2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kórház én így szeretlek

    Tegnap este csörgött a telefon, apa volt az: "Anyád most kerül kórházba". Először nem hittem a fülemnek, majd elmesélték, hogy mi is van. Múlt héten Ubul nevű drótszőrű németvizslánk megkapta anyát. Baleseti, kitisztít beköt, pápá.

    Aztán tegnap elvándoroltak megint, mivel bepirosodott a seb, és nem nézett ki jól. Mint kiderült, elfertőződött a dolog, és közölték hogy akkor bent fekvés. Rendben, próbálkoztak, hogy mivel csak injekciós kezelés lesz ezért had menjen haza, hiszen 10 perc sétára lakunk a kórháztól, és apa majd elhozza autóval. Nem engedték. Este befeküdt, majd reggel hívtam, hogy mi a helyzet. Olyan gyógyszert akartak Neki beadni, amire allergiás, és a felvételi lapon is szerepel. Ha nincs reggel eszénél és nem kérdezi meg, akkor most lehet hogy nagy baj lenne.
    Ezen felbuzdulva, most saját felelősségére hazamegy és bejár az injekciókért. Tegnap este nem történt semmi, senki rám sem néz, az injekciókat meg így is úgy is megkapja.

    Azért felháborító, hogy ez megeshet. Belátom, és tapasztaltam, hogy az ápolónők és az orvosok túlhajszoltak, azért ez mégis sok.

    greenity 9 éve 44

  • Pórul jártunk

    Tegnapra megbeszéltük párom édesanyjával, hogy ne mindig ő főzzön ránk amikor ott vagyunk, hanem majd mi főzünk vacsit meg mára az egész családnak ebédet. Be is vásároltunk szépen, majd miután hazaértünk neki is álltam összedobni a kaját.
    Mikor bontottam a tálcás húst, csak akkor láttam, hogy aznapig fogyasztható a cucc, de hát ha addig fogyasztható. ha ma megsütöm-főzöm, akkor nem lesz vele gond. Gondoltam én naivan.

    Szépen bele is pottyantotta a lábosba a hagyma mellé, hogy majd megpirítom. Előtte nem látszott rajta semmi, miután el kezdtem kevergetni valami borzalmas szaga kezdett lenni és az állaga is fura lett. Kuka az egész.

    A kaja megmentője az, hogy mellettük is van egy kisebb ilyen bolt és ott a pultból vettünk újabb adagot.

    Azért szerintem ez így egészen gáz, hogy ez így előfordulhat...

    greenity 9 éve 19

  • Konferencia, Balaton, egy kis nyárkezdet

    Csütörtökön indult a fizikus doktoranduszok konferenciája, más néven DOFFI. Ez volt a negyedik alkalom, én pedig másodszor vettem rajta részt.

    Kicsit nehezen indultam el, gyomortükrözéssel indítottam ugyanis a napot. Sebaj, menni kell, úgyhogy 1-kor el is indultunk a kollégával, majd Fenyvesen találkoztunk a többiekkel és első dolgunk volt becsattanni a vízbe. Másnap kezdődtek a szakmai programok, délelőtt délután előadások, 12-16 fürdés és társai. Jól éreztem magam nagyon, Maci mondjuk hiányzott, de lesz még ilyen.

    Vasárnap Maci és két barátunk lejöttek Fenyvesre és én velük mentem haza :) Előtte még loccsantottunk egyet. Ez volt az első alkalom, hogy együtt pancsoltunk Macival, szerintem lesz még ilyen a nyáron. Aztán társas és irány haza. Az úton még benéztünk Kaposvárra hozzánk, megköszöntöttük Aput apák napja alkalmából és indultunk is, hogy időben hazaérjünk.

    Sikerült Szentlőrinc környékén elaludnom, de nem sokáig :) Onnan albérlet, kidobtuk lakótársam és mentünk tovább a Dombra. Ott kidobtuk a másik barátunkat és utána már csak a kiérdemelt zuhany és ágyikó várt. :)

    greenity 9 éve 0

  • A tanári pálya márpedig menő!

    A tanári pálya márpedig menő! - Hangzik el Joós Andrea szájából a TEDxDanubia által leközölt előadásában.

    Egy nagyon érdekes előadást lehet végighallgatni. Nagyon sok motiváló tényező van a dologban. Én mégis kissé elgondolkodtam. Magam is oktatok, bár nem alap- és középfokú intézményben, ennek ellenére a dolog minden rezdülését átérzem, mert a legközelebbi felmenőim a pedagóguspályát választották és már 28 éve űzik ezt a sportot. Szerintem ez egy sport, néha élsportnak is tekinthető.

    Amit elmond az előadó frenetikus, valóban így kell hozzáállni a diákokhoz, így kell őket motiválni. Azért a tanári pályának vannak árnyoldalai is, mint mindennek.

    Nem minden esetben adottak a körülmények a minőségi oktatáshoz. Nem feltétlenül az eszközparkra gondolok, ennél fontosabb tényezőkre. Szerintem az oktatás két fontos tényezője a tanár mellett a gyermek, akit tanít és a szülő akivel együtt kell, hogy működjön.

    Először is, a szülő. A szülő támogatása nélkül majdhogynem semmit nem ér a dolog. Nem azt gondolom, hogy ajnározni kell a tanárokat minden áron, hanem azt, hogy nem szabad szembe menni azokkal az értékekkel, amiket ő át akar adni a gyerekeknek, ha ennek a szülő gyökeresen ellentmond nem ér semmit az egész.

    Folytatás...

    greenity 9 éve 37

  • Ez a hét hosszú lesz

    Azt hiszem ez egy hosszú hét lesz, még akkor is, ha ez a héten az utolsó munkanapom.

    Holnapra rendeltek be osztályos felvételre az Immunológiára, kivizsgálásra. Bevallom őszintén, inkább dolgoznék, de ezen is túl kell esnem valahogy.
    Megnézik, hogy akkor most van-e sclerodermám vagy nincs, és remélem hogy a kezemmel is kezdenek valamit, mert kezdek belebolondulni a dologba.
    Holnap reggel viszem a motyómat, elvileg nem kell bent aludnom, és meglátjuk mi lesz. Felszerelkezek könyvekkel unalom ellen. Majd meglátjuk mi lesz.

    greenity 9 éve 5

  • Nem tudok aludni

    Mármint leteszem a fejem és alszom, de valahogy nem oké. Nem pihentem ki magam már régen. Reggelente a párom aggódva néz rám és elmeséli, hogy éjjel többször megnyugtatott, mert nyugtalanul aludtam, nem ébredtem fel rá, csak elcsendesedtem.

    Nem emlékszem ezekre a mozzanatokra, de este 7-re elfáradok, akkor is, ha melóznom kell. Szépen lassan megőrülök. Reggel az egyik csajszi azzal fogadott, hogy úgy nézek ki, mint aki nem aludt. Úgyis éreztem magam, pedig aludtam.

    Arra tudok tippelni, hogy a fájdalomcsillapító elnyomja a fájdalmat, de nem tudok mélyen aludni, tegnap már valeriánával próbáltam elaludni, hátha.

    Remélem 2 hét múlva kiderítik mi a frász bajom van...

    greenity 9 éve 29

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.