2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Miért adnak ki egy szoftvert, ha még béta állapotban van (Adobe CC)?

Írta: | Kulcsszavak: adobe . regenmindenjobbvolt

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez most olyan ki kell írnom magamból dolog, így az év elején..

Az Adobe kiadta a „szuper” frissítését a CC appokhoz, amivel még jobban szét*-ta a használhatóságot.
Tele van az internet, hogy Windows-on (7/8/8.1/10), de macOS-en sem teljes az öröm az új Adobe CC 2018 megjelenése óta. Nálam épp a legtöbbször előforduló hiba jelentkezett, vagy is rövid használat után kékhalál.
Először az új gép egyik hardverére gyanakodtam, de mindent leteszteltem és más, alternatív programok, valamint játékok alatt nem jelentkezik ez a hiba, kizárom a hardver problémát. Azt is lehet olvasni, hogy a Window 10-es 1709-es frissítés is beleront az illesztőprogramokba, de itt most erről talán nincs szó.

Szóval, akármelyik Adobe CC appot használom, legyen az Lr, Ps vagy Pr, rövid idő után jön a kékhalál. A hibakód alapján hardver vagy szoftver hiba. Sokkal okosabb lettem :U

Az egyik megoldás lehet, hogy leboronálod a Windowst, majd frissíted telepítés után és minden drivert a legújabb verzióban felteszed. Van akinél nem használ... és vagy kékhalál jön megint, vagy csak nem indul el az adott app.

A másik megoldás, ami mindenkinél műküdik az az előző teljes verzió telepítése. Tehát ugye nem az Adobe CC 2017, hanem a 2015-ös verzió.
Na most, 2018-ban nyomassuk a 2015-ös szoftverrel, mert 2017 óta nem tudnak egy nyomorult teljes és működő verziót kihozni. Azóta jönnek az updated, foltozgatások, de ha befoltoztak valamit, jön a másik probléma. Egyszerűen hihetetlen.

Időközben jönnek az egyre jobb alternatívák, akár ingyenes formában is és nagyon sokan, jogosan megelégelve a problémákat váltanak.

Visszatérve pl. videóvágás, vagy is Premiere Pro. 2018-ban a 4k már nem egy világszám, de 2015-ben még új volt, vagy inkább nem is volt.
A Pr 2015-ös verziójában pl. amellett, hogy csak a RED-es 4k-s sequenz (4k-s „profil”) van, az újabb VGA-k nem is támogatottak a rendereléskor és csak a szoftveres működik, ami lassú, nagyon lassú.

Havi 60 euró környéke az Adobe CC all Apps és cserébe kapsz egy az esetek nagyon kis százalékában működő szoftvert, vagy valami régi cuccot, ami az új hardverrel és videó formátumokkal nincs partiban. Köszi Adobe, jók vagytok :W

Már erőteljesen a váltáson gondolkodom, keresem az alternatívákat.
Pr helyett Hifilm Express egész pofás, de több dolgot nem tud, amit szeretnék... a többi alternatíva még rosszabb.
Lr helyett ami jó lenne, ott nem támogatott a gépem képformátuma.
Ps helyett Affinity... még barátkozunk.
... de a többi? Dw, Ai... miért kell ennyire sietni, miért nem lehet normálisan fejleszteni? Mire a CC 2017-es frissítésekkel telepakolták és végre rendesen ment, addigra jött a 2018-as frissítés és x%’~פ :O

Hozzászólások

(#1) Gdi


Gdi
(senior tag)

Nem csak az Adoberól mondható ez el.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#2) total90 válasza Gdi (#1) üzenetére


total90
(PH! kedvence)

Persze, sajnos egyre több... én már szinte félek frissíteni.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#3) Stanlee


Stanlee
(senior tag)

Szerintem az egyik problema, hogy kozgazdaszok vezetik a cegeket. Ki van adva, hogy minden evben ki kell hozni a legujabb valtozatot, ha megvan, akkor OK a premium. A funkcionalitas masodlagos.

Gondolom nem ezeknek a szoftvereknek a hasznalatabol elsz, azoknak mekkora szivas, akiknek ez a munkaeszkoze. A nyomda ahova visszuk a dolgainkat valami tobb eves ID verziot hasznal, szerintem a tulaj szivrohamot is kapna, ha napokig allna a termeles, mert kek halal van a friss verzioban.

Szoval a hibas munkat kiadunk a kezunkbol ertekrend eleg elszomorito.

newsroll.net

(#4) ncc1701


ncc1701
(PH! addikt)

Éhesek. Nagyon.

(#5) szabonagyur


szabonagyur
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Eléggé sok a gond nálam is a CC-vel, ez az új szoftver modell nem jön be nagyon.

(#6) total90 válasza Stanlee (#3) üzenetére


total90
(PH! kedvence)

De majd ha emiatt elmegy tőlük a nép, akkor meglátjuk mi lesz.

Egyébként nem konkrétan ezzel keresem a pénzem, de ezzel is... ez a 2. forrásom.

Szabonagyur:

Kinél nincs? Lassan nincs olyan aki ne panaszkodna.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#7) szabonagyur válasza total90 (#6) üzenetére


szabonagyur
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Annyira nem mentem még utána a hibáknak mivel nekem tényleg inkább csak hobbi a dolog, de gáz nagyon.

(#8) gygabor88


gygabor88
(tag)

Nagyon sok oka lehet sajnos.
Első cégemnél több száz hibajegy volt a bugtrackerben és nagyon ritkán engedtek arra időt "pazarolni", hogy bármit is megjavítsunk. Az ok lényegében annyi, hogy patchelt verziót nem lehet pénzért eladni, mert amit javítasz annak elvileg már az előző verzióban is hibátlanul kellett volna működnie. Csak új funkciót és új felhasználói felületet lehet eladni, így csak toltuk be az új funkciókat a programba, míg a hibák egyre csak szaporodtak.

Nem tudom adobenál hogy megy, de megdöbbentő tud lenni, hogy milyen bazi nagy szoftvereket milyen kis csapatok tartanak karban, azaz nem biztos, hogy van kapacitás értelmes munkavégzésre. Konkrétan egy tibco szoftverrel jártunk így, amiről a konzultáns elárulta, hogy kb 4 fő fejlesztő dolgozott az egész bughalmazon. Bizony az informatikushiány is bejátszik, nálunk évek óta hiányzik egy fő a csapatból (céges szinten meg ...) és éppen csak az elmenőket tudjuk pótolni, általában 1 szinttel kevésbé tapasztalt kollégával.

Tapasztalatból mondom, hogy ha szorít a fejlövéses határidő, akkor a tesztelés az első, amit a nem normális management eldob, hogy időt nyerjen. Ugyanitt, a management éves bónusza gyakran attól függ, hogy az alájuk beosztott csapatok mennyire tudják tartani a határidőt (arra a munkára, amit amúgy nem a fejlesztők vállaltak be adott határidőre, bár ilyen téren voltak komoly fejlődésre utaló jelek az iparban az elmúlt években). Az éves bónusz olyan nagy tud lenni, hogy konkrétan biztosra számolnak vele, amikor elvállalják a melót, tehát nem ilyen 1-2 havi fizetésről van szó ...

Esetleg a csapat fölé került valami agile development yuppie, aki szerint mindegy mi van, gyakran kell releaselni, különben nem agilisen fejlesztünk.

Nyilván az is benne van, hogy figyelmesebb fejlesztők kevesebb hibával dolgoznának.

(#9) szabonagyur válasza gygabor88 (#8) üzenetére


szabonagyur
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem az a fura, hogy a CC is hasonló koncepció akarna lenni mint az O365, de utóbbinál ha nem vagy tesztelői ágon azért nincsenek ilyen nagy gondok, pedig ott is jönnek a funkciók sorban.

(#10) PBA válasza szabonagyur (#9) üzenetére


PBA
(tag)

Gyűlölöm az Adobe-ot jó ideje. Én határidős nagy projekteken dolgozok, és nem fér bele, hogy állandóan elf@ssa magát a szoftver vágás közben. Inkább áttértem olyan alternatívákra, amik lehet, hogy nem tudnak annyi funkciót, viszont amit tud, azt atomstabilan. Így a határidő betartása csak rajta és a kollégáimon múlik, nem pedig a bugokon. Tőlünk műr jó ideje nap kap egy fityinget sem az Adobe. Kap helyette más cég, ahol ráadásként nem havi bérletben pengetünk, hanem megvettük az adott verziót, és addig használjuk, amíg jól esik. És nincs presszió az update-re sem.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.