2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vélemény: Fujifilm X-T2

    Először egy kis történelem, nosztalgia...

    Ha jól emlékszem, akkor olyan 2008 körül vettem az első fényképezőgépem, ami egy Canon A320-as volt (vagy valami ilyesmi). Használtan vettem egy havertól, 3 megapixeles volt és szerettem.
    Aztán egy majáliskor szörnyű véget ért, van az az alkohol mennyiség...

    Aztán jött a nyár, melóztam és vettem egy szintén kompakt gépet a Fujitól. Hogy pontosan milyen volt, már nem tudom, de 9 Mpx volt és akkor az nekem csúcs volt, mert azt hittem akkor, hogy a megapixelszám ha magas, akkor az nagyon jó ;]

    A gép maga egész korrekt volt, de kezdtem jobban belemerülni a fényképezésbe és valahogy sehogy nem jött össze a „bokelisösz” háttér. Hamarosan ki is derült, hogy miért.
    Nyári melóból megint összejött a pénz, mellé eladtam a Fujit és megint egy Fuji jött, egy bridge gép az S szériából, ami 30x-os optikai zoomos volt. Rögtön én lettem a falu bikája :C
    Tele állásba mosott mint a szomszéd néni a lavórba.

    Folytatás...

    total90 7 éve 17

  • Mother! Anyám! - A film, spoiler, vélemény…

    IMDB Link.

    Tegnap néztük meg haverokkal a filmet és úgy jöttünk ki a moziteremből, hogy „húúú b*meg” ez most, hogy meg mint?

    Az előzetes kritikák alapján tényleg igaz, hogy két részre lehet osztani a nézőközönséget. Vagy érted és tetszik, vagy fogalmad nincs mit történik és nem tetszik.
    Amolyan köztes megoldás elvileg nincs, de én még is ebbe esek.

    Jennifer Laurence és Javier Bardem neve számomra nem volt egy rossz ómen, ezért is vártam a filmet. Na meg a jó trailerek miatt, mert azok nem voltak tipikus trailrek, inkább hangeffektek, amik felkeltik a figyelmet.

    Bardem egy költőt játszik aki fiatal feleségével, Jennifer Laurencevel egy nagy házban élnek vidéken, a semmi közepén. Egy nap egy idegen és felesége (idősebb pár) beköltöznek a házba, mert Bardem költöi munkájának a csodalója(imádója) a fickó, ez is csak idővel derül ki... és az is, hogy a fickó haldoklik.
    Jenny baba már ki akarta őket vágni a francba, mert a másik nő agyon csesztette, de emiatt nem dobta ki őket.
    Aztán egyik pillanatról a másikra úgy felpörögnek az események, hogy szinte követhetetlen lesz az egész.
    Először jön a 2 gyereke az új lakóknak, az idős párnak és egymásnak esnek, az egyik meg is öli a másikat... majd jön az egész család, meg kismillió ember és hatalmas partit csapnak, a’la halotti tor.

    Folytatás...

    total90 7 éve 9

  • Esetem a Sony A7RII-vel…

    Izgalmas két héten vagyok keresztül.
    Augusztus 1-én rendeltem meg egy csomagban ezt a szettet direkt a Sonytól:
    Sony A7RII
    FE 16-35mm F2.8 GM
    FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS
    Nem olcsó cuccok, de ha eladtam volna minden Nikonos cuccom, akkor épp nullára jöttem volna ki. Szóval a váltás gyakorlatilag semmilyen invesztálásba nem kerül volna. Illetve igen, vaku, filterek, apróságok.
    A váltás oka a hatalmas technológia különbség, meg a jelenlegi Nikon D800 videóra nem jó és az eléggé foglalkoztat az utóbbi időben.

    Lényeg a lényeg, megjött a gép, objektívek, nagy volt az öröm.
    A neten olvastam néhány fellelhető problémát és természetesen ennek estem neki, kipróbálni, hogy az én gépemmel van-e gond.
    Az egyik a melegedés 4k-s videó készítésekor. Sajnos ez nálam előjött, de nagyon. Kb. fél óra videózás után annyira meleg volt, hogy egyes részeken meg sem lehetett fogni és ki is kapcsolt magától. Aztán 3-4 percel később be tudtam kapcsolni, de jött a jelzés, hogy videó az nem megy, amíg a gép le nem hül. Itt jöttek a gondolatok, hogy egy 3000 eurós váznál ilyen nem történhet meg, ilyen nincs.

    A gép lehült, jött a próba tovább. A neten többen írták, hogy hosszú záridős képeknél is melegszik a gép és akkor borzalmasan elkezd zajosodni, holott a zajmentesség a gép egyik erőssége papíron.
    Sorozat, 20x30 másodperc. A 15. képtől kezdve érezhetően zajosodott.

    Folytatás...

    total90 7 éve 27

  • iOS vs. Andorid... 2 hónap után avagy élet a halál után

    Április 23-án írtam egy cikket, arról, hogy 5(6) évnyi iPhone után az újonnan megjelent Samsung Galaxy S8+-ra váltottam, vagy is iOS-ről Androidra.
    Akkor ígértem, hogy majd egy hónap után írok megint, hogy milyen az élet androiddal, de végül eddig húzódott.

    Először magáról a telefónról ejtenék pár szót, aztán jöhet az android is.

    Mielőtt megvettem, akkor féltem kicsit az edge kijelző miatt, meg a hátulra elhelyezett újjlenyomatolvasó miatt is.
    A fórumon nagyon sokan fikázzák ezeket, de van egy olyan érzésem, hogy ezek 99%-a a kezébe nem fogott még S8-at vagy a nagy tesót.

    Az edge miatt eddig talán 2-3x fordult elő, hogy megnyomtam valamit, de ezen része a kijelzőnek nem olyan érzékeny, mint a többi. Szóval ha épp véleten hozzá érnél egy kicsit, akkor nem lesz semmi.

    A hátlapi újjlenyomatolvasóval úgy voltam, hogy teljesen mindegy, mert ott van az írisz cucc és az bizony elég gyors. Az írisz „olvasót” azóta talán 5x használtam, mert ugyan nekem a nagyobbik S8 van és a kezem inkább normál méretű mint nagy, de épp oda esik az újjam. Szerintem ez baromira el van találva. Elvileg ha emiatt összemaszatolod a kamerát, akkor az jelez, hogy retkes és pucold meg. Eddig ilyen egyszer történt.

    Folytatás...

    total90 7 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.