2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Galaxy S8+-ról Note 8-ra + Gear S3 frontier

    Gondolom most sokatokban ott a kérdőjel a szemetek előtt, hogy minek? Megérte-e? Ezekre a kérdésekre választ is kaptok ha tovább olvassátok a bejegyzést, a végére meg egy kis #techporn videó :Y

    Szóval, több évnyi almás élet után váltottam Androidra és azon belül egy akkor megjelenő Samsung Galaxy S8+-ot választottam. Megvettek kilóra a dizájnnal és egy telefont akartam, amivel kihúzok legalább egy évet. Nem így lett, de nem így terveztem.
    Egy-két apróságot eltekintve elégedett is lettem hamar a rendszerrel és mára már vissza sem mennék iOS-re.

    Lehet fura ez, épp egy iOS után, de hamar ráuntam a rendszerre és teljesen rákaptam, hogy kb. minden nap másik dizájnal használom a rendszert. Ennek ellenére bennem volt, hogy jó lenne valami más... de ez csak egy ok volt.
    Leginkább az bosszantott, hogy egy 2017-es csúcstelefont meg tudok fogni, szerintem nem hardcore felhasználási móddal. Ergó el tudtam fogyasztani a 4 GB-t memóriát és úgy vagyok vele, hogy ha már egy valag pénzt lerakok a telefonért, akkor ilyet nem szabadna csinálni. Az iOS fanokat itt ki is lőném a „de az iOS jobban kezeli a dolgokat”, mert nem. Céges iPhone X és azt is be tudom szopatni...

    Folytatás...

    total90 6 éve 2

  • Telekom DE, inkompetencia, az van..

    Már megfogadtam, hogy nem megyek hozzájuk ha lejár a szerződésem, de volt pár jó ajánlatuk és a váltással most nem jöttem volna ki jobban.

    Szóval, lassan lejárt volna a szerződésem és, hogy időbe beadjam a szerződés felbontását, elkezdtem keresgélni a másik szolgáltatóknál.
    Lehetőségek közül volt az 1und1, O2 vagy Vodafone, mert a többi kisebb szolgáltatónál mindig van valami bibi és végül nem úgy van, ahogy szeretnéd.

    Kb.mindenhonnét kértem ajánlatot, bónusz a váltás miatt stb. Végül a Vodafone látszott a legszimpatikusabbnak, hálózat is elég jó és a számot is meg tarthattam volna.

    Eközben jött egy akció a Telekomnál, hogy ha egyel nagyobb csomagra váltok, akkor igénybe tudom venni a StreamOn-t. A StreamOn egy ingyenes opció bizonyos nagyságú csomagtól kezdve, ahol pl. Spotify, Apple Musik, Amazon Musik/Unlimited stb. zeneszolgáltatók és YouTube, Amazo Prime, Netflix stb. videószolgáltatók streamelésekor nem használja a havi adatmenyniséget.
    Utána nézve ez elég jó is, zene streamelésekor nincs korlátozás, videónál meg HD-ra le van korlátozva... de az annyira nem zavaró.

    A lényeg, hogy bementem 2 hónappal a csomagom lejárása előtt a Telekomhoz és mondtam, hogy hosszabítanék, váltanék a nagyobb csomagra és akkor a telekom.de szerint tudok egy iPhone 7-es a csomag mellé pakolni ingyen. Ezt akartam anyámnak adni karácsonyra, mert neki épp elromlott a mobilja.

    Folytatás...

    total90 6 éve 16

  • Destiny 2 - ajándék termékkód

    A nem rég vásárolt GTX 1080 Ti-hez kaptam egy Destiny 2 termékkódot és mivel én nem játszom PC-n, gondoltam felajánlom itt valakinek.

    A játék letöltéséhez és aktiválásához rendelkezned kell egy nVidia kártyával és a GeForce Experiencet kell letölteni.

    A játékot dezember 31-ig aktiválni kell, különben elvész a kód.

    Kérem, csak olyasvalaki jelezzen, aki magának szeretnék a játékot és nem eladni... :U

    Jelentkezni ide a fórumba és semmiképp privátba.

    total90 6 éve 16

  • Összeállt az új gép... x299, i9, 1080ti...

    Nem írnék róla, inkább videón mutatom meg :B

    Link ha nem menne a beágyazás: [link]

    total90 6 éve 16

  • GTX 1080 Ti -> backplate

    Black friday alkalmával vettem olcsón egy MSI GTX 1080 Ti Armort. Evileg nem ezt akartam, hanem egy ASUS-t, amin van backplate is, de ezt az árat nem hagyhattam ki :B

    Szóval megjött és a sok évnyi laptop/kompakt PC után azt kell mondjam, hogy rohadt nagy dög.

    Lassan ideér a többi cucc is és egy fekete-fehér konfigot tervezek összerakni, amibe ez a kártya bele is illik, de olyan csupasz a hátulja, így kerestem egy megoldást.
    Az egyik az volt, hogy a YouTube-on néztem videókat, hogy plexiből, hogyan lehet csinálni ilyet.
    Egy kis kézügyességgel nem is nehéz, de aztán találtam valamit: coldzero.eu

    Egy angliai székhelyű csapat, plexiből varázsolnak mindenféle jóságot. Náluk találtam a kártyára backplatet és szállítással sem jött kit többe (ide Németországba), mint ha megvettem volna az anyagot és a hiányzó szerszámokat.
    A szállítás a rendeléstől eltel 4 napon belül meg is történt. EU-n belül maximum 7 nap, ami szerintem egész jó.

