2016. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

total90 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Internet mindenütt jelveszteség nélkül

  Gondolom sokan vagytok azzal a problémával, hogy a többszintes házban vagy lakásban a wi-fi jele nem elég erős és épp ott nem, ahol kellene.

  Én is így voltam ezzel, a mai napig.

  Adott egy ház, ahol a pincében jön be a fő vonal. Innét kellett volna elvezetni a földszintre, első emeletre és a padlástérbe a netet. Fúrás-faragás ki volt zárva, előbb kellett volna gondolkodni, de ez más téma...
  Először betettem a modemet a pincébe, ami viszont relatív mélyen van és a mennyezet annyira tele van fémmel, hogy a földszinten nem volt már jelem.
  Szerencsére 114365235698967 konnektor van a házba és akkor jött a TP-Link ezen megoldása:

  Ez egy jeltovábbító. Tehát észleli a jelet, majd továbbítja. Belőni pofon egyszerű, konnektorba be, böngészőt elindít, hálózati név és jelszó megadva. Ennyi.
  A probléma azzal van, hogy ahogy mindig továbbít a jel veszik, az viszont erősen. A 100 megás netem a padlástérben 1 mega körül kullogott.
  Hm...

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 napja 17

 • Németül tanulni Németországban

  Újabb kis irománnyal gyarapítanám a Németországba kivándorlással kapcsolatos bejegyzéseim.
  Eme írás ötlete (is) igazából onnét jött, hogy egyre több üzenetet kapok privátba azoktól, akik ki szeretnének, vagy már kivándoroltak ide.
  Sokszor kapom a kérdést, hogy miként vagy is inkább hol érdemes németül tanulni.

  Attól függően mennyire tanulsz könnyen nyelvet, ez az iromány szerény véleményem szerint segítség lehet.
  Én úgy jöttem ki, hogy a „Guten Tag”-on kívül nem tudtam semmit... ez volt négy és fél éve. Mostanra ha beszélek, akkor leginkább, ha egyáltalán szóba kerül, akkor onnét veszik észre, hogy nem német vagyok, mert van akcentusom. Ezen egyébként próbálok csiszolni, de elveszni soha nem fog.
  Írni rosszabbul írok, mint beszélek, de hivatalos, céges szövegeket is kell írnom és az utóbbi időben ritkán hallom vissza, hogy lett volna benne hiba. Szóval annak ellenére, hogy nem tartom magam jó nyelvérzékűnek, elég jól belejöttem.

  Na, de vágjunk bele... Először a „nem hivatalos” lehetőségek:

  - Szerintem nagyon fontos, hogy amint kijössz, akkor felejtsd el honnét jöttél. Telefon, laptop, PC, tablet és miegymás azonnal németre állítani. Ha nem is érted, belejössz, orientálódsz kicsit és menni fog. Úgy tanulsz meg szavakat, hogy észre sem veszed.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 hete 16

 • Csomag kiszállítás, mert megérdemlem...

  Szóval, rendeltem pár dolgot a neten egy kisebb, mondhatni privát webshopból. Fel volt tüntetve, hogy DPD-vel küldik a csomagot.
  Mielőtt rányomtam volna a vásárlásra, felhívtam a céget és megkérdeztem, hogy nem-e lehetne DPD helyett DHL-el a csomagom kézbesíteni, mert a DPD-vel már annyiszor gondom volt, hogy ha csak velük oldható meg, akkor inkább nem veszek onnét semmit.
  A csaj mondja, hogy de, megoldható, de akkor a szállítás extra pénz. Nem gond, úgy utalok PayPallal. Így is történt... majd másnap jön a DPD-től egy e-mail, hogy a csomagom úton :U
  Felhívom a webshopot és ugyanaz a csaj veszi fel. Mondom csoki, tegnap dumáltunk, tudod... nem, ő nem emlékszik. OK, mondom sok a telefon, lehet nem emlékszik, elmesélem a sztorit.
  Nem, ilyen nem volt :((( Halllllóóóó, extra zsét utaltam a DHL-el való küldés miatt.
  Majd visszaküldi akkor és ezt úgy lazán mondja. Nem fogta fel, hogy nem azon van a hangsúly, hanem, hogy lehazuttol és ilyen kopjak már le hangnemben beszél velem. Slusszként még beböki, hogy már feladta, pénzt majd visszaautalja és ezen már nem lehet változtatni.
  El is hangzott egy jó magyaros mondás... még jó, hogy nem értette a kis drága :W

