2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Suzuki Swift 1.2 Hybrid CVT - A kényelem nem feltétlen kerül sokba

    Az 1.2es Hybrid swift kéziváltóval már járt nálam, így leginkább az automata váltó hozzáadott plusszával foglalkoznék. A Vitara és SX4 S-Cross modell kivételével sima CVT váltót kínál a Suzuki akinek igénye van rá és a Swiftnél a hybrid rendszerrel ez nagyon jól lett párosítva.

    A motor és a felszereltség sem változott, a CVT váltó szokásos motorpörgetése megmaradt itt is, viszont ha nem padlózzuk nagyon halkan lehet vele Budapest útjait bejárni, ráadásként ezzel a CVT konstrukcióval még a gyorsulása is jobb az autónak. Ez persze abból adódik hogy állandó nyomatékmaximumon tudja tartani a motort a váltó miközben gyorsulunk.

    Folytatás...

    sdd2 3 éve

  • Suzuki Swift Sport 1.4 Hybrid - Étvágytalan méregzsák?

    Eljött egy rövid tesztre a Swift Sport Hybrid változata, mit is mondhatnék róla, korábbi cikkben minden benne van az autóról, így térjünk a lényegre egyből.

    A motor maradt 1.4 turbó benzin, viszont kapott egy kis villanymotort, plusz akkumulátorral, ahogy a Vitara és az Sx4 S-Cross is. Ez annyit jelent, hogy sokkal finomabb a start-stop elektronika, illetve terheléskor besegít a motornak a visszanyert energiából táplálkozó villanymotor. Teljesítményben ez 129 Lóerőt és 230Nm nyomatékot jelent számunkra, érdemleges különbség az elődhöz képest nem észlelhető, bár papíron gyengébb lett.

    Fogyasztásban az autó 7-7,5 liter közt kért 100km-re, igaz néha ki is volt használva az ereje. A frissítés hozott még nekünk holttérfigyelő rendszert és hátsó keresztforgalom figyelőt is, ezek mindenképpen hasznosak tudnak lenni a sofőr számára.

    Folytatás...

    sdd2 4 éve

  • Suzuki Jimny 1.5 - Az utolsó mohikán Európában

    Mire elért hozzám az autó, már be is jelentették, hogy Európában kivezetésre kerül. Szerencse vagy nem, de nem a kereslet hiánya miatt, hiszin majd egy évet kellett várni egy ilyen terepjáróra, hanem a szigorodó emissziós követelmények miatt.

    Maga az autó amilyen egyszerű annyira imádnivaló, mintha egy mini G mercit kapna az ember, persze a lehető legolcsóbb formában. Mikor nálam volt az autó pont elcsíptük a hatalmas esőzést, de mondani sem kell ennek nem árt meg sem a hatalmas víz, sem a földút. Most sokan mondhatják, ezt egy Vitara is tudja, ami igaz is, de a Jimny az igazi terepen is otthon van, ahol a divat SUV már inkább kikívánkozik az aszfaltra.

    Folytatás...

    sdd2 4 éve

  • Suzuki Vitara 1.4 Hybrid 48V - A szigor szülte

    Tesztre érkezett a Vitara 48V-os hybrid generációja, ezzel kapott pár extrát is, amit természetesen megemlítek, viszont általánosságban a Vitara maradt az ami, vagyis egy mini SUV, nem is változott belül, kívül, csak a motorháztető alatt van az érdemi változás.

    Az előző 1.4 Boosterjet motor teljes átalakuláson ment keresztül, átdolgozták a turbót, finomították a szoftvert a Mild hybrid hajtáshoz, ezzel az autó ereje megmaradt ( papíron kevesebb lóerőnk van ugyan), viszont a városi araszolásban spórolósabb lett az autó. A rendszer egy kis akkumulátorból él, ami az első ülés alatt bujkál, ez hivatott tárolni, majd leadni az összegyűjtött energiát gyorsításkor, motorindításkor. A motorfék igen erős, majdhogynem villany autós, ekkor tölt vissza az indító generátor ami a motornak is besegít a hosszbordás szíjon keresztül, ezzel mérsékelve az étvágyát az autónak.

    Folytatás...

    sdd2 4 éve

  • Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet - Felfrissült óriás

    Lehetőség adódott az új Vitarát vallatni, ráadásul a legmagasabb GLX felszereltséggel, Allgripp-el felszerelve.

    Korábban ez a motor már helyet kapott a Vitara S változatban, az S-Cross ban illetve a Swift Sportban. Leginkább a korábbi modellhez képest megváltozott részletekre koncentrálnék ebben a cikkbe, hiszen a többi változatlan.

    A sok krómdíszítés felesleges flancolás, igaz divatcikk lett a Vitara, pedig egy emelt hasmagasságú kis családi autó akar lenni megfizethető áron. A GLX felszereltségben ami hasznos és kellemes újítás lett a hátsó keresztirányú forgalom figyelő, kiparkoláskor ahol nem látni oldalirányba nagyon hasznos, a másik ilyen jópofa funkció a holttér figyelő rendszer. Akár a felsőbb kategóriás autóknál ugyanúgy itt is hibátlanul tette a dolgát, mit is várnánk, ez egy Suzuki. Jön, megy, minden működik hibamentesen (valószínűleg nagyon sokáig).

