2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Laktóz és glutén mentes étkezés, avagy egészséges étkezés

    A korábbi tesztemből kifolyólag jutottam oda, hogy ezt is tesztelem, vagy is egy hónapig csak laktóz és glutén mentes ételeket fogyasztok.
    Mint írtam, a korábbi tesztemben a helyi (értsd esetemben Németország) üzletláncok árait vetettem össze táplálálkozás terén és akkor lettem figyelmes, hogy 1-1 kaja cucc laktóz vagy épp glutén mentes volt.

    Azzal tisztában voltam, hogy laktóz és glutén mentesen enni egészséges, de azzal is, hogy ami egészséges, az többe is kerül. Mennyivel, mennyit ér az egészség, érnek ezek az ételek tényleg valamit? Kérdésekre választ kerestem, meg is találtam.

    Amit viszont csak úgy nem tudtam volna ellenőrizni, az, hogy ezek az ételek tényleg egészségesebbek-e, így csináltattam egy vértesztet mielőtt laktóz és glutén mentesen kezdtem volna el kajázni.

    Mielőtt valaki nem lenne tisztába mi a laktóz és a glutén, azoknak ajánlom a Wikipádiát: Laktóz és glutén.

    Folytatás...

    total90 9 éve 37

  • Bajnokok ligája, élőben Berlinből...

    4 éve vagyok Németországban és ezalatt 2 BL döntő volt itt. Először München, a Chelsea-Bayern meccset nézhettem élőben, ami igazából azért volt érdekes, mert az első látogatásom volt az Allianz Arénába.

    Aztán most, hogy a kedvenc csapatom (Juventus) ott van a döntőben, úgy voltam, hogy ha élek, ha halok, nekem ott kell lennem. Elvégre még utazni sem kell sokat.

    Amint kiderült, hogy a Juve ott lesz a döntőben elkezdődött a jegykeresés és nem volt egyszerű, sőt... 3 napig túrtam a netet, de nem jutottam semmire. Már szinte olyan összeget is hajlandó lettem volna kifizetni, ami nagyon túlzás lett volna.
    Szóval elkeseredve mentem foci edzésre és ott az egyik haver jön, hogy van 4 jegye és tudja, hogy Juvés vagyok, akarok-e menni :Y

    Csütörtökön itt ünnep volt és péntekre szabit vettem ki, hogy legyen egy hosszú hétvégém. Így aztán már tegnap ideértünk... gyorsan el is mentünk a "szentélyhez" vagy is a berlini olimpiastadionhoz. Voltam már itt, voltam is bent meccsen, de még is más most.

    Úgy vagyok vele, hogy ha nyer ma a Juve, ha nem, akkor is megérte, látni őket, látni a BL döntőbe, átélni ezt az egészet.
    A mai este után meghalhatok, megéltem mindent amit akartam érzés kerülget... annyira örülök :DD

    Folytatás...

    total90 9 éve 5

  • Mercedes SL 63 AMG és SL 500

    Már korábban ígértem, hogy majd teszek fel a verdáról képeket, de nem jutottam oda és igazából még mindig ott vagyok, hogy nem volt időm rendesen lefotozni... de most pár mobilos képet bedobok. Havernak van egy SL 500-as gépe, ami most fog átesni tuningon és ez amolyan előtte-utána képeknek is elmegy.
    Az övére lesz egy body kit direkt az AMG-s verzió, új lámpákkal meg új felnik... némi motor tuning, 2x2-es kipufugó meg sok jóság. Az enyém marad olyan amilyen, egyelőre nincs lóvé csicsázni, meg nem is akarok egyelőre belenyúlni. Elvittem kifényztetni, az volt az én tuningom ;]

    Akkor a képek:

    Előről mindkettő:

    Hátulról mindkettő:

    Belül enyém:

    Folytatás...

    total90 9 éve 28

  • Adidas Superstar

    Egy ideje megjelent a nagy kedvenc csukám új verziója... Tehat az Adidas Superstar széria Supercolor verziója. A szivárvány minden színében lehet venni belőle és nekem volt már korábban fekete fehér csíkokkal és fordítva meg fehér piros, majd zöld csíkokkal. Mindegyik eleg jól bírta, de aztán valahogy kiment a divatomból...

    Amióta lehet kapni, megláttam a zöldet és a kéket, azt mondtam kell :Y

    Be is szereztem és igazából a kéket kezdtem el többet hordani. Ez alatt értem, hogy napi 1-2 órát vagy kicsivel többet volt a lábamon, mert dolgozni bőr cipőben kell, sporthoz mást használok... szóval olyan mászkálós cipő.

    2 hét után az orránál a gumi rész elvált :O Ok, felvettem a másikat és visszaküldtem, hogy 3 havi garancia ugye van, akkor cseréljék... Mire megjött az új, addigra a másik ugyanúgy elvált :W

    Folytatás...

    total90 9 éve 22

  • Múlt és jelen, megjött az új vas

    Vasnak vas, de nem PC, nem laptop, nem elektronikai eszközről van szó. Aki erre gondolt, azt tényleg el kell szomorítsam, mert ugyan "örömmegbodottá" van, de az új autóm miatt. Na nem épp úgy új, használtan vettem, de nekem új.

    Céges autónak 2012-ben egy 3-as, pontosabban egy 320 D-s BMW-t kaptam, aminek akkor nagyon örültem, mert mindig BMW fan voltam.
    A BMW 3-a szériája ugye a legkedveltebb BMW széria az eladások szerint és nekem csalódás volt. OK, otthon egy Peugeot 206 van, ég és föld a különbség, de akkor is, csodát vártam és nem történt meg.
    A-ból B-be autó, de semmi extrát ne várjunk... most lehet durva lesz, de a 206-ost sem rosszabb hajtani, nem kényelmetlenebb. BMW-be 1-2 extra, de ugyanúgy kopogós plasztik és én elég magas vagyok és nem is az a pálcika ember, hosszabb távon nem kényelmes, kicsi belül.

    Egy javítás idejére egy 1-es BMW-t kaptam, amíg a 3-as kész nem lesz... maradt az 1-es a kérésemre. Miért? Kényelmesebb volt. Szerintem én vagyok az egyetlen ember a földön, aki az 1-es BMW-t többre véli mint a 3-ast.

    Folytatás...

    total90 9 éve 47

  • A világ legjobb április elsejei hardver teszt...

    Ilyen nincs, de még is van, így kell április elsejére poént készíteni: [link]

    total90 9 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.