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hete 38

 • Érkezőben az első motorom

  Már tavaly akartam egyet, de aztan nem jott össze... igaz akkor nem ezt, hanem egy nagyobbat, mert nekem az álom motor egy Yamaha R6 lenne. Amióta kint van a széria, azóta csöpögök az R szériára és abból is igazából az R6-ra.

  Mivel még nem volt előtte motornak nevezhető járművem, így némi beszélgetés után "régi motorosokkal" egy kisebb motorra esett a választásom. Olyan motor, amivel majd megtanulok motorozni.

  Az igazi lökést az adta még, hogy nem olyan régen hajtottam egy R1-et és habár állat érzés, még is éreztem, hogy a motor erősebb mint én ;]
  A napokban egy haver 125-ös Hondajat kipróbálva jutottam oda, hogy ez nekem megfelelő lenne. A motor viszont nem tetszik, de megtaláltam a motort, amit nekem teremtettek:

  2013-as modellt találtam jó áron, jövő héten megyek érte :C

  Blogbejegyzés 2 hónapja 23

 • The Revenant (Spoiler)

  Sokat járok moziba, szeretek filmeket nézni, de ennek ellenére nem nagyon szoktam véleményezni online, de ez most egy olyan film volt, ami mellett nem akarok el menni szó nélkül.

  IMDB link a filmhez.

  Szóval, már hetek óta meg akartam nézni, de most jutottam csak oda, vagy is tegnap este.

  A film Oscar-díj esélyes alkotás, talán már nagyon megérdemelten DiCaprio bezsebelhet egyet... de ha ezzel a filmmel kapja meg, akkor azt én nem tudom hova tenni.

  DiCaprio és J. Depp (ok, ő nincs a filmben) a legjobb férfi szinészek szerintem jelenleg a filmvilágban. DiCaprio ebben a filmben is bámulatosan jól játszott, neki minden film jól áll, mindent el tud játszani.
  Ha nem ő játszotta volna a főszerepet, akkor a film felénél kijöttem volna a moziból, mert ez akkora fos lett.

  Amikor már 3 olyan eset történik vele, hogy olyat ember nem él túl (medve, aztán 0 fokos vízben úszkálni órákat, meg a lóval a szakadékba eseni, majd a lóba aludni...), na utána eltűnnek szinte a sebek róla, hirtelen nem fáj a lába, fut-rohan... :Y

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 10

 • Pár jótanács a Németországba vándorlóknak

  Egyre többen vándorolnak ki ide és egyre több privát üzenetet kaptam az utóbbi időben, ezzel-azzal kapcsolatban és gondoltam írok ezekről egy bejegyzést.

  Bankszámla:

  Az ördögi kör után (ha nincs lakás, nem kapsz állást, ha nincs állás, nem kapsz lakást...) eljutsz oda, hogy bankszámlát kell nyitnod, akkor nem is olyan egyszerű a helyzet.

  Bejelentett tartózkodási helynek mindenképp lenni kell, anélkül nem fog menni sehol sem. Ha ez megvan, akkor egy lépéssel előrébb vagy.

