2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Decathlonos alsókesztyű kapacitív ujakkal

    A Raynaud szindrómámnak köszönhetően elég sokat fáznak a kezeim, nagyon sokat, 25 fok alatt elkezdenek kihűlni.

    Ezért megoldást kerestem erre, kesztyű formájában meg is találtam. Tegnap elvándoroltam a Decathlonba és találtam sízéshez használatos alsókesztyűt. A nagy poén a dologban, hogy a mutató- és hüvelykujja kapacitív, tehát munka közben is tudom rendesen használni, mert néha kénytelen vagyok telefont vagy tabletet ragadni napközben. Ezen kívül nem szőrösödik és pont jó a mérete. Helyből vettem kettőt, egyet beköltöztettem az egyetemre. Mondjuk valami hagyományos színben az én méretemben nem volt, de a kedvenc színemben igen :)

    A slusszpoén a történet végére: a pénztáros csajok ámuldoztak hogy mégis hogy működik a kapacitív része, elmeséltem és ámultak, majd megkérdezték, hogy nincs kedvem ott dolgozni? Igazából az én alkatommal egy vicces lenne. Majd felvilágosítottam őket a foglalkozásommal kapcsolatban :) (azt nem meséltem el, hogy amúgy a termékleírásban szerepel a megoldás :P)

    greenity 9 éve 18

  • Scleroderma

    Ezt a bejegyzést azért írom, mert belecsöppentem egy világba akaratlanul, és azt gondolom, hogy erről minél több embernek kell tudnia. Ez a világ egyrészt az immun betegek világa, ezen belül pedig a sclerodermával élők világa.
    Írhatnám azt is, hogy az ettől szenvedőké, de inkább élünk vele, jobban hangzik és kevésbé okoz betegségtudatot.

    Mi is ez a "betegség". Azért teszem idézőjelbe, mert én az életem egy tényezőjének érzem, amivel együtt kell élni, vigyázni magamra, nem szeretnék tudatosan beteg lenni.
    Nos a systeamas sclerosis (scleroderma) egy autoimmuin betegség, ami első sorban hegesedéssel jár. A nevét onnan kapta, hogy a legtöbb megbetegedés a bőr vastagodásával kezdődik, jobb esetben csak a bőrt érinti.
    Több fajtája van, van ami szervi érintettségű és van amelyik enyhébb, vagy később jön elő ez a dolog.

    Általában ízületi gyulladással jár, a bőr vastagodásával, az ujjak kisebesedésével, Raynaud-szindrómával. Szépen sorban nézve: az ízületi gyulladás mindenkinek ismerős, a bőr vastagodása, elvileg tapintható dolog, bár szerintem leginkább a szakembereknek az elején, amikor már ténylegesen vastagodik, akkor az már nagyon nem jó, ilyenkor nem tudja az illető mozgatni rendesen a testrészeit. A Raynaud-szindróma pedig arról szól, hogy az kézujjak hidegben elfehérednek, majd kivörösödnek, és fájnak, ennek vannak azért szintjei.

    Folytatás...

    greenity 9 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.