    Folytatás...

    sdd2 5 éve

  • Suzuki Swift Sport 1.4T 2018 - A japán fenevad

    Elérkezett a Swift Sport verziója, eredeti japán gyártás, sokat vártam tőle. A sima Swifthez nézve a futóműben, motorban és jobb tartású ülésekben keresendő. A külső optika is eltér persze de az nem ad magában plusz lóerőt. Az új turbós motor 140 lóerejét egy kemény tényleg sportautóba való váltó viszi át az erőt a 17 colos kerekekre. Iszonyat erő van benne a pehelykönnyű autóba, igazán igényli hogy tapossuk a jobb szélső pedált.

    Az itthoni utak minősége sokszor nem partner a kemény, feszes futóműnek, de amikor lehet kihasználhatjuk az utolsó tapadási pontig a kanyarban.

    A városban igazi meglepetés autó, senki nem gondolná, hogy ekkora eró van ebben a kis Suzukiban és pont ez válik előnyére. A kipufogó nem ad túl sportos hangot, elődje ebből a szempontból jobbnak mondható.

    Folytatás...

    sdd2 5 éve

  • Suzuki Sx4 S-Cross 1,4 T - Ereje teljében

    Hosszú Németországi túrára vittük a Suzuki Sx4 S-Cross tesztautót, 4 személyel csomagokkal. Korábban is már kipróbáltuk a modellt a gyengébbik motorral, mégis azt kell mondanom ehhez a típushoz az öblösebb motort ajánlott választani.

    Az autó külseje sokakat megoszt, mégis nekem bejön, tekintélyt parancsol az utakon. Már elég nagy darabszámban értékesítették itthon, mégis sokan megbámulják, hogy ilyen autót is tud adni a Suzuki ha arról van szó. Összeszerelésre nagyon egyben van az autó, mondhatni ez a "Mi autónk" a Vitarával egybe véve, hiszen már csak ezen két modell készül Esztergomban.

    A több mint 2000km-es út alatt bizonyított a kocsi, ha a család elindul nyaralni zokszó nélkül teljesít egy nagyobb távot is, igen kedvező fogyasztással keresztezve (7,2L/100Km). Kényelmét tekintve elöl felettébb kényelmes és hátul sem panaszkodtak, elég méretes hely van és még egy normálisan használható 430 literes csomagtartó is elfért hátul a csomagokat várva.

    Folytatás...

    sdd2 6 éve

  • Citroen C4 Cactus - Szúrós kényelem

    Az új Citroën C4 Cactus járt nálam, melynek formája sokak számára furcsa és ezzel hívja fel magára a figyelmet.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 63

  • BMW 220d xDrive Gran Tourer - A család barátja

    Az első pillanatokban nem döbbentett le az autó, de ahogy teltek a napok megszerettem.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 150

  • Suzuki Vitara S 1.4T - A magyar bestia

    A Magyarországon gyártott Suzuki Vitara új szériáját, a turbós benzinmotorral szerelt S kivitelt volt lehetőségem kipróbálni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 279

  • Samsung SL-C460 nyomtató

    Járt nálam egy színes lézernyomtató a Samsung jóvoltából, melyben számomra a forradalmi (másoknak lehet nem) végre színes képeket is tudtam vele nyomtatni. A nyomtató WIFI képes is, valamint 19 lapot képes percenként kinyomtatni. Specifikációja itt megtekinthető:[link]

    A nyomtatót ajánlom ha normál áron be tudja valaki szerezni, vagy esetleg vár míg zuhan az ára.

    sdd2

    sdd2 10 éve 1

  • Sony Xperia Z vs Asus Padfone 2

    Két készülék, mind a kettő valamiben nagyot domborít, a lényeg nem a specifikációkban rejlik hanem a felhasználói élményben, szerencsére egyik sem laggol, akadozik ezért nehezebb dolgom van, de megpróbálom eldönteni melyik jobb a kettő közül.

    Az Xperia Z egy újabb készülék, a Sony csúcsmodellje amely vízálló, és üvegborítást kapott, ezzel kicsit hajazva az iPhone készülékekre. Az Asus gépe régebbi modell, mégis erős és megállja a helyét, illetve olyan dolgokat tud amit más készülék nem, mint például a tablet dokkoló amivel 1 mozdulattal készülékből egy 10 hüvelykes tabletet varázsolhatunk. A felhasználói élmény mind a kettőnél nagyon jó, az akkumulátor üzemideje is mind a kettőnél 1 napot jelent átlagosan használva.

    Folytatás...

    sdd2 11 éve 16

  • Samsung 355V5C notebook és Samsung DA-E650 dokkoló

    Samsung 355V5C

    A Samsung által eljuttatott notebook egy kellemes, megszokott belsőben egy más hardvert juttat ela vásárlókhoz, tulajdonképpen fogták a fejszét, kivágták a Series 3-as Intel processzoros gépből a CPU-t és egy AMD A8-4500M 4-magos CPU megoldását tették bele. A videokártya ennek megfelelően AMD Radeon HD 7640G 2GB-os verziója került bele, valamint 8GB RAM. Az akkumulátor 5 órán át képes ellátni szuflával a gépet, kellemes egy ilyen erőt képviselő gépnek ez az üzemidő. Mindent jól teljesített, ez a hardver egy átlagos felhasználónak bőségesen elég, már már számára csúcsgép.

    Samsung DA-E650

    Az első audio dokkolóhoz volt szerencsém, kellemes volt a vele együtt töltött idő, olyannyira hogy vásárlásába is elgondolkodtak többen akik látták. A specifikáció ITT tekinthető meg. A 2.1-es csatornát használó eszköz képes Bluetoothos kapcsolatot létesíteni akár számítógéppel, akár telefonnal de vannak sima, csatlakozókra rátehető megoldása is.

    Folytatás...

    sdd2 11 éve 0

  • Asus Padfone 2 vs HTC One Egymás közt

    Rövid összehasonlító

    HTC One

    Az Asus Padfone 2-t ismerem már mint a tenyeremet, ezért inkább a HTC One-t kellett megismerni, először azt hittem, hogy az újabb hardver sokkal jobban fogja pörgetni a szoftvert mint az Asus modellje, de ebben kevés csalódás várt rám, ugyanis ez nem történt meg, konkrétan talán csak a tesztprogramok (Antutu, Quadrant, stb) mutatták a különbséget.

    Kérdéses volt, hogy a HTC One mit nyújt a 4 megapixeles Ultrapixel kamerájával, a Padfone 2 13 megapixeles BSI szenzorával szemben, ha egész pontosan akarunk fogalmazni akkor maximum sötétebb helyeken volt jobb a One, a többi helyen a Padfone 2 jobban teljesített. A design nagyon szép lett a HTC-nél, a Padfone 2 sem csúnya példány, viszont a HTC fémből faragta ilyenné a telefont és ez brutális minőséget ad, az Asusnál is van fém elem, de az csak a keret, de ne feledjük, hogy régebbi modell és az új Infinity teljesen fémből készült és az is csodásan néz ki.

    Folytatás...

    sdd2 11 éve 6

  • Samsung S24C550VL Series 5 monitor és SL-M2875FD nyomtató

    A mai irodák, sőt gyakran otthoni íróasztalunkon is elengedhetetlen kellék ma már egy nyomtató és egy monitor, ezeket az eszközöket pedig nagyon sok cég gyártja, árulja és ma ebből nézünk meg kettő példányt a Samsung műhelyéből érkezve.

    S24C550VL Series 5

    Jellemző: [link]
    Felesleges másolgatásokba nem kezdenék bele, hiszen a honlapon a technikai tulajdonságok fenn vannak, inkább a hétköznapi tapasztalat. Az állíthatóság jó dolog, ahogy a matt kijelző is és a beépített hangszórók is. A talp kicsit nagyra sikerült de ez legyen a legnagyobb problémánk. A kijelző szép képet szolgáltat és a betekintési szöge is nagyon jó lett, valamint a 2ms-os válaszidő a játékokra is kiválóvá teszi.

    SL-M2875FD

    Folytatás...

    sdd2 11 éve 0

  • Asus Padfone 2 vs Samsung Galaxy S4 röviden

    Röviden, pár sorban szeretném megosztani. Összességében óriási különbségek nincsenek, azonban a Galaxy S4 persze erősebb minden téren, mégis azt mondom, hogy akinek a Padfone 2 van nem nagyon éri meg lecserélnie az S4-re, főleg a Station lehetőség miatt.

    Az S4 persze újdonság, ezért mindenkinek jobban fáj rá a foga és lehet igazuk is van, nekem is belopta magát a szívembe, amit az S3-nak nem sikerült soha, de az Asus masinája és hozzám nőtt, nehéz lenne a választás. A Galaxy S4 nagyobb kijelzővel rendelkezik, erősebb hardverrel és frissebb Android rendszerrel és persze más kezelőfelülettel, microSD bővítési lehetőséggel, ezért talán sok érv szólhat mellette, mert eközben nagyjából akkora mint a Padfone 2, mégis fontos hozzátenni, hogy az Asus gépe tablet is lehet egyben, ugyan annyi pénzért így mindenkinek el kell döntenie, hogy egy kicsivel gyengébb telefont vásárol, ami tabletté alakítható, vagy egy erősebb telefont, nagyobb kijelzővel és nem tart igényt a tablet lehetőségére.

    Folytatás...

    sdd2 11 éve 2

  • Samsung NX300 cserélhető objektíves fényképezőgép

    A Samsung nem olyan régen mutatta be a cserélhető objektíves, kisméretű fényképezőgépét. A fényképezőgép prémium anyagokból épül fel, széles választékban lesz elérhető hozzá objektív, valamint a kamera nagyon gyorsan képes fényképet készíteni.

    A kamera 3 színben lesz elérhető, fekete, fehér és egy különleges barna színvariánsban. A készülékről alább pár kép, valamint a Samsung által kibocsátott szöveg, megspékelve fontos technikai paraméterekkel.


    Objektívek


    Folytatás...

    sdd2 11 éve 3

  • Samsung Series 9 notebook és monitor

    A Samsung Series 9 család tagjai felső kategóriát képviselik, a Notebook egy fémből készült, könnyű, vékony, hosszú üzemidős gép ami egy üzletembernek nagyon jól jöhet, hiszen akár egy napot is kibírhat töltő nélkül. A laptop minden fajta kényelmi funkciót megkapott, ami manapság elvárás, kezdve a billentyűzetvilágítástól a nagy felbontású kijelzőig és a minőségi borításig. Röviden ennyi lenne a Series 9-es laptop, ami lényeges, hogy egy Intel i5-ös, energiatakarékos processzor van benne, ehhez van 4GB RAM és egy 128GB-os HDD. A GPU egy Intel HD 4000 és a kijelző 13,3 hüvelykes, 1600x900 pixeles és matt felületű.

    A borítás fém, és a gép súlya megegyezik egy netbookéval, tehát 1,16 kg. Ára 350 ezer Forint körül mozog, elég sokba kerül de a 7-8 órás üzemidőt, erős hardvert és minőséget meg kell fizetni, aki pedig ezeket kiaknázza annak megéri.

