2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Húsvéti látkép az ablakból

    Fagy a seggük a nyulaknak :DDD

    total90 11 éve 2

  • The Dark Knight Rises / A sötét Lovag felmelkedés

    Most jutottam oda, hogy megnézzem... Zseniális és most jöhet a Batman & Robin meg az új macskanős film :DD

    total90 11 éve 10

  • Bayern München-Juventus BL meccs

    Óóó, most kaptam az értesítést, holnap jön meg a jegy :DD

    Megérte lecsapni, a kihirdetés után 2 órával már hivatalosan lehetett venni a jegyet. Úgy le volt foglalva a szerver, hogy alig ment, de megééérte. Középen a pálya mellett :)) Legyen már másodika :Y

    total90 11 éve 5

  • Ez meg, hogy???

    Nem szoktam nagyon újságokat olvasni, de ma a velem szemben ülő tag a metrón olvasott és felém tárult a címlap és muszáj volt utána néznem a neten: [link]

    Ez szerintem valami iszonyat brutális és beteges! 8 hónapig együtt élt a halott anyjával egy nő... :W A pláne, hogy ez nem az első eset :O

    Kb. egy éve volt hasonló, akkor "csak" 3 hónapja volt halott egy férfi anyja, akit takaróba becsomagolva a nappaliban a kanapén "tárolt".
    A szomszédok lettek figyelmesek akkor, hogy a nénit nem látják és valami iszonyat büdös jön a lakásból. Kihívták a házkezelőséget és akkor derült ki a téma.

    Nem tudom felfogni, hogy ilyen megtörténik, erre nincsenek szavak :(

    total90 11 éve 5

  • Óz, a hatalmas(Spoiler)

    Ma volt szerencsém megnézni az új Ózt. Szeretem az ilyen jellegű filmeket is és valahogy az ilyen sok animációval dúsított filmekben jön át igazán a 3D. Személy szerint nem is csinálnék egyéb filmet 3D-ben, csak animációt, vagy nagyon sok animációval készítettet, de ez most mellékes.

    Szóval a film! Az elején a 4:3-as képarány kicsit fosatós volt, mert gondoltam, hogy a fekete/fehér rész majd kiszínesedik, de a képarányt akkor sem értettem.
    Jó kis történet van dobva az elején a filmnek, meg kapja az alap jellemet a hős és ennek a Franco srácnak az ilyen igazán jól is áll, meg jól is játszotta.

    Ahogy színesbe ér a film, na akkor volt a döbbenet. Amit összeraktak a grafikusok, az csodálatos lett. Látvány 5*!
    A történet is szépen kerekedik és végül is fel sem tűnik, hogy több mint 2 óra :Y Magával ragad maga a látvány és a történet nagyon illik a látványhoz.

    Folytatás...

    total90 11 éve 0

  • Bajnokok ligája: A legjobb 8 párosítása

    Juventus-Bayern München

    Hát ennek most naaagyon örülök. Juve szurkolóként is azt mondom, hogy a Bayern esélyesebb lehet, de(!) ennek a meccsnek azért örülök, mert nem kell messze mennem a meccset nézni. Kb. az ablakból rálátok az Allianz Arénára :))

    Malaga-Borussia Dortmund

    Hm... szerintem ez ki-ki meccs lesz, de mivel tovább ment a Malaga nagy meglepetésre, remélem még ettől is tovább mennek :K

    Real Madrid-Galatasaray

    Huh, hát a törökök kifogták nagyon. Ennek ellenére nekik szurkolók inkább ebben az összecsapásban, noha baromi kis esélyük van :(

    PSG-Barcelona

    Kieshetne már a Barc és szerintem erre tud megoldást a PSG.

    Milyen szép is lenne egy Juve, PSG, Malaga, Galatasaray legjobb 4-es :DD

    total90 11 éve 2

  • Bajnokok ligája: A legjobb 8 listája

    Barcelona
    Bayern München
    Borussia Dortmund
    Galatasaray
    Juventus
    Malaga
    PSG
    Real Madrid

    Nem épp úgy alakult a dolog, ahogy gondoltam, de sebaj. A Malaga nekem teljesen meglepetés csapatként szerepel a legjobb 8 között és mondjuk a Galatasarayt sem sokan várták oda szerintem. Habár nem volt nehéz csoportja és a sorsolás is kedvezett neki. Kíváncsi vagyok tovább mi lesz velük...

    Most már mindenki mindnekivel összekerülhet, ami jó. Én alapból azt csinálnám, nem, hogy a csoport mérkőzések után még nem kerülhet össze azonos országbéli, sőt a csoportba sem csinálnék kiemelt csapatokat meg azonos ország, stb. Érdekesebb lenne szerintem, de ez saját vélemény.

    A jelenelg nyolcaból Juventus szurkolóként akár el is tudom képzelni, hogy a döntőig menetelnek az olaszok. Igazából Bayern München-Manchester United döntőre tippeltem volna még az elején, de az ugye a Real Madrid, illetve a bíró jóvoltálból nem jöhet már össze.
    Aztán a Bayern mai szereplése után nem vagyok biztos, hogy odáig menetelnének. Persze lehet csak egy meccses hullámvölgy, de ki tudja.

    Akit szinte biztosra veszek, hogy a legjobb 4 között nem lesz ott, az a Malaga és a Galatasaray. Persze ha épp össze nem kerülnek, ami megtörténhet. Az érdekes is lenne végül is.

    Folytatás...

    total90 11 éve 7

  • Nike Mercurial Victory IV FG

    Végre megjött! Most, hogy alig van már hó és nincsenek mínuszok, így tudunk kint focizni. Ennek apropóján szükségem volt egy cipőre, amiben szabadban, füvön focizhatok.

    Ez az első Mercurialom fűre, teremre volt már Vapor-om és azzal elégedett voltam. Fűre eddig csak Total90-en volt, milyen meglepő :B Meg Total 90 volt szinte az összes teremfoci csukám is. Ha a mostaniak szétmennek, akkor a CRT360-at akarom még kipróbálni... most azért lett ez, mert jobban tetszik.

    A Mercurial Victory család 3 színben szerepel, rózsaszínes lilás, fehér/zöld (ezt akartam alapból, de nem volt a méretemben sehol és utána meglátva a választottam beleszerettem) és az enyém, arany/narancssárga...

    Ilyen-e:

    Folytatás...

    total90 11 éve 8

  • Bajnokok ligája: A legjobb 8 (szerintem)

    Szerintem ők lesznek:

    Galatasaray-Schalke... mert szívós csapat, idén jól össze van rakva és a kékek nem fognak bírni velük. Idegenben is rúgni fognak gólt.

    Eredmény: nem is bírtak, jók küldék a törökök.

    Celtic-Juventus... mert a 3 gólos előnyt nem tudják ledolgozni a skótok, pláne nem Torinóban.

    Eredmény: nem is sikerült, sőt még 2-t kaptak :DD

    Valencia-PSG... mert erősebb a keret és otthon játszanak, idegenben is verték a spanyolokat.

    Eredmény: érdekes döntetlen, de esélytelen volt a spanyolok továbbjutása.

    Porto-Malaga... mert a Porto idegenben is jó, jobb mint a Malaga. Idegenben is nyerik a meccset, akár több góllal is.

    Eredmény: nem kellett volna az a piros lap a Portonak, de a Malaga jobban is játszott.

    Arsenal-Bayern München... mert az angolok olyan csapattal játszanak, akik már idegenbe zsebre tették őket és a Bayern esélyes a BL serlegre is.

    Eredmény: huh, az majdnem szopóka lett a Bayernnek. Ha kicsit jobban hajt az Arsenal ők mennek tovább.

    Shakhtar Donetsk-Borussia Dortmund... mert nem lesz elég a Dortmund, hogy megverje őket otthon sem.

    Folytatás...

    total90 11 éve 12

  • Újra itthon...

    Vége a nyaralásnak :O
    Nehéz volt ott hagyni a szigetet, visszafelé meg még a turbulencia elég szépen dobálta is a gépet, majdnem vissza út lett belőle. Akart a sziget vissza... Lost?! :DD

    Hamarosan megírom a történetem, sok-sok képpel meg ilyenek.

    total90 11 éve 6

  • Gran Canaria

    Majd lesz címlapos bejegyzés, amit ha hazaértem, akkor írok... :DD

    total90 11 éve 0

  • 3. nap, Gran Canaria

    Feruár 19.

