2016. június 1., szerda

Gyorskeresés

sdd2 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • BMW 220d xDrive Gran Tourer - A család barátja

  Az első pillanatokban nem döbbentett le az autó, de ahogy teltek a napok megszerettem.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 hete 151

 • Suzuki Vitara S 1.4T - A magyar bestia

  A Magyarországon gyártott Suzuki Vitara új szériáját, a turbós benzinmotorral szerelt S kivitelt volt lehetőségem kipróbálni.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 hónapja 272

 • Samsung SL-C460 nyomtató

  Járt nálam egy színes lézernyomtató a Samsung jóvoltából, melyben számomra a forradalmi (másoknak lehet nem) végre színes képeket is tudtam vele nyomtatni. A nyomtató WIFI képes is, valamint 19 lapot képes percenként kinyomtatni. Specifikációja itt megtekinthető:[link]

  A nyomtatót ajánlom ha normál áron be tudja valaki szerezni, vagy esetleg vár míg zuhan az ára.

  sdd2

  Blogbejegyzés 2 éve 1

 • Sony Xperia Z vs Asus Padfone 2

  Két készülék, mind a kettő valamiben nagyot domborít, a lényeg nem a specifikációkban rejlik hanem a felhasználói élményben, szerencsére egyik sem laggol, akadozik ezért nehezebb dolgom van, de megpróbálom eldönteni melyik jobb a kettő közül.

  Az Xperia Z egy újabb készülék, a Sony csúcsmodellje amely vízálló, és üvegborítást kapott, ezzel kicsit hajazva az iPhone készülékekre. Az Asus gépe régebbi modell, mégis erős és megállja a helyét, illetve olyan dolgokat tud amit más készülék nem, mint például a tablet dokkoló amivel 1 mozdulattal készülékből egy 10 hüvelykes tabletet varázsolhatunk. A felhasználói élmény mind a kettőnél nagyon jó, az akkumulátor üzemideje is mind a kettőnél 1 napot jelent átlagosan használva.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 16

 • Samsung 355V5C notebook és Samsung DA-E650 dokkoló

  Samsung 355V5C

  A Samsung által eljuttatott notebook egy kellemes, megszokott belsőben egy más hardvert juttat ela vásárlókhoz, tulajdonképpen fogták a fejszét, kivágták a Series 3-as Intel processzoros gépből a CPU-t és egy AMD A8-4500M 4-magos CPU megoldását tették bele. A videokártya ennek megfelelően AMD Radeon HD 7640G 2GB-os verziója került bele, valamint 8GB RAM. Az akkumulátor 5 órán át képes ellátni szuflával a gépet, kellemes egy ilyen erőt képviselő gépnek ez az üzemidő. Mindent jól teljesített, ez a hardver egy átlagos felhasználónak bőségesen elég, már már számára csúcsgép.

  Samsung DA-E650

  Az első audio dokkolóhoz volt szerencsém, kellemes volt a vele együtt töltött idő, olyannyira hogy vásárlásába is elgondolkodtak többen akik látták. A specifikáció ITT tekinthető meg. A 2.1-es csatornát használó eszköz képes Bluetoothos kapcsolatot létesíteni akár számítógéppel, akár telefonnal de vannak sima, csatlakozókra rátehető megoldása is.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Asus Padfone 2 vs HTC One Egymás közt

  Rövid összehasonlító

  HTC One

  Az Asus Padfone 2-t ismerem már mint a tenyeremet, ezért inkább a HTC One-t kellett megismerni, először azt hittem, hogy az újabb hardver sokkal jobban fogja pörgetni a szoftvert mint az Asus modellje, de ebben kevés csalódás várt rám, ugyanis ez nem történt meg, konkrétan talán csak a tesztprogramok (Antutu, Quadrant, stb) mutatták a különbséget.

