2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Saturn vs. DHL: nem én, te vagy a hülye…

    Március 4-én rendeltem egy terméket a Saturnból, amit DHL futárszolgálattal küldenek ki. Mindig DHL-t választok, mert velük eddig nem volt gondom és a másik, hogy a Postbanknál vagyok ügyfél, tehát azonos cég, ennek fényében ingyenes a házhozszállítás.
    Amazonon van Prime-om, DHL-el mindig 24 órán belül itt a csomag, egy rossz szavam sem lehet rájuk… eddig.

    Szóval a rendelésem… 1-2 munkanap a kiszállítás. E-mailben meg is kaptam a szállítási számot, amit online követhetek, hogy hol van épp a csomag.

    Március 6. 8:45, a csomag egy Müncheni DHL csomagközpontban van. OK mondom, ez meg megjöhet aznap. Nem jött, sebaj, majd másnap. Nem jött, frissítés nincs az oldalon.
    Hétvége elmúlik, hétfő, kedd… semmi.

    Március 11., reggel fél 8-kor hívom a DHL ügyfélszolgálatot és kérdem, hogy mi van. A csomag még a központban - mondja a hölgy. Kérdem, hogy miért, ilyen régóta? Kis csevegés után kiderült, hogy rossz irányítószámot adtam meg. Vagy is kb. éve rendeltem utoljára Saturnból és akkor a régi címem volt még bent, de azt kijavítottam, csak az irányítószám kimaradt. OK, az én hibám, hogyan tovább?-kérdem én.

    A hölgy mondja, hogy ő kijavítja, de hívjam fel a Saturnt is, mert mivel ott vettem, kell egy igazolás tőlük. Ok, Saturn felhívva, taggal lerendezve minden.

    Folytatás...

    total90 9 éve 15

  • Lakásbérlés Münchenben és környékén

    Téma volt a fórumon és egy kérést teljesítve írom a mai bejegyzésem… tehát ha külföldiként próbálsz lakást keresi Münchenben és környékén. Megjegyezném, hogy München és környéke a legdrágább egész Németországban, szóval ne akarja senki összehasonlítani az árakat másik német várossal.
    Ami viszont azonos, az a keresés „folyamata”, illetve inkább lehetősége.

    3 részre osztanám a lakáskeresést, lakásbérlést:
    -céges lakás
    -városi lakás
    -privát lakás

    Fontos még, mielőtt belekezdenék, itt ha lakást keresel, akkor az esetek 99%-ban a lakás ára „hidegen” aka Kalt szerepel, tehát rezsi, közös költség stb. nélkül. Ha ezek is benne vannak, akkor az a lakás „melegen”ergo Warm.

    Céges lakás (az árak itt mint Warm szereplnek):

    Ez a legjobb, ami történhet, ha külföldiként nagyon kevés pénzből ki akarsz jönni. Az állásinterjú intézése pl. Magyarországról necces, mert ide kell jönni, ami pénzbe kerül, de ez másik történet, vegyük azt, hogy felvettek, megfeleltél.
    Akkor beköltözöl a lakásba, dolgozol és örülsz.

    Folytatás...

    total90 9 éve 75

  • Új fotós kütyük

    Vettem E-bayen egy körvakut, ami 12 euro volt. Úgy voltam vele, hogy próba szerencse, mert egy közel 25 éves darabról van szó:

    Aztán a karácsonyi időszakban érkezett a D7100-am is:

    Múlt és jövő...

    A mai nap más is megérkezett, az új makró obi, Sigma 150 mm f2,8:

    Hatalmas dög, közel 1 kg csak az obi és a vázzal, portré markolattal közel 2 kg. Jó kézbe venni :K

    Folytatás...

    total90 9 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.