2022. november 26., szombat

Gyorskeresés

Az eddigi telefonvásárlásaim rövid története

Írta: | Kulcsszavak: telefon . xperia . nokia . vásálás . döntés . akció

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Megosztanám veletek, hogy eddig, hogyan vásároltam meg telefonjaimat, illetve, hogyan választottam ki a megfelelőt(?). Az első általam vásárolt mobiltelefonom egy Sony Ericsson Z310i volt, amit egyszerűen a külseje és ára miatt vásároltam meg, akkoriban szinte semmilyen elvárásom nem volt, csupán, hogy legyen kamera és lehessen vele telefonálni. A telefont újságban néztem ki, ekkor még internetem sem volt, így aztán pláne nem tudtam utána nézni a dolgoknak. Bementem, leemeltem a polcról, és vígan távoztam a boltból a fizetés után. Mikor hazaértem vígan bontottam ki eme remek kis telefont, szép volt, új volt, szinte elájultam tőle, hogy milyen sokoldalú, ezek utána 3 évig hű társam volt, soha nem volt semmi baja, és amikor kellett számíthattam rá.

Egyszer váratlan fordulat során kezeim közé került egy Nokia 2323c készülék, melyet ajándékba kaptam, mikor megláttam, hogy milyen kis készülék, kissé vonakodtam, hogy még egy fránya kamera sincs rajta, viszont baromi nagy újdonság volt számomra az FM rádió. A telefon egy fos volt, és ekkor kezdtem el Mobilarénázni. Hát nem sok idő telt el, kint is volt róla a cikk, amit felelltem, és az én tapasztalatomat osztotta a cikk is, vagyis egy rakás ipari hulladékot kaptam a frankó Sony Ericsson-om helyett. Ez volt az a kritikus pont, mikor azt mondtam, veszek mind kettőnél egy jobbat, és nyugdíjazom a japán-svéd modellem, illetve az elég rosszul sikerült finn modellt.

Teltek a hónapok, vártam egy olcsó, de számomra megfelelő SE-t vagy Samsungot, mikor egyszer csak megjelent egy kis fehér csúszkás telefon a címlapon, ami nem más mint a Sony Ericsson Spiro W100i. A készülék tesztje alapján döntöttem, számomra megfelel és többet tud, mint a két előd. Kis idő múltán akcióztak a Photo Hall-ban (mely egy ma már nem létező üzletlánc) kerek 23 ezer magyar forintért. Nem is kellett más, az akció első napján hívtam a boltot, van-e még címszóval, és közölték, hogy 1db fehér készülékük még van. Mentem is át a városon, megszereztem a kis csöppséget, no igen, az elején mint eddig mindig nagy volt a vidámság, milyen frankó minden, aztán nyakamba zúdult a feketeleves. Sorra jöttek a kibúvó hibák, többek közt az Equlaizer beállítását minden egyes számnál törölte és gyárira állította, Mega Bass-ra nem lehetett váltani, a kamera néha az elkészült kép felét zöldre festette, és nyomta az orrom alá " Itt az elkészült fos képed". Ekkor lettem nagyon pipa, Sony Ericsson-al felvettem a kapcsolatot, de ők ezeket a hibákat tagadták, mi meglepő módon. Elvittem a szervízbe a készüléket, ahol megállapították, hogy minden tökéletes, na de ember, neked ez tökéletes? Ilyen ponton még soha nem voltam, mikor mindenki mossa a kezét, mindenkit átvernek, és nem kevés pénzt elkérnek érte. Ekkor döbbentem rá, hogy telefont csak a teszt és a felhasználók véleményét elolvasva szabad vásárolni.

Ilyen tájt kezdett el terjengeni az android, de még nagyon drágák voltak a készülékek. Megint ott tartottam mint ahol elsőre, valami normális készüléket kellene vásárolni, ésszerű áron. Vártam a sült galambot, mikor megláttam a hírekben a japán- svéd vegyesvállalat Cedar nevezetű készülékét. Egy alap telefon, de jó minőségű, nagyon jó áron. Mivel előfizetést terveztem vásárolni, kinőve a kártyás korszakot, látván a T-mobile-nál akcióban a készüléket nem habozva mentem el vásárolni.

Na ez a készülék, ez már volt valami. Minden működött rajta amit ígértek, és ugyan olyan hű társam volt, mint a Z310i-m. Minden szép és jó volt, minden telefonom közül a legjobb, de már nagyon dübörgött az android vonal, így beadtam a derekam, és vettem egy X10 mini-t. Belekóstoltam az androidba, ami eleinte fura volt, majd egyre jobban megszerettem és élveztem, hogy úgy alakíthatom, ahogy jólesik. A készülék már 1 éve piacon volt amikor megvásároltam, a hardver nagyon alap volt, ahogy a kijelző is. Megtapasztaltam a Custom ROM-ok előnyeit, hátrányait, és a kis kijelző hátrányát is.

A készülékkel semmi probléma nem lett volna, ha 6 hónappal előbb vásárolom meg, de ez nem így volt sajnos. Viszont megint fejnövésem támadt, mikor megláttam az Xperia mini-t, teljesen beleszerettem, próbáltam afelé formálni szoftveresen az X10 mini-t, de nem sikerült, így hát megint csak akcióban karácsonykor megleptem magam egy ST15i (Xperia Mini) telóval.

Nagyon nagy váltás volt számomra, nagyon tetszett, és már a kézbevételkor éreztem, ez egy minőségibb cucc. A készüléket egy ideig nem piszkáltam, de aztán felkelt a vágy, hogy ugyan, kezdjünk el csinálni vele valamit. Na ez a készülék, és a Cedar volt a legjobb döntés, a többiből tanulva fogok majd legközelebb is vásárolni. Azóta is vígan használom a Mini-m, örülök hogy megvásároltam és nem bántam meg. Ez volna az én kis történetem, köszönöm azoknak akik elolvasták. :R

sdd2

Hozzászólások

(#1) k850


k850
addikt

"Akit érdekel egy rövid kis történet ami számára is tanulságos lehet"

És hol van a tanulság? :F

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#2) joker1220


joker1220
őstag

Nemrossz vonal, én személy szerint szinte végig nokia vonalon mozogtam,
nem is számított más csak a hívás meg az sms, aztán jött a 6230i amire
nem tudok rosszat mondani, végül az N95 8gb os kivitel amit 3 évig nyúztam :DDD

1 éve vettem egy Nokia C6-00 és akkora csalódás volt hogy túl is adtam rajta
és megvettem a minit ami maga a csoda volt ennyi nokia/symbian után :C

Igazándiból én ugyanúgy voltam a pc vel mint te a telóval, lehet azért sem
figyeltem fel eddig az androidra mert mindig a gépet buheráltam :))

Mondjuk nekem a mini kijelzője sem tűnik túl nagynak de semmiképp
sem akartam ilyen szappantartóra hajazó telefont venni :DDD

k850: A tanulság szvsz az hogy sosem szabad bedőlni a marketingnek,
az egyéni tesztek alapján sokkal biztosabb lehetsz a dolgodban...

[ Szerkesztve ]

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#3) sdd2 válasza k850 (#1) üzenetére


sdd2
veterán

joker1220 jól mondja, ahogy elolvasod lejön a tanúlság, miszerint nem szabad felelőtlenül dönteni, bedőlni a marketingnek és néhány user véleményét is meg kell nézni.

joker1220

Köszönöm. Hát akkor te is jó sokat költöttél a gépekre. Nem nagy a mini kijelzője sem de nagyobb is és szebb is mint az elődé. Most elég a kijelző mérete, legközelebb majd nagyobbat veszek de ezért nem cserélem le. Ahhoz több indok is kell :DDD

[ Szerkesztve ]