  Kérdéses volt, hogy a HTC One mit nyújt a 4 megapixeles Ultrapixel kamerájával, a Padfone 2 13 megapixeles BSI szenzorával szemben, ha egész pontosan akarunk fogalmazni akkor maximum sötétebb helyeken volt jobb a One, a többi helyen a Padfone 2 jobban teljesített. A design nagyon szép lett a HTC-nél, a Padfone 2 sem csúnya példány, viszont a HTC fémből faragta ilyenné a telefont és ez brutális minőséget ad, az Asusnál is van fém elem, de az csak a keret, de ne feledjük, hogy régebbi modell és az új Infinity teljesen fémből készült és az is csodásan néz ki.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 6

 • Samsung S24C550VL Series 5 monitor és SL-M2875FD nyomtató

  A mai irodák, sőt gyakran otthoni íróasztalunkon is elengedhetetlen kellék ma már egy nyomtató és egy monitor, ezeket az eszközöket pedig nagyon sok cég gyártja, árulja és ma ebből nézünk meg kettő példányt a Samsung műhelyéből érkezve.

  S24C550VL Series 5

  Jellemző: [link]
  Felesleges másolgatásokba nem kezdenék bele, hiszen a honlapon a technikai tulajdonságok fenn vannak, inkább a hétköznapi tapasztalat. Az állíthatóság jó dolog, ahogy a matt kijelző is és a beépített hangszórók is. A talp kicsit nagyra sikerült de ez legyen a legnagyobb problémánk. A kijelző szép képet szolgáltat és a betekintési szöge is nagyon jó lett, valamint a 2ms-os válaszidő a játékokra is kiválóvá teszi.

  SL-M2875FD

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Asus Padfone 2 vs Samsung Galaxy S4 röviden

  Röviden, pár sorban szeretném megosztani. Összességében óriási különbségek nincsenek, azonban a Galaxy S4 persze erősebb minden téren, mégis azt mondom, hogy akinek a Padfone 2 van nem nagyon éri meg lecserélnie az S4-re, főleg a Station lehetőség miatt.

  Az S4 persze újdonság, ezért mindenkinek jobban fáj rá a foga és lehet igazuk is van, nekem is belopta magát a szívembe, amit az S3-nak nem sikerült soha, de az Asus masinája és hozzám nőtt, nehéz lenne a választás. A Galaxy S4 nagyobb kijelzővel rendelkezik, erősebb hardverrel és frissebb Android rendszerrel és persze más kezelőfelülettel, microSD bővítési lehetőséggel, ezért talán sok érv szólhat mellette, mert eközben nagyjából akkora mint a Padfone 2, mégis fontos hozzátenni, hogy az Asus gépe tablet is lehet egyben, ugyan annyi pénzért így mindenkinek el kell döntenie, hogy egy kicsivel gyengébb telefont vásárol, ami tabletté alakítható, vagy egy erősebb telefont, nagyobb kijelzővel és nem tart igényt a tablet lehetőségére.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 2

 • Samsung NX300 cserélhető objektíves fényképezőgép

  A Samsung nem olyan régen mutatta be a cserélhető objektíves, kisméretű fényképezőgépét. A fényképezőgép prémium anyagokból épül fel, széles választékban lesz elérhető hozzá objektív, valamint a kamera nagyon gyorsan képes fényképet készíteni.

  A kamera 3 színben lesz elérhető, fekete, fehér és egy különleges barna színvariánsban. A készülékről alább pár kép, valamint a Samsung által kibocsátott szöveg, megspékelve fontos technikai paraméterekkel.


  Objektívek


  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 3

 • Samsung Series 9 notebook és monitor

  A Samsung Series 9 család tagjai felső kategóriát képviselik, a Notebook egy fémből készült, könnyű, vékony, hosszú üzemidős gép ami egy üzletembernek nagyon jól jöhet, hiszen akár egy napot is kibírhat töltő nélkül. A laptop minden fajta kényelmi funkciót megkapott, ami manapság elvárás, kezdve a billentyűzetvilágítástól a nagy felbontású kijelzőig és a minőségi borításig. Röviden ennyi lenne a Series 9-es laptop, ami lényeges, hogy egy Intel i5-ös, energiatakarékos processzor van benne, ehhez van 4GB RAM és egy 128GB-os HDD. A GPU egy Intel HD 4000 és a kijelző 13,3 hüvelykes, 1600x900 pixeles és matt felületű.

