2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Megfordult a világ

    Tavaly nyáron heti 3-4 alkalommal tudtam spinningre járni. Persze elfáradtam, de mindig jól éreztem magam.

    Ma eljutottam arra a szintre, hogy infúzió alatt elaludtam, többen rámszóltak, hogy ne szomorkodjak, nem szomorkodtam.... fáradt vagyok, iszonyatosan. Alig bírok menni néha, egy normális cipőt nem tudok venni, mert bedagadt a lábam. Fáj mindenem kezdek teljesen elkeseredni. Csak abban tudok bízni, hogy nyáron jobban leszek, mert ez így nem élet. Hogy gyakorlatilag már életkedvem sincs.

    greenity 7 éve 11

  • Amikor azt hiszed ennél mélyebben nem lehetsz

    Utálom a panaszkodást, az önsajnálatot, ebben a helyzetben viszont néha megengedem magamnak

    Scleroderma. Amikor az üzemorvosi vizsgálaton kérdezték, hogy van-e valamilyen betegségem és kinyögtem, hogy hát scleroderma, a nővérke megkérdezte, hogy mivel kenem. Néztem rá bután, miért? Mert azt gondoltam, hogy azért nem annyira vészes a helyzet, hogy egy gyakorló egészségügyi dolgozó azt sem tudja mi fán terem a dolog. Ez van.

    Nem is ezért kezdtem a bejegyzést. Az elmúlt időszak nehéz volt számomra, és a legnyilvánvalóbb okokon túl leginkább azért, mert úgy érzem, hogy annak ellenére, hogy a vérképem normális, rendben van, az állapotom romlik.

    Romlik, mert vannak napok, amikor képtelen vagyok kikelni az ágyból időben, és nem azért, mert nem ébredek fel, hanem mert fizikai lehetetlenség.
    Eddig csak a csuklómat érintette a betegség, most már a könyököm, vállam, csípőm, néha a térdem és az izmaim is beszálltak a buliba.

    Folytatás...

    greenity 7 éve 5

  • Tépett malac

    Egyik este a párom azzal várt, hogy hallotta a rádióban, a tépett malac receptjét és hogy próbáljuk már ki, mondtam, hogy persze majd...

    Viszont úgy tűnt húzós hétvégéje lesz, ezért tegnapra megleptem a tépett malaccal, isteni lett. Salátával és sült krumplival tálaltam :)

    Én így csináltam:

    - 80 dkg sertéscomb

    pác:
    -3 evőkanál fokhagymagranulátum
    -3 evőkanál édes pirospaprika
    -3 evőkanál balzsamecet
    -1 evőkanál só
    -1 evőkanál bors
    -1 evőkanál kakukkfű
    -1 evőkanál őrölt kömény
    -3 evőkanál méz

    ezt édes vörösborral dolgoztam össze majd amikor jól kenhető lett, akkor bemasszíroztam a husiba.

    Betettem egy tepsibe, aláöntöttem némi vörösbort és 3 órán át hagytam 150 °C-n párolódni az alufólia alatt és 20 percre levettem a végén az alufóliát és hagytam pirulni, majd két villa segítségével szétmarcangoltam, közben a tepsiben maradt pác-bor keverékével összekentem :)

    Végül barbecue szósszal meglocsoltam :)

    A párom (is) szerint isteni lett :)

    eredeti recept linkje: [link]

    Az eredmény:

    Folytatás...

    greenity 7 éve 12

  • Segítség kérés! Sürgős!

    Kedves Ismerőseim, és Ismerőseim Ismerősei és az ő ismerőseik!
    Segítséget szeretnék kérni. A Szent István kórház intenzív osztályán fekvő betegek, köztük a nagymamám is, azért szenvednek dupla annyi időt ott mint amennyit kellene, mert nincs elegendő vér a műtétekhez. A mamámnak konkrétan 0+-ra van szüksége. de minden vércsoporttal tudnak mit kezdeni, nem csak a 0-ásokéval. A mamám neve Purics Boriszlávné. Ha kérhetem a segítségeteket és elmentek vért adni, kell még néhány adat amit meg kell ilyenkor adni, ezeket privátban elküldöm aki kéri.
    Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
    És gondoljatok arra hogy ez nektek nem nagy kunszt, de életet mentetek vele.

    greenity 7 éve 18

  • Scleroderma és amiért nem beszélünk róla

    Nos azt hiszem, hogy aki csak egyszer is rátekint a blogomra láthatja, hogy számomra ez egy fontos dolog, és elég sokszor hozom fel. Most nem arról szeretnék írni, hogy milyen tünetei vannak, vagy hogy nekem ez milyen szörnyű, ez már lerágott csont és tulajdonképpen már nem is tekinthető szörnyűnek. Ha valaki olyan szerencsés mint én, hogy támogató családtagok sora áll mellette és mögötte, és viszonylag nyugisan aktív a betegsége, akkor azt hiszem, hogy meg lehet tanulni vele élni.

    Akkor mégis miért tépem a számat virtuálisan, miért ezzel foglalkozom 2017 második napján. A válasz az szerintem a "láthatatlan betegségeket" láthatóvá kell tennünk oly módon, hogy "awareness" avagy az emberek tudomása a dologról. Hogy ez miért fontos? Mindenkinek másért. Nekem azért is, mert erre tettem fel az életem egy részét. 2016 október elején elment az Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület elnöke, most is hiányzik mindenkinek a közösségből. Nem sokkal ezután megkerestek, hogy igaz nem én voltam az első választás, hiszen nincsenek cégekkel jó kapcsolataim, közalkalmazott vagyok, viszont fiatal, agilis és tenni akaró. Így némi tépelődés után elvállaltam, hogy indulok az elnöki posztért. 2016. november 30-án a közgyűlés megválasztott és bár még tanulom a dolgot sok új ötletem van, ami beválhat.

    Folytatás...

    greenity 7 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.