2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Másik állampolgárság felvétele?

    Kiváncsi vagyok kinek mi a véleménye arról, hogy ha valaki lemondja a magyar állampolgárságát és felvesz egy másikat helyette.

    Maga az írás érint/foglalkoztat engem is és ahogy eddig tapasztalom, igencsak vegyes érzelmekkel vannak az emberek ezen téma iránt.

    Az én szituációm már eleve érdekes, mert Szegedtől nem mesze, de a határon túl, Vajdaságban születtem. Nem Szerbiát írok, mert mindig is utáltam, ha leszerbeztek.
    Gyerekként átjártunk Szegedre rokonokhoz/ismerősökhöz stb. és ott elég sokszor kaptam meg, hogy „te szerb” és hasonló beszólások.

    Az egész családom magyar, magyar iskolákba jártam és habár értek/beszélek minimális szinten szerbül, ez inkább azért van, mert volt egy kapcsolatom és náluk az egyik szülő szerb, nem is beszél magyarul.

    Vajdaságan a szerbek lemagyaroztak, Magyarországon a magyarok leszerbeztek... akkor mi vagyok, hol vagyok otthon, mi az én hazám? Sokszor járt ilyen és hasonló téma a fejemben.

    Múlt héten pénteken kaptam egy értesítést, hogy mivel már elég ideje Németországban élek, így novemberől jogosult leszek a német állampolgárság felvételére. Ha akarom, akkor jelentkezzek mielőbb, mert ez egy hosszú folyamat és kell tenni egy vizsgát is, amire fel kell készülni...

    Folytatás...

    total90 6 éve 63

  • (M)Ilyen volt 2017 !?

    A 2017-es évem volt eddig talán a legunalmasabb évem. Igazából történt több említésre méltó dolog is, de semmi olyan, amiért elmondhatnám, hogy ez volt az én évem.
    2017-re igaz, nem is nagyon volt nagyobb/több célkitűzésem és célok nélkül nem is lehet előre haladni.

    Az év mint, kb. mindíg igencsak lassan indult. Cégen belül és a privát életemben is érezni lehetett, hogy év elején még a legtöbben szabadságon vannak és elutaztak.
    Én nem voltam így ezzel, vagy is nem vettem ki szabadságot, mert karácsonyra vettem ki és év elejére nem akartam.

    Január közepén volt apám születésnapja, de nem mentem haza, mert márciusra terveztem menni és ha egy évben egyszer hazamegyek, az épp elég. Hazamenni az nekem nem jelent szabadságot, persze ezt a szüleim kevésbé értik meg... de már nem zavar. Ők is tudnának jönni, de az ugye „nagy előkészülettel jár”, mert annyi dolguk van a nyugdíjasoknak, hogy csak na :B

    Folytatás...

    total90 6 éve 6

  • Miért adnak ki egy szoftvert, ha még béta állapotban van (Adobe CC)?

    Ez most olyan ki kell írnom magamból dolog, így az év elején..

    Az Adobe kiadta a „szuper” frissítését a CC appokhoz, amivel még jobban szét*-ta a használhatóságot.
    Tele van az internet, hogy Windows-on (7/8/8.1/10), de macOS-en sem teljes az öröm az új Adobe CC 2018 megjelenése óta. Nálam épp a legtöbbször előforduló hiba jelentkezett, vagy is rövid használat után kékhalál.
    Először az új gép egyik hardverére gyanakodtam, de mindent leteszteltem és más, alternatív programok, valamint játékok alatt nem jelentkezik ez a hiba, kizárom a hardver problémát. Azt is lehet olvasni, hogy a Window 10-es 1709-es frissítés is beleront az illesztőprogramokba, de itt most erről talán nincs szó.

    Szóval, akármelyik Adobe CC appot használom, legyen az Lr, Ps vagy Pr, rövid idő után jön a kékhalál. A hibakód alapján hardver vagy szoftver hiba. Sokkal okosabb lettem :U

    Az egyik megoldás lehet, hogy leboronálod a Windowst, majd frissíted telepítés után és minden drivert a legújabb verzióban felteszed. Van akinél nem használ... és vagy kékhalál jön megint, vagy csak nem indul el az adott app.

    Folytatás...

    total90 6 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.