Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
A közeljövőben (ami olyan augusztus/szeptember) lehet számítani pva, ips paneles 22''-os monitorokra? Ha nem akkor a 21''-ak közül melyikre érdemes beruházni? Természetesen valamelyik pva vagy ips panelesben gondolkodom. Max olyan 150k-t szánnék rá, de nembaj ha olcsóbb.
Egy picit nézelődtem, eddig a Samsung SyncMaster 215TW tűnik a legszimpibbnek, 120k az ára ahol néztem. -
bozont
veterán
válasz d@minator #1559 üzenetére
Sajnos most csak a Bioshock demo-t tudtam tesztelni, de én is kíváncsi vagyok a különbségekre. Az 1440es felbontás valamiért nem volt a választhatók között. Max részletességgel AA és AF nélkül teszteltem, fraps-al mértem.
1280x1024
min 0; max 86; avg 21.452
1680x1050
min 0; max 60; avg 15.540
Hát nem túl bíztató az újabb játékokra nézve. Még betesztelem a World in Conflict demot is ha lesz időm, meg talán az UT99-et, bár nemtudom annak van-e értelme.
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
Na még sikerült két játékkal tesztelni, de 1440es felbontást egyiknél sem volt.
World in conflict demo, minden maxon, softshadow off, AA és AF nélkül; beépített benchmarkkal mértem
1280x1024
min 3; max 32; avg 21
1680x1050
min 7; max 30; avg 18
Condemned, szintén minden maxon, softshadow off, AA és AF nélkül, frapsal mértem
1280x124
min 0; max 125; avg 67.593
1680x1050
min 0; max 45; avg 27.535
Kicsit mondjuk furcsának találom, hogy frapsal, szinte mindig 0 a min fps. De aztán lehet igaza van. -
bozont
veterán
válasz d@minator #1573 üzenetére
Nem, egy 7600GST-vel, de ha a nevemre kattintasz, megnézheted milyen komfigom van. Azt azért hozzáteszem, hogy a gép kicsit tuningolva hozta a fenti eredméyneket (tuning mértéke szintén az adatlapomon látható). Ja, és a legújabb 2.9.1-es fraps-ot használtam.
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
Már régóta tervezgetem, hogy újítani kéne monitor téren (is), de elég nehéz megfelelőt találni.
TN paneles nem kell, szóval ezek egyből kilőve. 19'' crt után legalább 22''ban gondolkodtam, de időközben kiderült, ebben a méretben csak TN panel található. A 21'' kategóriában azért akad már más is. Játékra, filmre használnám és külső tunerrel TVzésre is. Max 100-150k szánok rá.
Az egyik kiszemeltem a Samsung 215TW, tesztek és visszajelzések alapján nagyon szép a képe, de ott az a fránya input lag. Ez egy picit riasztó, bár talán hozzá tudnék szokni és amúgy is ultra érzékenyen használom az egeremet, viszont a kérdésem, ami fontosabb, hogy filmeknél észlelhető-e hogy a kép és hang elcsúszik, nincs szinkronban?
Megfordult a fejemben, hogy mi lenne ha 24''?Egyre olcsóbbak, bár abban biztos vagyok, hogy a konfigom nem bírná ezt a felbontást (mondjuk már az 1680x1050et sem ) játékok alatt, de a kis felbontásnál fellépő minőségromlást még elviselem. Kérdés, hogy kis felbontású nem HD filmek és TV adások hogy mutatnak egy ekkora kijelzőn? Kb 2m távolságból szoktnam filmet nézni (játszani meg 80-100cm). Ebből a Samsung 244T eddig szimpi, de annyira nem ismerem a többit. Most néztem a samsung oldalán, hogy van 245T, de tesztet még nem láttam róla. Mi a különbség a két típus között (ami a specifikációk között szerepel az tudom), esetleg tud valaki tesztet róla?
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
válasz Lucif-R #7990 üzenetére
A Samsung 245T helyett én inkább az Eizo S2431W monitort ajánlom, egy árban vannak és az Eizo az Eizo.
A 22" verziónak már volt egy tesztje itt a PH-n, gondolom a nagytesó sem lehet rosszabb.
Jó lenne már egy teszt a 24" monitorokról is, ezt a két monitort is szivesen látnám benne.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Éppenséggel van még egy, bár nem pénztárca kímélő az biztos. Eizo S2231W Most olyan 130k körül lehet hozzájutni, viszont rosszul nem jársz vele az biztos, főleg ha be is kalibráltatod.
-
bozont
veterán
Esetleg még ez is szóba jöhet: HP LP2475w
Most kb 150e Ft körül kapható, én is szemezek vele. A másik kiszemeltemnek sajnos felment az ára és nem tudom mikor lesz olcsóbb megint, már nem akarok sokáig várni. Fusd végig ezt a tesztet, van minden csatlakozó rajta ami szem-szájnak ingere.mod.: Igen az Eizo monitorok nagyon jók, csak drágák. Most meg főleg. Én az S2431w-vel szemeztem, akkor még 186e Ft volt, most már 205e-ért lehet hozzájutni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell P2722H Led Monitor! 27"/Ips/Fhd/Usb Hub
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-FHD VA 144Hz (200Hz OC) 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI G32CQ4 E2 Ívelt WQHD 170HZ 2560x1440 1MS Monitor
- LG UHD 4K Gamer Monitor Új 6Hó jótállás+Áfás számlával!
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Dell U2717D - 3db karc a képen alul - 2560x1440 2K IPS panel 2560x1440
- DELL P2417H - 2cm-es karc a képen bal alul- 24" 1920x1080 full HD IPS panel állítható magasság HDMI
- Philips 22PFL3517 (56cm) Full HD/1080p LCD LED TV /monitor. Gyári táv! 3HDMI /2 USB, DVB-C és DVB-T
- LG Flatron 23EA63V-P
- AOC 27B2H IPS monitor.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest