Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
Rendben, köszönöm, mindenképp megnézem majd!
Egyébként nem csak szimplán a TM hal le, csontrafagy az egész NAS, a többi funkciója is elérhetetlen ilyenkor, a bekapcsológombbal sem lehet kikapcsolni, csak az áramtalanítás segít.A tápnak viszont tényleg nem tudom, hogy hogyan álljak neki.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
2 db HDD van benne, mert korábban volt egy ilyen kálváriám.
Ezután egy jó darabig tökéletesen működött minden."Teszt jelleggel érdemes lehet még ssh-n nézni egy top -ot..."
Ebben is segíts légyszi, szájbarágósan, köszönöm!https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
Incomplete elől pipa kivéve, a helyzet ugyanaz.
Tápot sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni.Bedobtam egy 15 GB-os torrentet letöltésre, 2-3 perc után lement a letöltés a folyamatosan ingadozó 10-20 MB/s-ről 2-3 MB/s-re, így ment még 1-2 percig, majd fagyás.
Közben futott ssh-n a top parancs, ezt mutatta, mielőtt szétkapcsolt a fagyás miatt:Szerk: "fagyott állapotban" a benne lévő HDD-k tekernek veszettül, a visszajelző ledek is villognak.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Relax5
csendes tag
Igen pontosan erre lettem volna kíváncsi, köszönöm a választ, igazából azért kérdezem, hogy milyen HDD-t nézegessek és mik között válogathatok. Eddig nem gondoltam volna, hogy sok különbség van Hdd és Hdd között de ahogy olvasgattam a fórumokat rájöttem, hogy bőven van a szerint is hogy mit szeretnél csinálni és tárolni rajta.
-
Relax5
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Még lenne egy lehetm hogy nem pont ide tartozó kérdésem. Épp most vagyok vásárlás előtt és eddig a Zyxel volt kinézve. De találtam használtam egy QNAP-at szerintetek melyik érné meg jobban? (filmezés torrent)
https://hardverapro.hu/apro/qnap_ts-228_nas_ketfiokos_nas_1_gb_ram_2_x_3_tb-os/hsz_1-50.html
vagy újonnan a ZyxelLeginkább filmezésre és torrentezésre használnám.
-
ttamas
tag
25bol tettem ossze gepet kimaradt tapbol, 4giga ddr4 rammal 8gen alaplappal pentium procival, 60 gb ssdvel, omvvel. Sosem ment a terheles 30% fölé, ram 20% fölé, pedig megy vpn, transmission, smb, pihole is rajta. 25 wattot fogyaszt a hddvel. Nas 15t kb.
Neztem regebbi q sorozatu procit alaplappal, azok 45nel indzltak nyugalmi allapotban ram,proci, alaplappal. Minden hasznaltbol jott, megy mint a veszedelem, nincsenek rejtélyes akadasok, mint a zyxel nasokban.
Ja, es ha keves a kraft, +3 hdd mehet bele, plusz vezerlovel meg tobb, procibol 9900ig barmit megeszik, ramot 32gigaig lehetne bővíteni[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Mi lehet az összefüggés? Hogy ellenőrizhetném a tápot, mire gondolsz itt?
Az újraindulást úgy kell elképzelni, mint normál esetben. Kb. 1,5-2 perc mire szépen az összes led felvillan, pörög mindkét hdd, és mikor felállt a rendszer csippan egyet, majd nem kikapcsol (vilagít a főled), hanem szépen újraindul. Aztán kezdődik minden előlről. A legnagyobb problémám az, hogy reset-elni nem lehet. Tehát most a 2,5"-os HDD-t (másik 3,5") egy rack-ben fogom formatálni laptopról, és üres HDD-ként bebootoltatni az egész rendszert (talán ez működni fog). Viszont ha ez is 3,5"-os lenne, akkor ott állnék két raid1-es adatokkal teli HDD-vel, és nem tudnám a NAS-sal formatálni, mert állandó sípolásba kezd és nem csinál semmit. Komolyan nem értem... Még a külföldi fórumokon sem találok semmi hasonlót.[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Félreértelmezted amit írtam. Igen, mindig újraindul. Loop boot-ol. Vagyis állandóan bebootol a ledek és a hangok alapján, majd a rendszer feláltakor (már régen pörögnek a hdd-k) automatikusan újraindítja magát... és keződik előlről...
"majd nem kikapcsol (vilagít a főled), hanem szépen újraindul."
