Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
A fűtés esetén a hőcserélőt, ha az a pincében van érdemes szigetelni?
Ha igen, hogyan, mivel? -
modflow
veterán
Van egy Bosch Condens 2300i kazánom.
Ha beállítom a víz hőmérsékletét mondjuk a minimumra, ami 35, az 45 fok. Ha 45 fokra állítom, akkor az kb. 54 fok. Ez mennyire normális, hogy sosem annyi, mint amennyire állítom, hanem kb +10 fok a különbség? -
modflow
veterán
Júliusban volt egy kazáncserém, egy cég beépített egy kondenzációs kazánt.
Ezt tegnap vettem észre.
Ez mi?
Mármint a csövön a sötét rész az illesztéseknél, alul és felül is.
Nyugtassatok meg, hogy nem a víz szivárog.
-
modflow
veterán
Köszi nektek.
Hát remélem, mert már kezdtem megijedni.Viszont ha ez az, amit mondtok, akkor ha lesz fűtés és meleg lesz a cső, akkor ennek akkor is látszódnia kellene, ugye?
Hisz az gondolom nem fog a hőtől elpárologni. -
modflow
veterán
Helló!
Központi fűtés van a házban, van vegyes tüzelésű kazán és gázkazán is.
Nyáron volt egy kis fűtéskorszerűsítés, beépítésre került egy kondenzációs gázkazán. A rendszer át lett mosva.
Ez a rendszer nyitott, padon van fent (2 szintes a ház és efölött +1 szint gyakorlatilag a padlás) egy kiegyenlítő tartály. A kondenzációs gázkazán az hőcserélőn csatlakozik ehhez a rendszerhez. Azaz kb. annyi változott, hogy a csőrendszer ki lett miatt mosva, ill. két ponton meg lett vágva a hőcserélő bevezetése miatt.Na most az a gondom, hogy míg korábban kb. első héten a fűtési szezonban 2x kilevegőztettem és jó volt egész télen, most állandóan levegős. Kb. két naponta mindig ugyanabban a két radiátorban van egész sok levegő.
Ez mi a jó égért van???
-
modflow
veterán
Hát elvileg úgy van, hogy a pincéből függőlegesen felmegy a padra a cső, de az ágazik el a lenti szinten a radiátorhoz szerintem.
A fejti tartály egy műanyag kvázi zárt, mert csak egy pici cső van rajta, ahol bele tudok tölteni, de nem látok bele, így csak azt tudok, hogy van e benne víz, ha picit megmozgatom. Eddig mindig volt.
És mondom eddig mindig jó volt egy hét után, most az új másik kazán óta van ez a jelenség.
És este, amikor kihűl a víz és leáll a szivattyú, majd ugye az öntvény kazánban újra felmelegszik annyira, hogy újraindul a szivattyú hallom, hogy csobod valahol a csőben a víz.
-
modflow
veterán
-
modflow
veterán
Azok az első emeleten vannak, a pincéből elindul felfelé a cső, a padra. Erről a földszinten, annak is a mennyezeténél elindul egy leágazás és innen megy fel a fürdőbe. Na ez az egyik, amelyik levegős.
A másik az emeleti WC, ide is innen megy, hogy még az előző fürdőbe menő cső előtt van egy leágazás és az megy fel a wc-be.
Bakker kész labirintus, nem tudom ki találta ki, gőzöm nincs hogy ér körbe a víz eltévedés nélkül. 😂[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Biztos hogy benn kevés a víz a tágulású tartályban.
Nem mondom, hogy minden levegőztrtésnél, de olykor viszek fel egy 2 literes flakonban vizet és beletöltöm. De tök sok lehet benne.
Nem ez mindig is szivattyús rendszer volt.
Volt külön szivattyú mindkét kazánnak, mint most.
Sőt most ugye a Bosch kondenzációs kazánnak gondolom van egy belső szivattyúja is, mert ugye annak saját vízköre van, a hőcserélőn át megy a jó a radiátorban lévő vízbe.Jó kérdés, fantasztikus módon a visszajövőt szívja és tol az előremenőbe rögtön egy visszacsapó szelep után a csövön ami a vegyes tüzelésűből jön ki, ez az előremenő.
-
modflow
veterán
válasz modflow #5809 üzenetére
Ja és mondom a gázkazán vadi új, júliusban szerelték be. Tavaly nem volt gond levegősödéssel.
Eddig csk a vegyestüzelésű kazán ment, akkor már levegősödött, tegnap meg ma pedig az új gázkazán megy, mert ugye illetne kipróbálni.
A fura, hogy most semmi levegő nem jön ki, pedig még emeltem is a radiátort, hogy fentebb legyen a levegőztető, de nem jött semmi se ki. Viszont hallom, hogy csobog benne picit a víz. Ez misztikus nem?