  A borítás fém, és a gép súlya megegyezik egy netbookéval, tehát 1,16 kg. Ára 350 ezer Forint körül mozog, elég sokba kerül de a 7-8 órás üzemidőt, erős hardvert és minőséget meg kell fizetni, aki pedig ezeket kiaknázza annak megéri.

  Series 9 monitor

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Veletech 2013 élő tudósítás

  Készülődnek a Veletech 2013 kiállítói, hamarosan nyílik a kiállítás, már nagy a mozgolódás itt.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Élő közvetítés 3 éve 31

 • Padfone 2-második felvonás

  A hétköznapok elengedhetetlen társává válik lassan az okotelefon, szerencsémre én egy csúcsmodellt tudhatok okostelefonomnak és minden téren elégedett is vagyok vele. Viszont történnek apró problémák, mint például, hogy a kijelzőt feloldva néha csak a háttérkép jelenik meg és csak valahova vakon rábökve kapjuk meg az ikonokat, widgeteket, de ez legyen a legnagyobb problémánk, ennél nagyobb soha ne legyen.

  Bár valamilyen okból kifolyólag azt vettem észre, hogy a hátlapi kamera porosodik belülről, viszont ezt a hátlap szakszerű levételét követően eltávolítható, de erre sincs nagy szükség, ugyanis nem rontja a képek minőségét. Amit a hosszabb használat alatt megszerettem a készülékben azaz, hogy 1 napot keményen használva is kibír egy töltéssel.

  Véletlennek köszönhetően az is kiderült, hogy szeretett készülékem LED-je sokkal erősebb az átlagénál, sőt még egy elemlámpát is képes kesztyűbe dudálni, ami nem kis teljesítmény és sötétben elég nagy teret képes megvilágítani. Eddigi tapasztalataimat ismervén pozitívat tudok mondani a készülékről, kivéve a porosodó kamera védőt és az alsó részen található szürke műanyag elem kopását.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Asus Padfone 2 - Rövid, hosszabb távú tapasztalataim

  Egy rövid kis szösszenetet írnék, milyen is a mindennapokban a Padfone 2. Fontos megjegyezni, hogy sok készülék fordul meg a kezeim közt, mégis valahogy az Asus modellje megfogott, ez lehet a dokkoló miatt, vagy esetleg a kiváló összeszerelésnek és prémium érzetnek, de igazságot megvallva inkább az egyszerűsége. Kezdeném ott az egészet, hogy a készülék mérete pont megfelelő számomra, nem túl nagy, nem kicsi, zsebben még elfér és a fém keret, megbonthatatlan készülékház minőséget sugall.

  A mindennapokra térve, használni kényelmes, könnyű és nekem 1 napot kemény használattal kibír és remek munkaeszköz, gyenge pontja a könnyen kopó alsó műanyag elemek lehetnek, de szeretem használni és az Asus supportja is megfelelőnek tűnik, remélem így is marad. Nekem eddig a készülék általános használatra tetszett, hamarosan érkezik a 4.2-es Jelly Bean és reményeim szerint a telefonok elhalálozása is megszűnik.

  sdd2

  Blogbejegyzés 3 éve 11

 • Samsung Series 5

  Egy könnyen hordozható Ultrabook került hozzám, mégpedig a 13,3 hüvelykes Series 5-ös modell. A vele töltött idő kellemes volt, üzemideje 4 óra kb ha netezünk rajta, magasabb terhelésnél az i3-as processzor jobban fogyaszt, ezért csökken az üzemidő, 2 óra körülire.

  Színe barnás, anyaga fém és műanyag, viszont ami aggasztó az a hőmérséklete a cuccnak, ha kicsit is nem megfelelő helyen van szellőzés szempontjából 10 perc alatt képes olyan forróságot kelteni magában, hogy a kezünk is leég, 60 C fok fölé megy, ez tovább nő minél tovább van ilyen körülmények közt. A hardvere nem bikaerős, de alap dolgokra elegendő, játékra viszont nem ajánlott minimális mértékre sem.

  Specifikáció:

  Processzor: Intel® Core™ i3 Processor 3217U (1.80 GHz, 3 MB L3 Cache)
  VGA: Intel® HD Graphics 4000
  HDD: 500GB S-ATAⅡ
  RAM: 4GB DDR3 System Memory at 1600MHz
  Kijelző: 13.3" SuperBright 300nit HD LED Display (1366 x 768), Anti-Reflective
  Portok: VGA x 1 (Adapter Option), HDMI x 1, USB3.0 x 1, USB2.0 x 2 (Sleep-and-Charge)
  3-in-1 (SD, SDHC, SDXC) Multi-media Card Reader, Headphone out/Mic-in Combo x 1, RJ45 (LAN) x 1, DC-in x 1
  Üzemidő: ~4 óra
  Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Samsung scx-4729fw

  Megérkezett a második nyomtató hozzám, ez egy komolyabb, nagyobb darab cucc lett. Egy elég nagy boxban jött a súlyos példány, viszont csak jókat tudok róla mondani.

  Vezeték nélküli nyomtatás, eco mód egy gombnyomásra, faxként is üzemel, szkennelés színesben és fénymásolásra is alkalmas. Nyomtatni feketében tud, ezt szépen teszi és a szkennelés is igen jól megy. Elég gyorsnak mondható a gép, nem áll meg 2 lap nyomtatása közt sem.

  A gép multifunkciós ezáltal de az ára sem épp olcsó. Konkrétan 70 ezer magyar bankót kóstál a fenevad, véleményem szerint ez már egy drágának mondható nyomtató, akár mit is tud. 50-60 ezer közt már barátibb lenne az ár,de én kicsit magasnak találom a Samsung gépét. Minden esetre a jó funkcionalitás miatt megkapja a Tetszett plecsnit.

  A készüléket a Samsung Magyarország biztosította és támogatta a cikk megjelenését.

  sdd2

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Samsung ML-2955ND lézernyomtató

  Nem olyan régen hozott a futár nekem egy Samsung printert, ez egy nem túl drága, komoly nyomtató, mégis jól használható.

  A nyomtatóhoz jár egy USB kábel, tápkábel és elvileg van benne egy valameddig feltöltött toner is, utóbbi pontos adatáról nem tudok nyilatkozni. Fontos tudni, hogy a készülék wifi hálózaton keresztül is tudja nyomtatni a fájlokat, így a telefonról történő nyomtatás is működik. Egy gombnyomásra kapcsolhatjuk ki és be az ECO módot ami a papírral és a festékkel képes spórolni. Fontosabb jellemzői itt találhatók:

  Típus: mono lézer nyomtató
  Nyomtatási sebesség (fekete): 29 ppm
  Nyomtatási felbontás: 1,200 dpi
  Első lap nyomtatási reakcióideje (fekete): Kevesebb mint 8,5 mp
  Első lap másolási reakcióideje (színes): 9 mp
  Emuláció: PCL6/5e, SPL (Samsung Print Language)
  Duplex nyomtatás: Beépített

  Bemeneti lapkapacitás (alapkiépítés): 250 lap
  Bemeneti lapkapacitás (Multi-purpose/bypass): 1 lap
  Kimeneti kapacitás: 150 lap
  Média mérete: 3 "x 5" ~ 8.5 "x 14"
  Média típusa: Normál tálca: Sima, Vékony, Újrahasznosított, Vastag, archívumok
  Többfunkciós tálca: sima, vékony, pamut, újrahasznosított, levéltárak, színes, előre nyomtatott címke, Bond, Vastag, Vékony, boríték, kártya, fólia

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • LG Optimus 4X HD: elegáns okoska

  A kisebbik koreai gyártó tavalyi csúcsmodellje megjött, és hogy milyen benyomást tett rám, meglátjátok!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 86

 • Samsung 840 SSD

  Járt nálam egy "tároló", ezt mint USb kulcsot használtam csak, de amit tudni kell róla, hogy szép fém külsőt, homogén felületet kapott, 2,5" méretével nagyon praktikus és a dobozban minden megtalálható hozzá, ami csak kell. Melegedni nem nagyon melegedett, gyorsnak gyors volt, mint a legtöbb SSD, de a konkurensekkel kinézete, tarolókapacitása és ára lehet majd döntő.

