Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71356) blakey válasza Vtmk (#71353) üzenetére


blakey
titán

Az ugye megvan, hogy a LibreELEC az OpenELEC-ből fejlődött?
Nos a CoreELEC a LibreELEC csapat néhány tagja által jött létre, mert ők folytatni szerették volna az Amlogic vonalat. Nehéz lett volna a 0-ról kezdeni, de lehet, hogy egyszer annak is eljön az ideje.
AlexELEC sehonnan nem vált ki hanem úgy gondolta, hogy akkor saját maga készít 1-1 vonalat, ha nagyon belemélyedünk a dolgokba akkor itt már lehet beszélni "lopásról", de ezt a szót óvatosan használnám.

A melegedés meg több összetevőből adódik, nem melegszik jobban, mint korábban. CE alatt sokkal többminden elérhető, jobban paraméterezhető. A teljesítményt eleinte változóra (ondemand) állították, később maxra (performance) húzták, mert gondok voltak, LE alatt változó üzemmódban volt, ráadásul eltérő kernelekről is beszélünk. Miután megoldódott néhány probléma lehetőség adódott, hogy CE alatt változtatható legyen a teljesítmény menüből is, korábban parancssorral lehetett elérni. Tehát most nem egetverő a melegedés és az új SoC-ok azért jóval erősebbek a régi SoC-oknál.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.