-
modflow
veterán
válasz Audience #5813 üzenetére
Igen, ezt tudom, de ugye hozzá kellett nyúlni a radiátor rendszerégez, mert a szivattyút, hőcserélőt ver kellett kötni.
Itt nem lehet, hogy valami laza, vagy mittudomén?
(Mondjuk érzésre nem az, és nem is csepeg sehol.)De akkor is fura, hogy a jogszerűsítésig mindez a hiba nem volt.
-
modflow
veterán
Lefotóztam, itt van az új kazán bekötve a rendszerbe.
-
modflow
veterán
Valaki mutatna egy ma hatályos vegyes profilú jelleggörbét, ahol látszik a havi m3?
Ez jó?[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Atomantiii #5868 üzenetére
Miért ne járna októberre 144, ha azt írták?
Várj ezt nem értem. Mi az, hogy nálad?
Akkor ez a diagram nem jó?
Ugye nem a fogyasztási hely 20 éves adataiból számolják az x millió háztartásra külön-külön?
Ha ez egy új hrsz., akkor a húsz éves átlag az a mostani fogyasztás. Besz@rok, ha ez egyedileg számolódik.....[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Atomantiii #5878 üzenetére
Fú bakker, már nem azért de ezt a hülyeséget ki találta ki?
Létezik ilyen a Föld bolygón bárhol rajtunk kívül?A tiéd az jobb, engem is a napi elfogyasztható m3 érdekelne.
Teljesen egyszerűen azt szeretném tudni, hogy egy hónapban, pl. most novemberben hány m3 gázt használhatok kedvezményesen, mert fölötte fűtök fával.Te a napi m3-t hogyan számoltad?
-
modflow
veterán
válasz Atomantiii #5895 üzenetére
Köszi.
"Pl nálam 81 m3-t számol erre a hónapra tegnapig."
Erre a hónapra?
Mármint 2023 november hónap 30 db napjára van 81 m3??
Vagy 2023 november 1-14 időszakra számolt annyit?Most alig megy a kazán, mégis kb. 3,4 m3 elmegy egy este.
3,4x 30 nap, pedig 102 m3.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Atomantiii #5903 üzenetére
Hát 3-4 m3 az szerintem kevés.
Én egy 100 m2-es lakást fűtők most, két szinten (200m2 x 2,6 = 520 légköbméter), így csupán 17:00 - 22:00 óra között elmegy 4 m3. 21 fok esetén.
Szigetelt a ház.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Hello!
Ebbe a kis kondenzvíz lefolyó tölcsérbe mennyire kell belógnia a csőnek?
Teljesen ütközésig bele, vagy csak legyen benne, de még a szélesebb részben, hogy levegőzzön?[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Hát pont ezt csináltam.
Kis viráglocsolóból öntöttem bele és simán lefolyt.
Akkor amikor nem voltam itthon mégis miért nem folyt le?
Én azt hittem azért nem, mert akkor totál bele volt csúszva, nem úgy mint most a képen és valami érthetetlen módon pont elzárta a cső a kis tölcsér lefolyóját.
Az ugye megvan, hogy ennek a "tölcsérenek" a lefolyóija nem alul van?Szerk.:
Gondolom ilyesmi lehet, de misztikus, mert ezt elnézve ha -tökig lenyomom is le kellene folynia...
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
A kazánomat egy COMPUTHERM Q7 RF RÁDIÓFREKVENCIÁS PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT vezérli.
A manual azt írja, ha veszek hozzá egy COMPUTHERM S300-at, akkor neten keresztül tudom vezérelni.
Viszont ilyen már nem kapható.
Hogy lehetne a legolcsóbban megoldani, hogy távolról tudjam vezérelni?
-
modflow
veterán
válasz modflow #5963 üzenetére
Na mondom beállítom a pontos időt rajta. Erre most az óra helyén egy ideig mutatja a pontos időt, majd azt, hogy time left 1:42.
Bakker most elindult valami program rajta. Gőzöm nincs milyen.
Hogy lehet beállítani, hogy magától ne csináljon semmit, amit én éppen beállítok rajta hőfokot, annyira fűtsön? -
modflow
veterán
-
modflow
veterán
válasz Gézengúz #5968 üzenetére
Reseteltem.
Mivel azt esetek 99%-ában az jó ötlet.
De ez a csoda nem lett jó.
Beállítottam rajta annyit, hogy szerda van és az időt, erre jött a 20 fokkal. 19-re akarom tenni, mert hajnalvan megyünk el itthonról. Erre elkezd megint visszaszámolni.A leírásban nem találok olyat, hogy manuális működtetés.
Hol van ilyen benne??
Nem akarom sehogy se programozni.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Gézengúz #5970 üzenetére
Mondom, nem akarom programozni! Nem akarok semmilyen hőfokot megadni. Legyen az, amit éppen beállítok. Ez nagy kérdés?
Az a baj, hogy ideges lettem, mert már aludnék, de zavar, hogy nem tudom hogyan fog fűteni...
