2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Jogsi németorszában... (érdekesség)

    Amikor kijöttem, akkor nem volt jogsim és mivel kaptam céges autót, így megcsináltam a jogsit autóra. Azóta elég sokat hajtottam, sajátom is lett és tegnap voltam érdeklődni, hogy milyen feltételek vannak ha motorra is akarok, már mint nagyobbra.

    Itt jött a paccs... van egy olyan szabály, hogy friss jogsival 24 hónapig csak maximum 125 cm3-es motort lehet hajtani és az is olyan, amit hivatlos szervízben lekorlatoznak 120 km-es maximális sebességre :Y
    Ez van autónál is, hogy ami 3200 cm3 és 280 lóerő felett van, azt csak 24 hónappal a jogsi letétele után hajtható.
    Egyrészt érthető, másrészt ez csak itt van, sehol máshol az EU-ba, ahogy utána néztem.

    Szóval Yamaha R6-ot néztem ki tavaszra, 2008-as modell, elég jó áron vannak... örültem, de most nem. Akarok valami seggrakétát, de akkor majd 125 cm3-es lesz.

    total90 8 éve 45

  • FX vs. DX, mekkora a különbség?

    Mielőtt FX-re váltottam DX-ről elég sokat keresgéltem a neten, hogy mekkora a különbség a két rendszer között. Persze, az 1,5-as szorzó... de sehol nem volt úgy kipróbálva, vagy is bemutatva, ahogy azt én szerettem volna, ahogy engem az érdekelt.

    Na, de mire is vágytam én? Egy tesztre, ahol adott egy FX és egy DX váz, hozzá egy FX és egy DX objektív ugyannyi mm-en. Így jöttem ahhoz, hogy én csinálok egy rövid tesztet.

    Tesztkörnyezet:
    -Nikon D800 FX váz
    -Nikon D7100 DX váz
    -Sigma 12-24 FX objektív
    -Sigma 10-20 DX objektív
    -minden kép 12mm-en készült

    Először arra voltam kíváncsi, hogy a DX objektív mit produkál DX és mit FX vázon.

    DX váz, DX obi 12mm-en...

    Folytatás...

    total90 9 éve 2

  • PC szervíz level 99

    Van egy haverom, akivel egy cégben dolgozunk, de ő teljesen más osztályon és sokat úton van. A szülei 75 év felettiek és ha a haver nincs otthon, akkor többször hívtak már engem.

    Legutóbb is így történt, de épp nem voltam a városban és kerestek az újságba egy PC szervízest...

    A probléma az volt, hogy adott egy iMac és egy nyomtató, ami eddig tökéletesen működött. Kifogyott a festék belőle, majd a haver apja rendelt egy utángyárottat.
    Meg is érkezett a festék, de nem működött vele a nyomtató és azért lett a "mester" házhoz hívva.

    A "mester" tudatáig nem jutott el, hogy esetleg a festéken lévő chip nem jó, vagy "annyira utángyárott", hanem azt mondta, hogy az iMac nem támogatja a festéket :DDD Na, de majd ő "megtámogatja", hogy működjön. 4 óra után eljutott oda, hogy nem lehet, hanem Windows 10-et kell venni, feltenni az iMac-re és majd akkor minden fasza lesz.
    Az öregek 0 hozzáértéssel rámondták, hogy legyen. A tag előkapott hirtelen egy Windows 10 DVD-t, ami szintén nem volt erdeti, de az eredeti árát számolta be később...

    Folytatás...

    total90 9 éve 18

  • Buchberger Leite, az eldugott termeszeti csoda

    Amikor Münchenbe költöztem, akkor annak örültem (majdnem) legjobban, hogy majd kiélhetem a hegybuziságom. Ha jól emlékszem, akkor már az első hétvégémen voltam valami túrán. Igaz, az még egy „turista csoporttal” volt, mert kb. még annak mondható voltam 5 nap után egy másik országban.
    Akkor Wallbergben voltunk és lenyűgöző volt. Volt ám a nagy fogadalom, hogy amikor csak tehetem, akkor keresek valami kirándulni, vándorolni való helyet.

    Első lépésként egy könyvet vettem a bajor vándorló helyekről, hegyekről, stb. és a könyv tanácsára egy hagymászó tanfolyamot is megcsináltam. Hegyet mászni azóta sem voltam, de egy halom dolgot megtanítanak, hogyan készülj fel akár csak egy vándor túrára.

    A könyben 427 túra van leírva és ebből az elmúlt 4 év alatt 32-t be is jártam. Mindig is terveztem, hogy na most majd elkezdem írni a túráim, de végül nem lett belőle semmi. Majd most igyekszem pótolni.

    Szóval a kis bevezető után, bele is vágnék: Buchberger Leite.

    Folytatás...

    total90 9 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.