    Series 9 monitor

    Folytatás...

    sdd2 11 éve 0

  • Veletech 2013 élő tudósítás

    Készülődnek a Veletech 2013 kiállítói, hamarosan nyílik a kiállítás, már nagy a mozgolódás itt.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Élő közvetítés 11 éve 31

  • Padfone 2-második felvonás

    A hétköznapok elengedhetetlen társává válik lassan az okotelefon, szerencsémre én egy csúcsmodellt tudhatok okostelefonomnak és minden téren elégedett is vagyok vele. Viszont történnek apró problémák, mint például, hogy a kijelzőt feloldva néha csak a háttérkép jelenik meg és csak valahova vakon rábökve kapjuk meg az ikonokat, widgeteket, de ez legyen a legnagyobb problémánk, ennél nagyobb soha ne legyen.

    Bár valamilyen okból kifolyólag azt vettem észre, hogy a hátlapi kamera porosodik belülről, viszont ezt a hátlap szakszerű levételét követően eltávolítható, de erre sincs nagy szükség, ugyanis nem rontja a képek minőségét. Amit a hosszabb használat alatt megszerettem a készülékben azaz, hogy 1 napot keményen használva is kibír egy töltéssel.

    Véletlennek köszönhetően az is kiderült, hogy szeretett készülékem LED-je sokkal erősebb az átlagénál, sőt még egy elemlámpát is képes kesztyűbe dudálni, ami nem kis teljesítmény és sötétben elég nagy teret képes megvilágítani. Eddigi tapasztalataimat ismervén pozitívat tudok mondani a készülékről, kivéve a porosodó kamera védőt és az alsó részen található szürke műanyag elem kopását.

    Folytatás...

    sdd2 11 éve 0

  • Asus Padfone 2 - Rövid, hosszabb távú tapasztalataim

    Egy rövid kis szösszenetet írnék, milyen is a mindennapokban a Padfone 2. Fontos megjegyezni, hogy sok készülék fordul meg a kezeim közt, mégis valahogy az Asus modellje megfogott, ez lehet a dokkoló miatt, vagy esetleg a kiváló összeszerelésnek és prémium érzetnek, de igazságot megvallva inkább az egyszerűsége. Kezdeném ott az egészet, hogy a készülék mérete pont megfelelő számomra, nem túl nagy, nem kicsi, zsebben még elfér és a fém keret, megbonthatatlan készülékház minőséget sugall.

    A mindennapokra térve, használni kényelmes, könnyű és nekem 1 napot kemény használattal kibír és remek munkaeszköz, gyenge pontja a könnyen kopó alsó műanyag elemek lehetnek, de szeretem használni és az Asus supportja is megfelelőnek tűnik, remélem így is marad. Nekem eddig a készülék általános használatra tetszett, hamarosan érkezik a 4.2-es Jelly Bean és reményeim szerint a telefonok elhalálozása is megszűnik.

    sdd2

    sdd2 11 éve 11

  • Samsung Series 5

    Egy könnyen hordozható Ultrabook került hozzám, mégpedig a 13,3 hüvelykes Series 5-ös modell. A vele töltött idő kellemes volt, üzemideje 4 óra kb ha netezünk rajta, magasabb terhelésnél az i3-as processzor jobban fogyaszt, ezért csökken az üzemidő, 2 óra körülire.

    Színe barnás, anyaga fém és műanyag, viszont ami aggasztó az a hőmérséklete a cuccnak, ha kicsit is nem megfelelő helyen van szellőzés szempontjából 10 perc alatt képes olyan forróságot kelteni magában, hogy a kezünk is leég, 60 C fok fölé megy, ez tovább nő minél tovább van ilyen körülmények közt. A hardvere nem bikaerős, de alap dolgokra elegendő, játékra viszont nem ajánlott minimális mértékre sem.

    Specifikáció:

    Processzor: Intel® Core™ i3 Processor 3217U (1.80 GHz, 3 MB L3 Cache)
    VGA: Intel® HD Graphics 4000
    HDD: 500GB S-ATAⅡ
    RAM: 4GB DDR3 System Memory at 1600MHz
    Kijelző: 13.3" SuperBright 300nit HD LED Display (1366 x 768), Anti-Reflective
    Portok: VGA x 1 (Adapter Option), HDMI x 1, USB3.0 x 1, USB2.0 x 2 (Sleep-and-Charge)
    3-in-1 (SD, SDHC, SDXC) Multi-media Card Reader, Headphone out/Mic-in Combo x 1, RJ45 (LAN) x 1, DC-in x 1
    Üzemidő: ~4 óra
    Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium

    Folytatás...

    sdd2 11 éve 0

  • Samsung scx-4729fw

    Megérkezett a második nyomtató hozzám, ez egy komolyabb, nagyobb darab cucc lett. Egy elég nagy boxban jött a súlyos példány, viszont csak jókat tudok róla mondani.

    Vezeték nélküli nyomtatás, eco mód egy gombnyomásra, faxként is üzemel, szkennelés színesben és fénymásolásra is alkalmas. Nyomtatni feketében tud, ezt szépen teszi és a szkennelés is igen jól megy. Elég gyorsnak mondható a gép, nem áll meg 2 lap nyomtatása közt sem.