Itt azt akartam írni, hogy "...ezután nem kikapcsol, hanem szépen újraindul...""ezért nem indul újra"
Ha egyben olvasod a kommentem, akkor jól érthető, hogy itt egyetértettem az általad felvetett táp problémával, vagyis amikor HDD-k nélkül próbáltam, akkor nem indult újra. Valószínűleg mert kis áramot vesz fel azok nélkül. 1 vagy 2 db HDD-vel viszont mindig újraindult. De mióta RESET-et nyomtam többször is, már nem újraindul, hanem másodpercenként sípolgat megállás nélkül, míg nem áramtalanítom.Hazaérek, megpróbálom a kis HDD-t formatálni laptopról, és úgy betenni a NAS-ba, hátha felépíthetem a rendszert mégegyszer. Ha ez oké (és nem a táp problémás, csak valami szoftveres gebasz lett), akkor pedig meghirdetem eladásra.
Ez már a második szivatása 3 év alatt. Talán 1 éve volt először, hogy a két 1 TB HDD-t raid0ban használtam, és egyik nap fogta magát, nem hozott be semmi tartalmat. Az admin felületet elértem, és ott láttam, hogy nem ismeri fel a köteteket (írtam is itt a fórumon a problémát). Ezután átáltam raid1-re, hogy bármi probléma esetén ne bukjak mindent (fontosabb dolgok külön HDD-n vannak). Na most a raid1 sem mentett meg.
Mondjuk elég komoly, mennyire felment az ára. 40-55 ezret semmiképpen sem ér. 3 éve vettem 28 ezerért edigitalnál.
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
Szia!
Köszönöm a segítséget! Ezt kifejtenéd szájbarágósan? Mi az a Chron?
A Shell script az valami parancssori dolog? Hogy lehet azt itt előhozni?Sorry! Én a nyolcvanas-kilencvenes években voltam otthon a számítástechnikában. Akkor is inkább a DOS-Windows vonalon. Azóta jelentősen elkényelmesedtem a grafikus felhasználói felületek között.
Üdv.
-
Nekton
aktív tag
Köszönöm szépen!
Utánanéztem, hogy kell ezt. Feltettem a Putty-t. Be is tudok lépni ssh-n a NAS326-ba.
Az alábbi parancsok értelmezettek:
~ $ help
Built-in commands:
------------------
. : [ [[ alias bg break cd chdir continue eval exec exit export
false fg hash help jobs kill let local printf pwd read readonly
return set shift source test times trap true type ulimit umask
unalias unset waitVagyis nincs "cp" másolás, illetve "ls" könyvtár listázás. Megint elakadtam.
Hogy tudom itt listázni a meghajtókat, könyvtárakat? Hogy tudok másolni? Milyen oprendszer ez? Most a linux alapokat nézegettem. Ha van türelmed, írnál még támpontot?!
-
-
xrvman
őstag
Azért gondoltam hogy a arm 1 kell, mert ugye a nasom lassan már 10 éves lesz, nem mai darab. Azt hittem az arm verziók a processzorok frissebb változatait jelöli, ugye, azok meg erősebbek.
Anno a 1.82 transmission volt fent és az, ha csak futott üresen, torrent nélkül, máris leesett a másolási sebessége pc-nas: 12 mb/s / nas-pc: 17 mb/s-ra.
Légyszíves, kérnék szépen linket, kb, egy csomagot a sima DNS-320 hoz.
FFP, CURL, Transmission. Ha kell a libevent is esetleg.
Jelenleg az FFP07 van fent.
fun_plug.tgz, fun_plug
curl-7.21.4-arm-1.txz
libevent-2.0.16-arm-0.txz
Transmission-2.83-arm-1.txz
Így most fut a transmission és a másolási sebesség is maradt pc-nas: 30 / nas-pc: 50 mb/s.Viszont változatlanul fennáll az a hiba, hogy:
Scrape error: scraping is not supported
esetleg másik oldalról letöltve:
Scrape error: Tracker gave HTTP response code 404 (Not Found) -
galaxys80
veterán
Nincs kiengedve a netre. Belső hálóra minek jelszavazni?
Egyébként nem is működik. Próbáltam. Hiába írok be bármit nem jegyzi meg.
Frissíteni pedig nem lehet.
Nincs FFP és entware sem. És nem is szeretnék ilyenekkel foglalkozni.
Bezártam a portot inkább. Letöltés így is maxon megy. Feltöltésnél meg a lényeg a 48 óra seed.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest