2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Icipicit meleg

    A héten nem hoztam haza a hűtőt, mondván nem fogok számolni, max filmet nézni, hát tessék...

    greenity 10 éve 19

  • Némít. hangosít,halkít, segítség

    Húgom kapott egy használt Asus lapost, nagyon jó állapotú alapvetően minden jó, egy gondja van, a némít, hangosít, halkít gombok nem akaródznak működni a billentyűzeten, funkcióbillentyűk.
    Ennyi az össz hibája.
    Szerintetek mi lehet a gond, hogy lehetne megoldani?
    Szerintem nem a billentyűzet hibás, mert akkor a többi gombbal is lenne gond. Feltűnő. hogy pont a hangerőszabályzó gombok nem akarnak működni, és mind a három.
    Ha valami ötletetek lenne, kérlek titeket írjatok.
    Köszi

    greenity 10 éve 10

  • Egy hét félkezűen

    A bejegyzés célja nem a szánalom kivívása

    Ahogy már leírtam, ínhüvelygyulladásom van. Ezt úgy kezelték, hogy egy hétre gipsz sínbe tették, következésképpen nem tudtam használni a kezemet. Tulajdonképpen hasznos lépés volt, mert nem tudom megállni, akár csak evésre, cipőkötésre, stb. hogy használjam a kezem.

    Ami miatt nehéz volt: nehezen fogadom el, ha csökkentett üzemmódban működöm, és nehezen kérek segítséget. Akár még a legjobb barátaimtól is.
    Az előnye ennek a hétnek, hogy fejlődtem, néha néha kértem segítséget és szintén néha el is fogadtam, ha mások segíteni akartak.

    Természetesen még mindig utálom, ha segítségre szorulok, ha képtelen vagyok a feladataim elvégzésére. Igyekszem még így is megoldani a dolgaimat. Képtelen lennék otthon ülni és várni, hogy meggyógyuljon a kezem :(

    greenity 10 éve 22

  • Fizika

    greenity 10 éve 5

  • Inhüvelygyulladás

    Ahogy korábban írtam, inhüvelygyulladásom van.
    Szerdán voltam orvosnál, kaptam gyógyszert és azóta fel van kötve és csak akkor használom, ha muszáj (ami nagy érvágás, mert mindent jobb kézzel csinálok).
    A duzzanat és a kékség eltűnt, de egyre jobban fáj, főleg ma reggel óta.
    Ez így mennyire normális?

    greenity 10 éve 29

  • Ha a hülyeség fájna..., hja fáj is

    Történt egyszer, múlt héten, hogy sikerült összeszednem egy inhüvelygyulladást. Mivel pihentetni nem igen tudom, ezért egyre csak rosszabb.. mielőtt bárki kérdezné, orvos még nem látott, remélem nem is fog ez ügyben.

    Tegnap mentem haza a munkából, a kisebbik Spar a környéken már bezárt, így kerülőt tettem afelé ami még nyitva van nyolc után. Onnan a legrövidebb út haza egy kerítésmászással zárul. Nosza neki nadrágos tornacipős szerelésben voltam, így arra indultam el. Már csak akkor jutott el a tudatomig, hogy hülye vagyok és nem kéne, amikor már félúton voltam a mászásban, és alig bírtam magam megtartani, mert a jobb kezem felmondta a szolgálatot...

    És ezek után csodálkozom, hogy teljesen tönkrement a jobb kezem.
    Szóval ha a hülyeség fájna, ordítanék, jó nem ordítok, de most tényleg fáj :)

    greenity 10 éve 20

  • Napi gyöngyszem

    Reggel leültem az arckönyv elé, pár percre. Kaptam egy üzenetet, a következőkkel:
    Mizu, vagy? - mivel egy olyan személy küldte, akivel már rég megszakítottam minden kapcsolatot, nem válaszoltam. Mire azt kívánta, hogy a rák enné meg a fejem és hasonló okosságok. Mire egész értelmes, adekvát választ kapott.
    Azt hiszem nem értékelte mondókámat, és édesanyám munkáját kezdte firtatni.Kijavítottam, hogy tanítónő, talán a saját édesanyjával keverte össze. Elköszöntem.
    Nem gondoltam, hogy ilyet fogok kapni ezen az esős reggelen, de mégis :D

    greenity 10 éve 5

  • Egy kis olvasnivaló

    Egy kedves fizikás lány tette ki ezt az arckönyvre, azzal a szöveggel: ezt érdemes elolvasni. És valóban érdemes, hosszú gondolkozások után kicsit jól jött kiszakadni, és meglátni egy embert a fizikus mögött, bár erre már több példa is adódott.

    "Nobel-díjas tanár ebédelt ma délután 2 órakor a János-hegyen. A vendéglőben be volt fűtve, a napsütés ellenére sem lehetett kint ülni, mert borzasztó szél fújt a város felett. A zárt helyiség ablakához szorulva, borzas fejjel evett balatoni süllőt, A.M.P. Dirac, a világhírű fizikus, aki 1933-ban kapta a Nobel-díjat a kvantumelméletet tárgyaló „The
    fundamental Equations of Quantum Mechanics” címő könyvéért
    ."

    "– Harmincöt éves vagyok és kissé borzasan viselem a hajamat. Különben semmiféle
    tudós allüröm nincs.
    "

    greenity 10 éve 1

  • Napi agymenés

    Ma közölve lett velem újfent, hogy a lányok nem szerethetik a logikát és nem gondolkodhatnak logikusan :D
    Nem tudom, lehet ezt nem velem kellett volna közölni :D :D :D

    greenity 10 éve 12

  • Ajándékok :)

    Az elmúlt 3 hétben sok hasznos ajándékot kaptam:
    - konyhai robotgép
    - botmixer
    - vasaló
    - takaró

    Kicsit úgy érzem kistafirungoltak :D Mindenesetre ezek hasznos cuccok és kellenek is :) Úgyhogy köszönöm szépen őket :)

    greenity 10 éve 11

  • 6 év telt el

    Holnap lesz 6 éve, hogy elballagtam a gimiből, és holnap lesz a napja, hogy a húgom ballag el, ugyanabból az intézményből.
    Újra és újra eszembe jut, hogy ez a pici lány milyen pici volt, és hogy mennyire imádtam kicsinek is, természetesen most is.
    Az egy más kérdés, hogy felnőtt, pimasz lett, és így vannak vitáink, de azt hiszem, hogy ez természetes, ha majdnem 7 év van a két gyermek között.
    Remélem szép lesz a holnapi napja, és nem fog zuhogni az eső :)

    greenity 10 éve 30

  • Közösségépítés a buszon

    Történt egyszer, tegnap, hogy hosszabb, 3 órás útra indultunk a munkatársaimmal. Az egyik srác mondta, hogy ők szoktak olyat, hogy Szókeresőznek, azt ugye lehet többen is, hát hajrá, ki nyer.
    Odafelé először négyen, majd öten, végül hatan játszottunk. Este visszafelé már kieséssel toldottuk meg, mivel a program 6 játékost támogat és végül már nyolcan versenyeztünk. Így telt el újabb három óra, és közben beszélgettünk, egyre többen. Számomra pozitív élmény volt, hogy kicsit közelebb kerültem a kollégákhoz :)

    greenity 10 éve 0

  • Nosztalgiával tölt el ez a dal

    Emlékszem, mikor 2012 október végén eszembe jutott ez a dal, nem akartam, de eszembe jutott... és mennyi minden történt azóta :)

    greenity 10 éve 4

  • Érdemes odafigyelni

    Azt szokták mondani, nem érdemes más kódjából programozni, mert úgysem tudsz kiigazodni a másik gondolatmenetén. Ha mégis, akkor nagyon figyelj oda mit csinálsz.

    Nekem erre egy reakcióm van a tegnapi nap után: a saját kódod újrahasznosításánál is tessék odafigyelni. S hogy ez miről szól?
    Adott egy probléma, amit már hosszú hosszú ideje programoztunk matlabban, majd visszatértünk egy egyszerűbb megoldáshoz. Kész kielemeztük vissza a másikhoz, szépen dokumentálva persze... Igen, a két program között 2 db változtatás van. Vasárnap éjjel megcsináltam az egyiket... a másikat nem. Körülbelül egy napot szívtam azzal, hogy NaN-okat dobál a program, amikor végső elkeseredésemben megkértem az egyik kollégát, aki járatosabb a matlabban, mint én, hogy tessék már segíteni.
    Nézi a kódot nézi, egyelőre fogja fel, lassan 2 hónapja nem foglalkozott ezzel a feladattal..aztán néz, "Te, ott ebben az irányban mérünk?", és én szépen vertem a fejem a falba képletesen, hogy nem, ott nem ebben az irányban van mérve...

    Ezt el lehetett volna kerülni némi kommenttel, némi dokumentációval és azzal, ha nem Hűbelebalázs módjára állok neki.
    :)

    greenity 10 éve 13

  • Mit csinálhatok rosszul?

    Azt már írtam, hogy elkezdtem komolyabban odafigyelni hogy mennyit mozgok.
    Nem először fordult elő, hogy az ellipszis tréneren való edzés után fáj a csípőm, pontosabban a combtövem.
    Gondolkoztam már rajta hogy rosszul mozgok, vagy egyszerűen csak ezen részem ennyire gyenge.

    A másik a talpam, ami igen könnyen el tud zsibbadni, bár szerintem van némi deformáltsága a lábamnak és attól lehet.

    Végezetül a tegnapi teljesítmény:

    Remélhetőleg eredménye is lesz :)

    greenity 10 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.