    A gép multifunkciós ezáltal de az ára sem épp olcsó. Konkrétan 70 ezer magyar bankót kóstál a fenevad, véleményem szerint ez már egy drágának mondható nyomtató, akár mit is tud. 50-60 ezer közt már barátibb lenne az ár,de én kicsit magasnak találom a Samsung gépét. Minden esetre a jó funkcionalitás miatt megkapja a Tetszett plecsnit.

    A készüléket a Samsung Magyarország biztosította és támogatta a cikk megjelenését.

    sdd2

    sdd2 11 éve 0

  • Samsung ML-2955ND lézernyomtató

    Nem olyan régen hozott a futár nekem egy Samsung printert, ez egy nem túl drága, komoly nyomtató, mégis jól használható.

    A nyomtatóhoz jár egy USB kábel, tápkábel és elvileg van benne egy valameddig feltöltött toner is, utóbbi pontos adatáról nem tudok nyilatkozni. Fontos tudni, hogy a készülék wifi hálózaton keresztül is tudja nyomtatni a fájlokat, így a telefonról történő nyomtatás is működik. Egy gombnyomásra kapcsolhatjuk ki és be az ECO módot ami a papírral és a festékkel képes spórolni. Fontosabb jellemzői itt találhatók:

    Típus: mono lézer nyomtató
    Nyomtatási sebesség (fekete): 29 ppm
    Nyomtatási felbontás: 1,200 dpi
    Első lap nyomtatási reakcióideje (fekete): Kevesebb mint 8,5 mp
    Első lap másolási reakcióideje (színes): 9 mp
    Emuláció: PCL6/5e, SPL (Samsung Print Language)
    Duplex nyomtatás: Beépített

    Bemeneti lapkapacitás (alapkiépítés): 250 lap
    Bemeneti lapkapacitás (Multi-purpose/bypass): 1 lap
    Kimeneti kapacitás: 150 lap
    Média mérete: 3 "x 5" ~ 8.5 "x 14"
    Média típusa: Normál tálca: Sima, Vékony, Újrahasznosított, Vastag, archívumok
    Többfunkciós tálca: sima, vékony, pamut, újrahasznosított, levéltárak, színes, előre nyomtatott címke, Bond, Vastag, Vékony, boríték, kártya, fólia

    Folytatás...

    sdd2 11 éve 0

  • LG Optimus 4X HD: elegáns okoska

    A kisebbik koreai gyártó tavalyi csúcsmodellje megjött, és hogy milyen benyomást tett rám, meglátjátok!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 86

  • Samsung 840 SSD

    Járt nálam egy "tároló", ezt mint USb kulcsot használtam csak, de amit tudni kell róla, hogy szép fém külsőt, homogén felületet kapott, 2,5" méretével nagyon praktikus és a dobozban minden megtalálható hozzá, ami csak kell. Melegedni nem nagyon melegedett, gyorsnak gyors volt, mint a legtöbb SSD, de a konkurensekkel kinézete, tarolókapacitása és ára lehet majd döntő.

    A tárolókapacitása 250GB és ára 44 ezer forint körül alakul, ezzel elég versenyképes lehet a konkurensekkel szemben. Fontos még, hogy az első TLC alapú SSD-ről beszélünk, erről bővebben http://prohardver.hu/teszt/samsung_ssd_840_tripla_csavar/tlc_a_regi-uj_nand.html olvashattok. Csak azt tudom mondani erre a termékre, hogy abszolút Ajánlott!

    A készüléket a Samsung Magyarország biztosította és támogatta.

    sdd2

    sdd2 11 éve 0

  • Samsung S23a700D monitor teszt

    Első körben megjegyezném, hogy először járt nálam ilyen ketyere, így első anyagom is egyben monitorról-e szöveg. Hatalmas dobozban érkezett a nagynak mondható megjelenítő és az asztalra letéve is hatalmasnak tűnt. Bekapcsolás után varázslatos bűvöletben vettem részt, milyen jó is ezen böngészni, játszani, filmet nézni. A dobozban a monitor, a talpazat, DVI kábel és a tápkábel volt.

    Specifikáció
    LED monitor
    23 hüvelykes (16:9-es képarány)
    1920x1080 pixeles felbontás
    válaszidő: 2ms
    fényerő: 250 cd/m2
    kontraszt: 5 000 000:1
    fogyasztás: 44W
    Csatlakozók: DVI, HDMI
    3D megjelenítési képesség
    TN panelt használ, szép képet ad
    2,9Kg súly, dönthető álvány

    Sok szót nem pazarolnék erre az eszközre, mégpedig azért mert bitang jó volt, beállíthatjuk a fényerőt, élességet és a többit kedvünk szerint, több csatlakozási lehetőség is van, tehát nem lehet okunk panaszra. A 3D megjelenítést bekapcsoltam egyszer, de azzal a lendülettel ki is kapcsoltam mert nem sok értelmét találtam és szemüvegem sem volt hozzá. Amit még el kell mondanom, az az, hogy a vékony monitorunk ára 90 ezer magyar pénzbe fáj, ennyiért kapunk egy nagyon frankó monitort, viszont kérdés az, hogy megér-e ennyi pénzt a 3D hatást kínáló képesség vagy sem.