  A tárolókapacitása 250GB és ára 44 ezer forint körül alakul, ezzel elég versenyképes lehet a konkurensekkel szemben. Fontos még, hogy az első TLC alapú SSD-ről beszélünk, erről bővebben http://prohardver.hu/teszt/samsung_ssd_840_tripla_csavar/tlc_a_regi-uj_nand.html olvashattok. Csak azt tudom mondani erre a termékre, hogy abszolút Ajánlott!

  A készüléket a Samsung Magyarország biztosította és támogatta.

  sdd2

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Samsung S23a700D monitor teszt

  Első körben megjegyezném, hogy először járt nálam ilyen ketyere, így első anyagom is egyben monitorról-e szöveg. Hatalmas dobozban érkezett a nagynak mondható megjelenítő és az asztalra letéve is hatalmasnak tűnt. Bekapcsolás után varázslatos bűvöletben vettem részt, milyen jó is ezen böngészni, játszani, filmet nézni. A dobozban a monitor, a talpazat, DVI kábel és a tápkábel volt.

  Specifikáció
  LED monitor
  23 hüvelykes (16:9-es képarány)
  1920x1080 pixeles felbontás
  válaszidő: 2ms
  fényerő: 250 cd/m2
  kontraszt: 5 000 000:1
  fogyasztás: 44W
  Csatlakozók: DVI, HDMI
  3D megjelenítési képesség
  TN panelt használ, szép képet ad
  2,9Kg súly, dönthető álvány

  Sok szót nem pazarolnék erre az eszközre, mégpedig azért mert bitang jó volt, beállíthatjuk a fényerőt, élességet és a többit kedvünk szerint, több csatlakozási lehetőség is van, tehát nem lehet okunk panaszra. A 3D megjelenítést bekapcsoltam egyszer, de azzal a lendülettel ki is kapcsoltam mert nem sok értelmét találtam és szemüvegem sem volt hozzá. Amit még el kell mondanom, az az, hogy a vékony monitorunk ára 90 ezer magyar pénzbe fáj, ennyiért kapunk egy nagyon frankó monitort, viszont kérdés az, hogy megér-e ennyi pénzt a 3D hatást kínáló képesség vagy sem.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 5

 • Sony Xperia T - James Bond visszavág

  A legújabb Bond filmben, a Skyfall-ban is látott készülék járt nálam, amit hívjunk csak Bond telónak.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 56

 • Dell Latitude E6430-Kemény ügyfél

  Szerencsére kaptam lehetőséget Dell notebookok tesztelésére, nem is haboztam sokáig, el is hoztam azonnal az egyik vérbeli üzleti gépüket. A gép nagyon minőségi, és a hardvere sem egy gyenge típus, de erről majd kicsit később. A készülék specifikációja nagy vonalakban úgy néz ki, hogy van egy 14" 1600x900-as képernyő, Intel i5-ös processzor, egy Intel HD 4000 grafikai chip, 6GB RAM és 750GB HDD. Persze egy halom csatlakozót találunk a cuccon, az alján is van egy dokkoló csatlakozó, több akkumulátor tehető bele és van még HDD-nek is hely biztosítva. A készülékház fémből és műanyagból áll össze, nagyon masszív és a hőt is jól vezeti el, gyakorlatilag ha csak netezünk be sem kapcsol a ventilátor, így csökkentve nullára a zajszintet. Továbbá fontos tudni azt is, hogy nagyon jól szól a készülék a saját hangszórójával is, fejhallgatóval pedig ez csak jobb lesz. Amit én kaptam készüléket azon egy Windows 7 Professional csücsült, szépen meghajtotta a windowst ez a notebook. Fontos még az is, hogy aksiról kb 4-5 órát tudunk internetezni wifivel, jónak mondható az üzemidő, nincs vele gond. Tapasztalataimat is megosztanám ebben a rövid cikkben, nagyon kellemes társ volt a gép, nem forrt fel, nem volt zajos, nem gondolkodott, sokat bírt egy töltéssel, szóval én elfogadnám.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Samsung Galaxy Tab2 7.0 - óriás teló

  A Samsung Galaxy családjában van egy telefon-tablet, ami igazából tablet, de lehet vele telefonálni is.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 49

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.