2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Miért mehet tönkre a YouTube, Instagram stb. az EU-parlament döntése miatt

    Még az elején leszögezném, hogy nem vagyok egy politizálós típus és örülnék neki, hogy ha a hozzászólásokban sem törne fel ez a téma, vagy legalább normális keretek között.

    Azt már megszoktam az elmúlt évek alatt, hogy itt Németországban nagyon figyelnek a személyi jogok megsértésével kapcsolatos témákra és nagyon sok dolgot EU-s szintre visznek a különféle pártok.
    Vegyük csak pl. a „drón törvényt”, amit itt eléggé kontrollálnak és nagyon sok pontja Magyarországra is érvényben van, még ha ott kevésbé (vagy is semennyire) is van kontrollálva. Hogy melyik a jó, döntse el mindenki maga.

    Kb. egy hete az európai parlament személyi jogokért felelős biztosa (aki épp német), elérte a célját. 2019-től (konkrét dátum még nincs) a személyi jogsértésért az online platformokon nem a feltöltő lesz felelősségre vonva, hanem maga a plartform.

    Mit jelent ez?

    Pl. feltöltesz Instagramra egy „story”-t a hétvégi buliról, amin olyan személyek is felismerhetőek, akik nem jogosultak ehhez hozzá, akkor az Instagram mint platform lesz beperelhető.
    Jelen pillanatan a feltöltőt lehet ilyenért beperelni... de elvileg 2019-től nem így lesz, így vélhetőleg ez a funkció el fog tűnni és ha tovább megyünk a témán, akkor maga az Insta is.

    Folytatás...

    total90 5 éve 32

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.