    Folytatás...

    sdd2 11 éve 5

  • Sony Xperia T - James Bond visszavág

    A legújabb Bond filmben, a Skyfall-ban is látott készülék járt nálam, amit hívjunk csak Bond telónak.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 56

  • Dell Latitude E6430-Kemény ügyfél

    Szerencsére kaptam lehetőséget Dell notebookok tesztelésére, nem is haboztam sokáig, el is hoztam azonnal az egyik vérbeli üzleti gépüket. A gép nagyon minőségi, és a hardvere sem egy gyenge típus, de erről majd kicsit később. A készülék specifikációja nagy vonalakban úgy néz ki, hogy van egy 14" 1600x900-as képernyő, Intel i5-ös processzor, egy Intel HD 4000 grafikai chip, 6GB RAM és 750GB HDD. Persze egy halom csatlakozót találunk a cuccon, az alján is van egy dokkoló csatlakozó, több akkumulátor tehető bele és van még HDD-nek is hely biztosítva. A készülékház fémből és műanyagból áll össze, nagyon masszív és a hőt is jól vezeti el, gyakorlatilag ha csak netezünk be sem kapcsol a ventilátor, így csökkentve nullára a zajszintet. Továbbá fontos tudni azt is, hogy nagyon jól szól a készülék a saját hangszórójával is, fejhallgatóval pedig ez csak jobb lesz. Amit én kaptam készüléket azon egy Windows 7 Professional csücsült, szépen meghajtotta a windowst ez a notebook. Fontos még az is, hogy aksiról kb 4-5 órát tudunk internetezni wifivel, jónak mondható az üzemidő, nincs vele gond. Tapasztalataimat is megosztanám ebben a rövid cikkben, nagyon kellemes társ volt a gép, nem forrt fel, nem volt zajos, nem gondolkodott, sokat bírt egy töltéssel, szóval én elfogadnám.

    Folytatás...

    sdd2 11 éve 0

  • Samsung Galaxy Tab2 7.0 - óriás teló

    A Samsung Galaxy családjában van egy telefon-tablet, ami igazából tablet, de lehet vele telefonálni is.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 49

  • Google Nexus 7: olcsón, jót

    Elkészült az első Nexus tablet, amit a Google megbízásából az Asus gyárt. Vajon milyen lett?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 134

  • Samsung Series 3 notebook

    A Samsung NP350V5C-S02-es laptopját mutatom be az alábbi cikkben.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 14

  • Sony Xperia Go - Ellenálló

    A távol-keleti gyártó IP67-es szabványú okostelefonját szeretném bemutatni egyhónapos tesztidőszak után.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 33

  • Samsung Galaxy S3 Mini - tudás rovása

    A zászlóshajó kis tesója érkezett meg: kisebb mérete kisebb tudást takar, és az árcédula is karcsúbb.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 213

  • HTC One S - keményen odavág

    A HTC One sorozat középső tagja korrekt áron beszerezhető, korrekt terméknek mutatja magát.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 115

  • Sony Xperia Sola - Kesztyűs kéz

    A Sony egy különleges készüléket adott ki, mégpedig a Sola-t, ami kesztyűben is érzékeli érintéseinket.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 47

  • Motorola RAZR i - Atomnagyágyú

    A Motorola az Intel Atom processzorát dobták bele a minőségi készülékházba, lássuk, hogyan szuperál!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 96

  • Panasonic Eluga: vízálló és más semmi

    A Panasonic kipróbálja magát az okostelefonok gyártásában, kicsit finomítani kéne a dolgokon.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 51

  • Samsung Galaxy Ace 2-Siker újratöltve

    A koreai vállalat az Ace sikerét próbálja most a felturbózott változattal megismételni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 71

  • HTC One X - Forró tepsi

    A HTC csúcsmodelljének ára nem is lenne olyan vészes, ha nem lenne ilyen sok hibája.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 129

  • Sony Xperia P - Szépség, fémként

    A Sony Xperia család P(eti) tagja, elegáns, fém házat kapott és már Jégkrém alapokon nyugszik.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 42

  • LG Optimus L7: hűsítő elegancia

    Az LG Optimus L7 került hozzám, mint első LG készülék, de kicsit csalódtam ebben a modellben.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 18

  • Samsung Galaxy S Advance-"S" hajlítva

    A Samsung Galaxy család újabb tagja, mely a korábbi sikermodell, az S ráncfelvarrt, felturbózott utódja.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 62

  • HTC One V - Fémdobozos jégkrém és hTC

    A HTC One V a One sorozat legolcsóbb és legkisebb tudású androidos gépe.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 67

  • Sony sajtótájékoztató - helyszíni riport

    Az esemény maga szép helyen volt, Hotel President egy szép szálloda. Süteményekkel, üdítőkkel és szendvicsekkel vártak mindenkit. A prezentációt a Sony Mobile Kelet Európai régió vezetője és kollégái vezették.
    Röviden összefoglalnám mi történt a Sony sajtóeseményen, ahol az Xperia T, J és Tablet S készüléket mutatták be. Reggel 10-kor érkeztem, nem sokkal később el is kezdődött az esemény. Elsőként az Xperia T készüléket mutatták be ami a gyártó "csúcsragadozója".

    A gépezet egy HD kijelzőt kapott, Mobile Bravia Engine Technológiával, ami szebb képet produkál mint az Xperia SL. Anyaghasználata kellemesnek tűnt, elég masszív és nem ropog. 4.0.4-es verziószámú androidot kapunk, Sony UI-val karöltve. A kijelző tényleg szép és maga a készülék is szép. A kamera Exmor R technológiával operál, 13 megapixeles képeket lőhetünk vele és FullHD videót képes rögzíteni. Azt nyilatkozták, hogy ez a legjobb Sony kamera, ami telefonba került, kíváncsian várjuk. Tudunk készenléti állapotból 1 másodperc alatt képet készíteni. Hardvere elég erős, hála a kétmagos Qualcomm S4 megoldásnak. Egy MHL csatlakozót említettek, ez a HD anyag kirakása mellett tölti is az eszközt, átalakítók persze kaphatóak lesznek. Jobban nem merülök bele a készülékbe hisz azt majd teszt formájában mindenki olvashatja és a net tele van specifikációkal.