Jó térerőt mindenkinek. iPhone 14 Pro

(#4) k850 válasza joker1220 (#2) üzenetére


k850
addikt

"egyéni tesztek alapján " :F
És miből finanszírozza egy diák a tesztkészülék árát?
Egyébként, annak idején adtam egy-két jó tanácsot készülék váltással kapcsolatban ssd2-nek, természetesen nem fogadta meg, de így legalább tapasztalatot szerzett.
Szerencsére egy nagyon gyorsan fejlődő emberke, így már a SE Xperia Mini kapcsán fontolóra vette a tanácsomat is.
Örülök, hogy meg van elégedve a Xperia Minivel. ;)

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#5) sdd2 válasza k850 (#4) üzenetére


sdd2
veterán

Köszönöm neked is, tudom, hogy neked köszönhetően döntöttem végül jól. :R

Egyéni tesztek alatt azt értsd, hogy a fórumban leírt vélemények, tapasztalatok alapján.

[ Szerkesztve ]

Jó térerőt mindenkinek. iPhone 14 Pro

(#6) joker1220 válasza k850 (#4) üzenetére


joker1220
őstag

Ki mondta hogy egy diáknak kell finanszírozni :DDD

Én csak annyit írtam hogy az ember elolvassa a teszteket pl
a logout on vagy a mobilarénán és utána eldönti hogy
jó vagy nem jó.

Tehát nem azért veszek telefont mert agyonnyálazzák a
reklámba és meg akarnak győzni róla hogy az
xy készülék nélkül már nem is vagyok ember:D:D

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#7) k850 válasza joker1220 (#6) üzenetére


k850
addikt

"Ki mondta hogy egy diáknak kell finanszírozni "
Én! Ugyan is ssd2 barátom diák.

Én nem foglalnák annyira szélsőséges álláspontot, a szakértői véleményekkel kapcsolatokban, rengeteg munka és hozzáértés kell egy ilyen cikk megírásához. Gondolom ssd2 ezt te is megtudod erősíteni, hogy nehéz egy mindenre kiterjedő alapos tesztet megírni.
Persze az átlag felhasználónak van erre ideje és módja is, hogy tesztelgesse. De ő meg nem tud pártatlan lenni, sokszor túl vannak hangsúlyozva bizonyos készülék tulajdonságok, pl. csak a kamerára fókuszál és, ha egy kicsit gyengébb a kép, akkor már harsogja, hogy milyen szar a készülék, stb.
Tudomásul kell venni azt is, hogy reklám nélkül nehéz eladni bármit is. Tehát szükséges a marketing is. Itt a fórumon szerintem korrektek a teszt írók, időhiánya miatt persze előfordul kisebb malőr is, de ehhez hozzáolvas a leendő tulajdonos ill. a saját előző készülék tapasztalatai alapján, az intelligencia segítségével, mindenkinek van lehetősége jól dönteni.

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#8) sdd2 válasza k850 (#7) üzenetére


sdd2
veterán

Ezt mind megerősítem, elég sok idő és energiába telik egy nagy terjedelmű cikk megírása. Ez a cikk volt 10 perc, a másikak (Xperia Active, Xperia Mini) tesztek viszont voltak, hogy 2-3-óra volt és az csak a nyers megírás, a csiszolgatás, ellenőrzés, képek, videók pluszba jönnek ehhez. Én úgy választottam, hogy a Z310i-vel kellemes időket töltöttem, de a Spiroval pont az ellenkezője... :(((

Jó térerőt mindenkinek. iPhone 14 Pro

(#9) Batu3


Batu3
tag

Egyik SE-od sem adtad el? :D
Nekem K310i-m, K770i-m, P1i-m és most egy LwW-m van :) A K310i még mindig meg van és működik használatban van, a joystickja sem romlott el :) Sony 4ever!

Sony Ericsson K310i -> K770i -> P1i -> Live with Walkman -> Sony Xperia SP -> Z2 -> Huawei P9 Lite (2017) -> ASUS Zenfone 2 Laser -> Sony Xperia XA1 --> XZ1 --> Realme GT Master Edition

(#10) sdd2 válasza Batu3 (#9) üzenetére


sdd2
veterán

Van még jó pár Sony, egyiket sem adtam el, majd csinálok csoportképet :DDD

Jó térerőt mindenkinek. iPhone 14 Pro

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.