    Az esti buli után igencsak jól sikerült az alvás, laza 10-es megint belefért. Viszont az ébredés könnyen ment, pikk-pakk felébredtünk és egyből neki is láttunk a reggelinek.
    Rántottát csináltam hagymával és ez utóbbi valami extra. Annyira zavtos, meg finom, hogy én ilyet még nem ettem. Itt a természeti adottságoknak köszönhetően a zöldség és a gyömölcs is

    nagyon ízletes. Sajnélni is fogom ezeket az ízeket, ha vissza kell menni :(

    Reggeli után elmentünk vásárolni kicsit. AZ első út a zöldségeshez vezetett, ahol gyömölcsöt is árulnak. 2 jó nagy szatyorral battyogtunk haza, hagyma, krumpli, papaja, banán, kiwi... amit

    épp megkívántunk és mindezért nem egsz 5€-t fizettünk.
    Azon filóztunk, hogy nyugdíjasént (már csak 38 és fél év...) ide költözni az álom lenne, Német nyugdíjból meg meg lehetne lenni egész jól. Na mindegy, addig még van idő.
    A további vásárlás abból állt, hogy vettünk gyékényt a törölköző alá a strandra meg napernyőt. Egy napra bérelni ezeket 15€, na mi most ezt a 3-at megúsztuk annyiból és annyi a "rossz"

    benne, hogy ezt vinni kell minden nap. Kemény 2 kg, mi lesz velünk :)

    Folytatás...

    total90 11 éve 0

  • 2. nap, Gran Canaria

    2. nap, Gran Canaria

    18-án "korai" kelés volt. A klíma itt nagyon penge, akkorákat lehet aludni, hogy ihajj. 10 óra alvás egyben, semmi felébredés, az sem zavart, hogy közel van viszonylag a közút és volt

    forgalom. Lefekszik az ember és már alszik is.
    Ébredés után reggeli, szomszédban épp van egy bevásárló központ, csak át kellett lépni friss zsemléért és egy kis belevalóért. Hotelben nem kértünk reggelit, mert időhöz kötött és az

    nekünk nem jó. Nyaraláskor szerintem senki nem akar időbeosztás szerint enni-inni, rohangálni.

    Kaja után a város egyik felébe indultunk el sétálni. Közben fotóztam... érdekes ez a sziget. Gyönyörű, zöld itt minden. Külön tetszik, hogy a körforgalmak is zölden, pálmafákkal, hatalmas

    kaktuszokkal vannak beültetve. Meg úgy minden azzal van beültetve. Mind ha egy botaikus kertbe szakadt volna egy kis város.
    Sok helyen csak úgy az út mellet gyümölcsfák, olyan gyümölcsökkel, amiket máshol venni kell pénzért. Itt levenni a fáról :) Meg egyébként naaagyon olcsón adják a gyümölcsöt. Pl. banán

    kilója 45 cent. Szóval már kezd banán túltengésem lenni :) De meg a papaja valami isteni. Mézédes, kiló számra lehetne kajázni.

    Folytatás...

    total90 11 éve 2

  • 1. nap, Gran Canaria

    Elég nehézkesen indultunk meg Németországból, valami járat, ahonnét átszálltak, az késett és várni kellett rájuk... Aztán még a csomagokkal is valami szopás volt a berakodáskor, így közel másfél órával később őrkeztünk meg a szigetre.

    Az első élmény az wow, egzotikus a sziget nagyon. Elvileg egy kihűlt vulkánképződmény, de ennek ellenére szép zöld, sok a növény. Egyedül a hegyeken látszik, hogy mi az alapja.
    Rengeteg az óriás kaktusz, de ilyen 5 plusz méter magasak és a pálma is alap cucc itt. Sok más eextra növény is van, de majd lesznek képek, csak ma még ezzel nem foglalkoztam.

    Itteni idő szerint délután 5-re érketünk meg, aztán 6 után volt mire a hotel szoba kulcsát a kezembe nyomták... kis séta a környéken, óceán megtapogatása, majd séta tovább és éjfolkor vissza a hotel.
    Rengeteg a bazáros, még éjszaka is minden vackot rá akarnak sózni az emberre :)
    A parton drágáság van, drágább mint "bajor land", viszont fagyiból egy gombóc akkora adag, hogy elég is. Már majdnem szóltam a nőcének, hogy az egy bazzeg, normális vagy, meg sem eszem :DDD

    Rengeteg a túrista és rengeteg a német. Mind ha szintén DE-be lennék. Minden árús beszél is németül, de angolul is.

    Eddig egy dolog negetívum, a net:

    Folytatás...

    total90 11 éve 5

  • 12 óra és induláááás

    :))

    total90 11 éve 0

  • Már csak 10 nap...

    ... és [link].

    Várós, de alig telnek a napok, annak ellenére, hogy ezer dolgot csinálok. Teljéééé gyorsabban te nap ;]

    total90 11 éve 9

  • Lumia frissítés

    Mivel már elég sokan megkapták a frissítést a Lumia telefonukra, így már vártam én is a Lumia 900-amra. A beállításokban a frissítés menüpont alatt nem mutatott semmit.
    Aztán olvastam a neten, hogy indítsam újra a telefont, majd tegyem PC-re és a Zune majd észreveszi a frissítést. Így is történt.
    Érdekes azért, hogy a telefon magától hülye volt ehhez a feladathoz...

    A frisstés egyébként meglepően hosszadalmas, nekem közel fél óra volt. A Zune egyébként elintéz mindent, semmit sem kell csinálni. Szóval most már 7.8 van a Lumia 900-on. Hasonlítgatom a 8-al a 920-on... azt veszem észre, hogy igazából nem sok pluszt adott ez a várva várt frissítés. Igazából szerintem aki eddig megvolt ezek a dolgok nélkül, az ezután is meg lett volna. Nem ez a pár dolog miatt választja valaki a WP-t. Aki meg talán még is, annak ott a WP 8, mert szerintem előbb választja valaki mint, hogy akkor egy 7.8-as WP-os telefont keressen magának.

    Elvileg ez a ki/bekapcsolás és Zune dolog bármilyen Lumia modellnél működik attól függetlenül, hogy kártyafüggetlen vagy függő, illetve melyik országban, régióban él.
    Szóval, aki még nem próbálta, annak hajrá, nekem bejött.

    total90 11 éve 3

  • PH!-s fotós adatbázis

    Mivel én is fotózok és elég sokan mások is, arra gondoltam, hogy készítenék itt egy PH!-s fotós adatbázis.
    Ez úgy nézne ki, hogy a fotós topikokból összeszedném (jobbik esetben maguktól jelentkeznek) a fotósokat és azok képeinek elérhetőségeit.

    Pl. az én esetemben:

    total90:
    -500px
    -flickr
    -saját blog
    -Haladó fotós topik
    -Kezdő fotós topik

    Így elérhető lenne minden itteni fotós profilja és a képmegosztó oldalainak elérhetősge.

    A cél az lenne, hogy összehozni a társaságot, több szem többet lát alapon megbeszélni egymás képeit.

    Na és akkor kedves fotós kollégák!

    Ha jónak találjátok az ötletet, akkor dobjátok be egy hsz-ban a linkjét a saját blogotoknak (ha van), vagy képmegosztó profilotoknak, esetleg,hogy melyik fotós topikban vagytok jártasak.

    Egy idő után, vagy is ha 5-10 személy már bedobta az elérhetőségeit, akkor beteszem ide a listába:

    Update!

    Hogy ne legyen káosz, Eastman javaslatára ez a topik megmarad a kérdezz-feleleknek és az adatok felvételének.
    A tagok >ebben< a bejegyzésben lesznek feltüntetve.

    Update 2!

    Folytatás...

    total90 11 éve 111

  • Megy az kerék nélkül?

    Voltam ma fotózni és erre akadtam:

    Lényeget jól elvitték :DDD

    Aztán meg:

    :B

    Egyébként az miért van, hogy ha ide töltöm fel a képeket, már mint profil tárhelyére, akkor ilyen fos lesz a minőség? :U

    total90 11 éve 3

  • Változás 1. lépés (februárban)

    a)

    b)

    c)

    d)

    e)

    f)

    Napi szinten a c-től a f pontig 3 héten keresztül, közben:

    total90 11 éve 13

  • Amikor minden összejön... ellened.

    Alapjáraton elég vidám figura vagyok, nálam nem sokkal több ember van, akinél nagyon nehezen lehet "kihúzni a gyufát".
    Sokan mondták, hogy "totál idegesítő", hogy mindig pozitív vagyok és semmi nem lohaszt le, mindenben meglátom a jót...
    Nem vagyok idegeskedő, ideges típus, szeretem a pörgést, szeretem az életem, nálam mindig minden pozitív.

    Aztán most annyira minden összejött, hogy úgy érzem, hogy megtapasztaltam mi a sztressz... túl sokat vállaltam és ez már nem éri meg. Változás lesz!
    Az első lépés a szabadság... aztán meglátom.

    Ez most olyan kiírom magamból bejegyzés volt.

    total90 11 éve

  • A nevem UX31A, ASUS UX31A…

    Az Asus egyik Zenbookjáról írnék néhány sort, amolyan bemutatófélét...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 57

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.