    Folytatás...

    sdd2 12 éve 44

  • Galaxy Note 10.1 - bűvös ceruza

    A Samsung Galaxy Note 10.1 a 10 hüvelykes táblagépek közt versenyez a legjobb címért.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 22

  • Sony Xperia Tipo Dual: 2 kártya 1-ben

    Nagyon vártam már az első dual SIM-es Sony Xperia készüléket, amit kézbe is vehettem.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 34

  • Ainol Novo 7 Elf II: kicsi-ócsó-kínai

    Egy igen olcsó kínai tablet érkezett hozzám, ami meglepetést okozott számomra.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 205

  • WayteQ xTAB 70w - Az olcsó tabok ásza

    A WayteQ első szélesvásznú tabletje, ami minőségével és árával domborít.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 18

  • Smart phone vs Feature phone

    Vajon melyik készülék mire alkalmasabb, miben jobb mint a másik? Ezt próbálom majd többek közt kideríteni

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 12 éve 68

  • Az eddigi telefonvásárlásaim rövid története

    Megosztanám veletek, hogy eddig, hogyan vásároltam meg telefonjaimat, illetve, hogyan választottam ki a megfelelőt(?). Az első általam vásárolt mobiltelefonom egy Sony Ericsson Z310i volt, amit egyszerűen a külseje és ára miatt vásároltam meg, akkoriban szinte semmilyen elvárásom nem volt, csupán, hogy legyen kamera és lehessen vele telefonálni. A telefont újságban néztem ki, ekkor még internetem sem volt, így aztán pláne nem tudtam utána nézni a dolgoknak. Bementem, leemeltem a polcról, és vígan távoztam a boltból a fizetés után. Mikor hazaértem vígan bontottam ki eme remek kis telefont, szép volt, új volt, szinte elájultam tőle, hogy milyen sokoldalú, ezek utána 3 évig hű társam volt, soha nem volt semmi baja, és amikor kellett számíthattam rá.

    Egyszer váratlan fordulat során kezeim közé került egy Nokia 2323c készülék, melyet ajándékba kaptam, mikor megláttam, hogy milyen kis készülék, kissé vonakodtam, hogy még egy fránya kamera sincs rajta, viszont baromi nagy újdonság volt számomra az FM rádió. A telefon egy fos volt, és ekkor kezdtem el Mobilarénázni. Hát nem sok idő telt el, kint is volt róla a cikk, amit felelltem, és az én tapasztalatomat osztotta a cikk is, vagyis egy rakás ipari hulladékot kaptam a frankó Sony Ericsson-om helyett.

    Folytatás...

    sdd2 12 éve 17

  • Xperia Mini/Mini Pro/ Live with Walkman/Active- Xperia S launcher ICS-re!

    Szeretném nektek röviden leírni a felhelyezését, illetve pár képel is ilusztrálom a kinézetet. Felfoghatjuk egy xda-s fordtásnak is ha úgy tetszik, de próbálom majd kicsit pontosabban, képesebben írni, fogjunk is hozzá.

    Először kezdjük azzal, hogy letöltjük ezt a pakkot. Ha letöltődött csomagoljuk ki, majd másoljuk fel utána a telefon sd kártyájára. CWM recovery-ben: install zip from sdcard-> choose zip from sdcard-> Xperia S Home Update zip ha kész van akkor reboot system now és kész vagyunk, ha nincs CWM recovery akkor kicsivel több munkák lesz vele de a türelem rózsát terem.
    Megnyitjuk a /system/etc/customization/settings/com/sonyericsson/home mappát és az egész home mappát töröljük (delete). Ha ezzel megvagyunk akkor a letöltött fájlokat át kell neveznünk az alábbiakra:

    v1.1_ICS_Xperia_S_Home.apk--> Home.apk
    v1.1_ICS_Xperia_S_HomeAdd.apk--> HomeAdd.apk
    v1.1_ICS_HomePreferences.apk--> HomePreferences.apk
    Root Exploreben ezt hosszan nyomva a rename opcióval tudjuk megtenni.
    Ezek után mindegyiket átmásoljuk (Copy opcióval) a system/ app mappába, az előzőeket pedig töröljük.
    Ha bemásoltuk őket akkor megadjuk a rw-r-r jogot (Permissions)

    Folytatás...

    sdd2 12 éve 6

  • Xperia Mini - A fagyi visszanyal

    Ez nem egy teszt lesz, inkább egy szoftveres bemutató ami a 4.0.4-es ICS frissítést mutatja be.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 64

  • Sony Ericsson Xperia Active - Aktívan

    Az Xperia sorozat egyik legérdekesebb tagja került hozzám, ami a strapabíróságával emelkedik ki.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 103

  • 2011-es Xperiák Bootloader nyitása

    Szeretném bemutatni a 2011-es Xperia modellek Bootloaderének nyitását.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 12 éve 468

  • pet-food webáruház

    Sziasztok!

