.
Lehet próbálkozni a konyhai edénykészlettel, ALU fóliával, lavórral, bármivel "összelopni" nagyobb térből az elektromágneses hullámokat. Aztán vagy sikerül, vagy nem.

Vannak egészen jó leírások pontosabb méretekkel, lehet barkácsolni, aztán vagy lesz a közelben Free WiFi, vagy nem.

Én két fajtát készítettem, mindkettő hozta az ígért antenna nyereséget. A kültérivel stabilan van kapcsolatom 900m-re lévő WiFi AP-hez, de ez nem ingyenes, előfizetéses. A közvetlen rálátás elengedhetetlen.

A másik egy USB-s WiFi adapter antennájához illeszthető Yagi "feltét", de az csak beltérre való játék. Ha nincs megfelelő térerő, az interferenciák miatt semmi értelme 4 - 5dBi-nél nagyobb nyereségű antennának.

Ha valakinek van ideje, kísérletezhet, szórakozhat, de semmi garancia nincs arra, hogy éppen ott, nála a lakásban 4K-s videót fog nézni, ingyen.

Volt egy "faluprogram" ingyenesen elérhető WiFi állomásokra, ami kb azt jelenti, hogy a főtéren laptoppal, okostelefonnal kapcsolódhat az ingyenes WiFi-hez.

Nagyon sok vendéglátó hely, benzinkút, üzemeltet ingyenes WiFi-t, de ezek korlátozott sávszélességet biztosítanak a kapcsolódóknak.

Volt még a UPC-nek is is egy Wi-Free nevű "csomagja". Első dolgom volt kikapcsoltatni velük.
Ez annak a kezdeményezésnek volt a másolata, amihez még a WiFi indulásakor kedvezménnyel árult WiFi-s routerekkel, regisztrációval lehetett kapcsolódni. Nem hiszem hogy ez még mindig működne. A nevére sem emlékszem már.

[ Szerkesztve ]

mezis

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.