  Ahova tuti ne menj az a Deutsche Bank. Ők aztán rád sem néznek ha nem vagy már legalább 2 éve munkaviszonyban Németországban. Volksbank (Raiffeisen) hasonló eset, de ha egy jobb cégnél vagy (vagy is leszel), akkor nem lesz gond, csak vidd a szerződést is magaddal, kérni fogják.
  Hypovereinsbank hasonló mint a Deutsche Bank, de őket inkább azért nem ajánlanám, mert drágák. Minden kis tranzakcióért pénzt kérnek, EC és bankkártya is náluk a legdrágább.

  A tuti megoldás, vagy is ahogy én annó megtapasztaltam a Postbank. Ők a jófiúk, akik fűnek, fának adnak kártyát, kb. semmi nem kell hozzá csak az útleveled.
  Mind ezek mellett náluk az EC kártya ingyenes, Master Card vagy Visa is amíg nem kell hosszabbítani, utána is csak évi 22€.

  Posta:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 37

 • Jogsi németorszában... (érdekesség)

  Amikor kijöttem, akkor nem volt jogsim és mivel kaptam céges autót, így megcsináltam a jogsit autóra. Azóta elég sokat hajtottam, sajátom is lett és tegnap voltam érdeklődni, hogy milyen feltételek vannak ha motorra is akarok, már mint nagyobbra.

  Itt jött a paccs... van egy olyan szabály, hogy friss jogsival 24 hónapig csak maximum 125 cm3-es motort lehet hajtani és az is olyan, amit hivatlos szervízben lekorlatoznak 120 km-es maximális sebességre :Y
  Ez van autónál is, hogy ami 3200 cm3 és 280 lóerő felett van, azt csak 24 hónappal a jogsi letétele után hajtható.
  Egyrészt érthető, másrészt ez csak itt van, sehol máshol az EU-ba, ahogy utána néztem.

  Szóval Yamaha R6-ot néztem ki tavaszra, 2008-as modell, elég jó áron vannak... örültem, de most nem. Akarok valami seggrakétát, de akkor majd 125 cm3-es lesz.

  Blogbejegyzés 6 hónapja 45

 • FX vs. DX, mekkora a különbség?

  Mielőtt FX-re váltottam DX-ről elég sokat keresgéltem a neten, hogy mekkora a különbség a két rendszer között. Persze, az 1,3-as szorzó... de sehol nem volt úgy kipróbálva, vagy is bemutatva, ahogy azt én szerettem volna, ahogy engem az érdekelt.

  Na, de mire is vágytam én? Egy tesztre, ahol adott egy FX és egy DX váz, hozzá egy FX és egy DX objektív ugyannyi mm-en. Így jöttem ahhoz, hogy én csinálok egy rövid tesztet.

  Tesztkörnyezet:
  -Nikon D800 FX váz
  -Nikon D7100 DX váz
  -Sigma 12-24 FX objektív
  -Sigma 10-20 DX objektív
  -minden kép 12mm-en készült

  Először arra voltam kíváncsi, hogy a DX objektív mit produkál DX és mit FX vázon.

  DX váz, DX obi 12mm-en...

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 1

 • PC szervíz level 99

  Van egy haverom, akivel egy cégben dolgozunk, de ő teljesen más osztályon és sokat úton van. A szülei 75 év felettiek és ha a haver nincs otthon, akkor többször hívtak már engem.

  Legutóbb is így történt, de épp nem voltam a városban és kerestek az újságba egy PC szervízest...

  A probléma az volt, hogy adott egy iMac és egy nyomtató, ami eddig tökéletesen működött. Kifogyott a festék belőle, majd a haver apja rendelt egy utángyárottat.
  Meg is érkezett a festék, de nem működött vele a nyomtató és azért lett a "mester" házhoz hívva.

  A "mester" tudatáig nem jutott el, hogy esetleg a festéken lévő chip nem jó, vagy "annyira utángyárott", hanem azt mondta, hogy az iMac nem támogatja a festéket :DDD Na, de majd ő "megtámogatja", hogy működjön. 4 óra után eljutott oda, hogy nem lehet, hanem Windows 10-et kell venni, feltenni az iMac-re és majd akkor minden fasza lesz.
  Az öregek 0 hozzáértéssel rámondták, hogy legyen. A tag előkapott hirtelen egy Windows 10 DVD-t, ami szintén nem volt erdeti, de az eredeti árát számolta be később...

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 hónapja 18

 • Buchberger Leite, az eldugott termeszeti csoda

  Amikor Münchenbe költöztem, akkor annak örültem (majdnem) legjobban, hogy majd kiélhetem a hegybuziságom. Ha jól emlékszem, akkor már az első hétvégémen voltam valami túrán. Igaz, az még egy „turista csoporttal” volt, mert kb. még annak mondható voltam 5 nap után egy másik országban.
  Akkor Wallbergben voltunk és lenyűgöző volt. Volt ám a nagy fogadalom, hogy amikor csak tehetem, akkor keresek valami kirándulni, vándorolni való helyet.

  Első lépésként egy könyvet vettem a bajor vándorló helyekről, hegyekről, stb. és a könyv tanácsára egy hagymászó tanfolyamot is megcsináltam. Hegyet mászni azóta sem voltam, de egy halom dolgot megtanítanak, hogyan készülj fel akár csak egy vándor túrára.

  A könyben 427 túra van leírva és ebből az elmúlt 4 év alatt 32-t be is jártam. Mindig is terveztem, hogy na most majd elkezdem írni a túráim, de végül nem lett belőle semmi. Majd most igyekszem pótolni.

  Szóval a kis bevezető után, bele is vágnék: Buchberger Leite.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 hónapja 13

 • Minimalista telefon lista

  Nokia 3410, 3510, Sony Ericsson T610, Nokia 6110, 3650, 3660, 6600, 6630, N70, Samsung D900, Nokia N73, Samsung S5230, Nokia 2100, Samsung Galaxy Mini, Nokia N97, Lumia 800, 900, 920, iPhone 4S, 5, 5S, 6, 6+.

  Örök emlék marad: Nokia 6630 :K
  Legjobb telefon: iPhone 5S

  Blogbejegyzés 9 hónapja 16

 • Ilyen nincs, de még is van

  Amikor tudom, hogy iszom alkoholt, akkor már alapból nem is viszem magammal a jogsit, nem hajtok. Így történt ez most hétvégén is. Mivel München külvárosában lakom, így S-Bahn (vonat, villamos, vagy mire forditható) volt a járművem Münchenbe, de a lakástól az állomásig biciklivel mentem.

  A kellemes este után jövök vissza, a biciklim sehol :W Hogy rohadna le a keze, aki ellopta... Mindegy, keső este van, majd másnap jelentem.
  Másnap későn keltem és hívnak, hogy lenne rostélyozás, menjek... mondom előbb el kell mennem a rendőrségre a bicikli miatt.
  Á nem, hagyjam, majd hétfőn, nem oszt, nem szoroz a bejelentés. Mondom ja, igaz.

  Mivel az állomás kb. 2 km-re van és lusta fasz vagyok mostanában, így elkértem a bringát a szomszédtól. Irány a rostélyozás, kellemes este, hazaút és jött a pillanat: ilyen a rohadt életben nincs :W
  A szomszét biciklijét, amit kölcsönkértem, azt is ellopták :U

  Ott állok mint egy here és azon agyalok, hogy ilyen nincs, valaki tuti szivat. Pl. szomszéd, akié volt épp a bringa már kérte kölcsön az enyémet, amikor az övé rossz volt, tudja a zárszámot is...

  Le is megyek ma hozzá és mondom, hogy te engem most szivatsz, ugye? Néz, csak néz, nem vágja a szitut. Elmesélem neki és ő sem hitt a fülének.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 9 hónapja 40

 • Kinek van igaza?

  Adott egy e-bayes üzlet, ahol mindkét fel több mint 100 üzleten van túl és mindkét fél 100% pozitív értékeléssel bír.

  Az eladó eladott valamit, de nem tett mindent a csomagba. A vevő ezt jelezte, majd az eladó ezt később simán egy levélben postázta, mert olyan kicsi és könnyű volt, hogy nem kellett csomagként küldeni.
  A levél nem érkezett meg a vevőhöz... a vevő nem mond igazat, vagy az eladó nem adta fel?

  Kinek adnátok igazat?

  Meg infó az ügyhöz, hogy közben a posta sztrájkolt, több helyen probléma volt a levelekkel, sokat visszaküldtek, majd újból kellett küldeni, de ez a csomag nem érkezett vissza az eladóhoz.
  Vajon a postán veszett el, vagy valaki hazudik?

  Blogbejegyzés 10 hónapja 12

 • Minden jó ha a vége jó

  Haverokkal tervezgettük a nyaralást, de nem a tipikus napsütés, strand, egyebek nyaralást, hanem hegyi vándorlás, hegymászás, vadvizi evezés... ilyesmi.
  Először a környéken, vagy is a német Alpokban, esetleg Ausztria vagy Svájc volt nézegetve, majd képbe jött Svédország. Elég gyorsan kiderült, hogy oda fogunk menni. München Stokholm repülővel és onnét autót bérelve bele a természetbe.

  Kb. 2 óra autókázás után oda is értünk a lakhelyre. Egy lakópark volt, ahol több faház volt bérelhető. Mi is egy ilyet béreltünk. Kb. ez volt a legolcsóbb része az utazásnak, mert Svédország olyan rohadtul drága, hogy az Németországhoz, vagy is az itteni árakhoz képest is sok. Egy pohár sört adnak annyiért kb., amennyiért az Oktoberfesten egy korsót kapok :U

  Szóval folyt a nyaralás, durván jó volt, rengeteget fotóztam és egyik este elvoltunk bulizni. Visszaérve észrevettük, hogy bizony betörtek és kiraboltak bennünket :W

  Vélhetőleg amolyan gyors rablás lehetett, vagy valaki/valami megzavarta őket, mert kézenfekvő dolgokat nem vittek el. Pl. az én laptopom megmaradt, ellenben a fotós táskám elvitték. 2 gép, objektívek, vakuk... Haveroknak laptopok, telefonok, ékszerek... még a szennyest is elvitték :U

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 10 hónapja 7

 • DHL, te csodás...

  Alapjában véve elégedett vagyok/voltam a DHL szolgáltatásával, pedig sokan szidják. Az itteni futárszolgáltatók közül persze még mindig a legjobb, de olyan piti dolgokból képesek szemetet összehozni, hogy megáll az ész.

  Pár hónapja DHL-el jött az új laptopom. Akkor az az én hibám volt, hogy elírtam egy számot az irányítószámon, de ezt jelezve nem voltak képesek korrigálni. Meg kellett várni a 14 napot amíg a csomag nem tudott kiszállítva lenni, majd vissza a feladóhoz és azok kontaktálnak velem, majd újraküldik. Persze már a 3 nap után én mindkét felet értesítettem, de akkor is végig kellett várni az egész procedúrát.
  Nem volt lehetőség, hogy ha már itt van a raktárban, akkor csak kijavítják az irányítószámot és küldik :W

  Aztán most olyat hoztak össze, hogy komolyan kiakadtam :((

  Történt, hogy egy webshopból rendeltem ezt-azt. Másnap nem voltam itthon, de jött a DHL-es zetli, hogy az "x" helyen másnap 10-től elhozhatom a csomagom.
  Másnap meló után olyan délután 4 felé veretek elhozni a csomagom. Szokásos minden, igazolom magam, DHL-es papír, csomag keresés.... és a csomag nincs ott.
  Mondom he, ezt most, hogy van? Keresgélni a nőce és mondja, hogy ez ott nem lett átvéve, hívjam fel a DHL-t.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 11 hónapja 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.