    Pár mondatban szeretném bemutatni ezt a webáruházat nektek. pet-food webáruház

    Nemrég találtam rá az áruházra mikor kutyámnak kerestem tápot. Gondoltam nem ilyen drágább helyeken veszem meg a tápot hanem keresek valami olcsó webáruházat ahol nem húzzák le az embert. Találtam is a google-be. Megnéztem még pár áruházat is de drágább volt, ezt találtam a legolcsóbbnak. Én mivel Rákospalotán lakom így kapóra jött az ingyenes kiszállítás is, így nem kell egy métert se mennem azért, hogy megvegyem a tápot. Megrendeltem a terméket, egy 18 kg-os Acana tápot. Megadtam elérhetőségeimet és 2 órán belül csörgött is a telefon, hogy mikor vagyok otthon mikor hozhatja a futár. Az időpontot megbeszéltük és akkor itt is volt a futár. Kifizettem, megkaptam a terméket, számlát tehát minden rendben ment. Ekkor döbbentem rá, hogy sokkal kényelmesebb így rendelni. Nem kell mászkálni, nincs benzinköltségem és semmi egyéb. Röviden ennyit az áruházról. Akinek van valamilyen állata az nézze meg az oldalt! Csak ajánlani tudom mert olcsó, gyors és korrekt. :C
    Az ország egész területére szállítanak! Osszátok meg az oldalt közösségi oldalakon, had vásároljon más is olcsón :C

    Még egyszer belinkelem azért: [link]

    Folytatás...

    sdd2 12 éve 22

  • Sony Ericsson Xperia Mini - az utód

    A Sony Ericsson sikermodeljének, az X10 Mininek utódja került hozzám, az Xperia Mini.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 106

  • Sony Ericsson Xperia Mini problémák!

    Sziasztok!

    Adatgyűjtés szeretnék kezdeményezni, hogy kinek mi a hibája és mik a készülékeinek adatai!

    Hozzászólásban kérném minden felhasználónak a válaszát akkor is ha nincs hibája!
    Így nézzen ki:

    Android verzió, costum ROM esetén verziószáma és forrása: (2.3.4)
    Buildszám: (4.0.2.A.0.42)
    Gyártási év/hét: (11w45)
    SI száma: (1249-6340)
    Rootolt-e: (nem)
    Ha rootlot miket távolítottál el, illetve mit módosítottál: (-)
    Hiba: (Bejövő hívásnál kétszer lefagyott de képernyő lezárás majd feloldás megoldotta tehát újraindulás nem volt)
    Függősége: (T-mobile)

    A zárójelben lévő adatok az enyémek és így kéne kitölteni. Köszönöm azoknak akik kitöltik. :R
    SI számot is aki már írta a többit az legyen szíves azt is írja le még. :R

    sdd2 12 éve 243

  • Sony Ericsson Xperia Mini (ST15i)- Első benyomás pár nap használat után

    Nemrég vettem a T-mobiletól egy Xperia mini-t ami az x10 mini-t váltja vagyis az utódja. Fog készülni összehasonlító teszt majd de az csak pár hét használat után.
    Miután megjött a futár és átvettem a készüléket akkor éreztem már hogy ez a kis készülék sok dolgot tud a régebbihez képest. A doboza is árulkodik nyer erejéről ami az 1GHz-es Snapdragon ciphet fedi fel, a 3"-es kijelzőt, s HD videó felvételt és a megszokott 3,5mm-es Jack dugót is mutatja az 5 MP-es kamera mellet.
    Az újdonság ismeri az N szabványú wifi-t is ami elég örvendetes. Megkapta a Mobile Bravia Engine technológiát is viszont sajnálatos módon az Exmor R technológiát már nem tették bele. A készülék DLNA támogatást is kapott és mind ezt GreenHeart jegyével is megörvendeztették. A doboz belseje a készüléket benne egy 2GB-os kártyát, egy MH-410-es típusú headsetet és a jól megszokott töltőfejet és adatkábelt kapjuk meg. Nos ennyit a dobozról. A készülék kezelése, beállítása nem volt nehéz feladat hiszen már használtam androidos telefont így tudtam mit hol találok. Elődjéhez képest a nagyobb kijelző mind fizikai, mind felbontását tekintve jobb, szebb lett. Betekintési szöge nagyon nagy és nagyon szép képet ad. A kamerát annyira nem próbálgattam de nagyon sok a beállítási lehetőség rajta ami szimpatikus mindenki számára.

    Folytatás...

    sdd2 12 éve 14

  • Sony Ericsson Xperia X10 Mini Custom ROM telepítés!

    Sziasztok!

    Sokan érdeklődnek a Custom ROM telepítése iránt.Ezt szeretném nagyon röviden levezetni pár mondatban, linkek segítségével.

    FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK AHOGY A LINKELT OLDALAK SE!! ÉN EZEK SZERINT VÉGEZTEM EL MINDENT ÉS HIBÁTLANUL MŰKÖDIK A TELEFON!!!

    Akkor jöjjön a leírás a legújabb MiniCM7 ROM és a legújabb nAa kernel felrakásáról:

    Először is SD kártyára kitesszük a ROM-ot és a google alkalmazásokat [link] [link] ezután SEUS-al ellenörzöd hogy a legfrissebb szoftver van-e rajta. Utána Flashtool-al rootolod.[link]
    Ezzel a flashtool programmal csináld a root részt. Ha ez kész akkor jön a Bootloader nyitás:[link]

    Majd megint csak Flashtool [link] De itt a Flash részt csinálod meg.[link] Ezt letöltöd és berakod a Flashtool Firemware mappájába és akkor ott a leírás a Flash-re.

    Folytatás...

    sdd2 12 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.