2022. november 26., szombat

Gyorskeresés

Suzuki Sx4 S-Cross 1,4 T - Ereje teljében

Írta: | Kulcsszavak: suzuki . s-cross . sx4 . 1.4 turbo . japán . magyar . boosterjet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hosszú Németországi túrára vittük a Suzuki Sx4 S-Cross tesztautót, 4 személyel csomagokkal. Korábban is már kipróbáltuk a modellt a gyengébbik motorral, mégis azt kell mondanom ehhez a típushoz az öblösebb motort ajánlott választani.

Az autó külseje sokakat megoszt, mégis nekem bejön, tekintélyt parancsol az utakon. Már elég nagy darabszámban értékesítették itthon, mégis sokan megbámulják, hogy ilyen autót is tud adni a Suzuki ha arról van szó. Összeszerelésre nagyon egyben van az autó, mondhatni ez a "Mi autónk" a Vitarával egybe véve, hiszen már csak ezen két modell készül Esztergomban.

A több mint 2000km-es út alatt bizonyított a kocsi, ha a család elindul nyaralni zokszó nélkül teljesít egy nagyobb távot is, igen kedvező fogyasztással keresztezve (7,2L/100Km). Kényelmét tekintve elöl felettébb kényelmes és hátul sem panaszkodtak, elég méretes hely van és még egy normálisan használható 430 literes csomagtartó is elfért hátul a csomagokat várva.

Sokan tartanak a túl elektronikázott új kocsiktól és a turbó benzines autóktól, mégis azt kell mondjam, japán márka lévén szprítkoztak az egyszerűségre és tartósságra. Hatalmas piros pont jár a vízhűtéses turbóért, viszont azt senki ne higyje, hogy így megűssza a visszahűtési folyamatot, ezt be kell tartani náluk is, ez csak egy kis segítség a gyorsabb hatásfok eléréséhez és a turbó felmelegítéséhez télen.

Aki ilyen autóban gondolkodik az komolyabb szervízkiadásra nem számíthat még a garancia elteltét követően sem, csupán annyi a dolga, hogy időben végezze el a szervízelést, és a motort megfelelően melegítse be, hűtse vissza. A mai konkurensek ajánlatait eltekintve sokan kacsintgathatnak a Dacia Duster felé kedvező ára miatt, viszont tartósságra, megbízhatóságra és minőségre inkább a Suzuki üdvöskéjét tudnánk ajánlani. Az Sx4 S-Cross induló ára 3.990.000Ft, egy jól felszerelt GL+ változat 4.250.000Ft-tól indul ahol már digitklíma, kulcsnélküli rendszer ledes első-hátsó lámpákat kapunk, illetve tempomat, ülésfűtés, érintő kijelzős médiaegységet, tolatókamerát.

Egy biztos ha választani kéne kedvező árban egy városi családi autót igen elgondolkodtató lenne számorma ez az autó.

A tesztautót a Magyar Suzuki Zrt. biztosította, köszönjük.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.