    A megrendelés után kicsit páraztam, hogy hogyan is rakom majd fel, de végül is adtak hozzá mindent, aminek nagyon megörültem.

    Pár kép a dögről:

    Folytatás...

    total90 6 éve 4

  • E-Bay: át akartak verni

    Az E-Baynek van egy ingyenes apróhirdetésekkel foglalkozó oldala az E-Bay Kleineanzeige. Nem a tipikus licitálás, nem kell fizetni az E-Baynek semmit és inkább a lényeg, hogy a környéken vásárolj privát személytől, úgy, hogy az árút meg is tudd nézni.
    Én speziel szeretem, sok mindent adtam el és vettem is.

    Jelenleg árulok valamit és rám írt egy hölgy német névvel, de nem helyes német szöveggel az üzenetben. Arra kért, hogy mivel nagyobb összegről van szó adjam meg az e-mail címem (ez normális is).
    Van egy címem, ami semmihez nem kapcsolódik, mondhatni „feltörhető”. Ezt adtam meg és nem sokkal később jelentkezett is a hölgy...

    Valószínűleg Google fordítóval fordítótta a szövegét, de amit szeretett volna az is érdekes volt :B
    Arra kért, hogy mivel nagyobb összegű tárgyról van szó így szeretné ha biztosítást kötnénk a csomagra és most a felét fizetné, ha megérkezik a csomag, akkor a másik felét.
    Már ebbe nem mentem volna bele, de jött a lényeg. Ő most Angliában él és oda kellene küldeni.

    Itt már tuti voltam benne, hogy át akarnak verni, de gondoltam játszunk :C

    Folytatás...

    total90 6 éve 16

  • DHL megint...

    Amazonon vannak néha nagyon jó akciók és így vettem egy porszívót a rendes ár kb. 30%-áért. Mivel Prime tag vagyok és időbe rendeltem, másnapra kellett is volna jönni a csomagnak. Kellett volna...

    Azon a napon megfázás miatt itthon voltam és olyan dálután 5 felé az Amazon App azt mutatta, hogy a futár már közel van. Gondoltam okés, megvárom, meg amúgy sem volt semmi dolgom.
    Este 7 felé megnéztem megint az appot és azt jelzi, hogy kézbesítve.
    Ööö, oké, de kinek, hova? Kimegyek a postaldához, gondoltam megint lusta volt a futár becsengetni és csak bedobta a cetlit, hogy majd honnét és mikor hozhatom el.
    Nem így történt, nem volt benne semmi. Hm..., gondoltam tuti az Amazon appal van hiba.

    Másnap délelőtt is ugyanaz a jelzés, de akkor a DHL követőszámot a DHL oldalán beadtam és azt írta ott is, hogy az bizony le lett adva a postán és onnét hozhatom el.
    Felhívtam a DHL és elmeséltem, hogy én itthon voltam... de még a szokásos papírt sem kaptam, mert valószínüleg nem is volt itt senki,a nélkül meg, hogy hozzam el a csomagot?
    Sorry meg stb., küld nekem e-mailt és azt kinyomtatva mehetek a csomagért. Ez meg is történt, nagy vígan mentem is a postára.

    Odaérve a szokásos „csomagé gyüttem”, de jött a következő pofon. A csomag nem volt ott. A hölgy a rendszerbe is utána nézett és a raktárban is 2x, de semmi.

    Folytatás...

    total90 6 éve 44

  • Elmélkedés: S8+ helyett…

    Jó néhány évnyi almás élet után, mint, ahogy írtam is már róla [link]
    [link] igencsak megtetszett az Android. Korábban a lassulások és a különféle szoftveres problémák miatt nem kedveltem, sőt… de ez az idő múlásával kiforrotta magát… többnyire.

    Április vége óta, vagy is a megjelnés óta használom a Samsung Galaxy S8+-om és igen érdekes látképem van az Andorid vs iOS-ről. 3-5 évvel ezelőtt is okosabbnak tartottam az Androidot mint rendszert, de voltak gyermekbetegségek, amelyekben az iOS jobb volt. Lehet vitatkozni, de ez így van, sokkal stabilabb volt.
    Ahogy én most látom, az iOS vesztett a stabilitásából és ennyi év iOS után úgy érzem van összehasonlítási alapom. Az Android meg felverekedte magát és most kb. egy szinten vannak problémák terén. Persze az Androidban több lehetőség van, de az iOS szépségei is megvannak.

    Ami 7 hónap után egyre inkább zavar az S8+-ban, hogy elfogy a 4GB RAM és 50-60 GB feletti adattal (képek, videók, zenék...) pl. a galériába lépve eltelnek „pillanatok”, de a sima appok megnyitása is tud hosszadalmas lenni. Ilyenkor egy újraindítás szokott segtíteni, de ne legyen már ez a megoldás egy 7 hónapos csúcstelefonnál.

    Folytatás...

    total90 6 éve 29

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.