Kihúztam a francba az egész kazánt a konnektorból.Eddig úgy működött (2 hete használom) , hogy manuálisan beállítottam és kész.
Csak a f@sz kivitelező egy szót nem mondott a termosztátról....
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Gézengúz #5972 üzenetére
Köszi, remélem ez a "Majd a proggal hagyod jóvá" az az amit kérdezek, azaz a manuális működés bekapcsolása.
(Már csak azért is hülyeség ez a programozás, mert pl. ha 22 fok van beállítva fűtésre, akkor nyáron, ha 20 fok van a klíma miatt, akkor a gázkazán meg fűtene....)
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Ferike81 #5974 üzenetére
Nem értem miért kell mindig kioktatással kezdeni. Olvastam a használati utasítást.
Gondolom te is olvastad, amit írtam kb. 10x, mégse kapok arra választ.
Erre gondolok:
"Mondom, nem akarom programozni! Nem akarok semmilyen hőfokot megadni. Legyen az, amit éppen beállítok." Azaz egy szimpla manuál módban menjen.Ennyi csupán a kérdésem, hogy ezt hol lehet beállítani, mert nem találom.
-
modflow
veterán
válasz Ferike81 #5974 üzenetére
"Téli program, nyári program? Nem gondolod, hogy van ilyen?"
Használati útmutató:
"Az aktivált szivattyúvédő funkció a szivattyú beszorulásának
megakadályozása érdekében fűtésmentes időszakban mindennap 12 óra 00 perckor egy perc időtartamra bekapcsolja a kazánt. (A szivattyúvédő funkció csak akkor tudja ellátni
feladatát, ha a kazán nyáron is üzemképes állapotban van.
Erre az időszakra a termosztáton egy alacsony hőfokot (pl.
+10 °C) érdemes beállítani, hogy átmeneti lehűlés esetén ne
kapcsoljon be feleslegesen a kazán.)"A kivastagított részből kellene arra következtetnem, hogy van ilyen?
És itt jön amit írtam, beállítom +10-ra nyáron, majd pl. 10:00-kor elkezd fűteni? -
modflow
veterán
válasz Ferike81 #5983 üzenetére
Hagyjuk ezt. Siettem, azt elismerem, de látod, van aki 2 mondatban leírta a megoldást...
Most már tudom a megoldást, az a lényeg.Most már csak az érdekel, hogy a rendszeremet lehet e WiFi-ssé tenni.
COMPUTHERM Q7RF
Bosch Condens 2300iÉs hogyan lehet ezt a legköltséghatékonyabb elérni. Mert ha pl. 60k felett, akkor az már kérdéses, hogy megéri e.
-
modflow
veterán
Ment a gázkazán 18 fokon, mert nem volt otthon senki.
Hazaérve befűtöttem a vegyes tüzelésű kazánt. Az elérve a hőfokát, bekapcsolta a saját szivattyúját.A gázkazán kikapcsolt, de a keringető szivattyúja (a radiátor körön) nem kapcsolt ki, ment az is. Nem voltam végig ott mellette, ami biztos, hogy 60 perc múlva már nem ment. Gondolom amíg a hőcserélő előtti kis kör le nem hűl 30 fok alá, addig járatja a szivattyút.
A kérdésem:
Mennyire jó az, ha a radiátor kört egy ideig (kb. 60 perc) két szivattyú keringeti? Jó ez a szivattyúknak? -
modflow
veterán
Ez a legalacsonyabb, a másik kettőn ugyan ez, picit hangosabb.
De mielőtt a másikkal (ami új szivattyú, grundfos alpha 1 l 25-60 180) együtt nem ment, halkabb volt.Amikor beszerelték az újat, utána is ezt vettem észre az első használatkor, majd szép lassan elcsendesedett, de volt jó pár nap.
Mivel vegyes tűzelésű, nem lenne jó ha behalna az égő tűz közben....
Én arra gyanakszom, hogy mivel a gáz szivattyúja előtt van egy visszacsapó szelep, hogy ha csak gáz megy, ne fűtse a kazánban lévő vizet, és az a szelep kattan is egyet, ha egyik se megy és a gáz elindul, hogy picit úgymond visszanyom a másik szivattyún.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz modflow #6022 üzenetére
Kicsit zavar a dolog, gondolkodok.
Most van ugye ez:
Van egy ilyen szivattyúm a régi gázkazánból. Ez ugyan nem mai, de alig volt működtetve.
Ha megfelelően működik, erre cserélném ki a régit.
Ez mennyire jó szivattyú?
Hogy tudnám letesztelni, hogy jól működik e, jó e a hangja?
Víz nélkül, szárazon lehet?Vagy végszükség esetén milyen szivattyút vegyek?
Egy Grundfos ALPHA1 L 25-60 180 (99160584) (ilyen az új gázkazáné) 60k-tól indul.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest